Ēst gatavošana, darbs, attiecības

10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Sveikas,
Man te sakrājies.. Kā jūs savienojat pilna laika darbu, produktu pirkšanu ar ēst gatavošanu un vīrieša kvalitatīvu & garšīgu paēdināšanu? Tiešām izdodas katru vakaru pēc darba, produktu pirkšanas veiksmīgi pagatavot ko gardu un izdomas bagātu, lai vīrietis būtu apmierināts?
Pirmkārt, es ne īpaši labi gatavoju, bieži kaut kas nesanāk, nokļūdos un līdz ar to gatavošanu gaidu ar stresu pakrūtē utt.. Otrkārt, nevaru iepriekš saplānot maltītes un sagatavoties, jo iepriekš nekad nevar zināt, ko vakariņās vēlēsies. Bet, treškārt, dzīvoju tālu no darba, mājās esmu pēc 8iem vai 9iem, un vismaz man tas paņem daudz laika. Pietrūkst spēka ielikt gatavošanas procesā mīlestību un izdomu - katra maltīte nāk tā smagnēji un esmu nogurusi. Pēc tam vēl trauki jānomazgā un tad drīz jau jādodas gulēt. :-(
Un kā lai iemācās tā tiešām virtuozi, garšīgi gatavot? Man trūkst izjūtas par elementārām lietām.. garšvielām, ēdiena gatavību, gaļas pagatavošanas pamatiem un īpašībām. Ko man lasīt, ko skatīties? :-|
06.10.2016 21:20 |

Reitings 4041
Reģ: 20.07.2014
Interesanti, kā rīkojas tās sievietes, kuru partneris ir, teiksim, šefpavārs?

Mans draugs ir šefpavāra palīgs, gatavo labāk nekā es, bet es arī gatavoju labi, plus esmu kādreiz to arī izmācījusies.
Kādreiz es biju tā, kas visu laiku vakariņas gatavoja. Tagad atkarīgs kurš ātrāk mājās. Tā kā tagad draugs strādā ārzemēs un mājās ir uz dažām nedēļām, tad tajā laikā biežāk gatavo viņš, jo man tomēr ir darbs. Brivdienās, kā sanāk, bet abižota nejūtos galīgi
07.10.2016 09:58 |

Reitings 1416
Reģ: 25.06.2012
Man patīk gatavot un patīk iepriecināt vīru, tāpēc ēst gatavošana nekad nav sagādājusi galvassāpes. Ir reizes, kad tiešām ir slinkums, tad gatavoju ko tādu, kas lielu uzmanību neprasa- zaļos salātus vai kādu zupu, bet ir reizes, kad gatavoju 3 ēdienu vakariņas restorāna līmenī un pēc tam tieku nēsāta uz rokām par to :)
Bet mums viss ir balansā- ēst viņš negatavo , un to es arī nesagaidu no viņa, jo man vieglāk ir pagatavot pašai, nekā atbildēt uz 100 jautājumiem par to, kur kas virtuvē atrodas utml. Bet viņš daudz biežāk kā es saņemas mājas kārtošanai :D
07.10.2016 10:03 |

Reitings 129
Reģ: 02.08.2016
Vīrietis uzvedas tā kā sieviete viņam ļauj! Pasniedzi sevi kā visu varošo kalponi? Nu tad turpini tagad un taisi ēst!
07.10.2016 10:13 |

10 gadi
Reitings 4681
Reģ: 29.01.2009
Pievienojos viedokļiem, ka problēma nav Tavā ēst gatavošanā. Manuprāt, problēma ir Tavā un Tava vīrieša uztverē, domāšanā. Nav normāli, ka viņš gaida, kad Tu 21os atnāksi mājās, lai varētu paēst. Ja jau tāds gardēdis, kā tad var izvilkt līdz tiem 21iem bez vakariņām. Viņš Tev kaut reizi ir pasniedzis kafiju gultā vai ko pagatavojis?
Mums ir tā - brokastis taisa viņš, vakariņas es. Traukus mazgā tas, kurš netaisīja ēst. Tas nav sarunāts, tas tā dabīgi ir jau no paša sākuma. Un noteikti nav no tiem, kas liks vergot pie plīts pārgurumā. Ja esmu ļoti sagurusi, vai pavisam nav noskaņas gatavot, tad viņš piedāvā aiziet uz kafejnīcu.
Vīrietim ir jārūpējas par sievieti un jāatvieglo tās dzīve, nevis jārada stress un jāapkrauj kā ēzelis.
07.10.2016 10:32 |

10 gadi
Reitings 4681
Iepērkamies katru dienu. Nopērkam trūkstošo un vakariņām nepieciešamo. Daram to kopā.
07.10.2016 10:33 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Es negatavoju, jo man nepatīk. Mans vīrs ir pieaudzis, vesels cilvēks, pats spēj pagatavot sev ēdienu, ja ir izsalcis.
07.10.2016 10:37 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Vai tiešām šī situācija ir reāla? Ok, ja vīrietis pats negatavo, nu tad neprasi no sievietes, kas vēl arī strādā un pelna naudu, nez kādas gastronomiskās izvirtībās katru vakaru. Nu nē, es to neciestu.
Man vispār gatavošana nav tā mīļākā nodarbe, bet , ja es sēdētu mājās un vīrs mani uzturētu, tad gan varētu izpausties. Pēc darba neko tādu darīt negribu, un brīvdienās arī biežāk ēdam ārpus mājas. Attiecigi darba dienu vakaros es varu ik pa laikam kaut ko pagatavot vīra iepriecināšanai, bet biežāk tomēr gatavo vīrs, jo man pietiek arī ar kādu vieglāku uzkodu, salātiem utt.
Man tas nešķistu normāli, ja vīrs man pieprasītu katru vakaru , lai gatavoju viņam kaut ko, vēl jo vairāk, ja pati neēdu.
Un man vispār nepatīk vīrieši, kas nevar pagatavot sev kaut elementāras lietas. Nesaku, ka jābūt pavārām, bet , ja nevar pat uztaisīt vistas fileju saldskābajā mērcē un iemest rīsus vārīties, sagriezt kādus salātus klāt, nu tad mans vīrietis tas noteikti nekad nebūtu.
07.10.2016 10:38 |

Reitings 2353
Atvainojos, bet autore izklausās pēc duras un problēma ar tāda pati.
07.10.2016 10:47 |

Reitings 2684
Reģ: 13.01.2016
Vīrietis pret Tevi izturās tā, kā Tu to pati pieļauj.
Man ļoti patīk gatavot, un tādā veidā es relaksējos. Es strādāju daudz mazāk, zinu, ka pēc darba viņš ir pārguris, + viņam pēctam ir vēl kāds darbiņš darāms, ārpus mājas vai dārzā. Man tādi darbi riebjas, tādēļ ar vēl jo lielāku prieku izvēlos virtuvi :-D Gatavoju, lai sanāk vakariņas + viņam līdzi uz darbu. Varētu jau taisīt uz 2-3 dienām, bet es esmu tā, kam nepatīk ēst 2 dienas to pašu, + es gatavošanu izbaudu daudz vairāk kā ēšanu.
Parasti brokastis gatavo viņš. Ja kaut ko lūdzu palīdzēt, arī palīdzēs. Mani viss apmierina. Trauku tēma gan man pāris reizes ir izbesījusi, bet nu, kad pateicu pāris reizes, ka trauki paši nenomazgājas, tad arī ar to viss sāk nokārtoties :-D
07.10.2016 11:05 |

Reitings 276
Reģ: 05.01.2011
Pajautā, ko tavs vīrietis labāk grib - priecīgu, skaistu, mirdzošu draudzeni, vai arī garšīgi paēst. Ja atbilde būs pirmo vai arī abus, tad sūtiet ēdienu no kafejnīcām, ejiet vakariņot ārpus mājas, vai arī, lai vīrietis pats gatavo. Ja atbilde būs - garšīgi paēst, tad sūti vīrieti...
07.10.2016 13:41 |

Reitings 5709
Vīrietim ir jārūpējas par sievieti un jāatvieglo tās dzīve, nevis jārada stress un jāapkrauj kā ēzelis.

Vai ne. Baigi vīrišķīga sajūta laikam, guļot dīvānā un gaidot, kad mīļotā atskries no darba, lai šim ēst uztaisītu... Pfff.
07.10.2016 13:52 |

Reitings 1076
Reģ: 22.07.2014
Mums abiem ir maiņu darbs + man studijas. Gatavo tas, kurš ir mājās pirmais.
07.10.2016 13:58 |

Reitings 727
Reģ: 06.09.2016
Vispar jau loti daudzi viriesi dzivojot vieni taisa pasi sev est,vai irt cienos pie mammas,bet kad ir draudzene,uzskata ka tas ir vinjas ne viriesa pie akums. Tas ur stereotips kas ir jau no loooti seniem laikiem iegajies un tas ari ir viens no attiecibu plusiem virietim,ka pasam nebus jagatavo est,ti atstas draudzenes zinja, vinjas pienakums.
07.10.2016 15:24 |

Reitings 727
Un neka neviriskiga tur nav. Ja draudzeneir ar mieru uznemties est gatavisanu iz sevi,ari ja strada abi,tad kas citiem par dalu?
07.10.2016 15:25 |

Reitings 727
Ir pietiekami daudz sieviesu (pats vairakas zinu personigi) kuras pasas uzskata ka est gatavosana ir tikai un vienigi sievietes pienakums. Virietis toties ikpalaikam aizved uz kadu kafuzi vai restoranu/baru un izmaksa. Pilnigi normali!
07.10.2016 15:29 |

Reitings 4962
Ja ēst gatavošana ir sievietes pienākums, tad naudas pelnīšanai jābūt vīrieša pienākumam. Nevis abi strādā, abi pelna, bet sieviete vēl paralēli pilda arī mājsaimnieces pienākumus. Un ir nevīrišķīgi būt kā mazam bērnam, kam ēdiens mutē jāieliek.
07.10.2016 15:30 |

Reitings 727
Marissa- Ja virietism piemeram palutina ar aizvesanu uz restoranu vai kafuzi,tad sievietes pie akums ir lutinat ar gardam vakarinjam un alinjiem pec darba. Tads ir man pazistama paara modelis- Virietis apmaksa visus vinju ballites,dzerstinjus un esanu arpus majas,sieviete gatavo est,mazga velju un maksa rekinjus. Abi ta ir laimigi, pohuj ko doma citi.
07.10.2016 15:36 |

Reitings 1761
Es gluzi vienkarsi negatavoju, jo man nepatik gatavot.
Edam arpus majas- regulari. Virietis ir radis pie apkalpojosa personala, tadel ari pats neko vairak par sviestmaizi ar roastbeef uztaisit nemak. Man 3x pasaka paldies jau par to vien, ka kadreiz piepildu ledusskapi ar vina iecienitakajiem produktiem.
07.10.2016 15:47 |

Reitings 4962
Lai jau dara, ka grib. Te arī daļa uzskata, ka vīrietis jāptekalē. Es tā neuzskatu. Šajā jautājumā piekrītu tam, ko Kubiete vienmēr saka-ja dzīve ar vīrieti ir grūtāka, nekā esot vienai, tad priekš kam vispār vīrietis vajadzīgs.
07.10.2016 15:53 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
switched on, cikos viņš ir mājās no darba?
07.10.2016 15:54 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)