Nodzīvoju Francijā pus gadu(kādu laiku atpakaļ, kā apmaiņas studente)
Varu teikt ar valodu viņi atbalsta savējo, + tik tiešām, kā jau te rakstīja dokumenti ir viņu valodā, dēļ tā, ka parādīju, ka protu strādāt- vaicāja vai nevēlos braukt atpakaļ.
Dēļ attiecībām kuras mani gaidīja atpakaļ LV nebraucu strādāt,tagad laiku pa laikam atceros mazliet nožēloju, bet tādā dzīve. (t)
Man personīgi sanāca dzīvot 23 km attālumā no Parīzes, tādos mazos miestiņos cilvēki ir atsaucīgāki, bet ar angļu valodu pārsvarā ir uz Jūs. :D
Ieteiktu pameklēt kādu vietiņu ,kā ciematiņu netālu no pašas Parīzes, iekārtoties tur sadzīviskā darba jomā, pavārs, un tādi darbi, oficiantam būs grūti valoda mīnuss, bet pastrādājot par palīgu u.t.t to visu var apgūt. ;-)
Vienīgi Francijā nevar uzsākt darbu ja nav nokārtoti visi vajadzīgie veselības dokumenti, ka esi vesels.
Sākumā būs ko paķemerēties, pēc tam tad jau aizies. :)
Ja māki strādāt, tad problēmām nevajadzētu būt. :-P
Bet , jā ar tukšām kabatām aizlidot bez jebkādas saprašanas uz kurieni u.t.t es personīgi nemēģinātu, (tu tak meitene esi, var gadīties visādi, džekiem tādā nozīmē vismaz vieglāk) tur ir arī aukstie laiki, sniegs, mīnusi, ko tu iesāktu tad?
Labāk kkādā veidā pačekot netā par visādām darba iespējām u.t.t varbūt ir iespēja sakontaktēties, un būt pārliecinātai, ka viss jau atrunāts, un tad kad aizbrauc ir gan kur dzīvot, gan kur strādāt. ;-)
Lai veicas! (l) :-)