Pārvākties uz ārzemēm pēc vidusskolas

Reitings 456
Reģ: 16.01.2016
Sveikas dāmas! Šogad beidzu vidusskolu, tāpēc sāku pamatīgi plānot, ko darīšu tālāk. Vecāki saka, lai eju uz augstskolu, viens draugs vēlas, lai es pārvācos uz viņa Ziemeļvalsti un eju univesitātē, taču saprotu, ka to nevēlos. Gribu pārvākties uz Franciju, Itāliju vai kādu citu silto zemi un strādāt tur kādu gadu. Tālāk dzīve rādīs vai mani turpmākie plāni piepildīsies :)
Vai ar vidusskolas diplomu, ļoti labu angļu valodu un dažādām darba pieredzēm ir iespējams atrast darbu siltajās zemēs, pārvākties tur un izdzīvot (lai pietiek ēdienam, dzīvesvietai un citām sadzīves pamatnepieciešamībām)? Labprāt strādātu viesnīcā, restorānā vai par auklīti - vēlos būt kontaktā ar cilvēkiem un iepazīt kultūru. Nevēlētos strādāt fabrikās, noliktavās un fiziski smagos darbus...
09.09.2016 20:35 |

Reitings 285
Reģ: 29.01.2009
Protams, ka pusārzemju/pusnorvēģu celtniecības/tīrīšanas firmeles meklē darbiniekus, kas strādās uz uzsaukuma, bez pastāvīga darba līguma un normētam darba stundām, kurus var čakarēt un nemaksāt par viņiem nodokļus. Parasti pēc sešiem mēnešiem firma mēdz bankrotēt, saņemt finansiālu atbalstu no valsts un NAV, lai samaksātu iztrūkstošas algas (bet daži mēneši vienmer paliek nesamaksāti), tad lielie bosi pieliek firmas nosaukumam klāt vēl vienu burtu, ieceļ jaunu priekšsēdētāju un uzaicina strādāt tos pašus atlaistos krievus, latviešus, poļus, kas pat nav saņēmuši algu par iepriekš nostrādāto periodu.
Tā kā šie darbinieki nemāk ne norvēģu, ne angļu valodu, viņi nav spējīgi atrast citu darbu, un ir pilnīgi atkarīgi no bosa žēlastības, un protams tiek atkal čakarēti līdz firma surprise, surprise nobankrotē vēlreiz, vai cilvēki sabeidz savu veselību un tad atklāj, ka viņiem nepienākas ne bezdarbnieka, ne slimības pabalsts, jo nodokļi par viņiem nav maksāti.
Tā kā, jā darbs ir. Velkommen! :-D
12.09.2016 10:14 |

Reitings 569
Reģ: 01.08.2016
Es nerunāju par celtniecību un tīrīšanu.
12.09.2016 20:05 |

Reitings 569
Restorāni ( normālie!), IT, inženierija, īsti amatnieki, mediķi utml.
Tas ka, piemēram, visi krāsotāji ir nezinoši, vienīgais ko pazīstu, strādājis NL, Norgē, normāli runā angliski, IELTS 8,0, kaut ko arī vietēja valodā māk. Krāso aerografiku, a/m, metālu.
12.09.2016 20:09 |

Reitings 569
Vēl, piemēram, normālam metinātājam ir starptautiski atzīti sertifikāti un apliecības. Nesamaksā, momentā brauc kaut uz citu valsti. Nu nav visi viesstrādnieki bez izglītības, valodas un prāta!
12.09.2016 20:12 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Nu nav visi viesstrādnieki bez izglītības, valodas un prāta!

+++
12.09.2016 20:33 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Nav jau gan, protams. daudzi labi speciālisti ir, ja nav šeit, tad tur izsitas, jo ir valoda, iespējams, kaut kur kādā labākā amatā paziņas. Man māsīca strādā foršā restorāniņā mākslas galerijā, nav nekāda ieskrietuve, ļoti glauna vieta, pateicoties tikai tam, ka ļoti labi pārvaldīja angļu valodu. :)
12.09.2016 20:35 |

Reitings 569
Nu ar to mākslu ārzemēs daudzi ņemas, no radīšanas līdz tirgošanai. Parīze ir lielāks tirgus kā Baltija un Somija kopā;). Arī restauratoriem. Tāpat citas metropoles pasaulē. Baltija vnk ir maziņa.
12.09.2016 20:59 |

Reitings 180
Reģ: 12.09.2016
Nodzīvoju Francijā pus gadu(kādu laiku atpakaļ, kā apmaiņas studente)
Varu teikt ar valodu viņi atbalsta savējo, + tik tiešām, kā jau te rakstīja dokumenti ir viņu valodā, dēļ tā, ka parādīju, ka protu strādāt- vaicāja vai nevēlos braukt atpakaļ.
Dēļ attiecībām kuras mani gaidīja atpakaļ LV nebraucu strādāt,tagad laiku pa laikam atceros mazliet nožēloju, bet tādā dzīve. (t)
Man personīgi sanāca dzīvot 23 km attālumā no Parīzes, tādos mazos miestiņos cilvēki ir atsaucīgāki, bet ar angļu valodu pārsvarā ir uz Jūs. :D
Ieteiktu pameklēt kādu vietiņu ,kā ciematiņu netālu no pašas Parīzes, iekārtoties tur sadzīviskā darba jomā, pavārs, un tādi darbi, oficiantam būs grūti valoda mīnuss, bet pastrādājot par palīgu u.t.t to visu var apgūt. ;-)
Vienīgi Francijā nevar uzsākt darbu ja nav nokārtoti visi vajadzīgie veselības dokumenti, ka esi vesels.
Sākumā būs ko paķemerēties, pēc tam tad jau aizies. :)
Ja māki strādāt, tad problēmām nevajadzētu būt. :-P
Bet , jā ar tukšām kabatām aizlidot bez jebkādas saprašanas uz kurieni u.t.t es personīgi nemēģinātu, (tu tak meitene esi, var gadīties visādi, džekiem tādā nozīmē vismaz vieglāk) tur ir arī aukstie laiki, sniegs, mīnusi, ko tu iesāktu tad?
Labāk kkādā veidā pačekot netā par visādām darba iespējām u.t.t varbūt ir iespēja sakontaktēties, un būt pārliecinātai, ka viss jau atrunāts, un tad kad aizbrauc ir gan kur dzīvot, gan kur strādāt. ;-)
Lai veicas! (l) :-)
13.09.2016 10:12 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits