Sveikšana svētkos darba vietā.

Reitings 37
Reģ: 13.07.2011
Sveikas!
Gribu uzzināt jūsu pieredzi un tradīcijas kā sveicat kolēģus dzimšanas un vārda dienās.
Vēlos ieviest ko jauku savā darbavietā, jo šobrīd trūkst šādas tradīcijas?
Vai katrs sveic individuāli? Ir kāda nodaļas sveikšana?
15.09.2016 09:43 |

Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
oij, es tikko atcerējos, ka nebija gan iepriekšējā DK no darba, tur katrs metās, lai sanāk rezultātā k kāda 35eur dāvanu karte vai tml. :-D
Jā, tieši tā..un man tas baigi nepatīk. :-D Ja būtu, piem, kā Renē minētajā variantā, ka ir tāda dāvaniņa, tad jau īzī pīzī. Bet tā kā man jāsvin ar radiem, draugiem..ja vēl klāt darba galds..nu, baigais tērēšanās mēnesis. (t):-D
15.09.2016 10:38 |

Reitings 12651
Uij, tā otrā rindkopa uz šo attiecās
Mums darbā saņem entās puķes un jāklāj galds ar vēl vīnu utm., beigās esi paguris un iztērējis uz kādiem 40 eiro

Bet, neskatoties uz to, es tāpat nevarētu dz.d. atnākt ar tukšām rokām, kā daži labi dara...man pārāk patīk svinēties. :-D
15.09.2016 10:41 |

Reitings 2995
Reģ: 22.06.2016
Bet ja ir 5 kolēģiem dzimšanas dienas/vārda dienas mēnesī un katram jāatvēl 5-10eur, nu es, piemēram, negribu 25-50eur tikai uz saviem kolēģiem iztērēt. Skopi vai riebīgi, bet nu tā ir mana nauda, līdz ar to, mana izvēle, ko es ar to naudu daru. Ja man visā kolektīvā ir 2 cilvēki, ar kuriem man ir tuvākas attiecības, bet gadā ir jāmetās 20 cilvēkiem, kuri man vispār neko nenozīmē... no thanks.
15.09.2016 10:43 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Man savukārt rodas jautājums - pa kuru laiku jūs strādājat, ja 2x nedēļā kādam kaut kas jāsvin, plus vēl jāorganizē kolekte, klāšana, sveikšana, utt? :-D
Manā darba vietā ir 30 min pusdienu pārtraukums, kurš nav visiem vienlaicīgi, par alkoholu darba vietā neviens pat iedomāties nespētu, tapēc, ja kāds grib tad atnes kūku vai kādu našķi pie kafijas/tējas un miers. Mēs visi metamies ~20€ gadā un no tās naudiņas tiek nopirkta kāda puķe vai dāvanu karte tiem, kas precas, apaļajās jubilejās vai piedzimstot bērniņam. Mums ir foršs kolektīvs un, ja kādam gribas ko vairāk pasvinēt, tad savācamies kopā ārpus darba laika. Vai nu pie kāda mājās vai krogā.
15.09.2016 11:22 |

Reitings 6797
Reģ: 06.07.2009
Mēs esam liels kolektīvs. Katrs sveic to, ko grib. "Darbs" nevienam neko nedāvina (vismaz cik es zinu :-D) Es parasti apsveicu ar kādu dāvaniņu, ziediem kolēģus ar kuriem tuvākas attiecības. Bieži arī sametamies pa vairākiem cilvēkiem. Cienastus arī visi nes, tad arī sveicēji dabū.
Patīk šī sistēma. Obligātās sveikšanas galīgi neabalstu.
15.09.2016 11:26 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Uh, te sūdzās par 5eur uz cilvēku, man jau 2 lielā kolektīvā šķiet daudz :D
Ir forši, ja ikdienā svin pats savus svētkus; es vārda dienas vispār neizportu, priekš kam tās ir jāsvin, bet tajā pašā laikā ieaudzināts ir atcerēties, ka ir vārda diena! kaut kā jāatzīmē. Savus svētkus neesmu svinējusi vairākus gadus, tādēļ, esot tagad darba vietā, kur visi principā svin, tad jāsāk pierast, ka jāsveic citi un pašu arī sveiks.
Man patīk iepriecināt, atzīmēt, bet pilnībā riebj nest cienastu piespiedu kārtā. Es tādas lietas daru, kad sagribās, ne tādēļ, ka no manis to sagaida, jo man ir svētki. Un tad šī iemesla dēļ liekas pilnīgs čau tērēt naudu uz cienastu, kuru es citā gadījumā nekad neiegādātos tikai tādēļ, ka man tas ir jādara, jo tā ir pieņemts.
Bet neko, jādzīvo, jāsamierinās :D Sametās visi par simbolisku summu, uzdāvina dāvanu karti, samīļo un dodas atpakaļ strādāt.
15.09.2016 11:28 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
NordicBelle, visa sāls ir darba organizācijā un personībās - es vispār nespēju iedomāties savā kolektīvā kaut kādu stīvu pasēdēšanu ar tējas tasi un kūku. mēs daram nopietnu darbu, katram ikdiena ir piepildīta, bet viiienmēr uz jubilejām ir kāds brīdis, kad sakult daiquiri uz ofisa galda vai uzjaukt mimosas, saskandināt un kopā pasēdēt, pasmieties, piedurties un pasumināt! un tādiem kolēģiem arī to padsmit eur par dāvanu nav žēl :) mums pat iekšējās kārtības rullī ir punkts - Celebrate all wins :D
15.09.2016 11:32 |

Reitings 2258
Reģ: 21.02.2015
Man ļoti nepatīk, kā mums ir pašlaik (strādāju šeit ~ gadu). Metamies pa 1,5 euro, kopā sanāk apmēram 10-12 euro (atkarībā, cik cilvēku darbā) + kartiņa + puķītes. Un tad vadītāja taisa lielo monologu ar milzu citāta nolasīšanu (vienmēr atrod baigi garo un pieraksta visu kartiņu sīkā rokrakstā līdz ar malām) un visas tantes dod bučas. :-D Jubilārs uzklāj galdiņu apmēram par to summu, kas "sadāvināta". Man jau tā šķiet, ka tā ir tāda naudas pārvietošana, jo vienmēr viens un tas pats.
15.09.2016 11:33 |

Reitings 420
Reģ: 06.03.2016
netiek svineets
15.09.2016 11:35 |

Reitings 2995
Reģ: 22.06.2016
Man vienā darba vietā sen sen bija tā, ka dzimšanas dienas ir vienmēr brīvdiena. Tad arī izpalika visa tā uzspēlētā apsveikšana utt :-D
15.09.2016 11:37 |

Reitings 435
Man ļoti patīk tradīcija, kas ir manā darba vietā. Jubilārs nāk ar kūku, šampi, tad visi sapulcējas un jubilārs stāsta savu dzimšanas dienas /vārda dienas stāstu. Par to, kā vecāki iepazinās, kāda bija diena, kad dzimi, pirmie vārdi, nedarbi, jebkādas citas lietas. Vārda dienā - kāpēc tāds vārds, kam par godu, kādi citi varianti bija, kā pats sadzīvo ar vārdu, kādas iesaukas bērnībā utt. Svarīgi katru gadu šo info papildināt un atjaunināt, tad visādi interesanti fakti ik pa laikam atklājas! :D
A un sveicam katrs ar puķēm, bez citām dāvanām.
15.09.2016 11:59 |

10 gadi
Reitings 1207
Man ir otrādāk. Tā kā daba ir pirms pensijas vecuma cilvēki tad svinām tikai v.dienas un dzimšanasdienas,ka apaļi gadi paliek.
Sveicām ar uz kāzām. Man bija gandrīz pie 100 euro uzdāvināts. :)
Patīk pasēdēšanas. Svinam arī svētkus. :)
15.09.2016 12:20 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Sveicam kopīgi gan vārda dienās, gan dzimšanas dienās. Tiek iepriekš vākta nauda, gaviļniekam tiek puķes + dāvanu karte (vārda dienās par mazāku summu, dzimšanas dienā - par lielāku) un tad ir kopīga pasēdēšana. Atkal jau - vārda dienā tas ir tikai augļi/kliņģeris, bet dzimšanas dienās mēdz būt arī aukstas/karstās uzkodas no gaviļnieka. Kolektīvs mazs un tiešām visi superīgi cilvēki, kā arī netiek vākta milzu nauda, kas sistu pa kabatu. Esmu vairāk nekā apmierināta, it īpaši, ka pirmajā darba dienā tiku pie ziediem un dāvanu kartes, jo kā reiz iekrita vārda diena. Un tas bija ļoooti jauki, jo neko tādu negaidīju!
15.09.2016 12:22 |

Reitings 3044
Reģ: 30.06.2010
Mēs atzīmējam gan vārda dienas, gan dzimšanas dienas. Ir sadalīts, kurš kolēģis ir atbildīgs par konkrētā gaviļnieka sveikšanu. Abos variantos tiek vākta nauda, attiecīgi vārda dienā ir mazāka, dz.d. lielāka summa, sarūpēta apsveikuma kartiņa un katrs vēl sarūpē kādu ziediņu, ja ir vēlēšanās :)
Gaviļnieks klāj galdu, ar foršu un sirsnīgu pasēdēšanu. Vārda dienā parasti ir tikai kāds kliņģeris/kūciņa un šampis.
Mums ir ļoti draudzīgs kolektīvs, visi ar šādu sistēmu ir apmierināti :)
15.09.2016 13:20 |

Reitings 674
Reģ: 21.12.2015
Tā kā mēs esam daudz nodaļas, tad kopīgi sveicam savas nodaļas kolēģu, par to iepriekš vienojoties. Kā arī tiek organizēta kāda lielā sveikšana valdes locekļiem izsūtot e-pastus darbiniekiem. Katrs pats izvēlas vai vēlas tajā piedalīties.
Ārpus savas nodaļas katrs pats izvēlas ko un kā sveikt. Tuvākos kolēģus apsveicu pati. :-)
15.09.2016 13:47 |

Reitings 267
Reģ: 13.09.2016
Par savākto naudu tiek nopirkta kopīga dāvana, ziedus pērk atsevišķi, kas grib, jubilārs kaut ko atnes un brīdi atzīmējam.
15.09.2016 14:02 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
naudas atdošana par to, ka kāds ir apprecējies, no cilvēkiem, kuri pat nav ielūgti un vienkārši darba kolēģi - nekad nesapratīšu. (t)
15.09.2016 14:04 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Nevajag tradīciju :( Vienā brīdī tas kļūst par apgrūtinājumu.
15.09.2016 14:08 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Svētku nekad nevar būt par daudz! Man patīk, kad cilvēki priecājas un svin. Tas taču ir jauki! Manā darbavietā visas dzimšanasdienas un vārdadienas tika svinētas ar klātu galdu. Saaicina tuvākos kolēģus (to izrādās liels vairums parasti). Klēpis ziedu un simboliskas dāvanas. Tas gan tā nedaudz vecmodīgi, jo tomēr valsts iestāde. Es gan bieži vien biju par slinku un savos svētkos neko neorganizēju un nevienu neaicināju, bet tāpat nāca un sveica. Tagad nedaudz žēl, ka es tāds "sausiņš" biju...
15.09.2016 16:28 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Tur,kur es agrāk strādāju- tur uz apaļām jubilejām vāca naudu,bet uz parastām vnk katrs nopirka un dāvināja ,ko grib. sākumā es katrai kolēģei pa kādam nieciņam dāvināju, bet ar gadiem viss palika tādā līmenī ,kad vnk katrs uzdāvināja tam,kam vēlas neviss visiem kolektīvā. Cienastu es ,protams, sagatavoju visiem -neatkarīgi vai man ,ko uzdāvināja vai nē, bet bija darba kolēģe , kura cienāja tik tos ,kuri ir atnesuši dāvanu - tas gan man likās tā bērnišķīgi un nevietā, jo tur slepeni pasaukt daļu no kolektīva svinēt ir visai...:D
ta kā strādāju visai lielā iestādē ,tad apsveicām vnk savas nodaļas ietvaros, kur bija pāris cilvēki.
man gan likās dīvaini,ka ir cilvēki ,kuri speciāli vāca izredzētajiem uz lielajām jubilejām un gāja pa visām nodaļām un vāca un tas nekas ,ja Tu to cilvēku neesi pat redzējis, vai arī 2x parunājis 2minūtes. Manuprāt,ja vāc uz apaļajām jubilejām ,tad visiem neviss daļai no uzņēmuma iestādes darbiniekiem vāc un daļai nē.
Tad vēl tika vākti visādiem negadījumiem- kādam nomirusi mamma- bērēm, vai kāds darbnieks saslimis ..Viņiem patika vākt daudz kam.
15.09.2016 17:06 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits