Feminisms?

Reitings 2
Reģ: 13.09.2016
Sveikas meitenes!
Vēlējos uzzināt jūsu viedokli kādā jautājumā.
Es pati ļoti ticu sieviešu vienlīdzībai, uzskatu sevi par feministi, taču nereti saņemu dažādas reakcijas, kad atklāju šo faktu citiem. Tāpēc vēlējos jautāt, kā ir ar jums?
Vai ticat dzimumu vienlīdzībai?
Vai uzskatāt sevi par feministēm un kāda ir Jūsu pieredze šajā jautājumā?:-)
14.09.2016 13:49 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Par tiem pašvaldības policisitiem - ja reiz tādi normatīvi ir uzlikti, tas nozīmē, ka policijas darbiniekam tie ir jāspēj izpildīt, lai arī kādu tur iemeslu dēļ. Kā tad, ja, piemēram, sieviete policiste nespēs panākt mūkošu noziedzinieku, ko viņa teiks - ai, man jau normatīvi bija citādāki kā vīrietim, man rājiens nepienākas!?

Pēc feministu loģikas - jā, galvenais, lai vairāk sieviešu policistu, kvalitātei nav nozīmes :-D
14.09.2016 15:51 |

Reitings 1584
Reģ: 29.05.2016
Iz skolas laika: sporta stunda. Puišiem jāpievelkas, meitenēm parastā rokas saliekšana. Puišiem bez jebkādas pretimnākšanas, meitenēm ja nevar pareizi, tad ļauj uz celīšiem taisīt pumpēšanos...
..............
Un tas viss pārnesas uz darba sfēru. Fakts paliek fakts (un jā, pirms ko sakāt, man ir iekšējais rūgtums par visu šo).
..............
Ok, vairāk jums te gaisu šajā diskusijā nemaisīšu.
14.09.2016 15:53 |

Reitings 267
Reģ: 13.09.2016
Es esmu par to, lai cilvēki dzimumu dēļ netiktu diskriminēti darba vietās, bet savādāk reizēm šķiet, ka feministēm ir kaut kāda dubultā morāle. Vispirms visu laiku uzsver "es pati visu varu, man nevajag palīdzību" un tad apvainojas, kad vīrietis nepalaiž pa priekšu, nenes viņas smagās somas, utt un skandina, cik neaudzināti vīrieši. Tu taču pati visu vari, ko tad apvainojies?
14.09.2016 15:57 |

Reitings 854
Reģ: 07.03.2015
Varbūt man būs nepopulārs viedoklis, bet sporta stundu normatīvi man liekas absurda padarīšana abu dzimumu gadījumā, ja godīgi.
Bet par policistiem un ugunsdzēsējiem runājot, man arī šķiet, ka normatīviem būtu jābūt vienādiem. Tur ar sievietes vēlmi vien ir par maz, ja no viņas spējām (vai nespējas) var būt atkarīga citu cilvēku dzīvība/ veselība.
No otras puses, piemēram, sporta sacensības. Ja te normatīvus apvienotu, visticamāk, dažos sporta veidos piedalītos tikai vīrieši, ne tā? Tas gan man nepatiktu, ja godīgi :D Laikam tomēr arī man piemīt dubultie standarti :D
14.09.2016 15:59 |

Reitings 3031
Reģ: 26.02.2010
Vismaz manā dienesta vietā, vienīgā izteiktā atšķirība normatīvā ir, ka sievietēm nav pievilkšānās, pārējais viss līdzīgi(tikai nedaudz mazāk kā vīriešiem), un jo jaunāka sieviete, jo normatīva prasības stingrākas.
Bet man liekas jocīga Likteņa vēstnesis loģika, ok, Tu būsi nokārtojis pašvaldības policijas sieviešu normatīvu, bet ko tālāk?? Tev reāli jaiet uz ielas un jābūt spējīgam sevi un citus aizstāvēt, un varu garantēt, ka lielāka iespēja dabūt ir tieši vīrietim, sievietei noteikti retāk. Ja esi tik vārgs, Tev nemaz nav jādomā par tadu darba vietu..
Bet par tēmu, nē, es galīgi neesmu uz feminismu vērsta persona. Jā, man patīk strādāt, saņemt savu naudu, kontrolēt savu dzīvi, ikdienu, bet man tik pat patīk, ka vīrietis ir vīrietis..
Šādas dāmītes noteikti nevēlētos sev tuvumā - https://www.reddit.com/r/h3h3productions/comments/50lbk8/crazy_feminist_gets_triggered_ft_hugh_mungus/?st=it2xjxa5&sh=4945a31c
14.09.2016 16:19 |

Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Es noteikti neesmu feministe feminisma klasiskajā nozīmē. Dzīvoju feminisma paradīzē Somijā un redzu, cik sašķobījušās ir dzimumu lomas, pienākumi un spējas. Kur sievietes uztver to kā aizvainojumu, ja vīrietis atver durvis vai uzsaukt kafiju. Manuprāt, tā izplūdusī līnija starp sievieti un vīrieti grauj dzimumu savstarpējās attiecības, jo tik daudz stāstu par neveiksmīgu ģimenes un seksuālo dzīvi no vīriešiem (!) nekad Latvijā nebiju dzirdējusi visu mūžu tur dzīvojot, bet mans vīrietis regulāri saņem komentārus no draugiem - nu jā, latviete.. viņa tev vismaz vēl zina kā ir būt sievietei.
14.09.2016 16:46 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Sporta scensības ir atseviškas, jo pie vienlīdzīgiem nosacījumiem (uzturs, treniña režīms), vīrietis ir spēcīgāks par sievieti, jo viñam dabiski proporcionāli vairāk ir muskułaudi. Kāds te sakars ar feminismu?
14.09.2016 16:49 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Iz skolas laika: sporta stunda. Puišiem jāpievelkas, meitenēm parastā rokas saliekšana. Puišiem bez jebkādas pretimnākšanas, meitenēm ja nevar pareizi, tad ļauj uz celīšiem taisīt pumpēšanos...

Varbūt tāpēc, ka puiši in general ir spēcīgāki ... (t)
14.09.2016 17:09 |

Reitings 747
Reģ: 21.09.2014
Gudrība ir jēdziens, kurš sievietēm un vīriešiem atšķiras saturiski. Tad, kad sieviete (kā sieviete) ir tik dumja, ka nespēj nodefinēt, pamatot praksē un pierādīt savu atšķirību no kāda veča, tad tādai sievietei akūti nepieciešama kļūst vienlīdzība ar vīriešu dzimumu.
Ir paziņa. Puisis pirms 30, kurš vienmēr ir pasvītrojis, ka meklē sievišķigi gudru otro pusi ... Pārāk daudz sagribējās džekiņam. Tagad jau pats ir sapratis, ka neko vairāk par karsējmeiteņu un Mc Donald's personāla līmeni laikam neatradīs. Jā, ir augstākās izglītības, diplomi un visādi citi skaisti beigšanu papīri, bet ... kā sievietes, kurām būtu jāuzņemas atbildība par to, kas notiek mājās ... Viņš parasti min vienu no diviem - vai nu zosis, vai aitas ...
14.09.2016 17:10 |

Reitings 1584
Varbūt tāpēc, ka puiši in general ir spēcīgāki ...

Tomēr nevaru tādu repliku atstāt novārtā.
Piepumpēties var jebkurš, varbūt vienīgi nē kāda anoreksiķe - caca, bet pievilkties ir krietni krietni sarežģītāk!
Puisis var būt ar muskuļainām rokām, bet vienalga būs grūti pievilkties. Nezinu kā citās klasēs, bet manā retajam bija labas atzīmes par pievilkšanos, kamēr meitenēm gandrīz visām par ''pumpēšanos'' labas.
Un mans piemērs bija par to, ka meitenēm ļāva ''viltus'' pumpēšanos pildīt jeb celīšos, kamēr piemēram puišiem obligāti bija jāpievelkas nevarēja piemēram tā vietā klasisko pumpēšanos pildīt.
Un nē, es to visu par sevi nestāstu, lai gan jā ir problēmas pievilkties (varu 1, max 2).
Tas bija piemērs ar kuru gribēju parādīt to, ka no vīriešiem fiziskajā ziņā tiek prasīts daudz, nerēķinoties ne ar fiziskajiem dotumiem, ne ar veselību, kamēr sievietēm ir ''atlaides''. Bieži vien nepamatotas. Un nē, es nesaku, ka sievietēm, ja pašas to nevēlas, ir jābūt fiziski spēcīgām (tiesa cosmo kārnajam, vārgajam standartam arī nav jābūt..kas tā par sievieti, kas baidās pacelt kaut mazliet smagāku? Nīkule...).
Pareiza sistēma būtu, ka individuāli skatītos, ne pēc dzimuma, jo ir gan sievietes, kas ir stiprākas par vairumu vīriešu, un ir arī vīrieši, kas ir vājāki par vairumu sieviešu (un nē, es tāds neesmu).
Gēni vai slimība, vai kas cits pie tā vainīgs.
...................
Ar to es gribu pateikt, ka visam ir jābūt līdzsvarā. Lai vai kā, ne man skaidrot šādas lietas. Tur pašam ir savā prātā jāapjēdz, ka ne visur var iedalīt tik vnk iedalījumā kā vīrietis un sieviete.
Lai vai kā novēlu visiem nodzīvot dzīvi tādu kā paši vēlas. Ar vai bez kādām ''fīčām'', tas katra paša ziņā.
14.09.2016 17:37 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Likteña Vēstnesi, kad Tu liki policijā iestājpārbaudījumus?
14.09.2016 17:54 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Kā nerēķinās ar veselību - ja ir problēmas, kuru dēļ nevar kaut ko pildīt, lūdzu, ārsta zīme un nepiedalies! Kā meitenēm, tā puišiem.
Un, protams, ka muskuļotas rokas nenozīmē, ka daudz varēs pievilkties, tas ir loģiski...
Un sports nav tikai pievilkšanās, gada griezumā ir daudz un dažādi sporta veidi un nodarbes. Piemēram, puišiem tiltiņi parasti bija diezgan briesmīgi, bet tos nekad nevērtēja sliktāk kā meiteņu labos tiltiņus, saprotot, ka reti kuram puisim būs skaists tiltiņš.
14.09.2016 17:59 |

Reitings 1321
Reģ: 03.11.2015
Pat diskusijā par feminismu Likteņa Vēstnesis iebāzis savu sāpīgo skolas laiku pieredzi.:-D
14.09.2016 18:18 |

Reitings 2357
Reģ: 17.02.2016
Pat diskusijā par feminismu Likteņa Vēstnesis iebāzis savu sāpīgo skolas laiku pieredzi

Ir kāda diskusija kurā viņš nebāž savu sāpīgo pieredzi?! (t) :-D
14.09.2016 18:34 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Likteņa vēstnesis,es neesmu tik veca, kā tev gribētos psrs laiki uz mani neattiecas :)
Bet pa lielam man vienalga ko dara citi,kamēr man neliek to darīt...
14.09.2016 19:13 |

Reitings 1584
Likteña Vēstnesi, kad Tu liki policijā iestājpārbaudījumus?

Nē, mani nepieņemtu citu iemeslu pēc, bet ilgus gadus esmu gribējis būt par ugunsdzēsēju. Diemžēl man tādas profesijas nav lemtas.
Tas ko es rakstīju, nebija domāts par mani, bet gan vispārīgi.
Kā nerēķinās ar veselību - ja ir problēmas, kuru dēļ nevar kaut ko pildīt, lūdzu, ārsta zīme un nepiedalies!

Tas bija domāts par darbu vairāk.
Un, protams, ka muskuļotas rokas nenozīmē, ka daudz varēs pievilkties, tas ir loģiski...

Lūdzu, pati atspēkoji iepriekšējo komentāru! Piemēram profenē manā kursā bija džeks, kam rokas nebija pārāk muskuļotas, bet bija otrs labākais pievilkšanās specs. Meitene/sieviete arī var uztrenēt (un bez izteiktiem muskuļu kalniem) tos muskuļus rokām, ko vajag lai pievilktos.
Piemēram, puišiem tiltiņi parasti bija diezgan briesmīgi, bet tos nekad nevērtēja sliktāk kā meiteņu labos tiltiņus, saprotot, ka reti kuram puisim būs skaists tiltiņš.

Nez, man tiltiņi nesagādā problēmas...esmu lokans, bet nu atzīmes manā skolā par tiltiņiem nebija. Bet sapratu tavu domu.
iz dzīves: 60 vai 100 metru skrējiens. Noskrēju uz 4 ballēm...labākā kursa meitene, sportiste ar identisku laiku. Viņai 8. Jā, vajag būt ka puišiem lielāki normatīvi, bet vai tik izteikti, ka atšķiras pa 4 ballēm?
Pat diskusijā par feminismu Likteņa Vēstnesis iebāzis savu sāpīgo skolas laiku pieredzi.

Citātu studijā! Viss šajā tēmā minētais par skolu/sportu nav par mani! Un ja kas, tad fiziskajās ieskaitēs jā es biju viens no sliktākajiem, kamēr piemēram futbola biju starp labākajiem. Ne visiem viss var padoties, citi talanti to kompensē!
Ir kāda diskusija kurā viņš nebāž savu sāpīgo pieredzi?!

Nepatīk, nelasi! Tam domāta bloķēšanas iespēja.
Likteņa vēstnesis,es neesmu tik veca, kā tev gribētos psrs laiki uz mani neattiecas

Ok, lai būtu. Vnk cik esmu runājis ar vienaudžiem, tad lielākā daļa skatās uz šiem jautājumiem savādāk...vecākā paaudze savos stereotipos ieslīgusi.
14.09.2016 19:54 |

Reitings 1323
Reģ: 04.03.2012
Veestnesi, beidz njerksteet un saac kaut ko dariit lietas labaa, lai nav visu laiku jaalasa par to cik tu tizls, nevariigs un negliits. Ja buutu ar sevi tik apmierinaats kaa centies te apgalvot, tad visu laiku nesuudzeetos par to kaa dziivee esi apdaliits.
Par taam sporta stundaam un sportu vispaar - ir pavisam logjiski, ka viirieshiem ir citi kriteeriji, jo
Sporta scensības ir atseviškas, jo pie vienlīdzīgiem nosacījumiem (uzturs, treniña režīms), vīrietis ir spēcīgāks par sievieti, jo viñam dabiski proporcionāli vairāk ir muskułaudi. Kāds te sakars ar feminismu?
14.09.2016 20:09 |

Reitings 1584
cik tu tizls, nevariigs un negliits

Pēc šādiem kritērijiem tad visi ir tādi, jo es neesmu tizls, nevarīgs un par neglītu mani neviens nav nosaucis (pretēji gan, tas tā).
Un atkārtošos: nepatīk mani komentāri, nelasiet, bloķējiet. ienākat manā profilā un nospiežat bloķēt. Nebūs jālasa manis ''ņerkstēšana''. Visi apmierināti:-)
14.09.2016 20:15 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Man, savukārt, ir gadījies mācību iestādē klausīties, ka meitenēm ir labākas atzīmes, nekā puišiem, jo viņas visu iezubrī, bet reāli neko nesaprot. Puiši, tie gan - kā no autiņiem ārā, tā visi kā viens ģēniji fizikā.
Ja par tēmu:
dzimumu vienlīdzībai nebūt nav janozīmē dzimumu vienādību.
14.09.2016 20:20 |

Reitings 1323
Reģ: 04.03.2012
Veestnesi, a man negribas tevi blokjeet. Aiz gara laika sheit ienaakot tomeer tiiri interesanti palasiit kaadas tev tagad probleemas vai kaadus ieteikumus vari dot par teemaam no kuraam absoluuti neko nesaproti (sheit atsaucos uz teemu par izsargaashanos pirmajaa reizee, kad tu ieteici 16 gadiigai meitenei OK, kaut nemaz iisti nezini kas tas ir un ko ziemaa eed, kaa veelaak noskaidrojaam)
Visi taadi nav, neviens no man zinaamajiem viirieshiem nekad nav paudis viedokli, ka sievieshu un viirieshu fiziskajiem normatiiviem vajadzeetu buut vienaadiem, jo vinji saprot fiziologjiskaas atshkjiriibas starp abiem dzimumiem. Kaa arii neviens nekad nelepotos ar to, ka "patreneejoties vareetu sasniegt sievieshu normatiivus", liela dalja viirieshu tos var izpildiit bez treneeshanaas, bet tas nu taa.
14.09.2016 20:25 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits