Apmulsums par ielūgumu uz kāzām

Reitings 286
Reģ: 29.01.2009
Saņēmām ar draugu ielūgumu uz radinieka kāzām un esmu vieglā šokā.
Kāzas notiek Latgalē. Bet mēs esam ielūgti tikai uz baznīcu. Un norādīts, ka dāvanu aploksnē.
Respektīvi, man jātērējas tērpam, frizūrai, grimama, jāpērk ziedi, konvertā simtnieks jāliek, jālej benzīns mašīnā, jāperas tas gaisa gabals, lai stundu pasaltu baznīcā?
Pat nezinu, ko darīt un kā atbildēt...
09.10.2016 16:09 |

10 gadi
Reitings 13809
Tas stils, ka daļu aicina tikai uz ceremoniju, daļu - arī uz svinībām, man liekas dīvains.
Personīgi man tā ballīte ir vienaldzīga, es labprāt aizbrauktu tikai uz ceremoniju un apsveiktu jauno pāri arī tad, ja ir tikai oficiālā daļa. Bet ar nosacījumu, ka ballītes vispār nav. Nevis, ka daļai ir, bet daļai nē.
09.10.2016 16:47 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
ja negribi pérties uz latgali, nedari to :)
neesi ielúgta uz afterpártiju, nesveic ar aploksni, bet sveic ar ziediem :)
09.10.2016 16:49 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
liecinieki ir, manuprāt, formāla prasība - jebkuri divi cilvēki, kas ar parakstu apliecina, ka klāt bijuši un redzējuši, ka Jānis un Ieva tiešām apprecas.
vedēji, atkal, ir tāda drīzāk tradīcija, konkrēti šodienas izpausmēs tie ir cilvēki, kas palīz ar kāzu un kāzu izklaižu organizēšanu.
Parasti šīs lomas apvieno, bet nekur nav teikts, ka tas ir obligāti.
09.10.2016 16:50 |

Reitings 39
Reģ: 14.09.2015
Kāzas bez svinīgās daļas pēc tam ar visiem draugiem,radiem, paziņām nan neliekas nekas traks. Taču ielūgumā norādīt par naudu gan nav smuki, ja turpinājuma pasākumam nav.
09.10.2016 16:50 |

Reitings 407
Reģ: 10.09.2016
Vedēji parasti ir arī organizē izklaides un vada pasākumu, bet liecinieki tikai parakstās - tas tad, kad kāzas aprobežojas ar sarakstīšanas un pāris aidā medusmēnesī vai pasēž restorānā. :-D Labojiet, ja kļūdos.
09.10.2016 16:52 |

Reitings 17280
bet lai kāds neapvainotos, tad uz baznīcu aicina visus.

Un pirmām kārtām tā ir NECIEŅA pret viesiem

Cik labi, ka man nav jāprecas! Jārīc un jādreb, vai kāds nebūs apvainojies vai sajuties necienīts. Un vēl beigās jāgaida, no kuras puses uzpeldēs komentārs "kaut kādi ubagu varianti".
Priecājos, ka jūs neesat mani radi :D
09.10.2016 16:54 |

Reitings 4298
Esmu vienreiz bijusi kāzās tikai uz ceremoniju baznīcā - uzvilku kleitu, kas jau stāvēja skapī, nopirku skaistu ziedu puķi un ar vīru apsveicām jauno pāri ar ziediem. Pēc ceremonijas bija uzkodu galds baznīcas dārzā, sabildējāmies ar jauno pāri, saskandinājām šampanieti un braucām mājās :)
09.10.2016 16:55 |

10 gadi
Reitings 967
Reģ: 14.09.2009
Ja precas divatā vai ballītes vispār nav, tā ir cita lieta, tas ir kāzu koncepts.
Bet daļu aicināt uz ballīti un daļu nē, pārsvarā tā tomēr ir bomžošanās (protams, protams, ar izņēmumiem, kad tas atkal ir koncepts).
09.10.2016 16:58 |

Reitings 638
man liekas, ka atbilde uz so ir loti vienkarsa:
uz radinieka kāzām
, ja tas ir bralenu bralens no Latgales, ko esi redzejusi divreiz muza, tad man liekas logiski, ka var but ari formals uzaicinajums uz baznicu un viss! tapat, tadi uzaicinajumi var but vairakiem taliem radiem ar domu- pieklajigi ir pazinot, ka precas, uzaicinat, bet neviens isti negaida, ka brauksiet!
un par davaniu aploksne, pielauju, ka fraze ir vairak formulete- ludzu neko nedaviniet, vai ari labak novertesim naudu aploksne ka mantu kalnus!! neredzu neko taja briesmigu!
no tava soka, labakais risinajums ir apzinaties, ka tas tev ir vienkarsi radagabals tala Latgale, kas svines kazas un tev butiba no ta ne silts ne auksts tapat ka vinam no tevis! nosuti skaistu kartinu ar laba velejumiem un pieklajigu ateikumu, ka neieradisies!! un visi laimigi!
09.10.2016 16:59 |

Reitings 17280
Manuprāt, ir normāli, ka pāris grib mazas kāzas. Nu ne visiem ir tik tuvas attiecības ar brālēniem, krustmātēm u.c. cilvēkiem (un viņu sievām, boifrendiem un bērniem, kuri gribi negribi komplektā nāk). Šajā scenārijā piedāvājums ierasties baznīcā, šķiet, ir kompromisa variants, lai brālēni un krustmātes pārāk neapvainotos.
09.10.2016 17:02 |

Reitings 1512
Reģ: 25.09.2015
Tiešām tikai uz baznīcu? Es, ja brauktu, tad apvienotu šo pasākumu ar ekskursiju pa Latgali, bet netērētos ne kleitai, ne frizierim, ne dāvanai. Tā teikt, garāmbraucot apsveiktu.
09.10.2016 17:05 |

Reitings 100
Francija un Īrija šī ir ļoti pieņemta prakse . Šī viesu dalīšana kurš uz kuru dalu nāk , Sen jau smējāmies ,ka mēs latvieši neko tādu nesaprastu. :D
09.10.2016 17:06 |

Reitings 407
Reģ: 10.09.2016
ir kaut kādi ubagu variantu. WTF vispār. Ja nevaru atļauties noorganizēt normālas, pieklājīgas kāzas, tad neprecies vispār! Kā tad ģimeni uzturēsi, ka pat kāzas nejēdz normālas sarīkot. Kauns tādu cilvēku vietā

Ja precas divatā vai ballītes vispār nav, tā ir cita lieta, tas ir kāzu koncepts.
Bet daļu aicināt uz ballīti un daļu nē, pārsvarā tā tomēr ir bomžošanās (protams, protams, ar izņēmumiem, kad tas atkal ir koncepts)

Tad tā arī saki, nevis, ka nevajag precēties. Mans onkulis sarakstījās pa kluso, baigais bomzis nu. :-D
09.10.2016 17:06 |

Reitings 253
Reģ: 31.05.2016
Es biju lieciniece, kad divi cilvēki sarakstījās. Iztika bez baznīcas un tā vietā, lai iztērētu to naudu vairāku dienu radinieku trādi-rīdi (restorāns, galdi, viesu nams), naudu iztērēja paši savam ceļojumam. Es laikam tā nevarētu, bet jā jau viņi tā gribēja..
Par autores jautājumu - skatoties, cik tuvs vai svarīgs radinieks, bet ja no tālienes atbraukušu uz otru daļu nelūdz, nebrauktu vispār.
Ai, vispār kas par modi visiem slepus precēties.. Un ne tiem nabadzīgākajiem - paziņa pat vecākus savus uz sarakstīšanos nepaaicināja (nav viņi tādā naidā cits ar citu). Māsīca ārzemēs ar draugiem par lieciniekiem, bet vecākiem pēc tam pateica.. Laikam sveši svarīgāki nekā pašu ģimenes. Vai arī man vienai tā?
09.10.2016 17:10 |

Reitings 17280
Ai, vispār kas par modi visiem slepus precēties..

Nu, spriežot pēc daudzām kāzu diskusijām Cosmo - vienīgā mode, ar kuru izvairīties no pārlieka negatīva feedback - visi ir vienādi "apvainoti", nodēvē to par "konceptu" un neuztver personīgi :)
09.10.2016 17:14 |

Reitings 4041
Reģ: 20.07.2014
Es nebrauktu vispār vai arī ja tomēr aizbrauktu, tad dāvinātu tikai ziedus. Speciāli pirms šī notikuma pa saloniem nestaigātu un kleitu jaunu arī diez vai pirku.
Es to uztvertu tikai kā naudas iegūšanas veidu, tikai uz ceremoniju pasauktajiem varēja jau nerakstīt par to naudu neko.
Es noteikti abižotos un nebrauktu vispār.
Es savās kāzās neaicināšu attālus radus kurus satieku labi ja reizi vienā vai divos gados, kam man tādus ar kuriem kontaktus vispār neuzturu.
09.10.2016 17:16 |

Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
ma nebūtu patīkami saņemt tādu ielūgumu. ja varētu braucienu uz Latgali izplānot tādu, ka mums pašiem jautri, paceļojam, apmeklējam Goru vai Rotko un tad vēl tā starp citu ienesam puķes uz kāzām, tad dotos. bet speciāli es uz turieni ar aploksni rokās nedotos gan.
09.10.2016 17:17 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Es gan esmu tāds cilvēks, kurš uzskata, ka pārim ir visas tiesības izvēlēties savas kāzas pilnīgi un absolūti vienpersoniski, un, ja viesi apvainojas, tad viņus uz tām kāzām a priori vispār nebija jāaicina.
Taču šī autores situācija arī man liekas dīvaina realitātē. Kad aicina uz kāzām tālu no ciemiņa dzīvesvietas, bet tikai uz baznīcu/dzimtsarakstu nodaļu. Iespējams, tas tāds ļoti "pieklājības pēc" ielūgums, un viņi jau pieņem, ka neieradīsies.
09.10.2016 17:18 |

Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Nopietni aploksnes pie baznīcas? Visās kāzās, kur būts (ap 20 varētu būt), viesu namā ir bijis dāvanu galds, ar lādīti/groziņu aploksnēm vai dāvanām! Pie baznīcas tikai ziedi.
Par to, ka kādu aicina tikai uz ceremoniju, nu, tā dara (parasti gan kolēģus, darba devējus, korporācijas biedrus), neko traģisku tur nesaskatu. Viesim ir izvēle ierasties vai ne! Ja šāds ielūgums dzen šokā, tad vienkārši nebrauc ;)!

Reitings 17280
...viesis nopirks dāvanu vai, nedod dievs, vēl aploksni atnesīs - pēc tam visi zinās, ka tu kāzās gribēji "uzvārīties" un nopelnīt.
...saaicināsi 120 ļaužus, lai tauta nepārdzīvo - būsi bomzene, kas liek pieaugušiem cilvēkiem nakšņot viesu namā uz grīdas
...uzaicināsi 20 tā, lai viņiem viss ir "pa smalko" - pārējie 100 spļaus uguņus
...nebūs vegāniem piemērotas maltītes - kā tu iedomājies, viņi ir pirkuši tērpus, maksājuši manikīristei, un pat paēst nav ko!

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits