Attiecības un ikdiena

Reitings 202
Reģ: 25.06.2012
Labvakar, meitenes!
Vēlos "izkratīt sirdi". Jau kārtējo reizi sastrīdējos ar draugu par mūžseno tēmu - par mājas darbiem, manu laiku un ieguldījumu attiecībās... Draugs uzskata, ka es nedaru pietiekami. Viņš vēlas ģimeni, kārtību mājās, perfekti tīru mājvietu, lai katru dienu būtu pagatavotas pusdienas / vakariņas. Es strādāju no 9 līdz 18, stunda uz darbu un atpakaļ. Parasti visu dzīvokli tīru katru sestdienu, bet pa nedēļu dažādus sīkumus. Ēst gatavoju cik nu varu, iespējams, neesmu labākā vai daudzpusīgākā pavāre, bet gatavoju normāli. Ne katru dienu, bet kādas 4 reizes nedēļā sanāk gatavot. Mums ar draugu ir vienošanās - es taisu sarakstu ar pārtikas produktiem, kurus viņš iegādājas / atved mājās un es savukārt gatavoju ēst. Protams, viņš bieži neko nenopērk slinkuma pēc, vienmēr aizmirst kaut ko svarīgu, bet aizbildinās ar to, ka nevēlas neko tajā dienā ēst. Mēs nevaram atļauties to, ka es nestrādātu. Tajā pat laikā, es nogurstu no darba, gribu atpūsties, bet neslinkoju nekādā ziņā. Es saprotu, ka liela daļa sieviešu paspēj gan ēst gatavot, gan māju sakopt, gan bērnus pabarot / apģērbt / nomazgāt / audzināt, gan vīru pabarot / apmierināt viņa vajadzības un vēl bez tā gan atpūšas, gan nodarbojas ar kādu hobiju... bet es tiešām nesaprotu, kā to visu paspēt? :( Attiecības negribu zaudēt, bet draugs saka, ka nepietiekami, vajag vairāk / rūpīgāk / pilnvērtīgāk... Dažreiz es domāju, ka neesmu radīta ģimenes dzīvei, attiecībām (s):-(
Tādas pārdomas šovakar (t)
06.09.2016 22:18 |

Reitings 969
Reģ: 21.08.2016
Viņš vēlas ģimeni, kārtību mājās, perfekti tīru mājvietu, lai katru dienu būtu pagatavotas pusdienas / vakariņas.

Ja es kaut ko vēlos, es pati to arī sarūpēju. Vēl ir iespēja nolīgt kādu citu, lai izdara manā vietā (par attiecīgu samaksu).
Es saprotu, ka liela daļa sieviešu paspēj gan ēst gatavot, gan māju sakopt, gan bērnus pabarot / apģērbt / nomazgāt / audzināt, gan vīru pabarot / apmierināt viņa vajadzības un vēl bez tā gan atpūšas, gan nodarbojas ar kādu hobiju..

Ja jau šī sieviešu daļa ir tik liela, lai viņš iet un meklē. Nekad neesmu bijusi attiecībās, kur kāds man kaut ko pieprasa. Dažreiz cilvēki vienkārši nav piemēroti viens otram un tur nekādi padomi ilgtermiņā nestrādās.
06.09.2016 23:02 |

10 gadi
Reitings 2563
Reģ: 29.01.2009
Diezgan bēdīgi, ka draugam tāda attieksme, kā arī tas, ka Tu ļauj sevi tā iespaidot.
Viņš vienmēr Tevi par kaut ko kritizējis vai tikai pēdējā laikā? Ja vienmēr, tad varbūt viņš vienkārši pēc dabas tāds piekasīgs un tādā gadījumā vēl varētu kaut ko labot. Bet, ja tikai nesen tāds kļuvis, tad tas varētu liecināt par to, ka viņš vairs attiecības ar Tevi īsti nevēlas.
06.09.2016 23:04 |

Reitings 2357
Reģ: 17.02.2016
Protams, viņš bieži neko nenopērk slinkuma pēc, vienmēr aizmirst kaut ko svarīgu, bet aizbildinās ar to, ka nevēlas neko tajā dienā ēst.

Vai arī jau paēdis kur citur (t)
bet draugs saka, ka nepietiekami, vajag vairāk / rūpīgāk / pilnvērtīgāk...

Izklausās pēc graušanas un gaida cik ilgi izturēsi... pati nepratīsies pamest, vienu dienu būs ar kāju pa dibenu un no viņa dzīves laukā...
Jā, viņa paša ieguldījums šajās attiecībās - grandiozs uz tava fona...
+ šim
06.09.2016 23:05 |

Reitings 200
Reģ: 30.12.2013
jacky-es ari biju sada situacija,stradaju no 7:00 lidz 19:00.Pec darba vel ieskreju veikala,nopirkt visu vajadzigo vakarinam,majas pa galvu,pa kaklu steidzos taisit vakarinas un pusdienas draugam lidznemsanai.Taja pasa laika vel uzkopu maju,ja vajadzeja kautko salabot,tad pati to dariju,jo ka mulke uzskatiju,ka tas ir mans pienakums.Vieniga atskiriba,ka draugs no manis to nepieprasija,tikai baza acis,ja retu reizi nebiju pagatavojusi vakarinas.Jutos ka tada verdzene,tad vienu dienu vienkarsi naca apgaismiba-kada velna pec es ta skrienu un visu daru,ja virietis pat paldies nepasaka.Ta vienkarsi ari parstaju sevi dzenat,plusa vel paliku stavokli,las nonema no manis nedaudz atbildibas par visu majasdarbu izpildi un esmu laimiga,ka beidzot varu atlauties ari paslinkot un atpusties!(l)
06.09.2016 23:05 |

Reitings 5
Reģ: 15.04.2016
Neizklausās pēc vīrieša, bet neizauguša puišeļa. Ja viņš no tevis pieprasa perfektu tīrību un vienmēr ēst gatavošanu, tad viņam ir jānodrošina materiāli tik daudz, lai tev pietiktu ar pusslodzes darbu , un pārējo laiku tad tu vari veltīt ēst gatavošanai un mājas tīrīšanai. Ja tu strādā pilnu slodzes darbu un maksā visu uz pusēm, tad arī majas darbi un ēst gatavošana jādala uz pusēm. Izklausās, ka māte viņu galīgi izlaidusi un sievietē arī meklē mammu, kas gatavos, tīrīs un viņu aptekalēs. (e)
Viņam ieaudzināts PSRS laiku ģimenes modeles, kad sieviete strādā kā vecis un vēl paspēj māju iztīrīt un ēst gatavot, kā arī bērnus vākt, tikmēr vecis pēc darba var pirst dīvānā. Uzskatu to par pilnīgi aplamu dzīves modeli.
Dziesma par tēmu:https://www.youtube.com/watch?v=Pgmx7z49OEk
06.09.2016 23:08 |

Reitings 969
Reģ: 21.08.2016
Bet šī jau nav nekāda kritizēšana, tā ir vienkārši savu prasību uzstādīšana un pārmešana par to nepildīšanu. Man šķiet, ka zāģēšana attiecībās nodzen visu gribēšanu (gan sievietei, gan vīrietim).
06.09.2016 23:09 |

10 gadi
Reitings 3706
Reģ: 29.01.2009
Mēs nevaram atļauties to, ka es nestrādātu.

Sāc sevi beidzot cienīt! Nu nav tavam čalim ne mazākās daļas taisnības! Un man ir tiešām žēl, ka tu vēl par to šaubies.. Diemžēl, bet šī diskusija parāda, ka daļa vīriešu ir nejēgā lielas lupatas ar nezin kādām prasībām. Nodrošināt meiteni tā, lai viņa varētu nestrādāt (tādā gadījumā es varētu saprast, kāpēc viņam ir visas šīs prasības) nevar, bet uzstāda nez ko, pats pretī īsti neko nedodot.
Es saprotu, ka liela daļa sieviešu paspēj gan ēst gatavot, gan māju sakopt, gan bērnus pabarot / apģērbt / nomazgāt / audzināt, gan vīru pabarot / apmierināt viņa vajadzības un vēl bez tā gan atpūšas, gan nodarbojas ar kādu hobiju...

Muļķības. Protams, no malas varbūt tā arī izskatās, bet realitātē viņas bieži ir nejēgā pārstrādājušās vai vīrs ir stipri izpalīdzīgāks. Pie tam sūdīgi, ka ir daļa, kam šis ir pamata uzskats. Tur arī rodas tie "lupatīgie vīrieši", kas no mammītes klēpja pārkāpj sievas un paši neko nav spējīgi izdarīt.
06.09.2016 23:16 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Šitas ir tas pats mugurgrauzis, kas tevi par tām drēbēm zāģēja?
06.09.2016 23:18 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Es saprastu ja tu vel nestradatu, bet ja abi strada tad butu tikai normali ka virietis pieliktu roku ari majsaimnieciba. Diez kapec sievietei butu javergo pie plits? Nav jau vairs 50 gadi.
06.09.2016 23:24 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Es nestrādāju un tāpat neuzskatu, ka man ar šķīvi un lupatu jābūt savam vīrietim priekšā, pakaļā.
Badā nemērdēju, drēbes viņam arī ir tīras, ko uzvilkt (ja nav mīļākais krekls, tad, lai nākamreiz laicīgi pabrīdina), man nav jāzīlē, kurā brīdī viņam gribēsies to uzvilkt.
Ēdiena ziņā viņš nav izvelīgs.. ēdīs visu ko dos! Cūku rakumos nedzīvojam, tātad viss ir okey. Un, ja iedrošinātos pīkstēt, tad es arī pasūtītu d***t.
Ak, jā, man arī ir bērns un dēļ kaut kādām saimnieciskām izdarībām neatstāšu viņu bez uzraudzības pat uz minūti. Kad guļ, tad gribas to laiku izbaudīt sev - palasīt ziņas, grāmatu, žurnālus, ieiet vannā, uzkrāsot nagus, pagulēt un tml. Ja viņš uzņemas man pavākt bērnu, tad es viņam arī kūkas un cepumus cepšu, bet pa cik praktiski tikai es pārsvarā ņemos ar bērnu, tad viņš man ēdīs un vilks mugurā to ko viņam došu!
Un, lai arī tev nav bērna.. ja abi strādājat, tad lai ņem par labu visu kā un ko tu dari, jo tev nav vienai pašai viss jādara!
Kā var būt tādas pelītes pīkstītes?!?! Es tādus kadrus ātri izmācītu.. vienīgi viņi gan jau no manis aizbēgtu pirms es būtu pieņēmusi mērus. :D
06.09.2016 23:38 |

Reitings 228
Reģ: 29.12.2015
Briesmīgas Tev tās attiecības izklausās! Kāpēc Tu vispār pieļauj šadu situāciju, ka Tu visu dari un Tev vēl pārmet? Nu nav sievietēm viss jāpaspēj, gan ēst uztaisīt, gan māju iztīrīt, gan drēbes izmazgāt. Ja vīrietim kaut kas nepatīk, lai pats dara.
Es ēst netaisu, jo nepatīk, un māju mēs tīram kopā. Ja man vīrietis kādreiz atļautos pārmest, ka es par maz daru, diez vai mēs vēl būtu kopā.
06.09.2016 23:55 |

Reitings 503
Reģ: 30.10.2014
Man liekas viņam vajag ideālu kalponi, kas visu darīs pat bez plika paldies + sexu.
Ko dara viņš? Izņemot darbu.
Viņš izrāda kādas rūpes par tevi?
Ir tādi cilvēki. Mans vīratēvs ir tāds un man patiesi žēl manu vīramāti. Tā ir cūcīga attieksme pret otru cilvēku un man žēl, ka iesaistītā puse tik nevajadzīgi iznieko savu dzīvi.
06.09.2016 23:55 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Mūsdienās vīriešiem vajag izvēlēties, ko viņi īsti grib: (1) "tradicionālo" attiecību modeli (kas Latvijā nekad īsti tradicionāls nav bijis), kad vīrietis ir apgādnieks un sieviete uztur saimniecību, vai (2) vienlīdzīgu attiecību modeli, kurā abi strādā un abi dala visus pārējos pienākumus. Visu uzreiz nevar dabūt. Jo kāpēc gan sievietei jāuzņemas visi mājas darbi, ja viņa arī strādā un ir tikpat nogurusi kā vīrietis?
jacky, tava vīrieša attieksme nav taisnīga pret tevi. Ja viņš grib dzīvot pēc romantizēta pagātnes modeļa, tad lai sāk ar savas daļas - ģimenes nodrošināšanas - pildīšanu. Protams, ja tu pati tādu modeli vispār gribi. Ja ne, tad varbūt jums nesaskan.
Es atceros citas tavas diskusijas par attiecībām. Izklausās, ka viņš vienkārši tev kāpj uz galvas.
06.09.2016 23:58 |

Reitings 737
Reģ: 26.10.2014
Alogojam mājkalpotāju kas reizi nedēļā palīdz ar mājas tīrīšanu un drēbju gludināšanu/mazgāšanu, pārējā laikā darbi tiek sadalīti - vīrietis nes ārā atkritumus, es salieku mazgāt veļasmašīnā drēbes, citus sīkumus dara tas kam sanāk, ja palūdzu kaut ko izdarīt, tad arī izdara...parasti to saku tā - izdari to un šito līdz noteiktam laikam... bet nu jā....nevajag izlaist un pieļaut ka var arī neizdarīt...tā nepaspēsi ne atapties kad būsi bezmaksas mājkalpotāja....
07.09.2016 02:29 |

Reitings 202
Reģ: 25.06.2012
Paldies, meitenes, visas atbildes tik līdzīgas, jums ir patiešām taisnība :(
Atļauties nestrādāt nevaram, jo man ir pašai savi izdevumi, kurus nevarētu nogriezt - palīdzu savai mammai nedaudz, daži mani personīgie rēķini, autoskola, u.tml. Draugs savukārt materiāli palīdz par 90% - maksā visus komunālos, par ēdienu, sadzīves precēm, visām izklaidēm. Ja es nestrādātu, būtu pilnībā no viņa atkarīga!
07.09.2016 07:43 |

10 gadi
Reitings 4365
Reģ: 03.08.2009
Situācija nepatīkama. Piekritīšu iepriekš rakstītajam, ka nav normāli visu prasīt no sievietes. Bet varbūt viņam ģimenē tā bija ierasts? Ka tēvs atnāca mājās, sacēla kājas uz dīvāna un mamma aptekāja? Jo bieži vien mūs ietekmē bērnības ģimenes modelis. Nu, piemēram, manai draudzenei mamma nekad nestrādāja, tētis bija pelnītājs, lutinātājs utt. Un tagad viņa uzskata, ka viņas nopelnītā nauda pārsvarā ir viņai un vīram vajadzētu būt visu lietu maksātājam.
Ja man vīrs aizrādītu ko tādu, es ļoti apvainotos. Kad abi strādājām, tad abiem bija vienādi maz laika gatavot/tīrīt māju. Tagad es nestrādāju un tusēju pa māju ar bērnu. Un par tādu lietu kā perfekti iztīrīta māja var aizmirst. Arī vakariņas nesanāk vienmēr pagatavot. Bet vīrs ēd, ko dod un nesūdzas ja vakarā galdā nav cepeši. Ja mums ir brīvs vakars abiem kopā (kas ir reti), tad viņš tusē ar meitu, es tikmēr pagatavoju vakariņas. Un mums abiem tā ir labi. Līdz ar to man izskatās, ka jums abiem grūti pieslīpēties.
07.09.2016 09:12 |

10 gadi
Reitings 4365
Reģ: 03.08.2009
liela daļa sieviešu paspēj gan ēst gatavot, gan māju sakopt, gan bērnus pabarot / apģērbt / nomazgāt / audzināt, gan vīru pabarot / apmierināt viņa vajadzības un vēl bez tā gan atpūšas, gan nodarbojas ar kādu hobiju

Man liekas, ka tas ir kaut kāds urbānais mīts, par ko var lasīt glancētajos žurnālos, redzēt raidījumos par "perfektajām" ģimenēm. Man personīgi nav spēka visam. Ja pa dienu ir bērns, mājas tīrīšana, gatavošana un vakarā vēl hobijs, tad, piemēram, par sexu var aizmirst. Vienmēr kāda lieta netiks izdarīta un par to nevajag pārdzīvot. Bet reizēm, protams, vieglāk pateikt nekā izdarīt.
07.09.2016 09:15 |

Reitings 313
Reģ: 24.09.2015
Man bija līdzīgi kā Tev ar manu iepriekšējo draugu, kad mēs abi strādājām, un es darīju visus mājas darbus un gludināju viņa kreklus. Bet viņš neko. Vēl atļāvās pārmest, ka kaut kas nav ne tā izdarīts. Viņš pie tā ātri pierada un uzskatīja par pašsaprotamu lietu. Laikam man gribējās būt kaut kādai perfektajai sievietei, kas viņam bija ļoti ērti. Tagadējās attiecībās esmu mācījusies no savām kļūdām, dalām mājas darbus. Ja man ieminās, ka vakariņas nav uztaisītas, tad vienkārši pasaku, ka Tu esi pieaudzis cilvēks- pats vari uztaisīt, ja Tev gribas ēst.
07.09.2016 09:39 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Kas te notiek? Jau kurā diskusija par šo tēmu. Pastāvēt par sevi vajag, cienīt sevi un milēt.
Tā taču dzīvot nevar, ka otrs atļaujas tev tā kāpt uz galvas. Pats var slinkot un neko nedarīt, bet no tevis prasa visu perfekti. Smiekli nāk.
Mums arī ar vīru citreiz uznāk slinkums kaut ko darīt, tad nedaram abi un atliekam uz vēlāku. Bet pēc tam arī abi pieķeramies un izdarām nepieciešamo. Bet nu, ja vīrs mani zāģētu, ka kaut ko daru nekārtīgi, ka esmu slinka, bet pats tajā laikā sēdētu dīvānā, tad viņš noteikti nebūtu mans vīrs.
Kur tādi vīrieši rodas?
07.09.2016 11:13 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Ārprāts, tas ir tāpat kā dzīvot kopā ar skolotāju vai vagaru. Noteikti tam visam sākums ir ģimenē - mamma viņu vienmēr aptekalējusi?
07.09.2016 11:33 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits