Facebook=Labdarības lapa

Reitings 674
Reģ: 21.12.2015
Zinu, ka mani tūlīt varēs noēst bez sāls, bet vēlētos zināt vai es vienīgā tā domāju!:-|
Ikdienā apmeklēju facebook vietni, lai paskatītos, kas pasaulē jauns un kā paziņas atpūšas ceļojumos vai vienkārši palasīt ko interesantu, taču atduros vienmēr pie viena un tā paša - kādam nepieciešama palīdzība (materiālā, finansiālā utt.)
Saprotams, ka ne visiem paveicies un iespējams, ka arī man kādreiz būs nepieciešama tāda palīdzība, taču facebook ir pārvērties par labdarības lapu.
Man tiešam žēl, ka cilvēkiem notikusi nelaime un sirds žņaudzas ko tādu redzot, bieži vien arī palīdzu finansiāli vai morāli kā vien varu, taču mēs visi zinām, ka visiem palīdzēt nav reāli. :'-(
Noteikti kāds minēs, ka ir iespējas - izdzēsties no facebook, neskatīties, ignorēt utt. Vēl kāds pateiks, ka esmu cietsirdīga un neko nesaprotu utt. Es visu saprotu un neesmu ļauna. Bet ignorēt nav tik vienkārši, jo ir žēl tos cilvēkus tā dēļ, ka valsts nav spējīga palīdzēt un jāķepurojas ar līdzcilvēku palīdzību. Es visu saprotu un neesmu ļauna, es novēlu, lai tiem cilvēkiem viss izdodas.:-/(t)
Ko Jūs par to visu domājiet? :-/
14.10.2016 10:34 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Daenerys1, a kā tu no malas zini, kuriem bērniņiem bija diagnozes jau grūtniecības laikā, un kuriem nebija?
14.10.2016 19:47 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Es nezinu, bet ārsts, kurš ar to bērnu strādā rehabilitācijas centrā, zina.
14.10.2016 20:16 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Daenerys1 kakiem slimajiem esmu sad un tad noziedojusi un zinu ari meiteni , kura tiesam arste dzivniekus un gaadaa maajas. Viss notiek brivpratigi.
Par tiem berniem daleji jau taisniba vien ir ja vecaki laiz taadu pasaulee, bet citreiz gadas ka kaut aks noiet greizi peec gada vai paris menesiem attistas visadi dauna sindromi cereblaras triekas utt.
Ja man teiksim ir kaut kadas manta sko nevajag atdodu un vienalga kur nonaks talak.
14.10.2016 20:37 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Dauna sindroms neattīstās, ar to piedzimst un tas ir diagnosticējams jau sākot ar 11. grūtniecības nedēļu. Pie kam Dauna sindroms vai autisms vēl nav trakākais, es vairāk runāju par totāliem dārzeņiem, kuri nepazīst savus vecākus, nekoordinē kustības, nekontrolē sejas mīmiku, neko nerunā un vispār neko nesaprot.
14.10.2016 20:53 |

Reitings 515
Reģ: 01.01.2013
Varat mani saukt par cietsirdīgu vai whatever, bet nekad neesmu ziedojusi naudu ne slimiem cilvēkiem, ne zvēriem, ne citādiem visādiem nabadziņiem. Mani tas vispār neuzrunā, tāpēc man labi darbojas selektīvā redze un tādiem postiem nemaz nepievēršu uzmanību, tāpēc mani arī tas nekādā ziņā netraucē un nekaitina. Naudu esmu ziedojusi vairākas reizes, bet tas ir bijis tikai cilvēkiem, idejām, kas mani iedvesmo, dažādiem trakiem plāniem, avantūrām,kas mani uzrunā, iedvesmo. Un tad ir tāds prieks redzēt, ka cilvēki sasniedz savu mērķi (principā pat pats ceļš uz mērķi ir vēl interesantāks), tas dod man tādu sajūtu - nekas nav neiespējams, arī es taču varu.
Ikdienā esmu nesusi labas, bet sev nevajadzīgas lietas uz Sarkano krustu vai dzīvnieku patversmi, kur tas varētu noderēt, tā vietā, lai izmestu vienkārši atkritumos. Varu kaut ko nopirkt vai iedot naudu cilvēkiem, kas man ir apkārt un kam to vajag (pat nepazīstamiem cilvēkiem, ja viņi mani kaut kādā ziņā uzrunā). Pat, ja man pašai knapi kaut kas ir palicis. Kā reiz tieši šodien aizdevu kolēģim līdz avansam desmitnieku, lai gan tas nozīmē, ka man pašai paliek tikai 15 eur uz nedēļu. Un tā notiek bieži. Bet visus šitos ziedojumu lūdzējus, par ko iet runa tēmā, bez sirdsapziņas pārmetumiem pat nelasu un ignorēju. Absolūti neuzrunā un neaizkustina. Protams, līdz ar to es arī rēķinos, ka pati arī nekad neko nevarēšu gaidīt pretī un lūgt kādam.
14.10.2016 23:51 |

Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
57days, lai cik traki neizklausītos, mans pirmais komentārs tieši arī ir par šādu gadījumu... Kad sieviete bija stāvoklī, viss ciemats zināja, kāds būs bērniņš un ka ir nolemts mazo paturēt (es zinu, izklausās briesmīgi, bet, nu, ciematu romantika). Bērniņš nu jau diezgan liels - 7 vai jau 8 gadi, bet, kā Daenerys jau minēja, nekoordinē kustības un sejas mīmiku, neko nerunā... Tik čuč ratiņos.
Un, jā, labestības reklāmas rullītī pieteikts "Grūtniecība noritējusi normāli, vecāki neko nezinājuši, kad piedzima, tad attīstība neesot bijusi"... (t) Tāpēc nu jā.
14.10.2016 23:59 |

Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Es nesaku, ka tādi ir vairums vecāku, es nesaku, ka slimu bērniņu vecāki tik iet un bļauj "man pienākas". Nē, ir pašaizliedzīgi un spēcīgi vecāki, kas par savu bērnu veselību cīnās godīgi. Un tas ir tikai apsveicami. Tādus vecākus pašus bieži vien gribas no sirds apķert un samīļot, jo es, piemēram, sevi nespēju iedomāties tik sarežģītā un smagā situācijā. :-/
Tomēr man ir žēl, ka ir arī ļaunprātīgi vecāki.
15.10.2016 00:01 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Mincis, ar tiem grūtniecības gadījumiem, kad ārsti iesaka pārtraukt (bet sieviete ilgi mocījusies, lai vispār stāvoklī paliktu) ir dzirdēti arī gana daudz gadījumu, kad beigās bērniņš piedzimst vesels. Cilvēki cer.
15.10.2016 00:28 |

Reitings 77
Reģ: 25.11.2015
Man par bērniem tādas pašas domas kā Daenerys un Mincim. Patiesībā besī tās mātes, kuras dzemdē šādus bērnus, bet pēc tam raud lielām asarām un lūdz palīdzību. Tu zināji, uz ko paraksties, tad cīnies lepnā klusumā.
Kā jau meitenes minēja, tas neattiecas uz gadījumiem, kad neparedzēti gadās nelaime, bet attiecas uz gadījumiem, kad ārsts atzinis to, ka bērns nebūs vesels. Ne tik sen te viena Cosmo arī teica, ka ārsts ieteica pārtraukt grūtniecību, bet viņa sašutusi par ārsta teikto un tāpat dzemdēs. Viņas izvēle, bet tad nevajag pēc tam raudāt.
15.10.2016 01:02 |

Reitings 77
Reģ: 25.11.2015
A par atdotām mantām man vienalga, ja atdodu, tad lai pārdod, tas jau arī ir veids, kā nopelnīt un vai man žēl? Tikpat labi tai meitenei, kam atdevu, šīs drēbes nepatika, nederēja un kas slikts, ja viņa pārdod? Tā doma, ka visiem trūcīgajiem japriecājās par jebko robežojas ar Raivja teikto, ka uz laukiem atdod savas saplēstās drēbes.
Protams, nerunāju par gadījumiem, kad pārtikuši cilvēki izliekas par trūcīgajiem, lai kaut ko izspiestu.
////Starp citu, par ziedošanu dzīvniekiem. Dzīvnieku patversmēs kaut kādas drēbes, segas utml arī noder, lai nosiltinātu būrus. Tur var arī vest dzīvnieku pārtiku utt. Nav tā, ka noder tikai nauda.
15.10.2016 01:07 |

Reitings 2394
Reģ: 04.10.2013
Mincis, 57days,
man pazīstami ir pāris cilvēki, kuriem pirms piedzimšanas ārsti māmiņu brīdinājuši, ka ir nosliece/iespēja uz dauna sindromu. Ir varbūt nedaudz neierastākas sejas/galvas formas, bet visi pabeiguši augstākās izglītības, strādā intelektuālu darbu, nopietnās attiecībās, forši cilvēki :)
Protams, metodes arī tos gadus atpakaļ nebija tik attīstītas kā tagad.
Uzskatu, ka nav ko taisīt īpaši aprūpējamus bērnus, ja neesi drošs, ka spēsi uzturēt un labāk mēģināt otrreiz palikt stāvoklī nekā uz "gan jau viss būs kārtībā" rēķina uztaisīt sev aprūpējamo uz visu mūžu...
15.10.2016 01:20 |

Reitings 2394
Reģ: 04.10.2013
Un par to Facebook, ir iespejams postiem, kas nepatīk uzlikt "see less from this person" un "see less posts like this", kā arī paša cilvēka profilā var uzlikt, lai viņa posti neuzrādas Tavā timeline.
Man gan vēl nav nācies izmantot nevienu, samērā kvalitaīvus postus redzu savā timeline.
15.10.2016 01:23 |

10 gadi
Reitings 315
Reģ: 16.04.2009
ziedoju tikai caur ziedot.lv
15.10.2016 14:59 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits