Krūts barošana

Reitings 191
Reģ: 10.07.2016
Sveikas! Ļoti nepieciešama jūsu palīdzība, vienkārši nezinu ko ēst! Ieedu banānus, auzu pārslas, citas putras, glāzi kefīra - sākas kolikas, ieedu kartupeļus - vēders ciets, ieedu burkānus - alerģija. Daktere tikai saka "pārskati ēdienkarti", bet nu velns... ko lai ēd?
08.09.2016 11:37 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Vispār jau internets saka, ka kolikas NAV tiešā veidā saistītas ar gremošanas problēmām un ir vienādi biežas gan krūts, gan pudeles bērniem. Reāls atrodams un ārstējams fizioloģisks iemesls kolikām ir tikai 5% gadījumu. Tāpat par kolikām parasti runā bērniem pēc 2 nedēļu vecuma, bet tu, cik saprotu, mēģini atrast barošanai piemērotu diētu jau no mazuļa pirmās dienas. Esi pārliecināta, ka tu visu lieki nesarežģī un ka patiesība verētu būt vienkāršāka? Respektīvi, ka mazuļi raud (jā, brīžiem arī stundu no vietas) un ka līdz apkaklei piekakāts pampers nav pasaules gals (t)
08.09.2016 13:26 |

Reitings 2357
Reģ: 17.02.2016
Gribas nelielu atbalstu, jo sajūta, ka netieku galā un esmu slikta māte, ka gribas ielīst stūrī...

Izmet tās domas no galvas :-)
Mātes piens tiešā veidā neizraisa kolikas, to izraisa tas ko māte caur savu pienu nodod bērnam, tātad tas ko pati ēd. Noteikti vajadzētu izvairīties no visa, kas pūš vēderu, jo pa lielam jūs taču saprotat, ka tam mazajam ķiparam ir nepieciešams adaptācijas laiks, lai viņa zarniņas pierastu (nobriestu) pie visa jaunā ko viņš saņem caur mātes pienu. Vienam šis adaptācijas periods ir vieglāks, īslaicīgs, citam grūtāks un ilgstošs. Es drīzāk ieteiktu khkh ieteiktos pilienus,kā arī to pašu Espumisan, siltas vannas un punča masāža. Biežāk turēt sev uz krūtīm, ar punci pret sevi, sirdspuksti un mammas siltums dara brīnumus. :-)
08.09.2016 13:27 |

Reitings 191
tu, cik saprotu, mēģini atrast barošanai piemērotu diētu jau no mazuļa pirmās dienas. - interesējos par to jau grūtniecības laikā, jo ļoti daudz māmiņu (precīzāk daudzbērnu ģimenes) man ir teikušas, ka ir svarīgs tas ko ēd, lai nav jāmocas ne tagad bērnam, ne vēlāk. Paši mocamies jau 4.nakti. Arī ārstei teicu, ka bērnam sāp vēders, kad tikāmies, teica, ka vienozīmīgi kolikas. Nu šaubos, ka tu esi pediatrs, lai noteiktu, ka tikai no 2.nedēlām sākas, un protams, nav garantija, ka arī ārsti var kļūdīties, bet fakts, ka sāp vēders paliek fakts... un jebkura sāpe, arī pieaugušajam, neliecina par normālu parādību. Tas ka pudeles bērniem ir kolikas, es pat nešaubos!
08.09.2016 13:33 |

Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
Es uz sevi redzēju, ka bērnam nav tāpat vien tās kolikas, bet visu ietekmēja mana ēšana, tāpēc cukuru uz 3 mēnešiem izslēdzu jebkādā veidā un ļoti sekoju līdzi ēdienam, kurš varētu būt saldāks.
Ēdu samērā strikti, bet tas līdzēja, tomēr ieteikt būs grūti kaut ko, jo 'pašai jau jāsaprot vai vēderam kaitē ēdiens vai tomēr tās kolikas.
Bet nu nēest neko saldu, treknu, ceptu, piena produktus labāk nē, lai gan es varēju bezpiedevu jogurtu.
08.09.2016 13:34 |

Reitings 191
Liliii - kādus produktus tu lietoji ?
08.09.2016 13:37 |

Reitings 1368
Reģ: 04.02.2016
Tu lieto uzturā cukuru?
Tīri manai interesei, jo es ļoti daudz lieku cukuru, pilnīgi riebjas, un netieku galā ar šo lietu nekādi.
Nordic Bella Tev bērns taču nav, pilnīgi smiekls, ka cilvēks, kas nav tam izgājis cauri to raksta. Ok man nebija 3 mēnešus, bet man pietika 1,5 mēnešiem, kad izmisums mijās ar pārgurumu. Būdama stipra, vismaz man tā likās, es arī lūzu kopā, nakti no nakti, dienu no dienas.
08.09.2016 13:40 |

Reitings 5533
Es pat nezinu vai ir kāds bebītis, kas tā "kā noliek tā guļ un nemaz neraud". Maziem bērniņiem tas ir vinīgais veids kā komunicēt un pievērst sev uzmanību. Un viņiem vajag daudz uzmanības, tapēc gulēšanana "ķengurā" vecākiem uz vēdera, vannas, masāžas, glāsti, runāšanās, ēšana esot cieši klāt vecāka ķermenim, būšana rokās ir tas, ko vajag visiem bērniņiem. Tavs ķermenis ir viņa labākais mierinājums. No tādām ārējām lietām, vari pamēģināt ietīšanu un "fona skaņu" aplikācijas. Ir bērni, kurus lieliski nomierina, piemēram, fēna skaņa. :-)
08.09.2016 13:40 |

Reitings 8407
Vārīta gaļa ar kartupeļiem un burkāniem, viens banāns dienā, lāču burkānmaize, Graci muslis ar bezpiedevu jogurtu, omleti bez siera - tās ir lietas, ko atceros, bet es tiešām ēdu samērā maz lietas un vienveidīgi, jo labāk neēdu neko, nekā pa naktīm mocījos pati un mocīju bērnu, jo kaut kas bija apēsts, kas mazajam nepatika.
Nelīdzēja nekādi vingrinājumi, masāžas, izģērbšanas, sildīšanas, espumisan, bet mana ēšana tiešām ietekmēja.
Tomēr ir iespējams, ka ēšana neietekmē neko, tāpēc tiešām jāskatās ļoti līdzi un jāvēro sava ēšana un bērna reakcija.
08.09.2016 13:42 |

Reitings 2357
Arī ārstei teicu, ka bērnam sāp vēders, kad tikāmies, teica, ka vienozīmīgi kolikas. Nu šaubos, ka tu esi pediatrs, lai noteiktu, ka tikai no 2.nedēlām sākas, un protams, nav garantija, ka arī ārsti var kļūdīties, bet fakts, ka sāp vēders paliek fakts... un jebkura sāpe, arī pieaugušajam, neliecina par normālu parādību.

Varbūt tomēr vajadzētu padziļināti pārbaudīt to sāpju un raudu cēloni... viens vārds kolikas tomēr nerisina problēmu, tip, "ā, jā labi, kolikas, nu paldies ka pateicāt, mocīsimies tālāk"...
Arī pavisam maziņiem ņem analīzes, pārbauda punci ar usg :-)
08.09.2016 13:46 |

Reitings 5533
Villionata, baigi interesanti, ka tu tagad labāk par mani zini, kas man ir un kā man nav. Man par to arī smiekli nāk!
Ļoti vienkārša un nomierinoša lasāmviela - http://www.babycenter.com/0_colic-what-is-it_77.bc
08.09.2016 13:48 |

Reitings 8407
Vispār ieteiktu aizvest pie osteopāta, tas varētu visu uzlabot. ;)
08.09.2016 13:48 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
JA esi māmiņa un baro ar krūti - noriskē, ieed kāpostus un zirņus... pētijumus nevajadzēs

Kaapostus neesmu iecieniijusi biezhi eest, bet zirnjus (kuri vispaar te ir domaati?) eedu dazhaadus, nekaadu probleemu. Cilveeka organisms paaraak gudri straadaa, lai es ticeetu ka no entajiem produktiem ko maaminja eed beebim rodas kolikas. Cilveeka organism atpaziist un izfiltree dazhaadas indes, kaapeec lai neizfiltreetu shtrunta kaapostus un zirnjus, lai pienaa nebuutu neveelamo vielu?
Ja ir produkti, kas satur kiimiskus savienojumus, kurus maates organims nepietiekami paarstraadaa un kas nonaakot pienaa rada kolikas, tad es veelos zinaat sho vielu nosaukums. Interneta pseidozinaatnei neticu.
08.09.2016 13:51 |

Reitings 191
Tu lieto uzturā cukuru?

Nē, nelieku ne cukuru pie tējas, ne dzeru gāzētus dzērienus - jau vairākus gadus, un saldumus nelietoju(pat pa visu grūtniecības laiku varbūt 2 nedēļas kādu našķi apēdu), tikai šodien pēc kārtējās negulētas nakts, un miera saglabāšanas, palaidos un apēdu saldas vafeles, jau reiķinos ar sekām.
08.09.2016 13:51 |

Reitings 613
Reģ: 19.07.2010
Manam bija kolikas,neatceros cik ilgu laiku. Nekadu ipaso dietu neieveroju, bet tapec,ka redzeju-ja paedu it kaa ko nedrikst-paksaugus,abolus,cukurus,mazajam nekadu baigo izmainu nebija, bet kad kadu dienu edu viegli,tad bebim dazreiz sliktak bija. Tapec sava gadijuma es kolikas uztveru kaa bebja vedera pielagosanos partikai un pardzivojumus. Ari tadu lietu kaa kafija dzeru,un nav ka mazais negulrja vai kadas izmainas. Ja es tikai udeni dzersu vins ari slikti gules :-D
Bet to kaa gruti noskatities kaa berns raud es saprotu,tad sajuta,ka esi nekam nederiga mate un speka nav un gribas izmeginat visu. Un ipasi tai briesmigai sajutai vel plusa nak tas,ka ir hormoni pec dzemdibam, sapes, superbeguletas naktis un nenormali jauni apstakli.
08.09.2016 13:56 |

Reitings 3925
Mellene_ill, berninam atraudzinas taisi?
08.09.2016 13:56 |

10 gadi
Reitings 984
Vispaar autore kaut kaa saasinati uztver citu viedoklus,kas nesaskan ar vinjas viedokli.Es eedu gan kaapostus,gan zirnjus,gan pupinjas un visus piena produktus.Un nebija manai pekai koliku,iznemot taas 3 reizes.Bet taas bija no hurmas.Un neteiktu,ka kolikas ir visiem pudelu beerniem,kaa atkal to saka autore.Man draudzenei abi vecakie beerninji bija bez kolikaam,bet bija pudelju beerni.Tachu treshais kas ir kruutsbeerns taa mociijaa ar kolikaam,ka pati bija shokaa.Un tad aartse pateica,ka ir beerninji kuriem taas kolikas vienkaarshi ir un viss.Nekas tam nepaliidzees.
08.09.2016 14:04 |

Reitings 2357
Ēšana, uzturs, kā tiek barots, jau ir tikai viens no iemesliem kolikām...
pēc kārtējās negulētas nakts, un miera saglabāšanas, palaidos un apēdu saldas vafeles, jau reiķinos ar sekām.

Un kāpēc tad vajadzēja to vafeli, ja tagad visu dienu gaidīsi sekas, stresosi, pati uzvilksies un bērns līdz ar tevi... ļoti gudri.
08.09.2016 14:09 |

Reitings 3925
Mellene_ill, tu esi ljoti stresiana, to var just pat cauri monitoram no katra Tava komentaara. Tev pashai vispirms jaakluust mieriigaakai un visiem paareejiem kas atrodas beerna tuvumaa. Mazulis ljoti labi juut stresu un streso visiem liidzi. Vai maajaas kaads izteikti trokshnjo- bljaustaas, skalji shiveree pa maaju, skalji runaa, klausaas muuziku/TV utml? Tas arii var satraukt mazuli. Tikko pasaulee naakusham mazulim ir jaapierod ne tikai pie jaunas paartikas, bet pie apkaarteejaas vides ko vinjsh dzird, juut un redz. Nevajag to visu noveerteet par zemu.
Un kāpēc tad vajadzēja to vafeli, ja tagad visu dienu gaidīsi sekas, stresosi, pati uzvilksies un bērns līdz ar tevi... ļoti gudri.

Autore jau taa stresaina, vajag vinju sastresot veel vairaak? VAfeli jau apeeda, par veelu, tagad labaakais ko var izdariit ir NESTRESOT.
08.09.2016 14:12 |

Reitings 3925
Kad jauns mazulis bez aciimredzama iemesla raud, pashi aarsti biezhi vien netiek gudri kas par iemeslu. Nesen savu 2 meen veco mazuli aizvedaam uz aarkaartas uznjemshanu slimniicaa, jo visu dienu raudaaja tik nenormaali, nu tik nenormaali kaa var raudaat mazulis kuram ljoti saap. Neko mazulim neatrada. Bet peec nedeeljas peec viena maza incidenta mees saprataam kas tam bija par iemeslu- bailes. Mazulis vienkaarshi bija nobijies. Baidaas no negaiditaam kustiibaam un trokshnjiem.
08.09.2016 14:18 |

Reitings 2357
Autore jau taa stresaina, vajag vinju sastresot veel vairaak?

Nē, bet atgādinājums priekšdienām, ka pirms dari, apdomā sekas.
Autorei protams, ka novēlu nestresot, pati būs mierīgāka arī bērniņš tāds būs :-)
08.09.2016 14:18 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits