Šis vairāk tāds mans sāpju raksts - pārdomas, mazāk kā diskusija.
garš stāsts - īss. pēc vidusskolas kādus savus gadus trīs nostrādāju vietās, kur bija laba fiziskā slodze, kustības, nu teiksim, ne-ofisa darbs. Perfekti. Kustības man patīk, bet tas viss bija tendēts vairāk uz finanšu līdzekļu maksimālu ieguvi, lai varu uzsākt studijas sev interesējošā nozarē un strādāt darbu, kur pelnu maizi ar galvu, nevis spēku. Kas,protams, nozīmēja strādāšānu ofisā, braukājot pa excel dzīļēm, bīdot dokumentus utt. Jau tad zināju, ka tas būs morāli sāpīgi, jo kā man patīk ārpasaule, kustības, ka grūti to bija ignorēt, bet ko darīt, katrai izvēlei prinicipā ir sava tumšā puse, un ne vienmēr tie ir cepumi.
Lai vai kā, dabūju savu ofisa darbu... un tētīt. ne tikai morāli smagi tas bija, bet arī fiziski. Sāpēja kājas, nosēdēt bija grūti, juku nedaudz prātā - gāju bieži pēc ūdens ( es vienmēr esmu daudz dzēris), gāju bieži uz tualeti un pat sāku taisīt pietupienus, tā kā darbā nav fiksēts darba laiks, ņēmu pārtraukumus, lai ietu uz "veikalu" :D bija fizisk & morāli grūti, BET nu tomēr.... vēl joprojām gribu pelnīt ar galvu.
Ir pagājis kads pusotrs gads.... pieradis nedaudz jau esmu, bet tagad jau sāk muguras lejasdaļa uzvesties ne tā kā tā vienmēr ir uzvedusies (parasti tādas sajūtas bija pēc ļoti kārtīgas darba dienas fiziskā darbā) un tāpat morāli degu par to sēdēšanu.
un vairāk man deg tas, ka, lai gan ir skaisti izgudroti galdi pie kuriem var arī stāvēt, ir visādas bumbas, kas paredzētas šādu blakusefektu novēršanai, bet to ne darba devēji, ne paši darba ņēmēji negrib pieņemt un ieviest. Taču pat zinātniski pierādīts ir tas, ka sēdēšana nogalina, un ka produktivitāte darbiniekiem tieši aug, ja ik pēc kāda laika paņem kādu vingrinājum pauzīti, pastāv kājās, kko padara, bet nē... visi sēž ilūzijā, ka bleņžot 8h ekrānā viņi izdara ļoti daudz, sapelna daudz naudas utt. visi laimīgi. un Eiropa taču sirgst ar darbinieku produktivitātes sarukumu..... varbūt pavisam nedaudz pamainām ergonomiku un dzīvojam zaļi?
jā, varu prasīt darba devējam atbilstošu ekipējumu (bet pie konkrētā DD ilgi vairs nepalikšu, tāpēc šim neprasīšu), BET mērķis man ir šobrīd atrast lielāku uzņēmumu un kā būs vienam muļķim stāvēt, kamēr visi sēž, ir pat dzirdēts, kad sapulcē kādam kam nav pieticis krēsla un šis atbild, ka pastāvēs, bez maz vai piedēvē "idiota" statusu. :D būs jancīgi stāvēt atvērtā tipa ofisā vēl ar kādiem 40 vai vairāk sēdošiem dibeniem. un pat nezinu vispāŗ cik ļoti DD uz to būtu atsaucīgs, teiks, ka pieņēmis darbā nepieskaitāmo un atlaidīs :D
un tiešām nesaprotu tos cilvēkus, kas iekāpj mašīnā, aizbrauc līdz ofisam, nosēž 8h, aizbrauc mājās, lai atkal sēdētu. tā sēdēšana .... taču ir ..... pilnīgā sviestā!
tāda mana pārdomu caureja. jāiet paskatīties cik maksā stāvošie galdi :D
ir kādas Jums domas par šo tēmu? Kā Jums darbos?