Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Ēst gatavošana, darbs, attiecības

 
10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Sveikas,
Man te sakrājies.. Kā jūs savienojat pilna laika darbu, produktu pirkšanu ar ēst gatavošanu un vīrieša kvalitatīvu & garšīgu paēdināšanu? Tiešām izdodas katru vakaru pēc darba, produktu pirkšanas veiksmīgi pagatavot ko gardu un izdomas bagātu, lai vīrietis būtu apmierināts?
Pirmkārt, es ne īpaši labi gatavoju, bieži kaut kas nesanāk, nokļūdos un līdz ar to gatavošanu gaidu ar stresu pakrūtē utt.. Otrkārt, nevaru iepriekš saplānot maltītes un sagatavoties, jo iepriekš nekad nevar zināt, ko vakariņās vēlēsies. Bet, treškārt, dzīvoju tālu no darba, mājās esmu pēc 8iem vai 9iem, un vismaz man tas paņem daudz laika. Pietrūkst spēka ielikt gatavošanas procesā mīlestību un izdomu - katra maltīte nāk tā smagnēji un esmu nogurusi. Pēc tam vēl trauki jānomazgā un tad drīz jau jādodas gulēt. :-(
Un kā lai iemācās tā tiešām virtuozi, garšīgi gatavot? Man trūkst izjūtas par elementārām lietām.. garšvielām, ēdiena gatavību, gaļas pagatavošanas pamatiem un īpašībām. Ko man lasīt, ko skatīties? :-|
06.10.2016 21:20 |
 
Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Interesanti, kā rīkojas tās sievietes, kuru partneris ir, teiksim, šefpavārs? :-)
06.10.2016 21:22 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Tu garšīgi gatavo pirmdien, trešdien piektdien, lai iepriecinātu vīrieti un viņš garšīgi gatavo otrdien, ceturtdien un sestdien, lai iepriecinātu tevi?
nē?
Nu tad, mīļā, tava pamatproblēma nav kulināro prasmju trūkums.
06.10.2016 21:23 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Kad strādāju, tad iepirkāmies brīvdienās tā, lai pietiek visai nedēļai. Gatavoju aptuveni 2, reizēm 3 reizes nedēļā.
Parasti svētdien vārīju lielu katlu zupas, ko darbdienas vakaros tikai uzsildīju. Un kādu pamatēdienu līdzņemšanai darba pusdienām. Un nedēļas otrā pusē kādu ātri pagatavojamu pamatēdienu.
06.10.2016 21:24 |
 
Reitings 525
Reģ: 05.01.2016
Vīrietis tevi paēdināt nevar? Kāpēc Tev tā viss jādara vienai? Un par ko tāds stress? Viņš Tevi klapē vai kā, ja kotlete piedeg?
06.10.2016 21:25 |
 
10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Nezinu un neapskaužu.. manā gadījumā ir vienkārši prasīgs gardēdis ar jau galvā esošo domu, kā kam jāgaršo, un galīgi nav viegli. :-(
06.10.2016 21:25 |
 
Reitings 1534
Reģ: 28.04.2015
57days +
06.10.2016 21:25 |
 
Reitings 924
Reģ: 02.09.2014
Roberts.I, izbauda to. :-D
06.10.2016 21:25 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Varbūt Tavs vīrietis var pieslēgties ēst gatavošanas procesam? Piemēram, Tu iepriekšējā vakarā sagatavo sagataves (izvāri buljonu, izvāri/izcep/izsautē gaļu utt.) un vīrietis pārnākot mājās piebeidz ēdienu.
Varbūt sagatavo lielāku ēdienu katlu - zupa, sautējums, mērce, nākošajā vakarā var uzsildīt, vai nomainīt piedevu (kartupeļu vietā griķi vai rīsi).
Varbūt vērts iegādāties multivāres katlu?!
06.10.2016 21:27 |
 
Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Ja nopietni, man šķiet, ka diskusijas autore ir iejutusies tādā kā kalponītes ampluā. Nē, es nesaku, ka ir slikti, ja sieviete labi gatavo, taču nebūtu īsti godīgi to allaž uzvelt uz sievietes pleciem.
06.10.2016 21:28 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Kad es biju maza, bija tā - ēst gatavoja tas no vecākiem, kas pirmais bija mājās. Nevis gaidīja plkst. 8-9, lai tas otrais atnāk, uztaisa pieczvaigžņu restorāna cienīgu maltīti un vēl traukus nomazgā.
Ar kulinārijas brīnumiem tu viņu vari iepriecināt brīvdienās. Nu vai ar foršām brokastīm :)
06.10.2016 21:29 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Kāpēc viņš neko negatavo? Ja ir tāds gardēdis, tad tik uz priekšu, i vēl Tu paēdīsi.
06.10.2016 21:29 |
 
Reitings 727
Reģ: 06.09.2016
starpcitu, šefpavāri bieži vien nemaz negatavo mājās, bet liek to darīt sievām :D jo kā reiz Martiņš Sirmais izteicās "Virtuvē labāks pavārs ir vīrietis, mājās sieviete".
06.10.2016 21:29 |
 
Reitings 1877
Reģ: 21.05.2011
Laika taupīšanas nolūkos iepērkamies reizi nedēļā apmēram, grēkojam arī ar cīsiņiem un tamlīdzīgiem pusfabrikātiem, kuriem ilgāks termiņš. Abiem pilna laika darbs, man vakaros un/vai sestdienā lekcijas, viņam savi hobiji un darīšanas. Kam ir laiks, tas gatavo. Turklāt plānoju gaļas ēdienus, zupas, plovu u.c. līdzīgus ēdienus tā, lai pietiek 2-3 dienām. Viņam pusdienas darbā tiek, es cenšos ņemt līdz, bet ja nav, tad aizeju uz kādu ēstuvi. Neciestu tādu vīrieti, kurš sagaida no manis katru dienu siltu ēdienu galdā. Ja nu vienīgi šis nes mājās milzīgu mamutu un es varu nestrādāt iztikai.
06.10.2016 21:32 |
 
Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
"Virtuvē labāks pavārs ir vīrietis, mājās sieviete"

Bēdīgi, ja virtuve ir nodalīta no mājām ar betona sienu.
Runājot par Sirmo, es nespētu ieēst neko viņa gatavotu: man laikam ir pārāk dzīva iztēle.
06.10.2016 21:33 |
 
Reitings 1512
Reģ: 25.09.2015
Sorry, tu esi lupata, kalpone vai kas?!
Šādi teksti mani tracina, pilnīgi liekas, ka troļļo!
06.10.2016 21:35 |
 
Reitings 727
Reģ: 06.09.2016
Roberts.I- Laikam nesaprati. Nekas jauns no tevis. Es domāju virtuvi kā restorāna virtuvi, pats esmu vairākos restorānos strādājis un redzēju ka viriesi pavāri visu dara ātrāk un akurātāk par sievietēm, bet atkal nekas nav labāks atnākot vēlu no darba un kad sieviete sagadia ar garšīgākam vakarinām un alinu.
06.10.2016 21:35 |
 
Reitings 2051
Reģ: 29.01.2009
Es pagatavoju ēdienu 3-4 dienām - svētdienā uztaisu 3-4 ēdienus, salieku ledusskapī/saldētavā un darba dienu vakaros atliek vien uzsildīt. Mums abiem ir pietiekami saspringti darba grafiki, neuzskatu, ka ēst gatavošana ir tikai mans pienākums. Jāēd tas, ko esmu pagatavojusi, ja nepatīk ir visas iespējas gatavot pašam, gavēt vai pasūtīt take-out. Ja man 9 vakarā pēc darba vēl būtu jāgatavo ēst un jāizdabā kundziņam, man ātri vien sāktos griķu diēta un viņš varētu braukt ēst pie māmiņas. Par laimi, mēs spējam adekvāti sadalīt pienākumus mājās un cienīt viens otra laiku un saguruma pakāpi.
06.10.2016 21:36 |
 
Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Nu, un kāpēc tev tas obligāti jādara? Man ir tas gadījums, kad draugs ir ar pavāra kvalifikāciju un gatavo, kad ir iespēja. Viņa darba laika dēļ gan tas maksimums pāris reizes nedēļā. Pēdējā laikā vienkārši sataisām uz nedēļu lielo katlu ar "kaut ko", un darba dienās atliek tikai sagatavot piedevas un uzsildīt. Visbiežāk viņš gatavo savās brīvdienās, ja nesanāk, tad es.
Mums ir ļoti dažādi gatavošanas stili - es gatavoju "omītes klasiku", savukārt viņam patīk eksperimentēt, izmēģināt dažādu valstu ēdienus. Nekad gan nav šķobījies par kaut ko manis gatavotu, jo nav gana smalki. Droši vien tad man negribētos gatavot vispār...
06.10.2016 21:36 |
 
Reitings 10098
Reģ: 19.11.2014
Gribēšu redzēt, cik ilgi izturēsi! :D
Jāsaka, ka es daudz retāk pērku produktus, nekā mans vīrietis. Parasti sastādu sarakstiņu un šis uz veikalu prom.. citreiz visi kopā braucam, bet viņš arī nestrādā no 8:00-17:00. Citreiz ir bijis tā, ka viņš pēc darba atbrauc mājās, paņem sarakstu un aizbrauc uz veikalu vēl pēc kaut kā, ko esmu aizmirsusi. Nekādu problēmu. Gatavot gan, jā - to daru tikai es! Viņš labākajā gadījumā var uzmeistarot omleti, izcept kartupeļus vai uzsmērēt kādu maizīti. Bet viņš arī ir tāds, ka ēdīs visu ko liksi priekšā.
Tāpēc es nedraudzējos ar džekiem - princesēm. Es uz pusēm nerautos. Ja man kaut kas ir par grūtu, tad nedaru un, lai nemaz nedomā pukstēt!
06.10.2016 21:36 |
 
Reitings 1512
Reģ: 25.09.2015
P.S. Mans vīrietis gatavo diezgan slikti un ļoti reti, bet atšķirība ir tajā, ka es gatavoju arī sev, līdz ar to - ko ēdu es, ēd arī vīrietis. Ja negaršo, vienmēr pastāv opcija sasmērēt sev maizes. Ar pārtiku daru tā, ka nosūtu sarakstu - viss tiek nopirkts un atvests mājās.
06.10.2016 21:37 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits