Vecāku cilvēku palaišana sēdēt sabiedriskajā transportā

Reitings 704
Reģ: 21.12.2015
Nupat aizgājis mini-šums BezTabu, kur skatītāja izteica savas domas, ka pensionāriem vajadzētu noteikt konkrētus laikus, kad lietot sabiedrisko. Doma jau skaidra - kopš bērnības zinam, ka vecāki jāpalaiž apsēsties, viņiem ir grūti nostāvēt. Un kā tad ar tām dusmīgajām omēm, kas uzskata, ka viņas IR jāpalaiž apsēsties?
Pati esmu tikusi izmesta no vietas ar skaļu skandālu ar visai lielu vēderu vai noskatīta kā kasīšanās mērķis.
Kā tad ir? Jālaiž vai nav?
26.10.2016 22:32 |

Reitings 8968
Reģ: 29.01.2009
nelaižu agresīvi noskaņotās, man viņas vnk besī un viss :D
27.10.2016 09:13 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Žubīte un Most +
27.10.2016 09:14 |

Reitings 1496
Reģ: 12.09.2009
Nav ko daudz diskutēt, tā pat visi zin, ka pareizi jau būtu palaist apsēsties. Bet reāli esmu ievērojusi, ka palaist apsēsties parasti pieprasa tādas štramākas večas :-D Tādas, kurām var redzēt ,ka tiešām grūti, parasti klusu stāv, tādām es pati piedāvāju apsēsties. Tikko man vispār bija gadījums, kur man ome lika pabīdīt somu citur uz pieturas soliņa, jo viņa esot jau iepriekš sēdējusi tajā vietā, kur uzliku somu - sasildījusi , bet redz kā, gājusi skatīt vai nav viņas autobuss, izrādījies, ka nav un tagad nāk atpakaļ sēdēt. Protams, lieki teikt, ka es neatbildēju pilnīgi neko, bet , domāju mans skatiens izteica vairāk nekā 1000 vārdu :-D un tad viņa vienkārši apsēdās pielipusi manai somai. :-D
Man patīk ideja par to, ka piemēram no plkst. 7-9 nedarbojas viņu atlaide. Tad būtu mierīgāk tikt uz skolām/darbiem tiem, kas strādā un pārvietojas ar sabiedrisko. Jo tirgus viņas gaidīs visu dienu - studentus skola gan nē :-D
27.10.2016 09:19 |

Reitings 10509
Savukārt Es gribētu, lai tad kad Es braucu ar auto. Uz ceļiem nav citu mmašīnu un visos luksoforos deg tikai zaļā gaisma.
27.10.2016 09:28 |

Reitings 1496
Reģ: 12.09.2009
Jā, zīle , tā arī ir lieliska doma :-D vēl jau varētu arī tā, ka visur , kur es eju nekad nav rindu :-D
27.10.2016 09:32 |

Reitings 326
Reģ: 12.06.2016
Esmu par vecaku cilveku palaisanu.
Tomer, kad pati jutos sagurusi, tad pasedet es varu, neko parmetosu neredzu, jo biezi vien nan transportaa liekas ka varetu nogiibt no taa ka nav tur gaisa. Ipasi ja ir karsts.
Ne jau tas tapec, ka es nepieklaajiiga.
Palaizu arii mammas ar berniem, kadu mazo apsesties, skatos pec situacijas.
27.10.2016 09:32 |

Reitings 10509
Vasaras_beerns
Sit pieci :D
27.10.2016 09:40 |

Reitings 313
Reģ: 24.09.2015
Ar sabiedrisko vairs nepārvietojos, bet kad studēju, tad vienmēr laidu vecākus cilvēkus apsēsties. Bet atceros vienu dienu, kad diena bija emocionāli smaga, iekāpu trolejbusā, sēdēju iegrimusi savās domās un skatījos ārā pa logu. Pēkšņi viena tante man sāk kaut ko dusmīgi krieviski pārmest. Tā kā krievu val. nepārzinu baigi labi, uzreiz neiebraucu, ko viņa grib. Tiešām biju iegrimusi savās domās un nepamanīju, ka viņa iekāpj. Runāju ar viņu latviski, viņa kļuva vēl dusmīgāka, līdz beidzot sapratu ar savu lēno aizdedzi, ka viņa grib sēdēt. Teicu, labi, nāciet sēdiet. Šī lepni atteicās, teica, ka vairs nevajagot. Un palika stāvot.
27.10.2016 10:23 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Šai problēmai ar vecākiem cilvēkiem pieiet no nepareizās puses. Nevar ierobežot konkrētu cilvēku grupu, kura tagad no tikiem līdz tikiem nedrīkstēs braukt.
Tad jau prātīgāka doma būtu pensionāriem atsevišķi transporti, pielāgoi vairāk viņu ērtībām un tajā pašā laikā, tas būtu tieši priekš pensionāriem un mums jaunajiem vel būtu mūsu sabiedriskais.
Vai tad tiešām pret to slikto dūšu sabiedriskajā nav risinājumi? Visu bērnību nobraucu ar sliktu dūšu autobusos un dzēru speciālas tabletes lai nepaliktu slikti un nepalika arī. Brr vot tie autobusi bija pretīgi.
Nekas nemainīsies kamēr viss turpinās iet uz apli, vecie cilvēki agresīvi pieprasīs jauniešiem apsēsties, tad jauni cilvēki nākamajam vecajam cilvēkam uzdirsīs ko virsū un tā tas iet šurpu turpu no viena uz otra rosinot negatīvas emocijas vairāk.
27.10.2016 10:46 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Tad jau prātīgāka doma būtu pensionāriem atsevišķi transporti, pielāgoi vairāk viņu ērtībām un tajā pašā laikā, tas būtu tieši priekš pensionāriem un mums jaunajiem vel būtu mūsu sabiedriskais.

varu iedomāties kādi tur būtu kari par sēdvietām :D Beigās puse atmuktu pie jaunajiem un viss būtu tieši tāpat kā iepriekš.
27.10.2016 10:48 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
vecākiem ar bērniem , pensionāriem, grūtniecēm un invalīdiem ir paredzētas vietas priekšā , tur pat ir uzlīmes ... Uz skatu , ka tajās vietās ir jāpalaiž , pārējā salonā , tā ir katra brīva izvēle, tāpat , kā paturēt durvis, palaist priekšā sievieti u.t.t.
Es uzvedos atšķirībā no garastāvokļa , ja esmu izgulējusies priecīga u.t.t , man nav grūti pastāvēt. Tagad ir savādāk , bet es jau ceru , ka ar laiku kaut kas mainīsies ....
27.10.2016 10:51 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
hmm.. vispār es tiko tā padomāju ....
pēc labas audzināšas principiem vīrietim neklātos sēdēt , kamēr sieviete ķer līdzsvaru trolejbusā , tad jau sanāk , ka sēdēs principā visi izņemot vīriešus, ja vien viņi nav ar bērniem, penši vai invalīdi :D
27.10.2016 10:53 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Žubītei liels pluss.
Lasot dažus komentārus liekas, ka ja kādam ies grūti, tad dažiem indivīdiem diena uzlabosies - nu tiešām tā skauž, ja pienākas kādam atlaides?
27.10.2016 10:55 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Par sliktu dūšu runājot, man arī ir dzīvē gadījies slikti justies un nepalaist apsēsties kādu, neko tāadu sliktu es tajās retajās reizēs nesaskatu. Bet, ja ir konstanti slikti, tad tiešām varbūt pie ārsta jāaiziet.
Bet, kad sabiedriskais piestājas pie skolas un sīkie saskrien transportā, aizņem visas sēdvietas un vēlāk nepaceļ pakaļu, lai palaistu vecākus cilvēkus.. skumji, žēl, ka vecāki neieaudzina to. Skolā laikam arī to vairs nemāca.
27.10.2016 10:56 |

Reitings 17203
Selīna Nu, viss jau atkarīgs no tā kādi tie sabiedriskie idejiski varētu būt. Vajag kādu bonusu vecāku cilvēku sabiedriskajos lai nebūtu interese par pārējiem. Ja tie transporti būtu piemērotāki veciem cilvēkiem, tad domāju, ka liela daļa pati gribētu ar viņiem braukt. Vismaz daļa vecu cilvēku tad nebrauktu ar parasto sabiedrisko un drusku nervu bojāšana tomēr izpaliktu arī pārējiem.
Nevienam cilvēkam nepatiktu , ja viņiem paziņotu ka tagad no tikiem līdz tikiem jūs braukt nedrīkstat. Jaunākam cilvēkam tas ierobežojums būtu pat piemērotāks, ja neņem vērā atsevišķus izņēmumus kur ir veselības problēmas, tad jaunais cilvēks var iet ar kājām, braukt ar riteni vai braukt ar mašīnu, utt. Vecie cilvēki veselības dēļ bieži pat paiet ilgi nevar, bet pie ārstiem ir jātiek arī un ja tev ir tā bezmaksas vizīte tikos un tikos, tad nekas cits neatliek kā brauk.
27.10.2016 11:03 |

Reitings 478
Reģ: 24.01.2014
Nevar ierobežot konkrētu cilvēku grupu, kura tagad no tikiem līdz tikiem nedrīkstēs braukt.

Neviens jau neliedz viņiem braukt jebkurā laikā, runa par to, ka BEZMAKSAS biļetes darbotos piem plkst 10-15, kad nav pārbāzts transports ar darba cilvēkiem. Ja kāds uztraucas, ka nepaspēs centrāltirgū nopirkt gurķus, ja neizbrauks no mājām plkst 8:00, kad visi brauc uz darbu, tad lai maksā tāpat kā pārējie
Vai arī vajadzētu noteikt bezmaksas braucienu limitu mēnesī. Bet vispār tas nav pareizi, ka kādam ir 100% atlaide. To vizināšanos tāpat būs jāāpmaksā kādam citam - strādājošajiem cilvēkiem. Ja kādam jābrauc ar pārsēšanos un darbu un atpakaļ, dienā aiziet 4eur - no rīta un vakarā maksā un stāvi
Tur jau tā lieta, viņiem nav ko darīt, viņiem ir bezmaksas braucieni un tas ir dienas plānā - aizbraukt (vajag vai nevajag), pakasīties ar kādu, paskatīties uz cilvēkiem. Reizēm, man liekas, ka viņiem tieši patīk braukt tajās busy stundās, jo tad transportā lielāks action :-D liela daļa brauc braukāšanas pēc jo viņiem nav ko darīt
Es personīgi risinājumu esmu atradusi - braucu ar mikriņiem, tur praktiski vienmēr ir kur sēdēt, skolēni un pensionāri tikpat kā ar viņiem nebrauc :-)
27.10.2016 11:06 |

Reitings 12651
Neatbalstu to ierobežošanu, nav nemaz tik ļoti daudz to pensionāru no rīta (vismaz tajā laikā, kad es braucu ar tramvaju). Man kaut kā šķiet, ka iepriekš bija vairāk. Un tie, kas ir, parasti arī sēž savās priekšējās rindās. Agrāk daudz vairāk saskāros ar tiem kašķīgajiem pensionāriem, kuri, piemēram, izdomā, ka viņiem vajag tieši vienu konkrētu vietu (kurā kāds jau sēž)..un neder tās, kas priekšā, vai jebkura cita, tagad viņi kaut kā mierīgāki palikuši, laikam sapratuši, ka "ai,lol, nau vērc".
Man šķiet, ka drīzāk vajadzētu risināt jautājumu par to, ka parasti nelaiž apsēsties vīrieši un skolēni (nu, tādi, kas jau vidusskolā), vismaz es esmu daaaaaudz biežāk redzējusi, ka sievietes (dažādu vecumu) ir tās, kas palaiž apsēsties vecāka gada gājuma cilvēkus, grūtnieces un citus, kuriem acīmredzami ir grūtāk nostāvēt kājās.
27.10.2016 11:10 |

Reitings 12651
ups, labojums - ...un neder tās brīvās, kas priekšā...
27.10.2016 11:12 |

Reitings 17203
Ja kāds uztraucas, ka nepaspēs centrāltirgū nopirkt gurķus, ja neizbrauks no mājām plkst 8:00, kad visi brauc uz darbu, tad lai maksā tāpat kā pārējie

Tu laikam tā jau nezini kāda mūsu pensionāriem ir ikdienas dzīve. Viņiem pietiek uztraukumi par to kā samaksāt visus izdevumus par dzīvošanu, zālēm vai tik vienkāršu lietu kā ēšanu. Viņiem kaut kādus laiak ierobežojumus būtu ļoti rupji uzlikt! Kāpēc tam vecajam cilvēkam būtu jāmaksā par sabiedrisko, ja viņam ir jātiek uz veselības pārbaudēm, un tās tam cilvēkam ir uzliktas, ka būs tā mēneša, konkrētajā datumā un laikā.
27.10.2016 11:17 |

Reitings 267
Reģ: 13.09.2016
Es uzskatu, ka veci cilvēki nav jāciena vairāk tikai tāpēc, ka viņi ir veci, jo vecums ir vienīgā lieta, ko varam iegūt neko nedarot. Es saspringti nevērošu tranporta durvis, lai tik nepalaistu garām pensionāru iekāpjam un nelekšu kājās tūlīt, kā tāds iekāpj. Gribi manu vietu - ir mute un vari paprasīt, man nav jāmēģina izzīlēt tavas domas vai tu gribi vai negribi sēdēt. Nav vienmēr tā, ka vecajiem ir grūti stāvēt. Ja jauns cilvēks visu darba dienu ir nostāvējis kājās/noskrējies darbā, bet sirmā kundze tikko izsoļojusi no kafejnīcas, nekas slikts nenotiks, ja jaunietis sēdēs un viņa pastāvēs.
Un vispār palaišana/nepalaišana man ir attieksmes jautājums. Ja mani pieklājīgi palūgs, es savu vietu atdošu vienalga, vai tas būtu vecs cilvēks, jaunietis vai bērns, bet ja vecā kundzīte/onkulītis sāks uz mani aurot un palaist nagus - nu tad neko, mīļā, ja vari tik traki bļaut, vari arī stāvēt. Vienīgā kategorija, kam vienmēr piedāvāšu apsēsties, ir grūtnieces.
27.10.2016 11:19 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits