Bērnu vecumam neatbilstoša pucēšana

Reitings 19
Reģ: 11.08.2016
Kaut gan neesmu mamma vēl, atceros savā laikā, kad mācījos skolā, bija mātes, kas jau ļoti agrā vecumā klasesbiedrenes sāka pārspīlēti pucēt. Nerunāju par skaistām kleitām un frizūrām, bet gan nagu lakām, augstpapēžu kurpēm utml.
Šobrīd varu pateikties vecākiem, ka viņi man ļāva dabiski pieaugt un ka dažkārt neadekvāta vecuma vēlmēm (krāsoties, piemēram) pateica nē. Taču atceros, ka pirmajā un otrajā klasītē bija meitenes, kurām jau bija krāsoti nagi, lūpu spīdums, ieveidotas lokas. Piektajā klasē jau sāka vilkt uz skolu augstpapēžu zābakus. Protams, tolaik puiši pievērsa viņām uzmanību un šķita, ka arī man to vajag.
Bet tagad atskatoties uz to, šķiet, tas savā ziņā nepareizi, tāda kā nevajadzīga seksualizēšana - kāda velna pēc bērnam pirmajā klasē ir uz skolu jādod līdzi lūpu spīdums un jākrāso nagi?
Tā ir vecāku apzināta izvēle, lai jau mazākajās klasītēs savai meitai izpelnītu klases puišu uzmanību, vai arī vecāku izdabāšana bērnu kaprīzēm - ja jau bērns grib sarkanus nadziņus, tad neteikšu nē?Kādas jums pārdomas par šo tēmu?
18.09.2016 20:58 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Raven - kas tieši man var grauzt? tas, ka piektajā klasē es varēju vilkt kurpes ar papēdīti? tas, ka mamma taisīja visādas fričenes un man bija bērnu kosmētikas komplektiņi? Man tas patika un arī tagad esmu dzīva un vesela. Nav tā, ka senāk tā nebija un tagad visas maziņās staigā kā ... pat nezinu kas :D mani drīzāk izbrīna tas, ka mūsdienās bērniem tik daudz ko nedrīkst darīt. Tik daudz aizliegumu un tik daudz sabiedrības nopēluma.
20.09.2016 14:29 |

10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Vatsons, es Tev toties nepiekrītu! Pucēšanās nekādi neietekmē pašvērtējumu tālakajā nākotnē. Man riņķī apkārt staigā līdz nelabumam daudz kompleksainas vācietes, uzaugušas mīlošās ģimenēs, bez mātēm, kuras pašas ikdienā pucējas, ne meitām to ir bijis iespēja darīt. Kompleksi un zemais pašvērtējums izveidojas laika gaitā no daudzām citām dzīvē gūtām pieredzēm.
Bet Tu jau katru manu komentāru uztver kā svaigu gaļas gabalu, kuru pacensties saplosīt :D :D
Mazai meitenei nav jaamaaca pieaugushas sievietes trikus kaa sevi padariit seksuaali pievilciigaaku

Tu filtrē, ko uzrakstīji? Mani dzīvē redzējusi esi? :D Ne man nepieciešamība uz sevis izmantot trikus, ne nepieciešamība pievērst sabiedrībā uzmanību ar mākslīgo seksualitāti, kur nu vēl bērnam to mācīt. Es pati nedaru neko tādu, par ko man būtu jābaidas, ka atkārtos mana meita, lai man būtu par to jāsarkst. Man ir vīrs un manam vīram esmu es sieva, kurai patīk kleitas, svārki un ikdienišķš meikaps, vieglas smaržas, labs manikīrs, īsāk sakot, pašai sev sajusties tīrai, skaistai un sievišķigai. Katrai sievietei būs savi nosacījumi labsajūtai un sievišķibas izjušanai.
Tas, protams, nenozīmē, ka nevaru no mājas līdz veikalam vai beķerejai aizskriet cosmo nīstajā treniņtērpā :D
20.09.2016 14:30 |

Reitings 7827
Ā, bet, ja tu domāji, ka mēģinu sevi te attaisnot par to, ka savu bērnu tā ģērbju un ļauju krāsoties, tad nē, bērnu man nav, bet kad būs, tad noteikti ļaušu pucēties. Man tas neliekas nekas tāaads neparasts un slikts.
20.09.2016 14:31 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Vatsonam PMS... :-P:-D
20.09.2016 14:37 |

10 gadi
Reitings 4416
Vatsonam PMS..

Nu jau gadiem ieildzis (s)
20.09.2016 14:39 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Raven - kas tieši man var grauzt? tas, ka piektajā klasē es varēju vilkt kurpes ar papēdīti? tas, ka mamma taisīja visādas fričenes un man bija bērnu kosmētikas komplektiņi? Man tas patika un arī tagad esmu dzīva un vesela.

Ir liela atšķirība starp bērnudārznieku un piektās klases skolnieci - tev tā nešķiet? ;-)
20.09.2016 14:39 |

Reitings 7827
Ok, raven. Es runāju par autores tekstu. A, tu par ko?
Taču atceros, ka pirmajā un otrajā klasītē bija meitenes, kurām jau bija krāsoti nagi, lūpu spīdums, ieveidotas lokas. Piektajā klasē jau sāka vilkt uz skolu augstpapēžu zābakus.

Nu neliekas man tas nekas ārprātīgs.
20.09.2016 14:44 |

Reitings 3647
Selīna, lūpu spīdums un nagu laka neitrālā tonī ar nosacījumu, ka labas kvalitātes kosmētika, nevis tas mēsls, ko pārdod ar nosaukumu "bērnu kosmētika" ir ok ik pa laika, bet lokas tad jātaisa bez lokšķērēm. Galu galā ir tik daudz dažādu interesantu frizūru - visādas bizes, copes, smukas matu sprādzes, kas neļauj matiem krist acīs, utt, ne tikai lokas. Bet tas jau ir laika jautājums, cik mamma vēlas pavadīt taisot šīs frizūras.
20.09.2016 14:50 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Favel, man liekas es uzrakstiju tik atturiigi cik vien atturigi var uzrakstit diametrali preteeju viedokli.
Sievietes skaistums ir tieshaa veidaa saistiits ar seksualitaati un attieciigi arii izskaistinaashanaas; kaadaa tonii ir nagu laka, cik intensiivas smarzhas, cik kosha luupu kraasa kleitas sviniigums un cik liela ir frizuura uz galvas nav no svara, jo to katrs izveelas peec savas patikas, bet meerkis ir viens- buut smukaakai un ak shaumas, ak shausmas- labaak patikt viirieshiem. :-P
20.09.2016 14:51 |

Reitings 3647
Vēl viena lieta - mammas nopērk tām piektās klases meitām kurpes ar papēžiem, bet neiemāca pareizi staigāt. Izskatās amizanti, diezgan prasti, ja ne nožēlojami :-/
20.09.2016 14:54 |

10 gadi
Reitings 4416
Nu varbūt Tu arī pucējies, lai patiktu vīriešiem, bet es naivi pucējos, lai patiktu, pirmkārt, sev un, otrkārt savam vīram. Es ar svešiem vīriešiem vairs komunikāciju neizbaudu :) Varbūt uz vecumu arī man domāšanā kas mainīsies, nenoliedzu :)
20.09.2016 14:55 |

Reitings 3925
Nu varbūt Tu arī pucējies, lai patiktu vīriešiem, bet es naivi pucējos, lai patiktu, pirmkārt, sev un, otrkārt savam vīram.

Klasika.
Tava meita sev arii neptiik bez nagu lakas, lupu spiiduma un smarzhaam 3,5 gadu vecumaa?
20.09.2016 15:01 |

10 gadi
Reitings 4416
Un es kur esmu teikusi, ka sev nepatīku bez tā visa? Tevis nosauktās lietas ir tikai papildus ikdienišķais sievišķības prieciņš :-P Tu, audzini savus bērnus kā esi izfunktierējusi. Es audzināšu savus kā uzskatu par pareizu. Turpmākās diskusijās ar tevi neielaidīšos, bail, ka tev gabals nokritīs :D
20.09.2016 15:07 |

Reitings 3647
Nu varbūt Tu arī pucējies, lai patiktu vīriešiem, bet es naivi pucējos, lai patiktu, pirmkārt, sev un, otrkārt savam vīram. Es ar svešiem vīriešiem vairs komunikāciju neizbaudu :-) Varbūt uz vecumu arī man domāšanā kas mainīsies, nenoliedzu :-)
Pirms apprecējies, tu krāsojies tikai lai patiktu sev? Tu gribi stāstīt, ka vīriešiem tad arī ar to nekāda sakara nebija? Un sev pašai tu nepatīc bez make up? Varbūt būtu labāk padomāt par pašnovērtējumu?
Tu domā, ka tu vīram bez make up nepatīc? Varbūt viņš dod priekšroku tev bez make up? Tu viņam esi prasījusi? ;-)
20.09.2016 15:09 |

10 gadi
Reitings 4416
Tu varbūt padomā par lasītprasmi? ;-)
20.09.2016 15:15 |

Reitings 3647
Tu varbūt padomā par lasītprasmi?

Ja tu par "Un sev pašai tu nepatīc bez make up? Varbūt būtu labāk padomāt par pašnovērtējumu? ", tad paskaidrošu - komentāru ievietoju pirms izlasīju tevis rakstīto "Un es kur esmu teikusi, ka sev nepatīku bez tā visa? ".
Tik un tā vairāki jautājumi palika neatbildēti:
"Tu gribi stāstīt, ka vīriešiem tad arī ar to nekāda sakara nebija?"
"Tu domā, ka tu vīram bez make up nepatīc? Varbūt viņš dod priekšroku tev bez make up? Tu viņam esi prasījusi?"
20.09.2016 15:19 |

Reitings 3925
Ja tas viss buutu pilnigas mulkibas un manis teiktajaa nebutu patiesiiba, tu neuzmestu luupu kaa maza meitene. Acimredzot iesaapeejaas kaut kas........
Kam un kaapeec sieviete izskaistinaas ir saapiigs jautajums arii beernus tajaa neiesaistot. Lielakais vairums sievieshu teiks, ka krasojas utt. "prieksh sevis". Bet ko tas pashai sievietie dod, ja ignoree to faktu ka vina labak patiks pretejam dzimumam? Un kaapeec vispaar tas ir tik loti, loti slikti puceeties lai patiktu stiprajam dzimumam, ka to pasakot vienmer ir saasinata reakcija?
20.09.2016 15:21 |

Reitings 3647
Bet ko tas pashai sievietie dod, ja ignoree to faktu ka vina labak patiks pretejam dzimumam?

Pansionātā tā ir ļoti laba metode, kas liek koncentrēties un samazina demences veidošanos :-D
20.09.2016 15:24 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Bet kas tik briesmîgs faktā, ka pats bērns grib krāsoties un pucēties? Nav jau runa par kaut ko ekstravagantu, bet ar mēru lietotu minimālu daudzumu kosmētikas šad tad. Pieaugušie to redz kā "izparikšanu pretējam dzimumam", bērni to tā neredz un tas ir tas būtiskākais. Kāpēc to būtu jāaizliedz? Planšetes un saldumus aizliegt pavisam arī nav pareizi. Limitus - jā, bet ne absolūtus aizliegumus. Kur problēma?
20.09.2016 15:32 |

10 gadi
Reitings 4416
Vatson, mīļā, tavai zināšanai šis smaidiņš " :-P " nav lūpas uzmešana, tas gadījumā, ja neesi informēta. Citādāk neizprotu, kur tu esi izrāvusi, ka esmu uzmetusi lūpu. Komunikācija ar tevi ir vienkārši bezjēdzīga ;-)
Es saprotu, ka daudzi citu domas un uzskatus min pēc paša uzskatiem. Tev ir tik grūti saprast, ka man patīk kaut ko patiešām darīt sevis dēļ. es taču negrasos ar galvu sienā skriet ar tevi turpinot sarunu par tik muļķīgu tēmu.
raven, tev dzīvē ko īsti mainīs manas atbildes? Tu domā, ka cenšos sevi kaut kur un kaut kā attaisnot? Nu, lai Tev mierīgāka diena, tad..
1. Jā, agrāk krāsojos, akcentējot acis, jo man kā jaunai meitenei tas patika un, protams, baudīju arī uzmanību, bet tādu baudīju arī klinškāpšanas nometnēs bez kosmētikas, izmirkusi, putekļaina :D
2. Es savam vīram patīku ar un bez make-up. Viņam nepaīk, ja lietoju tumšas ēnas. Es pati zinu, ka man tādas nepiestāv (smokey eyes) un tādas arī neizmantoju. Viņam pašam ir dienas, kad patīk, ja tās nenormāli retās reizes pārsteidzu viņu ar košāku lūpukrāsu uz kādu pasākumu. Man arī patīk, ka ar kosmētiku varu kaut ko atsvaidzināt savā izskatā un padarīt to citādāku.
Pajautā tik, ko es ar savu vīru neesmu izrunājusi, grūti pat iedomāties :D
Ok, meitenes, patiešām man šis cirks ir kļuvis garlaicīgs. Saudzējiet savus bērnus! ;-)
20.09.2016 15:35 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits