Vecāku cilvēku palaišana sēdēt sabiedriskajā transportā

Reitings 704
Reģ: 21.12.2015
Nupat aizgājis mini-šums BezTabu, kur skatītāja izteica savas domas, ka pensionāriem vajadzētu noteikt konkrētus laikus, kad lietot sabiedrisko. Doma jau skaidra - kopš bērnības zinam, ka vecāki jāpalaiž apsēsties, viņiem ir grūti nostāvēt. Un kā tad ar tām dusmīgajām omēm, kas uzskata, ka viņas IR jāpalaiž apsēsties?
Pati esmu tikusi izmesta no vietas ar skaļu skandālu ar visai lielu vēderu vai noskatīta kā kasīšanās mērķis.
Kā tad ir? Jālaiž vai nav?
26.10.2016 22:32 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Piekrītu blackpoetry par sabiedriskā transporta izmantošanu. Mums ir divas mašīnas, man sava, vīrietim sava, bet es bieži braucu ar sabiedrisko. Teorētiski man nav problēmu samaksāt 5 euro stundā par stāvvietu Vecrīgā, bet redziet, tās stāvvietas ir aizņemtas. Un maksāt 40 euro sodu par stāvēšanu neatļautā vietā es neesmu gatava. Taksis rullē vasarās un netipiskos laikos. Darbdienās esmu gaidījusi taksi 1-2 stundas ar visu to, ka izvēlos Redcab, nevis, piemēram, Pandu vai Alviksu. Un ko, man 3km iet kājām augstpapēdenēs pa lietu un vēju, jo braukt ar sabiedrisko ir nestilīgi? Un ko tad, ja es gribu piektdienas vakarā aizbraukt uz Vecrīgu iedzert vīna glāzi? Kāpēc es nevaru braukt ar sabiedrisko?
27.10.2016 14:51 |

10 gadi
Reitings 13520
Reģ: 29.01.2009
Tā kā zinu daudzus penšus no sava rajona, kuri izklaidējas, braukājot riņķī apkārt, tad man arī gribētos, lai tos penšus kaut kā ierobežo! Savādāk diezgan besīgi maksāt par biļeti un stāvēt kājās visu ceļu, jo redz omēm patīk vizināties līdz galapunktam un atpakaļ.(e)
Tagad, kad sākās skola daudziem, tad to pensionāru ir daudzreiz mazāk, vairāk nav kaifa vnk vizināties šurpu-turpu :D A pa vasaru bija pilni autobusi.
Bet nu laist apsēsties es laižu, jā. Nekādi starpgadījumi sabiedriskajā man nav bijuši.
27.10.2016 14:54 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Šokā esmu te par daža laba izteikumiem, ka grūtnieces neesot jālaiž. Šitādiem vajadzētu piesiet kādu smilšu maisu pie vēdera, iedot kaut ko urīndzenošu un likt pirms brauciena izdzert tā labi daudz ūdens un tad vēl kādu tabletīti, lai galva labāk reibst un vēl miega zāles pa virsu un tad lai pastāv kājās sabiedriskajā transportā, jot as jau neesot attaisnojums!
Atgādina vienu tipu starppilsētu autobusā. Sēž pašā priekšā, iekāpj veca tantiņa un uzrāda šoferim invalīda apliecību. Tas ķēms tā arī nepiecēlās, tantiņa sēdēja viņam pie kājām uz kāpnēm!
27.10.2016 14:56 |

Reitings 1056
Reģ: 06.05.2014
Piekrītu ierobežojumiem, vajadzētu.
Laižu apsēsties tikai grūtnieces un cilvēkus ar maziem bērniem. Vairs nevienu.
27.10.2016 15:11 |

Reitings 2995
Reģ: 22.06.2016
Mani noteikti tūlīt noēdīs bez sāls, taču uzskatu, ka tad, ja esmu godīgi samaksājusi par savu biļeti, tikpat godīgi varu atļauties arī ieņemt sēdvietu.

Piekrītu šim! Man gan ar sabiedrisko nesanāk braukāt tagad, bet dzīvojot ārpus LV, gan nebija sava auto. Mani pārsteidz tas, ka mūsdienās tikai veci cilvēki ir noguruši un var slikti justies sabiedriskajā. Kad es strādāju no rīta līdz vakaram, kājās stāvot, man pēdējais, kas interesēja, bija tas, cik ētiski vai neētiski ir aizņemt sēdvietu, par kuras izmantošanu esmu samaksājusi.
27.10.2016 15:18 |

Reitings 2995
Man nesen dzemdējusi draudzene pati teica, ka grūtnieču paijāšana ir tik nogurdinoša un apnīkoša, ka viņa nejutās kā cilvēks, kamēr bija gaidībās. Ne visām grūtniecēm ir slikti visu laiku utt. Tādēļ, uzskatu, ka ja ir slikti, vai vajag apsēsties, var taču vienkārši laipni pajautāt :-) Bet uzlikt to visiem par pienākumu lekt kājās, kad ierauga kādu ar vēderu..arī kaut kā muļķīgi.
27.10.2016 15:28 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Par to maksāšanu nav arguments. Cik zinu, pilsētas transportā sēdvietas uz biļetēm neraksta. Viss pēc principa, kurš pirmais.
27.10.2016 15:28 |

Reitings 2995
Nerea, ja tas bija man, tad es to domāju tā - ja esmu samaksājusi par biļeti, un ir pieejama brīva sēdvieta, tad man ir absolūti visas tiesības šo vietu aizņemt un tas nav mans pienākums stāvēt kājās, lai kāds cits varētu apsēsties. Kaut kā tā..
27.10.2016 15:35 |

Reitings 123
Reģ: 17.04.2015
Mani izbrīna tik negatīva attieksme pret cilvēkiem, kam paliek slikti no ilgas stāvēšanas, pārbāsta transporta utt.
Tās brīnum tabletītes, kuras kāda ieteica ir pret nelabu dūšu, bet ne pret ģīboņiem, jo tādu vispār nav! Ja ir, lūdzu, pastāstiet man arī, labprāt iegādāšos!
Teksti par iešanu pie ārsta un vispār ko izvilkusies ārā, ja jau slikti... Nu dāmas.. Esmu pārliecināta, ka mēs, kurām nāk tie ģīboņi ļoti labi jau zinām savu diagnozi un diemžēl tur neko līdzēt nevar, vismaz ne uzreiz.
Vēl kāda minēja, ka noģība un tad atbrīvojās nez cik brīvas vietas, cik cilvēki ir labi! Piedodiet, bet man it nemaz nerada prieku doma, ka katreiz, kad paliek slikti, jāgaida, kad noģībšu, krītot traumēšu galvu/seju/iekšējos orgānus vai kādu citu cilvēku un tad lūk mani palaidīs!
Nu nevar izturēties tik neiecietīgi ne pret vienu. Vienam tā kaite ir redzama, citam nē, bet tāpēc jau mēs neesam nejauki, riebīgi un neaudzināti cilvēki.
27.10.2016 15:40 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Nu, viena lieta ir tiesības, ebt otra - tolerance.
Nē, es neaicinu celties kājās tos, kas pieradis sēdēt un izmantot savas tiesības.
27.10.2016 15:43 |

Reitings 2995
Klau, tu kad iekāp transportā, pēc izskata vari pateikt, kuram ir bijusi ļoti gara darba diena, kuram nesen bijusi kāda trauma kājas/muguras, nu vienalga kāda, kuram vienkārši slikti paliek transportā utt? Domāju, ka diezvai :) Tādēļ, runāt par toleranci ir bezjēdzīgi. Priekš kam tēlot no sevis toleranto, sabiedrības spiedienā, ja esi nostrādājis 10-12 stundas kājās stāvot? Lai tika kāds ko sliktu nepadomā, jo tev ir 20-30 gadu un tu atļaujies sēdēt? Sviests kaut kāds. Mūsdienās jau nu sen vajadzētu apzināties to, ka katrs pats var nolemt, var viņš pastāvēt vai nevar, un nebūt nevajadzētu nevienu par to nosodīt :-)
Tās brīnum tabletītes, kuras kāda ieteica ir pret nelabu dūšu, bet ne pret ģīboņiem, jo tādu vispār nav! Ja ir, lūdzu, pastāstiet man arī, labprāt iegādāšos
!
Lūk tas jau ir absurds. Kādēļ kādam ir jāsāk lietot kaut kādas "tabletītes", lai tikai kāds par viņu neizteiktos nepienācīgi, jo atļaujas sēdēt. Idiotisma kalngals 8-)
27.10.2016 15:55 |

10 gadi
Reitings 4365
Reģ: 03.08.2009
Bet uzlikt to visiem par pienākumu lekt kājās, kad ierauga kādu ar vēderu..arī kaut kā muļķīgi.

Man tas neliekas muļķīgi. Esmu ar lielu punci pilnā tramvajā stāvējusi un visiem poh*j. Ne jau problēma tajā, ka nevar nostāvēt, bet tajā, ka sēdēt ir drošāk. Jo transports var bremzēt, vari pakrist, Tev kāds var uzgāzties virsū utt. Tāpēc es grūtnieces palaižu vienmēr. Man nav grūti pastāvēt kājās. Arī vecākus cilvēkus palaižu, neatkarīgi no tā cik viņi burkšķīgi.
27.10.2016 16:10 |

Reitings 11330
Tā arī saku, runāt par toleranci ir bezjēdzīgi ar tiem, kam šis vārds ir svešs. Un iekāpjot transportā, es nepētu un diagnozes neuzstādu. Tas tā, pirmkārt. Otrkārt, es runāju par to, ka palaižu vecos cilvēkus sēdēt, nevis trenkāju jaunos. Manis pēc lai sēž, nekad neesmu ne uz vienu dusmīgi skatījusies tikai tāpēc, ka ienāk pensionārs, un man lūk gribētos, lai manā vietā kāds to izdara. Nē, pati dodu savu vietu. Tik vienkārši!
Mans komentārs bija domāts attiecībā uz tiem (nevis, ak, uz Tevi konkrēti), ka bez vārda tiesības pastāv arī tīri cilvēciskais faktors - kam svešs, kam nē.
27.10.2016 16:29 |

Reitings 11330
Man tas neliekas muļķīgi. Esmu ar lielu punci pilnā tramvajā stāvējusi un visiem poh*j. Ne jau problēma tajā, ka nevar nostāvēt, bet tajā, ka sēdēt ir drošāk. Jo transports var bremzēt, vari pakrist, Tev kāds var uzgāzties virsū utt. Tāpēc es grūtnieces palaižu vienmēr. Man nav grūti pastāvēt kājās. Arī vecākus cilvēkus palaižu, neatkarīgi no tā cik viņi burkšķīgi.

++++
27.10.2016 16:30 |

Reitings 112
Reģ: 22.08.2016
Palasīju diskusiju un mani, ja godīgi, šokē tas, ka pat atrodas cilvēki, kuri domā, ka var noteikt kuriem vajadzētu izmantot sabiedrisko un kuriem ne.
Ja tev sabiedriskajā transportā paliek slikti un gribi sēdēt, tad esi pēdējais maitas gabals, jo tādos gadījumos vajag izmantot taksometra pakalpojumus. Sabiedriskais transports nav domāts tam, lai tajā braukātos visādi ģībēji un ņuņņas. Tādiem jābrauc tikai ar taksi vai jāiet ar kājām. Nav ko ar savām reibstošajām galvām aizņemt brīvās vietas.
Māmiņas ar ratiem ir tā sabiedrības grupa, kurai vispār jāsēž mājās un ārpasaule jāvēro tikai caur logu. Nedod dievs, iespersies ar saviem sasodītajiem ratiem. Un vispār krusts jāpārmet, ja vēl atļausies ar kādu runāt pa telefonu. Un, galu galā, kur viņām vispār jābrauc? Nav automašīna vai nauda taksim? Tad lai sēž savās mājās un nelien ārpasaulē.
Bet grūtnieces... nu tā vispār ir tāda grupa, kurām vajadzētu ne tikai kājās stāvēt pārdesmit minūtes un vairāk, bet pie reizes arī palīdzēt stumt trolejbusu, ja šis pēkšņi apstāsies. Visu varošās sievietes, kurām pilnai laimei pietrūkst tikai Supermena apmetnis ap pleciem.
Tas tā, pus pa jokam, bet, diemžēl, no dažiem labiem izteicieniem tāds iespaids radās. Secinājums? Sabiedrisko transportu drīkst lietot tikai veseli cilvēki bez bērniem un bez ratiem. Pārējie lai braukā ar taksometru un šiem augstdzimušajiem nemaitā gaisu. Velns! Kas te dažs labs domā, ka ir Dievs? Atbildi var paturēt pie sevis, viss jau tāpat ir skaidrs.
27.10.2016 16:50 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Sabiedrisko transportu drīkst lietot tikai veseli cilvēki bez bērniem un bez ratiem.

tu aizmirsi par pensionāriem, bomžiem un alkoholiķiem :D
27.10.2016 16:53 |

Reitings 112
P.S. Gribēju tikai piebilst, ka ja tik šausmīgi traucē gan brēcoši bērni, gan māmiņas ar ratiem utt.utjp., tad varbūt konkrētā persona pati varētu sākt braukāt ar taksometru vai beidzot iegādāties savu auto, citādi noteikti baisi grūta dzīve, ja nepārtraukti jābraukā ar sabiedrisko, bet visi kaitina un besī līdz riebumam. Nav ko braukt ar tādiem.
27.10.2016 16:53 |

Reitings 112
Selīna, ak jā, pareizi! :D
27.10.2016 16:54 |

Reitings 1164
Reģ: 16.09.2015
Varbūt varētu ierīkot speciālu zonu sabiedriskajā transportā, kur tieši priekšroka būtu pensionāriem, piemēram, transporta līdzekļa priekšējā daļā.
Starpcitu, es tieši nesen saskāros ar to, ka vairāki pensionāri tieši atteicās no piedāvātās sēdvietas, un izvēlējās pastāvēt.
27.10.2016 17:02 |

Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Es nez, sauciet mani par dīvainu, es sabiedriskajā vispār nesēžos. Arī tad, ja tukšs. :D Kaut kā negribas līst tajos netīrajos krēslos. Skolā/darbā pietiekami atsēžos.
27.10.2016 17:03 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits