Vecāku cilvēku palaišana sēdēt sabiedriskajā transportā

Reitings 704
Reģ: 21.12.2015
Nupat aizgājis mini-šums BezTabu, kur skatītāja izteica savas domas, ka pensionāriem vajadzētu noteikt konkrētus laikus, kad lietot sabiedrisko. Doma jau skaidra - kopš bērnības zinam, ka vecāki jāpalaiž apsēsties, viņiem ir grūti nostāvēt. Un kā tad ar tām dusmīgajām omēm, kas uzskata, ka viņas IR jāpalaiž apsēsties?
Pati esmu tikusi izmesta no vietas ar skaļu skandālu ar visai lielu vēderu vai noskatīta kā kasīšanās mērķis.
Kā tad ir? Jālaiž vai nav?
26.10.2016 22:32 |

Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Nu re, gadījums iz dzīves un pirms minūtes. Tantuks pašā priekšējā sēdvietā noliek man blakus somu un es uzreiz lecu augšā, lai palaistu. Šī "nē,nē, sēdiet", bet nu palaidu, protams. Kā jau minēju, ir cilvēki, kurus nevar nepalaist un ir, kuriem acīs jau deg kašķis..uz tādiem pat skatīties negribās. Neesmu nekaunīga, bet nu visam ir savas robežas.
27.10.2016 12:27 |

Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Grutnieces nekad nelaizu apsesties jo mana doma ir tada ka gados jauns cilveks pie jebkuriem apstakliem bus izturigaks neka vecaks.

Nu, pēc šīs loģikas Tu laikam tas gados vecākais skaities, ja sēdi, kamēr Tev blakus kājās stāv grūtniece?
27.10.2016 12:27 |

Reitings 969
Reģ: 21.08.2016
Vienu reizi autobusā noģību, bija pārbāzts, bet visa aizmugure man palīdzēja un uzreiz parādījās vieta (pat vairākas), kur apsēsties, tāpēc kaut kāda cilvēcība vēl eksistē. :)
27.10.2016 12:28 |

Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Ģībšana autobusos man ir no VD, vismaz ārsti to piedēvē. Esmu bijusi pie neskaitāmiem ārstiem. Ko tur var izdarīt - neko.
Tieši tāpēc tagad pārvietojos tikai ar auto un šodienas brauciens ar sabiedrisko man ir kā piedzīvojums..ne īpaši patīkams.
27.10.2016 12:31 |

Reitings 4041
Reģ: 20.07.2014
Raivim tak grūtnieces viņaprāt ir tādā pašā statusā kā vīrieši. Viņaprāt nekādas privilēģijas tur nepienākas, kāda vēl sēdēšana. Ja mācēja zem vīra pagulties, tad lai iemācās arī sabiedriskajā pastāvēt un ar ratiem no juglas līdz pārdaugavai ar kājām atvilkties.
Katrā sabiedriskajā ir vieta māmiņai ar ratiem, tā IR PAREDZĒTA vieta tieši ratiem un tur tev sava dirsa nav jāvelk.
Par neklātienes studentiem runājot. Man arī ir atlaide braucieniem, kas ir 30 centi (pērkot vairāk braucienus paliek vēl lētaka). Es strādāju jā, bet es arī maksāju par studijām, kāpēc es nevarētu braukt ar atlaidi? Un šajā gadījumā mani nedaudz smīdina fakts, ka es pilsētas viesis, kas Rīgā dzīvo 6 gadus, maksāju mazāku summu par sabiedrisko nekā rīdzinieki, kuri reiz pa galvu pa kaklu metās taisīt rīdzinieku kartes.
Par tēmu - sabiedriskajā sēžu tikai tad, ja ir jābrauc tiešām tālu un ir vēl daudz brīvu vietu. Bet pēdējā laikā ļoti izvairos no sabiedriskā.
27.10.2016 12:35 |

Reitings 969
Reģ: 21.08.2016
Nē, nē, man tas bija tikai vienu reizi apvienojumā no diētošanas un karstuma, bet es vienkārši gribēju pateikt, ka tiem, kuriem vajadzēs, tos vienmēr kāds palaidīs.
27.10.2016 12:37 |

Reitings 1603
Reģ: 07.02.2011
Es neesmu vispār saskārusies ar tantiņām,kuras agresīvi sev norūc vietu,vairāk ar tām,kuras neļauj normāli no transporta izkāpt ārā,to visbiežāk esmu novērojusi 22.trolejbusa galapunktā,kad esi tikko tik pacēlis kāju,lai izlīstu laukā,bet garām jau visas tjotkas spiežas. Vienreiz gan,braucu mājās,laikam,biju dikti ieurbusies grāmatā,klāt pienāca pavecs onkulītis,kurš laipni palūdza vietu,vai ta man žēl,piecēlu savu dibenu un uzreiz sapratu,ka ja viņš nebūtu pienācis klāt,es būtu palaidusi garām savu pieturu. Tagad,ja jātiek kaut kur,lai izvairītos no agresīvajiem un rupjajiem,izmantoju mikroautobusus,ātri un ērti.
27.10.2016 12:37 |

Reitings 200
Reģ: 30.12.2013
Varbut tas skanes launi,bet mani reali kaitina tie pensionari.Vini ir pilnigi visur,gan sabiedriskaja ap pulkst.6 no rita,gan ari velos vakaros.Biezi nacies redzet tadus gadijumus,ka tiklidz pienak autobuss veca tantina ar visam somam nesas ka traka,tiklidz iekapj autobusa ta telo nevarigu,bezmaz vai krit gar zemi.Tapat ari poliklinas,pie registraturas vinas nemas ka trakas,kura nu ies pirma.Nesen bija tads atgadijums,es stavokli(jau 9.menesis),iekapu autobusa ar maisiniem,staveju pie durvim.Apstajamies nakamaja pietura un pensionaru bars mani ar varu izgruda no autina.Labi,ka ta bija ari mana pieturvieta!:-DPat veikalos viniem nav miera,ar iepirkuma ratiem nesas virsu un sak kautko parmest par to,ka es vinu nepalaidu pa prieksu.Lieki gan piebilst,ka iepirkumos bija ielikta tikai biezpiena pacina un krejums.:-D
27.10.2016 12:39 |

Reitings 200
Reģ: 30.12.2013
*iepirkuma ratinos
27.10.2016 12:41 |

Reitings 2104
Reģ: 22.03.2015
Piedāvāju vietu grūtniecēm un pensionāriem. Pieļauju, ka kādreiz grūtniecei vietu nepiedāvāju, kad rodas šaubas 'ir vai nav', jo negribas aizvainot kādu, kura nav stāvoklī. Vienmēr atbrīvoju vietu bērnu ratiem/invalīdu ratiem, jo tam tā ir paredzēta!
Jāsaka gan, ka nedzīvoju Latvijā, un te ar pensionāriem ir pavisam cits stāsts, reti kad kāds izskatās tā, ka viņam to vietu vajadzētu, tāpēc pat kaut kā neērti piedāvāt. :-D Nu te pensionāri nav vārgi un nevarīgi.
27.10.2016 12:43 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
27.10.2016 12:46 |

Reitings 202
Gribēju iekomentēt, bet ko nu es ar saviem ķērcošajiem bērniem, kas ķērc arī tad ja klusē acīmredzot un XXL izmēra ratiem :-D
Bet kaut kā tomēr man palīdzēt ar ratiem pieskrien bez prasīšanas un dusmīgām sejām.
27.10.2016 12:46 |

Reitings 2104
Nu vispār es domāju, ka ir normāli piedāvāt palīdzēt cilvēkiem ar smagām lietām - koferiem, ratiem utt. Atceros, ka reiz pārvācos uz citu pilsētu, vedu gigantisku koferi vilcienā, kura svars varētu tuvoties manam :-D, ar bailēm domāju par kofera izcelšanu no vilciena, bet vīrietis labākajos gados uzstāja, ka izcels. Sākumā pretojos, teicu, ka smags, ka pati tikšu galā, bet vīrietis paziņoja, ka esot ļoti stiprs. Nu neko, izcēla pavisam viegli. :-D
27.10.2016 12:51 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
blackpoetry, piekrītu, ka tas ir patīkami :) Man arī parasti palīdz ar kofera nogādāšanu uz leju/augšu, pat neprasot. Tas gan ir bijis gan Rīgā, gan Barselonā.. un kopumā neesmu zaudējusi ticību, ka labu cilvēku ir vairāk. Tāpēc arī pati mēģinu pēc iespējas būt laipna un izpalīdzīga, bet nu tā arī jutos vislabāk
27.10.2016 12:55 |

Reitings 2104
meksikanka, piekrītu. Nu es cenšos cilvēkiem iespēju robežās izdarīt ko patīkamu - pieturēt durvis, palīdzēt smagas lietas iecelt/izcelt, piedāvāt vietu, palaist pa priekšu pie kasēm, ja cilvēkam mazāk preces nekā man. Jo nu būsim reālas, jo vairāk to darīsim mēs, jo laipnāka kļūs sabiedrība. Man no tā gabals nenokrīt, bet varbūt kādam uzlabo dienu!
27.10.2016 13:04 |

Reitings 727
Reģ: 06.09.2016
Tad lūdzu paskaidrojiet man, parastam vīrietim, kur tās māminas ar saviem ratiem kratās??? Vinas tak ir lielākas bezdarbnieces par pašiem pensionāriem! Visu apmaksā virietis, jastrādā nav, pabraukājas pa rajonu ar ratiem, kamer runā stundām ar draudzeni pa telefonu un runā par nākamo dzerstinu nedēlas nogalē. Nu kur vinam var būt tāda akūta vajadzība brauk un vēl ar visiem ratiem, sīko?? Nu kur?! Protams nesaku ka visas tādas ir, ir arī normālas, kas nekāps autobusā ar saviem ratiem un par dzerstiniem ar draudzeni runās ārā nevis pa visu autobusu.
27.10.2016 13:05 |

Reitings 601
Reģ: 14.07.2011
Tukšot dvuļas bērna klātbūtnē - brīvi! Galvenais, lai nelien transportā. Tā, Raivi? :-)
27.10.2016 13:09 |

Reitings 4041
Raivi, kāpēc tu esi tāds auns?
Māmiņas var braukt uz slimnīcu, pa veikaliem, uz satikšanos ar draudzenēm utt. Var braukt daudz kur ne tikai vizināšanās pēc. Māmiņa nevar bērnu atstāt vienu mājās un braukt savās darīšanās. Un starp citu, tādu kā tu dēļ, arī viņas nelabprāt braukā ar sabiedrisko.
Un vēlreiz, kāpēc tev tik stulba domāšana? Visu tiešām apmaksā vīrietis? Un kur tad paliek māmiņnauda? Tā tiek izmaksāta attiecīgi pirms dekrēta saņemtajai algai. Sieviete ir maksājusi nodokļu un tāpēc arī saņem naudu.
Nevajag tik tupi skatīties uz pasauli, kā zirgs kam uz acīm klapes uzliktas.
27.10.2016 13:17 |

Reitings 202
Māmiņa, kas nebrauc ar sabiedrisko var būt normāla, bet tiklīdz viņa iekāpj sabiedriskajā viņa ir automātiski dzerāja, kas brauc bez mērķa, lai kristu uz nerviem Rīdziniekam
Mūžu dzīvo,mūžu mācies un ienākot cosmo vari vispār noskrist no krēsla no tā, ko var izlasīt. :-D
Man sāk šķist, ka tu no ratiem esi izkritis bērnībā.
27.10.2016 13:18 |

Reitings 4041
Man gan šķiet, ka tur ir kāda daudz lielāka problēma galvā.
27.10.2016 13:20 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits