Feminisms?

Reitings 2
Reģ: 13.09.2016
Sveikas meitenes!
Vēlējos uzzināt jūsu viedokli kādā jautājumā.
Es pati ļoti ticu sieviešu vienlīdzībai, uzskatu sevi par feministi, taču nereti saņemu dažādas reakcijas, kad atklāju šo faktu citiem. Tāpēc vēlējos jautāt, kā ir ar jums?
Vai ticat dzimumu vienlīdzībai?
Vai uzskatāt sevi par feministēm un kāda ir Jūsu pieredze šajā jautājumā?:-)
14.09.2016 13:49 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Es tajā ziņā esmu ļoti dīvaina, nedalu vīriešu vai sieviešu darbs, ja vajaga varu ari ko smagāku pacelt,protams līdz zināmai.robežai.

Tieši tā, šī robeža manuprāt ir citu cilvēku drošība. Tāpēc tādai profesijai, kā ugunsdzēsējs, nevajadzētu kvotas sieviešu kārtas pārstāvēm.
Kā arī - kāpēc feministes necīnās, lai būtu vairāk sieviešu-asenizatoru, sieviešu-atkritumu izvedēju, sieviešu-santehniķu, utt?
15.09.2016 19:18 |

Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
Manuprāt par to ,ka tas ir vai nav sieviešu darbs atceras tikai tad kad kādai tas ir izdevīgi:-D
15.09.2016 19:23 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Es noteikti esmu diivainis,jo man loti patiik ,ka atver durvis,pasniedz meeteli utt,bet tajaa pasaa laikaa patiik buut loti speeciigai,drosmiigai uttKaut kaadaa veidaa patiik tas speeks manii,ka es to un to varu izdariit.Laikam iedomaajos situaacijas,kuraas man buutu jaaizdziivo ,ja nebuutu ta viiriesa blakus!Viirs gan biezi smejaas un saka,ja vina nebuutu ,buutu cits viirietis vietaa:-D
Jaa,es esmu no taam,kurai patiik skaldiit malku utt
15.09.2016 19:37 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Palasot tādas diskusijas kā šī, šķiet, ka Nordic varētu triekt nejēdzības pēc tam mēnešiem vai kļūt par otru Kubieti, bet es tik un tā viņu cienītu. :D
In general man ir vienalga, ja citām ir maz zināšanu par feminismu vai ir kaut kādi submissive fetiši dzīvot krātiņos TIKMĒR, kamēr tas nesamazina/nesolās mazināt manas tiesības. Jūs par durvju atvēršanu varat kaut savus orgānus izpārdot, bet es gan to nedarīšu! Es gribu saglabāt visas savas tiesības saukties par tikpat cilvēku kā vīrietis, jūs varat no tā atteikties. Lai cik tas neskanētu dīvaini, mums laikam vajadzētu pasaulē tādu brīvprātīgo kastu sistēmu, kur sievietes pašas varētu atteikties no zināmām brīvībām, lai iegūtu zināmu "drošību/ērtības". Ja jau jūs tāpat tagad nejūtaties vienlīdzīgas ar vīriešiem, tad jau jums nebūtu iebildumu būt par "otrās šķiras" cilvēkiem. Savukārt tās no mums, kuras vēlas turpināt būt pilntiesīgs cilvēks, varbūt vismaz netiktu traucētas ar šito bullshitu.
15.09.2016 19:53 |

Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
Kumu tas nav nekas dīvains,tikai elementāra cieņa:-D
15.09.2016 19:54 |

10 gadi
Reitings 2916
P.S. Man durvis ver un smagumus nes tāpat, es to nekad nelūdzu un nepieprasu. :P
15.09.2016 19:54 |

10 gadi
Reitings 936
Reģ: 01.10.2009
Nu nezinu...man tā no malas Nordic un šis so.so pēdējais ieraksts, šķiet diezgan agresīvs. Tādēļ es nebrīnos, ja sabiedrībai reizēm rodas, kā te teikts, nepareizs priekšstats par to, kas esot feminisms un par ko tas iestājas.
15.09.2016 20:07 |

10 gadi
Reitings 2916
Kukuruza - nekā agresīva. Es neskrienu un nesaku, ka sievietēm, kas nav feministes, ir jāatņem tiesības un brīvības. Es teicu, ka viņas to DRĪKST vēlēties. Bet viņas NEDRĪKST vēlēties, lai visam sieviešu dzimumam šīs tiesības tiktu atņemtas. Tas arī viss.
15.09.2016 20:14 |

Reitings 854
Reģ: 07.03.2015
Jūtūbē ir tāda filmiņu sērija "History of women", baigi iesaku noskatīties, daudziem noderētu.

Nordic, vari, lūdzu, uzrakstīt kanāla nosaukumu? Es kaut kā neatrodu sēriju, ir visādi video, bet dažādos kanālos. (t)
15.09.2016 21:19 |

10 gadi
Reitings 3734
Reģ: 09.02.2014
Abi dzimumi nevar būt vienlīdzīgi pēc definīcijas. Katrs no tiem pilda savas funkcijas. Mazliet gan gribu pakavēties pie tā, cik lielā mērā sievietēm dodamas lemšanas tiesības. Kā jau te teica, ja sievietēm dotu pilnīgu noteikšanu, pasaule aizietu pa pieskari. Un ne jau agresivitātes un karu dēļ. Sievietes, kā jau vārgāks organisms, pasauli vērtē, vadoties pēc emocijām, pārējos novērtējot pēc uz cerībām bāzētiem un, līdz ar to, maldinošiem iespaidiem. Es jau nesaku, ka visi vīrieši ir gudri, bet ne gudrībā slēpjas tā sāls. Vīrietis, spriežot pēc sevis, uz otru vīrieti liek lielākas cerības nekā sieviete.
15.09.2016 21:25 |

10 gadi
Reitings 2916
skudrulacis - man gribētos oponēt katram tavam teikumam, bet es izvēlēšos to par sievietēm, kas a priori bāzējas uz cerībām, kas noved maldos. :D Nav pasaulē vieglāk manipulējamas radības par vīrieti. Nav. Pat dzīvnieku vidū, manuprāt, nav. Sievietēm dabiskais pašsaglabāšanās instinkts ir daudz reižu izteiktāks. Tam var būt sakars ar tevis nosauktajām dzimumu "funkcijām", kuras paģēr, ka vīrietis vairāk riskē un metas nezināmajā (jo mednieks, mamuta nesējs), savukārt sieviete racionālāk pieiet šim izdzīvošanas jautājumam (jo jāgādā par esošiem/potenciāliem dzīvības turpinātājiem). Nepārmet, ak jel, par atsauču trūkumu, jo tavā komentārā tādu arī nebija. ;)
15.09.2016 21:33 |

Reitings 3647
so.so, bet tad nevar teikt, ka feminisms ir par dzimumu vienlīdzību, jo tā nav. Sieviešu privilēģijas tiek ignorētas tāpat kā vīriešu problēmas.
15.09.2016 21:37 |

10 gadi
Reitings 2916
Sieviešu privilēģijas tiek ignorētas tāpat kā vīriešu problēmas.

Par šo nesapratu - ?
15.09.2016 21:38 |

10 gadi
Reitings 3734
so.so, viss kārtībā, nepārmetīšu! :-) Jā, tā ir, ka vīrietis dodas nezināmajā un riskē, bet sieviete paliek uz vietas. Tātad, vīrietis, lai gūtu informāciju, experimentē. Bet no kurienes informāciju iegūs sieviete? Šī kļūda uzskatāmi izpaužas kaut vai tepat forumā, kad sieviete izvairās iepazīties ar vīriešiem, no kaut kā baidoties, un beigās izvēlas kādu, kurš šķiet labs, spriežot pēc virspusējas informācijas. Un beigās šeit lasāmas gaudu dziesmas.
15.09.2016 21:45 |

Reitings 3647
Feministes ignorē vīrieši problēmas, piemēram, "sievietei vēl joprojām tiek dota priekšroka bērnu audzināšanā šķiršanās gadījumā, sievietes saņem vieglākus sodus par vienlīdzīgu noziegumu, ja vīrietis cieš no vardarbības ģimenē, viņam nav nekādu centru, kur iet pēc palīdzības, kad tiek runāts par izvarošanu, tiek uzskaitīti tikai sieviešu upuri, itkā vīrieši netiktu izvaroti, (piemērs no Lielbritānijas - ja vīrietis skolotājs seksuāli uzmācas skolniecei - pedofils, ja sieviete skolotāja uzmācas skolniekam - viņai aizrāda, ka tā darīt nav labi, bet sodīta viņa netiek. Neizskatās, ka feministes vēlētos baigo vienlīdzību šajā jomā. ), un tas "teach rapists not to rape" ir marazms, pie reizes var mācīt slepkavas nenogalināt un zagļus nezagt, galu galā māju nav ko slēgt, jo tas ir zagļu pienākums mācīties nezagt utt."
"Lielbritānijā daudzi musulmaņi uzspiež meitām precēties, kad viņas ir tikai tīņu vecumā, vai veic tām ģenitāliju kropļošanu, bet likumsargi vairāk baidās tikt nosaukti par rasistiem, nekā aizstāvēt šīs meitenes. Feministes nez kāpēc necīnās par šo meiteņu tiesībām. Sanāk tāda dilemma - aizstāvēt reliģisko brīvību vai cilvēktiesības."
15.09.2016 21:48 |

10 gadi
Reitings 2916
raven - tas nav korekti, jo tu runā par kaut kādu konkrētu sev zināmu feministu grupu, kurai es nepiederu. Neapšaubāmi, arī feminismam ir radikālāki atzari, tāpat kā jebkurai pārliecībai. Bet tas, ka pasaulē ir kāda sieviete, kura uzskata sevi par feministi, taču atbalsta/nenosoda ģenitāliju mutilāciju vai vardarbību pret vīrieti, nenozīmē, ka es domāju tāpat. Salīdzinājumam - komunisti iestājās par sociālo vienlīdzību, taču ne visi pasaulē, kas iestājas par sociālo vienlīdzību, ir komunisti.
15.09.2016 21:56 |

Reitings 285
Reģ: 29.01.2009
Neesmu feministe un man ir vienaldzīga visa tā cīņa par vienlīdzību un sievietes tiesībām, jo gluži vienkārši man tas viss nav vajadzīgs.

Ok, dažām nevajag neko, ne tiesības balsot, ne iegūt augstāko izglītību, ne mantot, iegādāties un pārvaldīt īpašumus un naudu, kur nu vēl strādāt ārpus mājas/lauku saimniecības.
Es pievienojos so so sieviešu grupai, kas grib izbaudīt visas šīs brīniskīgās privilēģijas! :-)
Mūsu dzīvēs noteikti noteikti vajag vairāk dzimumu līdztiesības - kaut vai tepat forumā regulāri parādās diskusijas par vīriešiem, kas uzskata, ka zem viņu goda ir veikt elementāru mājas uzkopšanu, pagatavot ēst vai regulāri veltīt nedalītu uzmanību saviem bērniem. Tas viss taču ir sievietes pienākums, kad viņa pārnāks mājas pēc savas 8h garās darba dienas. :-) Nemaz nerunāsim par ienākumu atšķirībām, kas pastāv vēl joprojām. Un nevajag tagad teikt, ka sievietes ir dumjākas vai strādā sliktāk, un tāpēc saņem mazāku algu un respektīvi pensiju. Ja sieviete izvēlas ģimeni un bērnus, viņai nāksies tam ziedot daudz sava laika un enerģijas, ko daudzi no viņas vīriešu kārtas kolēģiem vēl joprojām var atļauties netraucēti novirzīt karjeras veidošanai.
Nezinu datus par Latviju, bet Norvēģijā pensijas un ienākumu atšķirība vīriešu un sieviešu starpā ir 40%. Nedomāju, ka Latvijā situācija ir daudz labāka, pat ņemot vērā to, ka mums ir vairāk sieviešu vadošos amatos.
Sabiedrība vienkārši nenovērtē sievietes darbu tikpat augstu, kā to, ko dara vīrietis. Tāpēc piemēram, medmāsas saņem mazāku atalgojumu nekā celtnieki.
15.09.2016 22:09 |

10 gadi
Reitings 3734
sievietes saņem vieglākus sodus par vienlīdzīgu noziegumu, ja vīrietis cieš no vardarbības ģimenē
Šis mani uzjautrināja! :-D Vai vari minēt kādu piemēru?
=
Visādi citādi formāli jau var piekrist, ja šo sarakstu papildina ar to, ka kafejnīcā meiteni darbā pieņems, bet puiku - ne.
15.09.2016 22:10 |

Reitings 3647
Salīdzinājumam - komunisti iestājās par sociālo vienlīdzību, taču ne visi pasaulē, kas iestājas par sociālo vienlīdzību, ir komunisti.

Tātad - ne visi, kas ir par vienlīdzību, ir feministi ;-)
raven - tas nav korekti, jo tu runā par kaut kādu konkrētu sev zināmu feministu grupu, kurai es nepiederu.

Es vērtēju pēc tā, ko pasaulē dara feministes. Tā nav viena grupa. Nosauc kaut vienu mūsdienu feministi, kas cīnītos arī par vīriešu tiesībām? Ja jau feminisms ir par vienlīdzību, tad tam būtu jāaizstāv arī vīrieši. Bet tā nenotiek.
Bet tas, ka pasaulē ir kāda sieviete, kura uzskata sevi par feministi, taču atbalsta/nenosoda ģenitāliju mutilāciju vai vardarbību pret vīrieti, nenozīmē, ka es domāju tāpat.

Tu raksti tā itkā tā būtu tikai viena sieviete un tas ir absurdi, lai neteiktu vairāk. Tu totāli ignorē realitāti. Realitāte ir - visskaļākās "feministes" mēdz paust idejas, kas robežojas ar marazmu. Vienlaikus viņas ir tikpat pārliecinātas par to, ka ir feministes, kā tu par sevi.
15.09.2016 22:14 |

10 gadi
Reitings 3734
kaut vai tepat forumā regulāri parādās diskusijas par vīriešiem, kas uzskata, ka zem viņu goda ir veikt elementāru mājas uzkopšanu, pagatavot ēst vai regulāri veltīt nedalītu uzmanību saviem bērniem. Tas viss taču ir sievietes pienākums, kad viņa pārnāks mājas pēc savas 8h garās darba dienas.
1.kārt, šai forumā nav tik daudz vīriešu, lai spriestu par visu tautu kopumā. 2.kārt, vīrietis varbūt iet cirst malku un pļaut zāli, kamēr sieva sēž ar bērniem.
..
Sabiedrība vienkārši nenovērtē sievietes darbu tikpat augstu, kā to, ko dara vīrietis. Tāpēc piemēram, medmāsas saņem mazāku atalgojumu nekā celtnieki.

Martha, izskatās, ka tu gribi, lai sieviete saņemtu naudu tikai par to, ka viņa ir sieviete. Bet neaizmirsti, ka vīrietim ir jāēd vairāk nekā sievietei. Un ēdiens par velti nenāk.
15.09.2016 22:20 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits