Hā, man ir vēl viens paziņa, vīrietis, kas ir līdzīgs augstāk aprakstītajai Annai, tam ir tā, ka hroniski riebjas strādāt un viņš savos 40 gados veģetē uz citu rēķina. Par dzīvokli ilgus gadus maksāja draudzene, tagad tā draudzene viņu ir atšuvusi un nabadziņam nākas strādāt, bet tas ir lielākais haļaviņu mīļotājs, kādu es zinu. Tiem cilvēkiem ir viena kopīga īpašība: izkoptas komunikācijas prasmes. Piemēram, ja es pateikšu, ka esmu slima, tas cilvēks bez vārda runas atskries ar tējām, piedāvās piegādāt kaut kādu superkrutu ķīniešu žeņšeņa preparātu, nolasīs 30min garu lekciju par to, kura homeopātiskās zāles ir vislabākās, utt. utt. Bet nākamajā dienā piezvanīs un pateiks: es redzēju, ka tev ir lieli medus krājumi, iedosi pāris burciņas? (a to medu, piemēram, man vectēvs iedevis tirgošanai). Vēl pēc nedēļas piezvanīs, lai "aizņemtos" 50 eur (uz neatdošanu, protams), jo uzskata, ka viņa lekcija par homeopātiju jau nav bez maksas.
Ar to Annu arī - viņa tevi noskenēs, ieteiks vislabāko ābolkūkas recepti, ja redzēs, ka tev mājās ir sveces, tad parekomendēs superīgāko Ģertrūdes ielas sveču veikaliņu ar neticami zemām cenām un labo pārdevēju, utt., utt., bet pēc nedēļas pateiks: "man beidzies veļaspulveris..."
Būtībā, komunicējot ar šiem cilvēkiem, tu visu laiku esi melu ritenī, jo ir nemitīgi jāsaka "klausies, bet man to medu pasūtīja un visām 10 burkām rīt būs pakaļ" vai "nu jā, bet man tieši tagad nav skaidras naudas" vai "man jau bija sakrāts, bet pagājšnedēļ atgriezos no Grieķijas un tur visu iztērēju" vai "tieši šomēnes alga kavējas", utt...