Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Bērnu vecumam neatbilstoša pucēšana

Reitings 19
Reģ: 11.08.2016
Kaut gan neesmu mamma vēl, atceros savā laikā, kad mācījos skolā, bija mātes, kas jau ļoti agrā vecumā klasesbiedrenes sāka pārspīlēti pucēt. Nerunāju par skaistām kleitām un frizūrām, bet gan nagu lakām, augstpapēžu kurpēm utml.
Šobrīd varu pateikties vecākiem, ka viņi man ļāva dabiski pieaugt un ka dažkārt neadekvāta vecuma vēlmēm (krāsoties, piemēram) pateica nē. Taču atceros, ka pirmajā un otrajā klasītē bija meitenes, kurām jau bija krāsoti nagi, lūpu spīdums, ieveidotas lokas. Piektajā klasē jau sāka vilkt uz skolu augstpapēžu zābakus. Protams, tolaik puiši pievērsa viņām uzmanību un šķita, ka arī man to vajag.
Bet tagad atskatoties uz to, šķiet, tas savā ziņā nepareizi, tāda kā nevajadzīga seksualizēšana - kāda velna pēc bērnam pirmajā klasē ir uz skolu jādod līdzi lūpu spīdums un jākrāso nagi?
Tā ir vecāku apzināta izvēle, lai jau mazākajās klasītēs savai meitai izpelnītu klases puišu uzmanību, vai arī vecāku izdabāšana bērnu kaprīzēm - ja jau bērns grib sarkanus nadziņus, tad neteikšu nē?Kādas jums pārdomas par šo tēmu?
18.09.2016 20:58 |

Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Puiši jau parasti sporto un dzīvojas pa garāžu,ne :D

Domāju, ka mūsdienās vairums no viņiem vairāk "dzīvojas" savās planšetēs, bet ne par to ir stāsts. Neviens taču zēniem nepārmet, ka viņiem patīk dzīvoties pa garāžu. Tad kādēļ meitenēm pārmet lūpu krāsošanu?
22.09.2016 22:30 |

Reitings 19
Reģ: 11.08.2016
šī diskusija nu gan interesanta izvērtās.
Man galvenā doma bija nevis aizliegt bērnam spēlēties ar mammas kosmētiku, kurpēm utml. Bet gan vecāku apzinātā izvēle ļaut bērniem neviennozīmīgā izskatā doties uz skolu. Bērns 7 gadu vecumā nespēj pieņemt patstāvīgu, argumentētu viedokli, tādēļ vecāki ir atbildīgi par viņa izskatu.
Atceros, ka viena draudzene, kurai meita mācās 1.klasē teica, ka brīvdienās abas uzkrāso sev nadziņus, uzlīmē "flash tattoos", bet svētdienas vakarā to visu kārtīgi nomazgā nost, lai uz skolu nav ar to visu jāiet. Tā man šķiet tik forša audzināšana (l) Ka spēj jau bērnam agrā vecumā ieaudzināt, kas ir adekvāti brīvdienām un kas ir adekvāti citā vidē (tas ir, skolas).
Kad bērns ir pieaudzis, jaunie pusaudžu gadi, tad jau, protams, izskats un vizuālais tēls ir katra paša izvēle, bet sākumsskola tomēr ir vecāku pārziņā.
22.09.2016 22:30 |

Reitings 63
Reģ: 04.02.2015
Roberts.l sabiedrība un tajā pieņemtās normas ir ļoti jocīga padarīšana. :-D
22.09.2016 22:37 |

Reitings 407
Reģ: 10.09.2016
janemary, manuprāt, forša audzināšana ir tad, kad jau bērnībā iemāca nestrīdēties par lietām, ar kurām nekad nav bijusi darīšana. Tas Tev šobrīd daudz enerģijas aizņem, spriežot pēc emociju pilnajiem komentāriem.
23.09.2016 00:10 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Vieniigais kas man loti nepatiik,ja runaa par ziidainiem,ka maates beernus geerbj taados rapulos,kuri izskataas peec zaketeem ,vestiiteem utt.Man patiik ,ja ir fifiigi uzraksti ,bet ne viss noseets ar zirafeem,palmaam un viss raibu raibos tonos!
Esmu mazo meiteniisu skaistumkonkursu niideeja!Kaut kur nejausi redzeeju taas resnaas bezgaumiigaas mammas ,un tad tie beerni taadi pasi-iespiileeti tajos atlasos un sifonos ,un viss spiid un laistaas un veel taa nenormaalaa kaarta kosmeetikas virsuu!Tiesaam sausmiigi!
Man patiik taadas beernu dreebiites ,kuras mums ir Carter's!Vairaak vai mazaak viss ir smukos tonos saskanots-"nepaardozeets "ar uzrakstiem .
Esmu par puceesanu,bet gaumiigu!Beerniem ir jaamaaca jau no mazotnes,kaa gaumiigi geerbties!
Piekriitu ,ka vecaaki ir beernu spogulis!
23.09.2016 01:53 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)