Bērnu vecumam neatbilstoša pucēšana

Reitings 19
Reģ: 11.08.2016
Kaut gan neesmu mamma vēl, atceros savā laikā, kad mācījos skolā, bija mātes, kas jau ļoti agrā vecumā klasesbiedrenes sāka pārspīlēti pucēt. Nerunāju par skaistām kleitām un frizūrām, bet gan nagu lakām, augstpapēžu kurpēm utml.
Šobrīd varu pateikties vecākiem, ka viņi man ļāva dabiski pieaugt un ka dažkārt neadekvāta vecuma vēlmēm (krāsoties, piemēram) pateica nē. Taču atceros, ka pirmajā un otrajā klasītē bija meitenes, kurām jau bija krāsoti nagi, lūpu spīdums, ieveidotas lokas. Piektajā klasē jau sāka vilkt uz skolu augstpapēžu zābakus. Protams, tolaik puiši pievērsa viņām uzmanību un šķita, ka arī man to vajag.
Bet tagad atskatoties uz to, šķiet, tas savā ziņā nepareizi, tāda kā nevajadzīga seksualizēšana - kāda velna pēc bērnam pirmajā klasē ir uz skolu jādod līdzi lūpu spīdums un jākrāso nagi?
Tā ir vecāku apzināta izvēle, lai jau mazākajās klasītēs savai meitai izpelnītu klases puišu uzmanību, vai arī vecāku izdabāšana bērnu kaprīzēm - ja jau bērns grib sarkanus nadziņus, tad neteikšu nē?Kādas jums pārdomas par šo tēmu?
18.09.2016 20:58 |

Reitings 692
Reģ: 25.07.2016
Un... Viņš negrib vilkt kleitas vai svārkus, bet i tikai izteikti meitenigas drēbes.
Kr4 daudz rozā daudz puķīšu sirsniņu zvaigznīšu un tieši sievišķigā kontekstā
19.09.2016 10:35 |

Reitings 646
Reģ: 23.02.2015
Man bija gadījums kaut kur 5.klasē, kad lika vienai meitenei notīrīt spilgti rozā krāsotus nagus.
Bet, tanī pat laikā citai bija rinķis degunā un neko neaizrādīja.
Vismaz Paldies Dievam, ka vairāk nevienam rinķi degunā nebija.
Tas gan man liekas vēl stulbāk par spilgti rozā nagiem.
19.09.2016 10:36 |

Reitings 646
Reģ: 23.02.2015
Vēl bija gadījums, kad lielākie pīpmaņi bija skolotāju bērniņi.
Un vēl tagad tādi ir.
:-D:-D:-D
19.09.2016 10:39 |

Reitings 3582
Reģ: 22.06.2014
man nekas nav pret to, ja mazām meitenītēm ir smukas frizūras, uzkrāsoti nagi, acis, lūpas. ja viss ir ar mēru, kāpēc ne? viņas aug par jaunām sievietēm.
mani uztrauca vairāk tas, ka mazas meitenes sāk izaicinoši ģērbties. mums bija situācija, ka skolotāja sauca māti uz skolu, lai to pat apspriestu, bet pretī saņēma atcirtienu, ka gribot, lai meita labi izskatās. nu nav 13 gadīgam bērnam jāvelk augstākās modes zīmoli, izaicinošs apģērbs (mūzikas skolas eksāmenā). un tas nekas, ka vecāki to var atļauties. tagad meitenei 17 gadi, protams, joprojām zīmolu drēbes, bet.. nepiemēroti sakombinētas.
19.09.2016 10:45 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Nu ... divējādas sajūtas.
Jā, no vienas puses - aug topošā sieviete, bet vai tiešām bērnudārzā papēži, acu tuša u.c. arsenāls ir must have? Ielokoti mati, nedaudz spīduma un nagu laka neitrālos toņos (tikai gadījumā, ja bērns izrāda tādu vēlmi), vēl būtu saprotami... bet tuša un smagāka kosmētika, tas gan man šķiet absurdi pat gadījumos, ja bērns uzstāj. Un papēži tāpat.
Bet atkal - te viss ir mests vienā maisā - runā gan par bērnu dārza vecuma bērniem, gan par sākumskolas, gan par vidusskolu, kā arī izpratne par kosmētiku katram sava. Un par papēžiem arīdzan. Manos laikos arī mamma mani pūcēja, bet bez nagu lakā un pārējo kosmētiku. Smukas frizūras - jā, kāpēc nē? Un par papēžiem runājot.. bija man lakādas kurpītes uz kvadrātveidīga papēža.. Nezinu pat, kā labāk nodēvēt, bet nu tas bija bērnu kurpītes, speciāli bērnu kājai paredzētas, ne augsti papēži. Kaut gan laikam atkal, ar papēžiem es saprotu ko citu, nevis 2cm augstu (zemu) klučveidīgu papēdi bērnu izejamiem apaviem..
19.09.2016 10:59 |

10 gadi
Reitings 1601
Reģ: 17.01.2013
Meksikanka- man arī bija tadas lakādas kurpītes, sarkanā krāsā ar bantīti priekšā- tā patika! (l)
Un jā- mani arī pucēja- lokas, smukas visādas gumījas/matu rotas, matu laka, lai frizūra turas, tās bija ļoti īpašas procedūras- biju tik ļoti maza, bet vēl tagad tādas siltas atmiņas. (l)
19.09.2016 11:08 |

Reitings 954
Reģ: 08.11.2012
Nu ziniet...katram savi kompleksi !
Mani puceja un es ari puceju. Svetku reizes smukas kurpes, ipasa bize vai lokas, kleita vai svarki ari tiek vilkti.
Nagu laka, ja esmu lakojusi bernam nagus (6gadigs) un nesaskatu taja NEKO ADU.
Pati krasoju pec vannas kaju nagus un bernam ari loti sagribejas. Nokrasoju. Bet ta nav ikdiena.
Ikdiena tikai lupu krasa higieniska.
Es pati atceros, ka man patika skatities, ka mamma krasojas, iesmarzojas, ieveido matus. Kad mamma neredzeja, pa kluso medzu pastaigas ar vinas augstpapezu kurpem pa istabu (tas nekas, ka 10 izmetus pa lielu), iepust smarzas un uzkrasit lupas.
Likas esmu ista princese un ari tuvak mammai.
Meitene no mates macas sieviskibu un rupes.
Nevajag krist galejibas ! Viss ir forsi, ja ar meru un pareizi. Atbalstu pucesanos, bet matei ir jaiemaca, kad un ka.
19.09.2016 11:38 |

Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Man neliekas normāli tik agri pucēt meitenes. (Ar to es domāju augstpapēžu kurpju vilkšanu, sarkanu nagu krāsošanu, skropstu tušu..). Lūpu spīdumiņš un bērniem piemērota nagu laka vēl ir ok. Matu lokas gan ir foršas, ja vien tās netiek karsētas ar lokotājiem.
19.09.2016 11:39 |

Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Man tur nekas nepareizs neliekas. Īpaši jau kurpes ar papēdi - pieņemu, ka tajā piektajā klasē nenāca uz skolu meitenes laiviņās ar supersmalku papēdi, bet platformenēs vai tml. kurpēs ar paplatu papēdi (un ne to augstāko), kas nu tajā laikā skaitījās stilīgi. Es kurpes ar papēdi sāku vilkt kopš sāku dejot, tātad jau no pirmās klases - nu, nekādi tas manu bērnību un turpmāko dzīvi neietekmēja. Nagus lakot arī sāku 3. klasē (ne jau tā, ka visu laiku lakoju, bet dienās, kad uznāca tāds garastāvoklis), nekas šausminošs, un man nekad neviens par to neaizrādīja. Man tas tiešām neliekas nekas tāāāāds, nav jau zilas ēnas, rozā vaigi un sarkanas lūpas. :-D
Un mati jau nu arī - man pat pirmajās kristībās, kad vēl skolā negāju, ielokoja manus garos, biezos matus, tagad skatos tās bildes un priecājos, kādi forši mati, nebūtu iedomājusies, ka kādam liekas nepieņemami mazai meitenei smuki ieveidot matus. Lokas, starpcitu, ļoti labas sanāk arī vienkārši izpinot bizes, kā vispār kaut kas tāds var likties, kā pārāk liela pucēšanās?
Uzlakoti nagi pavisam mazajiem no vienas puses liekas amizanti, bet no otras - a, ko tas maina? Neko! Tas tikai nozīmē, ka mātei un meitai bijis meitenīgs un jauks kopā pavadītais laiks. :-D Vienai draudzenei, kurai ir meitas, arī šad tad ir tādas "meiteņu salona dienas", kad viņas mājās taisa savu "salonu", kurā lako nagus, smērējas ar smaržīgiem krēmiņiem u.tml. Nedomāju, ka tas ir kas slikts, nav jau tā nagu laka vai lūpu spīdums obligāts ikdienas must have.
19.09.2016 12:22 |

Reitings 2357
Reģ: 17.02.2016
Skropstu tušai, sarkaniem nagiem un augstpapēžu kurpēm teiktu nē, sākumskolā noteikti tas nav nepieciešams un izņemot īpaši svinīgus pasākumus nav nepieciešams tik ļoti būt pieaugušam.
Lokām, čirkām, viļņainiem matiem, neitrālam lūpu spīdumam, neuzkrītošai nagu lakai noteikti neiebilstu, tas pieder pie vecumam atbilstošas pucēšanās :-)
Uzskatu, ka bērnam ir jābūt bērnam un viņi visi mazi (arī lielāki) dabīgi izskatās tik smuki...kāpēc nepieciešams tik daudz mākslīgā :-/(t)

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/98/97/d5/9897d50a08ab2c586a79cdfd42b8bfda.jpg
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/01/b3/6d/01b36de994e8416ca31ddc40d922a052.jpg
12 gadīgas modes ekspertes sasēdušas bariņā skolas vestibilā un "noliek" citas skolas biedrenes par to kā var savilkt kopā to jaciņu ar tām botām. Šķiet, ka ir lielākas vērtības ko ieaudzināt savam bērnam šajā vecumā, nevis vērtēt otru pēc apģērba un aksesuāru daudzuma, vai 'špakteles' daudzuma uz sejas. ;-)
19.09.2016 13:11 |

Reitings 751
Reģ: 02.12.2015
Ledussirds ieliktas bildes šķiet pilnīgi normālas, gaumīgas, skaistas meitenes, vienīgais, ko ievēroju, make up varēja nebūt (vaigu sārtums utml), bet mati, apģērbs - tieši manā gaumē. Es uzskatu, ka ir forši ģērbt bērnu skaisti, tāda nedaudz pieaugušo stiliņā (nu kā tajās bildēs), nevis kaut kādas spīguļainās utml bērniem paredzētās drēbēs ar kaut kādām zombijbārbijām, ponijiem vai kas tagad stilīgs. Kaut gan ja kāds smuks krekliņš ar attiecīgo tēmu, bet apakšā normālas bikses, nevis ne pa ķeksi puķaini legingi, tad arī tas izskatītos labi. Mani saista gaumīgi cilvēki, gan grūtnieces, gan jaunas mammas, gan mazi bērni. Protams, tur vajag zināmu finansiālu stāvokli, lai pavilktu šādu dzīvesstilu.
Sarkani nagi, spilgts make up utt. man nav saprotams, bet kaut kas mazs, bērna ādai nekaitīgs, neitrālas krāsas - kāpēc gan nē, ja meitenei pašai interesē. Vispār ja man būs meitene, es jau no maziem gadiem viņai gribētu mācīt, kā labi izskatīties, kā labi ģērbties, kā labi sevi kopt utt. Nevis tā, ka 15 gados man izaugtu kaut kāds emo ar spilgti rozā matiem, plēstiem džinsiem un drausmīgu make up, kuru viņa pirms nakts nemaz nenotīrīs. Protams, ja izaugtu tāda, pieņemtu arī tādu, bet gribētu tomēr dot savai meitai kaut ko labāku, lai viņa pamatskolā neizskatās kā frīks.
Pati es nemāku baigi labi krāsoties, nav tā, ka ļoti cacojos, mani īsti nemācīja, kā, piemēram, labāk attīrīt ādu, varbūt tāpēc gribas gan pašai to labāk iemācīties, gan meitai iemācīt, lai viņai jau ir šādas zināšanas no pusaudžu gadiem.
19.09.2016 13:25 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Audzināšana un izglītošana nav viens vai divi procesi. Tas ir visu apkārt esošo lietu kopums.
Atbalstu bērnu pucēšanu atbilstoši vecumam. Mācu savam puikam, kas ir kas un kur kas ir jāvelk. Mācu, kad ir jāpaspiež roka un kad ir jāiegādājas ziedi dāvinšanai.
Ja man būtu meita viņa arī tiktu mācīta, kādos apstākļos drīkst vilkt ērtās bikses un kādos apstākļos jāsēž ar taisnu muguru glītā kleitā, kājiņām skaisti saliktām pareizā pozā.
Nagu lakošana, krāsošanās nav nekas traģisks. Papēžu kurpes arī nerada nekādas problēmas, ja izvēlētas kvalitatīvas - ar pareiza augstuma un formas papēdi un pareizu mēlīti.
Matu lokošana ir tikai normāla. Ja tas bērnam rada svētku sajūtu, liek pašam sevi apzināt kā skaistu - kādēļ ne?
Kādreiz, un arī tagad, dažādas matu rotas bija un ir modē! Kura atceras, kura nē - bet bija tādas krāsainas bumbiņas, kuras spraust matos; bija tādi klipši taureņi, ar visiem akmentiņiem. Nemaz nerunājot par tām plastmasas kakla rotām un gredzeniem, no tādiem kā vijumiem. Cieši piekļāvās, bet bija elastīgi. Neatminos, ka tas kādam būtu traucējis iemācīties rakstīt, lasīt vai zīmēt un skriet.
Bez tam, jau sen ir pieejamas nagulakas (tieši pašām jaunākajām dāmām), kuras noamzgājas ar karstu ūdeni un ziepēm. Tāpat ar kosmētiku.
Neatbalstu tādu Toddlers & Tiaras, bet arī tas ir labāk nekā meitene, kura mammas apspiestības kaunās pajautāt pēc padoma. Pati, pa kluso, uzmālē zili-zaļas acis, līdz pat ausīm, un uzkrāso spilgti violetas lūpas, slepeni nopirktajās kurpēs dreifē pa Rīgas ielām (protams, aina pārspīlēta, bet viens otrs gadījums ir tiešām traks).
Meitene ir jāmāca būt par meiteni kāda viņa grib būt un tā ir daļa no attīstības un sevis izzināšanas procesa. Uz puišiem attiecas tieši tas pats. Sliktākais ko vecāks var nodarīt savam bērnam ir kaunināt viņu par vēlmi izzināt pasauli un lietas kādas tās ir.
Zilonis no mušas!
19.09.2016 13:32 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Kāpēc latvieši tik ļoti savus bērnus grib pataisīt par pelēkām pelēm, kuriem neko nevar un nevajag.
Bļin, pat matus lakot nav labi :D
Manā laikā bija gan lokas, gan kleitas, gan kurpes ar papēdi, gan rotas. Atceros kā parādījās Oriflame :D vienmēr svētkos tiku pie somas ar smaržuļiem - putas, šampūni, lūpenes u.t.t. Tā bija tāda laime!
Pirms tam nācās visu čiept no mammas :D
Tas, ka kāda dzīvoja bunkurā vai vecāki neko neļāva, nenozīmē, ka senāk tā nebija. Bija, bija un kā vēl :)
19.09.2016 13:41 |

10 gadi
Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Man gan liekas forša tā pucēšana- ar to es vairāk domāju smukas kleitiņas, kurpītes, mati. Kosmētiku tik agrā vecumā gan neatbalstu, nu ja vien kādi lupu balzāmi ar zemenītēm vai smaržas. Kas man ļoti nepatīk un ko es savai meitai negribētu, tad tas ir visas drēbes, ratus pirkt rozā. Tā kā citas krāsas nebūtu. Nu tas man tā, man ļoti nepatīk, ka meitenītēm rozā rati, sedziņas, bodiji:-D
19.09.2016 14:00 |

Reitings 4298
Acīmredzot mamma neuzskatīja, ka mums, meitām, vajadzētu pucēties, pašas reizēm krājām kabatasnaudu, lai nopirktu nagulaku. Atceros, ka kādu laiku pamatskolā ar sudraba un zelta krāsas pildspalvām vilku uz augšējā plakstiņa kontūrlīnijas. Ja man kādreiz būs meita - neko neaizliegšu un neko neuzspiedīšu. Ja meita pati gribēs krāsoties, tad parūpēšos par vecumam atbilsošas kvalitatīvas kosmētikas iegādi.
Bet kopumā piekrītu viedoklim - kāda gan starpība, kā dara citi. Jāskatās mazāk uz citiem - tad naktī varēs mierīgāk gulēt.
19.09.2016 14:05 |

Reitings 5709
Savām meitenēm mācīšu, ka viņas ir skaistas arī tāpat, bez lakotiem nagiem vai uzkrāsotām skropstām. Neatbalstu krāsošanos bērniem - tajā nav itin nekā veselīga. Arī stīvēšanās šauros svārciņos un kleitiņās, kurās nav ērti skriet, manuprāt, nav nevienam vajadzīga, tāpat kā papēži un rokassomas mugursomu vietā. Tas nenozīmē, ka, piemēram, manai meitai nav kleitu/svārku, glītu kurpju, mazas somiņas vai sava krēma, nē, bet es esmu par balansu un gaumīgumu (arī pieaugušām sievietēm), nevis pārspīlētu pucēšanos pucēšanās pēc. :-/
19.09.2016 14:11 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Jūs patiešām bieži redzat mazas meitenītes špiļkās un piedauzīgās kleitās?
19.09.2016 14:16 |

Reitings 2357
Reģ: 17.02.2016
Žēl, ka šai meitenei neviens gudrs padomdevējs nebija blakus, kad vajadzēja izvēlēties ko vilkt mugurā dodoties uz tik svarīgu pasākumu (s)(t) Vai arī šī ir viena no tām, kurai mamma atļauj visu, lai taču izmēģina :-P:-D Pietrūkst tik divas ļipiņas un fonā Britnija
http://r1g.edu.lv/v/public/images/puuce/2016.jpg
19.09.2016 14:40 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Tas raidiijums Tiaras and toddlers shkiet absoluuti tups un, es pat teiktu, amoraals.
Atbalstu beernu puceeshanu liidz robezhai, kad nesaakas seksualizeeshana.
19.09.2016 14:56 |

Reitings 1677
Reģ: 19.04.2011
Ledussirds, no vienas puses, jā, meitenei nav tas atbilstošākais tērps pieņemšanai pie prezidenta, bet, no otras puses, te nu ir redzams - apğērbam nav nekāda sakara ar sekmēm mācībās ( jo akurātāk sağērbsies, jo pareizāka un gudrāka skolniece), ja reiz šī britnijiskā meitene tiek apbalvota par izcilību mācībās:-)
19.09.2016 15:14 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits