Vīrietis mainījies grūtniecības laikā

Reitings 33
Reģ: 29.01.2009
Sveikas, meitenes!
Gribēju viedokli no malas un varbūt kāda var padalīties ar savu pieredzi.
Esam nesen precējušies un gaidu ļooooti ilgi gaidītu/mēģinātu bērniņu. Gaidījām ABI un centāmies ABI. Vīrietis piegāja procesam ļoti atbildīgi un patiešām centās no visas sirds, pārdzīvoja arī emocionāli, ka nesanāca tik vienkārši. Kopā esam 5 gadus un esmu 6. mēnesī.
Viss izklausās lieliski - kāzas, bērns, stabilas attiecības, taču šķiet kopš viņš uzzināja par bērniņu (vai varbūt laiks tieši tā sakrita), viņš šķiet pilnīgi izmainījies. Kļuvis vēss, šķiet viņam viss vienalga par mūsu kaltajiem nākotnes plāniem, par mūsu vēlmēm un kopīgiem sapņiem par skaistu dzīvesvietu utt. Uzvedas diez gan nesaprotoši. kad gribu no ballītes iet prom ātrāk, jo gluži vienkārši dzīvībiņa iekšā paņem sev diez gan daudz manu spēku, bez maz vai dusmīgs, jo gribēja vēl palikt patusēt. Vairākas lietas, protams, tagad īsti nevaru vai vienkārši negribu darīt, lai sevi pasaudzētu, bet izskatās, ka vīrietim tas ir kā brīnums. Bez maz vai vainīgai jājūtas par to, ka tagad ir tā, kā ir. Strīdamies diez gan daudz. Strīdā pat izspļāva, ka nejūtot vairs mīlestību pret mani. Mīļumu, jā, bet ne mīlestību. Tas vispār, protams, ir pēdējais, ko sieviete grib dzirdēt no sava mīļotā cilvēka, gaidot ilgi gaidītu bērniņu... Nezinu, vai tiešām vīrietis var būt tik ļoti apjucis, kad beidzot TAS notiek?
Ko jūs ieteiktu darīt? Kādai varbūt ir bijusi līdzīga pieredze?
21.09.2016 21:42 |

Reitings 1111
Džollija un Pits šķiras? Re kā, vismaz kaut ko jaunu uzzinu :-D8-)
22.09.2016 14:07 |

Reitings 538
Reģ: 02.02.2015
Havaja,
Tiešām, nesatraucies tik daudz, ķeizars tiešām nav pasaules gals! Ar pozitīvu skatu uz dzīvi no tā var atkopties dažu dienu laikā, tā kā galvu augšā!
22.09.2016 14:15 |

Reitings 1512
Reģ: 25.09.2015
Elzaelza, es nevienā brīdī neteicu, ka netiku galā ar bērnu un uzgrūdu viņu vecākiem. Tieši otrādi - sapratu, ka netieku galā ar sevi, ar adaptēšanos mammas lomai (visām tie instinkti tik ātri nenostrādā) un meklēju profesionālu psiholoģisku palīdzību. Uzskatu sevi par nopietnu un nobriedušu cilvēku, kas meklē adekvātu palīdzību.
Gribu autorei teikt, ka grūtniecība un bērniņš ir lielas pārmaiņas, kuras varbūt ir gaidītas, bet kuras tomēr grūti sagremot, kad tās notiek. Tas ne vienmēr nozīmē, ka jāliek punkts attiecībām un jāsūta vīrietis ratā. Katrs tiek galā ar pārmaiņām pa savam. Un lai arī raven acīs tas ir nepieaudzis un nenobriedis vīrietis, varbūt viņš šobrīd "sagremo" pārmaiņas un viss būs labi. Protams, tad var izvērsties visādi - tepat cosmo vienu jauno māmiņu vīrietis pameta pēc dzemdībām, kaut gan gaidīja bērnu abi kopā...
22.09.2016 14:33 |

10 gadi
Reitings 384
Reģ: 21.01.2013
Es arī varu padalīties, ka viss nav rožu dārzs. Gan jau pēc gadiem vajadzētu būt nobriedušai personai, bet nu viss jau arī nebija tik rožaini. Pirmais šoks, akūts ķeizars, it kā jau biju iedomājusies, ka tā var notikt, bet neesi reāli gatavs. Biju domājusi barot pati līdz 6 mēn, bet plāns izgāzās, jo jau no 2 nedēļām piebaroju ar maisījumu. Raudāju un pārdzīvoju, un reizēm lamājos uz vīru, ka nesaprot, likās, ka neatbalsta. Sākumā man bija tā, ka vīrs no darba mājās, tā bērnu rokās nu tētiņ tava kārta.
Grūtniecība jau vēl sīkums attiecībām īstais pārbaudījums ir pēc bērna piedzimšanas it sevišķi, tad, ja tuvu nedzīvo, kam uz kādu brītiņu atstāt bērnu. Ir reti pāri, kuriem bērna piedzimšana neko nemaina.
Mums mainīja un sākumā pat ļoti, un ne jau uz labo pusi, bet ir pāri, kas tiek, tam pāri, un, kas nē. Mēs tikām ar to galā.
Bet autorei ieteiktu nestrebt karstu, jo izšķirties var vienmēr.
22.09.2016 16:18 |

Reitings 33
Paldies ļoti, ļoti, meitenes! Tiešām forši, ka izraisījās diskusija starp atšķirīgiem viedokļiem, jo tieši, ja ir tāda situācija, tad rodas vislabākie domu graudi. Lai vai kurai pusei sliektos piekrist!
Īpašs paldies havajai, Embai un virdzinijai, kas šķiet uzķēra to, kādi esam un, kāda ir situācija. Man šķiet, ka ar jums būtu forši parunāties arī ārpus šī konteksta. :)
Kaut kur teica, ka pati noteikti neesmu pūkaina. Neesmu gan! Un nevienā brīdī nesaku, ka esmu superīgākā grūtniece pasaulē :D Īpaši lielu spiedienu uzlika tas, ka bērniņš bija tik ilgi gaidīts. Katra sāpe lika sarauties un audzēt tarakānu armiju galvā. Un tarakāni, kā zināms, emocionālajam stāvoklim arī nepalīdz. Lai nu kā, vēlreiz paldies :)
Ļoti patika šis te, ko rakstījāt -
bet man neliekas, ka sis ir mega nenobriedis paris, drizak mazliet nozaudejusies viens no otra, jo ilgi mekjleja "treso" un tagad, kad ir katrs aiziet biski sava dimensija!

man šķiet, ka diez gan precīzi. Negribu uztaisīt mūs par super nobriedušiem, bet grūtības, kam jau līdz šim iziets cauri (ne tikai bēbīša kontekstā), ir aplauzušas jaunības "balts" un "melns", kā arī eža asumiņi ir apvīlēti :)
22.09.2016 17:58 |

Reitings 33
un 07092013,
Bet autorei ieteiktu nestrebt karstu, jo izšķirties var vienmē

šie arī zelta vārdi, ko tikai ar laiku iemācās pielietot praksē :D
22.09.2016 17:59 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Elza, tev eksiste ari kautkas pa vidu, no vienas galejibas otraa. Jaatslabst.
22.09.2016 18:54 |

Reitings 638
sincity
prieks palidzet!:)
ja kadreiz velies vairak parunat par os temu vai vel citam, kas naks ar grutniecibu utt, drosi nekautrejies no PM!
22.09.2016 22:08 |

Reitings 1129
Reģ: 19.04.2015
Daudzas minēja, ka pēc mazā piedzimšanas būs vēl grūtāk. Šis situācijas kontekstā mana pieredze varbūt nederēs, tomēr piebildīšu, ka attiecības un dzives kvalitāte uzlabojās (l) tas tā, lai zini, ka iespējami dažādi turpmākie scenāriji :-)
22.09.2016 22:53 |

Reitings 407
Reģ: 10.09.2016
elzaelza - gaidīji, ka dzemdības būs kā filmās vai kā? Man arī plēsa visu čuru, kājas, vulvu, visu! Bet esmu laimīga, ka piedzemdēju pati bez jebkādas iejaukšanās, jo ļoti vēlējos izdzīvot šo dabīgo procesu, un ja būtu jālemj par labu ķeizaram, mana sirds sažņaugtos un (iespējams) būtu nepadarīta darba sajūta, kā arī pēcdzemdību periodu pārciest būtu grūtāk. Varbūt iedzer Herbastress? Man tāds iespaids, ka nemitīgi esi kā uz nažiem. :-O
23.09.2016 07:23 |

10 gadi
Reitings 384
Reģ: 21.01.2013
sincity
Prieks, ka man pieredze tev noder.
Un tā jau ir kā saki, ka neviens jau mēs neesam balts un pūkains. Otram jau baigi grūti ielīst otra ādā, lai cik pieaudzis viņš nebūtu. Sievietes jau tomēr vairāk apveltītas ar empātijas spējām. Kad biju stāvoklī, tad vienu dienu sagribējās vistas zupu un vīrs man izvāra lielo katlu, es no rīta ieraugu ir reāli slikti, tā es arī neēdu. Vīrs nesaprata nu kā tā var būt, vakar grib un šodien jau slikti:-D
Bet tā jau baigās galvas sāpes nesagādāju-es varēju tusēt līdz 4 rītā, biju diezgan mierīga ar retiem izņēmumiem.
Par grūtībām pēc bērna. Grūtības iespējams nav īstais vārds, bet tas, ka ir savādāk, un tev pašai ir jāpieņem, ka viss mainās, ka vairs nenotiks kā tu gribi un, kā esi iedomājusies. Man, tas bija grūti, jo vienmēr esmu bijusi neatkarīga, un tad pēkšņi tu nevari iet ārā staigāt savā izdomātajā laikā, jo tajā laikā bērns grib ēst, jāmaina pampers utt. Bet ar laiku jau pieņem to situāciju. Gan jau katram ir savādāk, jo esam savādāki.
Tagad jau var teikt puika ir izaudzis 2.4 gadi un, ko varu teikt ir baigi forši.
23.09.2016 10:03 |

Reitings 569
Reģ: 01.08.2016
Vīrieša bērns ir daļa no viņa. Kas to neatzīst, ir vājumā.
23.09.2016 19:15 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Zinot manu reti riebīgu dabu, tad es to veci kārtīgi pārmācītu, bet te dažas tik iejūtīgas, tik iejūtīgas.. (t)
Manējais gan tieši grūtniecības laikā centās mani lieki nekaitināt/neuztraukt un no visām ballītēm, pēc mana lūguma, mēs mierīgi devāmies mājās.
Kādreiz pateiktu, ja gribu gulēt tad izsauks man taxi un viņš vēl "mazliet" uzkavēsies, bet, nu, tā jau nekad nebija, jo man arī patika "nedaudz" uzkavēties. :-D
Visā visumā es ieteiktu to veci ņemt pie pautiem. Ja būs gājējs, tad aizies tāpat pēc bērna piedzimšanas. Jo, nu, lai man bērns ir Dieva dāvana un nekādu problēmu mums ar viņu nekad nav bijis - savas pārmaiņas tomēr ir, un tās pārmaiņas nevelk uz labo pusi.
Jā, pēc bērna piedzimšanas mēs vairāk strīdamies, bet no vienas puses saprotu, ka tas ir dēļ labākas nākotnes un tāpēc, ka pārāk daudz jāizdara šobrīd. Mums tas dod lieku stresu, jo kādreiz dzīvojām tādā kā pašplūsmā un ne par ko neiespringām.
Ir tā kā ir, un man kaut kā liekas, ka izdzīvosim šo posmu un atkal viss būs kā agrāk. Bet, nu, ja tavā gadījumā jau vīrietim par grūti no ballītes aiziet, tad nezinu vai viņam būs pa spēkam pārdzīvot pēcdzemdību periodu. Arī teiks, ka vairs nemīl tevi, jo redz viņam kaut kas nebūs kā iepriekš.
Es jau sen ar mugursomu pie mammas būtu un ļautu vīrietim iztusēties un sadarīt daudz citu lietu, kurām tu ar savu bērnu traucē.
Man arī plēsa visu čuru, kājas, vulvu, visu!

Ierēcu! Man arī! :-D
23.09.2016 22:02 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits