Varat mani saukt par cietsirdīgu vai whatever, bet nekad neesmu ziedojusi naudu ne slimiem cilvēkiem, ne zvēriem, ne citādiem visādiem nabadziņiem. Mani tas vispār neuzrunā, tāpēc man labi darbojas selektīvā redze un tādiem postiem nemaz nepievēršu uzmanību, tāpēc mani arī tas nekādā ziņā netraucē un nekaitina. Naudu esmu ziedojusi vairākas reizes, bet tas ir bijis tikai cilvēkiem, idejām, kas mani iedvesmo, dažādiem trakiem plāniem, avantūrām,kas mani uzrunā, iedvesmo. Un tad ir tāds prieks redzēt, ka cilvēki sasniedz savu mērķi (principā pat pats ceļš uz mērķi ir vēl interesantāks), tas dod man tādu sajūtu - nekas nav neiespējams, arī es taču varu.
Ikdienā esmu nesusi labas, bet sev nevajadzīgas lietas uz Sarkano krustu vai dzīvnieku patversmi, kur tas varētu noderēt, tā vietā, lai izmestu vienkārši atkritumos. Varu kaut ko nopirkt vai iedot naudu cilvēkiem, kas man ir apkārt un kam to vajag (pat nepazīstamiem cilvēkiem, ja viņi mani kaut kādā ziņā uzrunā). Pat, ja man pašai knapi kaut kas ir palicis. Kā reiz tieši šodien aizdevu kolēģim līdz avansam desmitnieku, lai gan tas nozīmē, ka man pašai paliek tikai 15 eur uz nedēļu. Un tā notiek bieži. Bet visus šitos ziedojumu lūdzējus, par ko iet runa tēmā, bez sirdsapziņas pārmetumiem pat nelasu un ignorēju. Absolūti neuzrunā un neaizkustina. Protams, līdz ar to es arī rēķinos, ka pati arī nekad neko nevarēšu gaidīt pretī un lūgt kādam.