Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Mērcīte

 
Reitings 331
Reģ: 30.04.2014
Ka pagatavot vienkāršu , bet garšīgu mērcīti ? Kartupeļiem?:-)
23.09.2016 13:01 |
 
Reitings 727
Reģ: 06.09.2016
man looti iepatikās sajaukt majonēsi ar krējumu (majonēzi nedaudz vairāk) un adžiku :) kopā sanāk tāda maigi pikanta mērcīte :)
23.09.2016 13:04 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Silto, kādu tieši? Visas ir vienkāršas! :-D Sēņu (šampinjonu, gaileņu), maltās gaļas vispār elementāras. :-)
23.09.2016 13:05 |
 
Reitings 331
Reģ: 30.04.2014
Kādu gaļas mērcīti es domāju ...
23.09.2016 13:08 |
 
Reitings 4041
Reģ: 20.07.2014
No kādas gaļas? Vista būs ātrāk pagatavojama, cūkgaļas un liellopa ilgāk.
23.09.2016 13:09 |
 
Reitings 331
Reģ: 30.04.2014
No vistas gaļas , ka varētu uzgatavot ? :-)
23.09.2016 13:12 |
 
Reitings 77
Reģ: 11.05.2015
Apcep pannā gaļu, pievieno sīpolu, burkānu, sēnes (pēc savas izvēles) visu kopā apcep, pēc tam pievieno miltus un turpina cept, lai milti pilnībā izšķīstu cepameļļā. Kad milti izsķīduši pacep vēl mazliet, līdz tie kļūst nedaudz brūngani. Pēc tam pievieno pienu vai saldo krējumu, garšvielas un uz lēnas uguns silda, līdz uzmetas burbulis.
Miltu daudzums atkarīgs no tā, cik biezu mērci grib. Ja ar saldo krējumu, tad arī vajag mazāk miltus, nekā ar pienu taisot.:-)
23.09.2016 13:22 |
 
Reitings 727
Reģ: 06.09.2016
Pie kartupeliem aizies perfekti arī plika majonēze :-D
23.09.2016 13:22 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
 
Reitings 4499
Reģ: 19.04.2012
Es vienmēr pienam pievienoju vēl ūdeni nedaudz, jo piens viegli piedeg.
23.09.2016 13:27 |
 
Reitings 77
Reģ: 11.05.2015
Lai nepiedegtu, piena uzsilšanas procesā ir diezgan bieži jāpamaisa un jāievēro tas, ka jāsilda uz mazas uguns. Man nekad nav piededzis piens!
23.09.2016 13:29 |
 
Reitings 4499
Reģ: 19.04.2012
Jā, ir jāmaisa aktīvāk, bet es labāk neriskēju.
23.09.2016 13:32 |
 
Reitings 180
Reģ: 12.09.2016
Hmm ne visi ir sēņu ēdāji. :D :-P;-)
Vispār laba recepte- mērce ar vistas fileju un konservētiem tomātiem.(kad strādāju par pavāru esmu tādu piekopusi man patika. :)
Mazliet eļļā apcepam vistas fileju, lai apbrūninās, klāt liekam konservētus tīrītus, sagrieztus tomātus, pasutinam, lai tomāti jau sāk izjukt un šķidrums iztvaiko mazliet, .
Pēc tam pielejam saldo krējumu pasutinam, mazliet atjaucam ar ūdeni, un mērce pati sāks biezēt, ja ir vēlme mazliet parmezāna sieru ielikt, tad vispār debešķīgi, un ar makaroniem uz urā aizies! :-P(l)
Ja pannā iemet uzreiz iekšā makaronus, (farfalle jau izvārītus)kad mērce ir sabiezējusi un gatava tad vispār ēdiens gatavs!
Lai labi garšo! ;-)8-)
23.09.2016 14:01 |
 
Reitings 180
Reģ: 12.09.2016
P.S. pie kartupeļiem arī labi derēs. :-)
23.09.2016 14:02 |
 
Reitings 8968
Reģ: 29.01.2009
tītaa gaļa ar krējumu un tējkaroti sinepju, oi, ku ņammīga :)
23.09.2016 14:06 |
 
Reitings 8968
Reģ: 29.01.2009
tītaa - tītara :D
23.09.2016 14:07 |
 
Reitings 544
Reģ: 22.04.2016
Sagriež 2 sīpolus, apcep zeltaini brūnus, tad pieliek ēdamkaroti miltu, vēl pacep, pielej glāzi piena, kad sāk burbuļot, piemet vēl skābo krējumu klāt (pāris ēdamkarotes), kaut kādā brīdī, kad atceras arī garšvielas pieber.
Mērces ar vairāk sastāvdaļām jau ir sarežģītas. :-D
23.09.2016 14:41 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Vēl variants pagatavot gaļu (piem uzgrillēt grilpannā vistas fileju) un klāt jogurta mērci, piem, ar marinētiem gurķiem un ķiplokiem sanāk ļoti garda.
Taisu tā, jo milti mērces īsti neatbalstu.
23.09.2016 14:54 |
 
Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Vistas fileju var uztaisīt saldajā krējumā ar kariju..
23.09.2016 15:12 |
 
Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Pāris dienas atpakaļ taisiju jēra stilbus, stilbi nesanāca, aizdomas, ka tas nebija jērs, bet veca aita :D Taču tas iekš kā sutinājās - burvīgs! Oriģinālajā receptē bija arī burkāni, man vīrietim nekādi pagatavoti burkāni nepatīk, tāpēc neliku. Sagriež sīpolu, papriku un apcep, pa to laiku sagriež 3 ķiploka nadziņus un mizu no viena apelsīna (cenšas nomizot ar mazāk mizas baltuma), lauru lapas, timiānu, sāls, pipari pēc garšas, minūti apcep, tad pievieno bundžu konservēto tomātu un 3 minūtes pasautē, pielej 400ml vistas buljona. Iekš šitā viruma, tad var sautēt kaut kādu gaļu, būs gan gaļa, gan mērce uzreiz.
23.09.2016 15:13 |
 
Reitings 1075
Reģ: 22.07.2014
Es taisu sinepēs un krējumā vistu. :)
23.09.2016 15:54 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits