Vai tiešām darbam nav nekādi citi bonusi, kā vien tas, ka tajā maksā algu? Ir daudzas mazās lietas, kas ir patīkamas un ko ir vērts pieminēt intervijā pat tad, ja tās tev neliek sajūsmā lēkāt. Es neuzskatu, ka tā ir melošana, nu, ja vien patiesībā tev tas uzņēmums dziļi neriebjas, bet tad kāpēc lai tu tur ietu strādāt?
Padomā par uzņēmumu un tiem plusiem, kas tam piemīt. Laba reputācija un atpazīstamība nacionālā vai starptautiskā līmenī, saliedēta komanda, iespēja gūt pieredzi mazā un augošā uzņēmumā, iespēja gūt pieredzi lielā un profesionālā uzņēmumā. Iespēja darboties interesantos projektos, iespēja plānot pašai savu darba laiku. Atkarība no uzņēmuma, kāda no šeit minētajām lietām būs pilnīgi patiesa.
Nedomāju, ka tev ir jāsola tur strādāt x gadus vai vēl nezin kas tāds. Ir muļķīgi to solīt un ir muļķīgi to prasīt. Nevienam arī nav jāzina, vai un kad tu plāno ģimeni, tev darba intervijā to nemaz nedrīkst jautāt.
Man nav bijis problēmu intervijā vai motivācijas vēstulē nosaukt iemeslus, kāpēc gribētu tur strādāt. Esmu gan ieguldījusi gana daudz laika un pūļu, lai varētu strādāt to, ko strādāju, un manu jomu uzņēmumi parasti ir publiski un zināmi (vai vismaz izpētāmi pirms intervijas), lai varētu kaut ko izdomāt. Varbūt pilnīgos gadījuma darbos būtu citādi.