atgrieshanaas

Reitings 2
Reģ: 28.05.2013
Esmu arvalstiis, bet sirds mani rauj atpakal uz majam. Gribu loti atpakal, bet iisti neesmu parliecinaata vai speeshu pielaagoties Latvijas apstaakliem. Kaa arii ir divi lieli BET, 1) vidusskolu liidz galam neesmu pabeigusi, 2) man nav taas tik ljoti darba videe vajadzigaas krievu valodas.
Kaadi ir juusu viedokli, kaa riikoties, ko dariit?
04.10.2016 15:35 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
hellish, nauda ir otršķirīga... Tavā gadījumā, tev jau sen vajadzēja pautus! :-D Tavam vecim to konkrēti trūkst...
04.10.2016 21:13 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Nauda ir otršķirīgs tikai tad, ja tās cik necik knapi, bet pietiek.
04.10.2016 21:14 |

Reitings 11996
Sapakot koferi un izbraukt no valsts daudz naudas nevajag. Sevišķi, ja kaut kur pa pasauli vazājas personīgais vīrs. Lai tak brauc pie vīrieša un saka, lai uzvedas kā vīrietim pienākas - nevis tēlo klīrīgu jaunkundzi un mūk visu laiku prom no atbildības!
04.10.2016 21:18 |

Reitings 8968
Reģ: 29.01.2009
Neon:-D:-D vinam ari pazudusi motivacija dzivei, mes abi ka lohi sobrid esam:-D(t)
Un nauda soreiz nebus otrskiriga, es zinu, ko es daritu tagad, ja man budu tikai kadas 3x vairak neka man ir tagad.. dzives plans skaidrs, bet nav... bus jau labi, jakulas jau ir pa to dzivi..
04.10.2016 21:19 |

Reitings 11996
Un kāds tad ir tas dzīves plāns, kuram vajag tik daudz naudas? Nu vismaz aptuveni...
04.10.2016 21:21 |

Reitings 969
Reģ: 21.08.2016
Hellish, tu pārvācies uz Latviju, atstājot vīru citā valstī un dzīvojot no algas līdz algai? Vai drīkst zināt, kas tik ļoti tevi šeit tur?
04.10.2016 21:34 |

Reitings 969
Reģ: 21.08.2016
Vispār nestādos priekšā, kā izdzīvo cilvēki ar minimālo algu, īpaši, ja tiek īrēts dzīvoklis vai maksāts kredīts. Es atceros, ka augstskolas laikā praksē pelnīju mazliet zem 500, un krāju dzīvokļa remontam, īsti nekas daudz pāri man nepalika. :D
04.10.2016 21:36 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Hell ,ja godīgi es tev ļoti jūtu līdzi .... nu , respetīvi, man žēl , ka tev te nav tik daudz naudas cik tev vajadzētu vai gribētos .... :-)
04.10.2016 21:37 |

Reitings 1323
Reģ: 04.03.2012
Cik ilgi esi prom no Latvijas? Jo ilgaak ir dziivots kur citur, jo gruutaak pielaagoties dziivei Latvijaa.
Kaapeec veelies atgriezties? Un vai ir KUR atgriezties (vieta, gjimene, draugi)? Es biju gana ilgi padziivojusi prom, lai, atgriezhoties Latvijaa, draugiem buutu savas dziives, atshkjiriigas pieredzes un dziives skatiijums, vecaaku maajaas arii manis, pieaugusha cilveeka, nepietruuka, manaa mazpilseetaa darba nebija, jaapaarceljas uz lielaaku pilseetu utt. 'Maajaas' sagaidiija vilshanaas par dziivi un taas kvalitaati.
Latvijaa nenodziivoju pat gadu, aizbraucu atpakalj no kurienes aizmuku un tur mani sagaidiija mans darbs, draugi un dziive pie kaadas biju radusi. Sapratu, ka maajas man ir sheit, kaut Latvija ir mana dzimtene un tur ir mana gjimene, kuru gana regulaari apciemoju, bet dziivot tur tuvaakajos paardesmit gados noteikti neveelos.
04.10.2016 21:39 |

10 gadi
Reitings 591
Reģ: 29.01.2009
Nebrauc atpakaļ! Nenodari sev to!
Vai arī, braucot uz Latviju atvaļinājumā, iedomājies, ka Tev ir tik naudas, cik minimālā (atkarībā, uz cik nedēļām brauc, tad arī izrēķini) un paskaties, kā sanāks izdzīvot.
Es godīgi pasaku, ka, lai gan agrāk mācēju taupīt, ar šī brīža dzīves standartiem vienkārši Latvijā nomirtu vai nu badā vai no depresijas... Mans garastāvoklis bieži vien ir tieši proporcionāls naudas daudzumam manā makā...
04.10.2016 21:47 |

10 gadi
Reitings 1221
Reģ: 07.06.2009
Kur LV pelna minimālo? Veikalā? Labi,bet tur tev neviens neprasa augstāko izglītību, kur iztērēti tūkstoši,to iegūstot.
Vienīgi netaisnīgi man šķiet,ka ārsti un cilvēki - glābēji pelna grašus, bet citās sfērās taču nav tik briesmīgi,kā te visi mālē. Cik LV vajag,lai samaksātu dzīvokli, nopirktu ēdienu,smukas drēbes un mēnesī kaut ko iekrātu? Varbūt tērē sūdos, narvesena kafijās 4x dienā, cigaretēs, dzer bāros, iet uz kino 2x nedēļā, pērk nenormāli dārgu kosmētiku? Un tad kunkst, ka nav naudas? Es nerunāju par ģimeni,kur jāskolo bērns un jāuztur ome, bet par mana vecuma (22) jaunieti, kam pašam jānomaksā telefons, transports (te arī var netērēt, bet braukt ar ričuku 6 mēnešus no 12, citi pat brauc visus 10) ,ēdiens un dzīvoklis? :-|
04.10.2016 22:09 |

Reitings 1579
Reģ: 04.04.2013
Es Norvegija rukaju celtnieciba un tagad 4000eiro menesi,Latvija ap 800-1000 eiro par to pasu darbu pelnitu. Ja vajag naudu ir portals puh.lv un intim.lv kur var sadabut naudu,bet neieteiktu,jo tomer jaadot savs kermenis un labaks veids ir atrast dzeku muesasargu, ielikt taja portala sludinajumus un ciemos aicinat tikai precetos,iesutit preceto dusha un pec dusas sagaida miessargs un pasaka atdod naudu visu vai sieva visu uzzinas. Man zinama mau..,a tas strada 15 gadus un pelna 3-4 kapostus menesi, veci tak atsos jebko,lai dievanezinz
04.10.2016 22:25 |

Reitings 1579
Reģ: 04.04.2013
Strada nedrradajot- sesku nedod, vienigi puse miessasargam jaatdod un ja vecim tik sotaks,tad puse ir Tev, ja stuka vai divas cita lieta
04.10.2016 22:27 |

Reitings 1129
Reģ: 19.04.2015
1) man zināma meitene pelna virs vidējā ar nepabeigtu vidējo izglītību.
2) šī pati meitene prot krievu val. Bez vidējās izglītības Tu vari atrast darbu apkalpojošajā sfērā, bet tad Tev tomēr ir vajadzīga krievu valoda (skumji, bet fakts. Tā mums te Latvijā joprojām notiek).
Tātad, vai nu ir jāapgūst kāda profesija vai jāmācās krievu valoda. Ja nebūs ne viens, ne otrs, tad būs ļoti grūti. Tad droši vien spīd kasieres darbs par minimālo algu vai kas tamlīdzīgs. Lai veicās!
04.10.2016 22:44 |

Reitings 2816
Reģ: 19.01.2015
Nebrauc uz šejieni, te nav ko meklēt.
04.10.2016 22:48 |

10 gadi
Reitings 1221
Par krievu valodu es kādreiz biju ļoti,ļoti kategoriska, bet tagad saprotu, ka, jo vairāk valodas pati zinu,jo man labāk dzīvē ies, varēšu aprunāties ar vairākiem cilvēkiem utt. Iemācījos, un man darbā pacēla algu, jā, pacēla,jo zinu četras valodas, kad tajā pašā laikā mans kolēģis zina vienu. Un tad ir cilvēki,kas to novērtē. Jau cik gadus te maļ, ka ārprāts, te nevar atrast darbu,ja nezina valodu. Vajag pavērst to mazliet citādāk un kaut vai sevis dēļ iemācīties, aizvakar Spānijā satiku ukraiņu puisi, kas ceļo apkārt, bet nezina labi angliski, sākām runāt krieviski, tik interesantas lietas uzzināju, ka negribējās sarunu beigt. Par dzīvi Ukrainā, par viņa plāniem, interesantām idejām. Bez tās valodas, ko kādreiz ienīdu, nekad nebūtu nonākusi tādā situācijā, tādēļ piekrītu Dienvidai, tikai uztveru to citādāk. Kur problēma ieiet online kursos un iemācīties tā vietā, lai te, cosmo, sēdētu?
04.10.2016 22:52 |

Reitings 1129
Jā, jebkura valoda ir bagātība
..un tomēr man skumji, ka ir cilvēki, kuri visu mūžu dzīvo Latvijā un runā tikai krieviski, un pat necentīsies runāt latviski, jo tāpat visur viņus apkalpo krievu valodā, jo krievu valoda apkalpojošā sfērā ir prasība numur viens, pat ja strādā ārpus tūristu spotiem.
P.S. pati daudz maz runāju krieviski, bet pēdējos 4 gadus man tas nav bijis vajadzīgs, t.i. kopš nestrādāju apkalpojošā sfērā :-)
04.10.2016 23:09 |

10 gadi
Reitings 1221
Dienvida, tam gan es piekrītu, ir cilvēki ,kas nerunā latviski, dzīvojot tur gadiem, gadu desmitiem, bet es vairs nepievēršu uzmanību, ja jauks cilvēks, varu parunāt ar viņu krieviski,ja dusmīga ome transportā man bļauj virsū kaut ko,speciāli runāju latviski, kaut gan saprotu visu,ko viņa man tur stāsta :D bet nu, es vienkārši par tiem cilvēkiem tā arī domāju - šaurā pierīte, kam nekas cits ārpus viņa paša egoisma mazā lociņa neinteresē, un man ar tādiem nav pa ceļam. :D Lai iet ieskrieties, nav ko pievērst uzmanību.
04.10.2016 23:14 |

Reitings 1129
Es esmu pēcpuse pastalās, svešajiem speciāli atbildu latviski :-D Treniņam ar paziņām gan mēdzu krieviski parunāt, bet nu, valoda sāk aizmirsties.
04.10.2016 23:18 |

Reitings 901
Reģ: 17.03.2016
Man ir pozitīva pieredze ar atgriešanos Latvijā. Nodzīvoju Īrijā 2 gadus ar ģimeni, sapratu, ka nu nejūtos tur kā mājās, vienīgie, kas man deva to māju sajūtu bija ģimene. Atbraucu atpakaļ uz Latviju, sāku strādāt Rimčikā, nekas spīdošs cilvēkam, kas nebija vēl pabeidzis visas 12. klases, bet darba pieredzi dabūju. Alga tāda nekāda lielā, bet tā kā rēķini man nebija jāapmaksā un dzīvoju personīgajā dzīvoklī, tad arī tēriņi priekš dzīvošanas nebija lieli un ar to naudu ļoti labi varēju dzīvot, vēlāk uzkāpu augstāk, strādāju vairākos darbos, iepazinos ar draugu un tagad ir bēbis, esam nodrošināti. Kaut kā bija sajūta, ka nu vajag man to Latviju, kaut kas īpašs mani te vilka, gaidīja. Vienmēr esmu uzskatījusi, ka ne bez iemesla dzīvē kaut kas notiek. Ja vilina tevi šeit, tad parūpējies, ka tev būs kur dzīvot kamēr meklē darbu, nodrošini sevi un brauc. :)
05.10.2016 01:55 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits