Bērnu vecumam neatbilstoša pucēšana

Reitings 19
Reģ: 11.08.2016
Kaut gan neesmu mamma vēl, atceros savā laikā, kad mācījos skolā, bija mātes, kas jau ļoti agrā vecumā klasesbiedrenes sāka pārspīlēti pucēt. Nerunāju par skaistām kleitām un frizūrām, bet gan nagu lakām, augstpapēžu kurpēm utml.
Šobrīd varu pateikties vecākiem, ka viņi man ļāva dabiski pieaugt un ka dažkārt neadekvāta vecuma vēlmēm (krāsoties, piemēram) pateica nē. Taču atceros, ka pirmajā un otrajā klasītē bija meitenes, kurām jau bija krāsoti nagi, lūpu spīdums, ieveidotas lokas. Piektajā klasē jau sāka vilkt uz skolu augstpapēžu zābakus. Protams, tolaik puiši pievērsa viņām uzmanību un šķita, ka arī man to vajag.
Bet tagad atskatoties uz to, šķiet, tas savā ziņā nepareizi, tāda kā nevajadzīga seksualizēšana - kāda velna pēc bērnam pirmajā klasē ir uz skolu jādod līdzi lūpu spīdums un jākrāso nagi?
Tā ir vecāku apzināta izvēle, lai jau mazākajās klasītēs savai meitai izpelnītu klases puišu uzmanību, vai arī vecāku izdabāšana bērnu kaprīzēm - ja jau bērns grib sarkanus nadziņus, tad neteikšu nē?Kādas jums pārdomas par šo tēmu?
18.09.2016 20:58 |

Reitings 484
Reģ: 15.01.2016
Piekrītu viedoklim, ka saprāta robežās nekas traks tas nav. Atceros, pašai bērnībā, sākumskolas vecumā, arī interesēja nagu lakas un acu ēnas. Un tas nebūt nebija tāpēc, ka mana māte krāsotos, jo mana māte kosmētiku nelietoja. Tā vienkārši šķita daļa no tās noslēpumainās pieaugušo sieviešu pasaules, kurai tā gribējās pietuvoties. Klasē bija meitenes, kas dažreiz atnāca uz skolu ar nolakotiem nagiem, visām bija tāds "wow". Bija arī tādas, kurām gribējās, bet neļāva, un kuras izdomāja stāstus par to, ka viņām vakar bijušas uzkrāsotas dažādas nagu lakas, bet tad viņas noņēmušas. Bija arī tādas, kurām nagu lakas īpašas emocijas neraisīja. Cilvēki taču ir dažādi.
Mūsdienās ir pieejamas bērnu nagu lakas, kuras ar ūdeni mazgājas nost, bērnu "smaržiņas". Nav jau tā, ka tās mazās meitenes gribētu tonālo, bronzeri, uzacu zīmuli, visu komplektu. Kāpēc neļaut tās nagu lakas vai tās smaržas kādreiz? Vienkārši tāpēc, ka nē? Vecāki jau var aizliegt bērnam visu ko, bet viņi nevar piespiest bērnu izbaudīt bērnības bērnišķīgumu. Bērni grib būt pieauguši, un, manuprāt, tā pucēšanās ir tāda pati spēlēšanās kā viss cits, kur bērni tēlo pieaugušos.
20.09.2016 21:49 |

Reitings 285
Reģ: 29.01.2009
Zelta vidusceļa atrašana ir grūta, kā jau vienmēr. Nepretendēju uz to, bet man ir žēl, ka daži vecāki neaizdomājas par to, ko ieprogrammē bērna zemapziņā, pievēršot tik milzīgu uzmanību tam, kas bērnam mugurā, aksesuāriem, kosmētikai.
Bērnība ir tas brīnišķīgais un pārāk īsais laiks, kad mēs nekategorizējam viens otru pēc ārējā izskata. Ja vecākiem tas ir tik svarīgi, bērns jau agri sāk mācīties to domāšanas veidu, kurā cilvēku vērtību (sevis un citu) nosaka viņu ārējais izskats, t.i. stils, gaumīgi/bezgaumīgi, kopti/nekopti, utml.
To viņi iemācīsies paši, kad sasniegs pusaudžu vecumu. Tiešam nedomāju, ka tas bērnam neapzināti jāmāca jau bērnudārzā.
Esmu redzējusi tik daudzus bērnus, gan meitenes, gan puikas, kas spēlē princesi, jo uz galvas pagadījies kronis vai šodien mugurā krekliņš ar Elsu - ne jau tāpēc, ka viņi būtu uzkrāsoti vai mugurā būtu papēži un princeses kleita. Pēc 10 minūtēm viņi ir policisti vai ugunsdzēsēji un kaukdami dragā pa visu māju. (l) To sauc par fantāziju un tai vajadzētu būt bērnības degvielai, ne "man ir šitas un tas, un tāpēc es esmu labāka nekā tu" domāšanai.
20.09.2016 23:19 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Nu dažām te točna sviestā sagājis .... Mana meita ir tada pati , kā es , viņai ir tiesības uz sevu telpu. savām lietām, līdzīgi , kā Neons minēja ... un sava kosmētika ir tikai viena no tām lietām , tā nav ne svarīgāka , ne mazāk svarīga , tā vienārši ir ... Es neredzu, neko sliktu bērns lutināšanā saprāta robežās , tās robežas , manā skatījumā ir mērenība , nav nepieciešamība pirkt 4to riteni , jo viņš ir smuks , bet tas taču nenozīmē , ka nevar nevienu , nevar apēst visu saldējuma stendu , bet var vienu izvēlēties un pat ja ļoti negribas iet uz dārziņu arī to ik pa laikam var sarunāt .... Tad kapēc , lai viņa nevarētu svinīgi doties uz veikalu un izvēlēties sev smaržas un lūpu balzāmu ? nav jau runa par 101 lietu vai savu naktsgaldiņu norautu ar kosmētiku ... ja mēs pucējamies izejot uz teātri , tad loģiski , ka meita vēlas pucēties tāpat kā mamma un man šķistu dīvaini , ja viņa to negribētu...
21.09.2016 20:03 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Es atceros, ka sākumskolā krāsoju nagus ar gandrīz caurspīdīgu perlamutra laku, no kādas 4. klases lietoju caurspīdīgu lūpu spīdumu, mamma vienmēr skatījās, lai drēbes ir saskaņotas. Man liekas briesmīgi, ka vecāki, kuriem ar naudu viss ir OK, bērnus ģērbj kā tādus mazus bomzīšus, uz svētkiem uz skolu palaiž novalkātos džinsos un botās. Kā bērns pieradīs par savu izskatu piedomāt bērnībā, tāpat darīs arī pieaugušā cilvēka dzīvē. Augsti papēži, violeti nagi un dekoltē, protams, ir nenormāli kā 1., tā 5. klasē, bet bērnam ir jāmāca arī estētika. Neredzu neko sliktu caurspīdīgā lūpu spīdumā vai maigi rozā nagu lakā.
Par zīdaiņiem runājot - ja godīgi, man zīdaiņi vispār nepatīk, un tie bodiji un lācīši man vienkārši uzdzen šermuļus. Labi, ir redzēti arī smuki zīdaiņu apģērbi, bet tie plānie pasteļkrāsas bodiji ir vienkārši brrrr. Ja man būtu bērni, tad es viņus ģērbtu mini pieaugušo drēbēs. Es domāju ko šādu:
22.09.2016 10:13 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Par zīdaiņiem runājot - ja godīgi, man zīdaiņi vispār nepatīk, un tie bodiji un lācīši man vienkārši uzdzen šermuļus. Labi, ir redzēti arī smuki zīdaiņu apģērbi, bet tie plānie pasteļkrāsas bodiji ir vienkārši brrrr. Ja man būtu bērni, tad es viņus ģērbtu mini pieaugušo drēbēs. Es domāju ko šādu:

Ja domā loģiski, tad tā pavisam maziņus bērnus neģērbj, jo tas nav ērti ne bērnam, ne mātei. Gribētu redzēt, kā tu maini pamperu pavisam mazai meitenītei šādā kleitiņā, un kā tās kleitas stūris tiek ieķeksēts pampera saturā :-D Mammas jau arī automātiski nav pamperu mainīšanas speciālistes, no sākuma tik veikli var arī nesanākt. Citreiz es brīnos, kā dažām sievietēm ar loģiku vispār nav paveicies :-D
22.09.2016 10:44 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Ar loģiku viss ir kārtībā un ir pilnīgi skaidrs, ka tos brr bodijus izvēlas ērtības dēļ, bet es neticu, ka kādai bodijs liekas skaistāks par kleitu, nu neticu! Ērts vēl nenozīmē skaists. Es taču uz darbu halātā neeju.
22.09.2016 10:58 |

Reitings 2357
Reģ: 17.02.2016
Ērts vēl nenozīmē skaists. Es taču uz darbu halātā neeju.

Protams, ka nē, jo tu esi pieaugusi sieviete un tev visas vīles, krokas un cakas nespies un negrauž, atšķirībā no maza zīdainīša, kura āda vēl nav pieradusi pie tik daudz vīlēm. Varu apgalvot, ka tevis ieliktajā kleitā, zīdainis jutīsies ļoti neērti un būs samērā kašķīgs.
22.09.2016 11:06 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Tieši tā, štrunts, ka rāpot un slieties kājās tāds apgērbs traucē un tas, savukārt, bremzē fizisko attīstību, galvenais, lai skaisti un kādam svešiniekam uz ielas nepiemetas šermułu lēkmes.
22.09.2016 11:09 |

Reitings 2357
Reģ: 17.02.2016
nespies nespiež
22.09.2016 11:10 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Tieši tā, štrunts, ka rāpot un slieties kājās tāds apgērbs traucē un tas, savukārt, bremzē fizisko attīstību, galvenais, lai skaisti un kādam svešiniekam uz ielas nepiemetas šermułu lēkmes.

Vai ne. Pat ne zīdainim, bet arī nedaudz lielākai meitenei mēdz būt, ka mamma uzvelk to skaisto kleitu un pēc tam ķērc kā fūrija, ja bērns skraida un spēlējas, jo pasarg dievs, tiks sašmulēta smukā kleita :-D Meitai ir atļauts tikai sēdēt un smuki izskatīties.
Un tad brīnās, kāpēc meitenēm prioritāte ir nevis mācības un pašattīstība, bet izskats - to dažas mātes apzināti vai neapzināti ieprogrammē jau meitām mazām esot :-/
22.09.2016 11:16 |

10 gadi
Reitings 936
Reģ: 01.10.2009
Interesanti zināt, kādus bodijus tu esi redzējusi, ja tie tev uzdzen šermuļus...:-D:-D:-D Man tieši zīdaiņu drēbītes liekas piemīlīgas un smukas.
22.09.2016 11:28 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
tā kleita ir ērta , man zīdaini ērtāk bija ģērbt kleitās un svārkos , paceļ svārkus visu samaina un nolaiž atpakaļ , pat nekas nost nav jāvelk , protams, ja runa ir par vasaru ....
22.09.2016 13:16 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
un tie bodiji un lācīši man vienkārši uzdzen šermuļus. Labi, ir redzēti arī smuki zīdaiņu apģērbi, bet tie plānie pasteļkrāsas bodiji ir vienkārši brrrr. Ja man būtu bērni, tad es viņus ģērbtu mini pieaugušo drēbēs. Es domāju ko šādu:

Ha ha haaaa! Kleita ar ravejsledzeju uz mugras mazam cilveekam, kursh gulj liidz pat 22 stundaam dienaa, ha ha ha. Vinam ir viens piipis vai vinsh ir maajaas vai arpusmajas- vajadzibas zidainim ir vienas un taas pashas. Bodijiem ir speciaals kakla daljas piegriezums, lai notiekot pampera nopluudei to vareetu viegli novilkt paar rumpi. Ko tu iesaaksi kad smukajaa kleitaa notiks pampera nopluude, kaadaa veidaa tureesi mazuli un atveersi raaveeju, lai ir eerti mazulim un nenosmeeree veel kaut ko? Par to ka guleet ar ravejsledzeju vispaar nav eerti nerunaasim. :D Bez tam mazuli ir jagerbj mazliet siltak kaa pieaugusho, ir jabut divam kartam drebju, ja vien nav tropu karstums.
Cilveeki nav mulki un zidainu drebes izskatas tadas kadas taas ir ne bez iemesla. Tev gan ir pilniiga taisniiba, ka taas ir eertiibai paredzeetas. Mazulim primaarais ir ertibas un komforts. Pat berndarzniekam nav ertas paugusho dreebes, kur nu vel zidainim....
Tie laaciishi man arii mazliet besii. Jaundzimushajam veel nekas, bet jo garaaks mazulis aug jo vairaak kniediishu kai taisiit ciet peec pampja nomainjas reizes desmit dienaa, zb vienkaarshi. Bikses ir krietni ertakas.
22.09.2016 15:20 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Un kaa jau vienmeer bezbeernu maates zina vislabaak. :D
22.09.2016 15:21 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Es brīnos par to, ka kādai nepatīk bodiji un citas bērnu drēbes.. (t) kas vainas? manuprāt, mūsdienās jau nu var riiiiktīgi feinas lietas atrast un vai tad pati māte arī 24/7 kleitās staigā? (pie reizes arī guļ)
22.09.2016 15:26 |

Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Un tad brīnās, kāpēc meitenēm prioritāte ir nevis mācības un pašattīstība, bet izskats - to dažas mātes apzināti vai neapzināti ieprogrammē jau meitām mazām esot

Ja meitenes māte ir caca, tad tas ir tikai normāli, ka meitene tiks audzināta tādā garā, lai nākotnē pati kļūtu par cacu. Sen, sen esmu dzirdējis traģikomisku sarunu, kurā māte savai sākumskolas vecuma meitai skaidro, ka sievietēm neesot jāprot "vīriešu darbi".
22.09.2016 15:33 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Būsim precīzi..
kurā māte savai sākumskolas vecuma meitai skaidro skalo smadzenes, ka sievietēm neesot jāprot "vīriešu darbi".
22.09.2016 15:36 |

Reitings 1304
Reģ: 29.01.2009
Bērnam var būt vienkārši ziņkāre izmēģināt ar ko mamma nodarbojas, pucējas, nedomāju, ka ir nopietna interese jaunā vecumā par kosmeētiku. Pusaudzim gan ir sava galva un iegribas, vēlme iederēties kompānijā. Labāk kopā iegādāties piemērotus toņus.
Skolas sākumā sāku dejot sporta dejas, braukājot uz sacensībām bija mammas, kuras meitenes pamatīgi sakrāsoja, tajā laikā modē bija tās gliteru matu lakas :D Man pietika ar skaistajām kleitām, vai kāds lūpas uzkrāsoja. Pašai jau arī nebija kosmētika. Es dabiskuma piekritēja :)
22.09.2016 22:15 |

Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Ziniet, kas man šķiet interesanti? Šajā diskusijā pārsvarā runā par meiteņu pāragru seksualizāciju, piemēram, make-up, apģērbs u.tml., bet ko varētu sacīt par zēniem?
Ja sakumskolniece lieto lūpu spīdumu un lako nagus, tad vēlas līdzināties pieaugušajiem. Ko tādā situācijā lai dara tāda paša vecuma zēns?
22.09.2016 22:21 |

Reitings 63
Reģ: 04.02.2015
Puiši jau parasti sporto un dzīvojas pa garāžu,ne :-D
22.09.2016 22:26 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits