Attiecības un ikdiena

Reitings 202
Reģ: 25.06.2012
Labvakar, meitenes!
Vēlos "izkratīt sirdi". Jau kārtējo reizi sastrīdējos ar draugu par mūžseno tēmu - par mājas darbiem, manu laiku un ieguldījumu attiecībās... Draugs uzskata, ka es nedaru pietiekami. Viņš vēlas ģimeni, kārtību mājās, perfekti tīru mājvietu, lai katru dienu būtu pagatavotas pusdienas / vakariņas. Es strādāju no 9 līdz 18, stunda uz darbu un atpakaļ. Parasti visu dzīvokli tīru katru sestdienu, bet pa nedēļu dažādus sīkumus. Ēst gatavoju cik nu varu, iespējams, neesmu labākā vai daudzpusīgākā pavāre, bet gatavoju normāli. Ne katru dienu, bet kādas 4 reizes nedēļā sanāk gatavot. Mums ar draugu ir vienošanās - es taisu sarakstu ar pārtikas produktiem, kurus viņš iegādājas / atved mājās un es savukārt gatavoju ēst. Protams, viņš bieži neko nenopērk slinkuma pēc, vienmēr aizmirst kaut ko svarīgu, bet aizbildinās ar to, ka nevēlas neko tajā dienā ēst. Mēs nevaram atļauties to, ka es nestrādātu. Tajā pat laikā, es nogurstu no darba, gribu atpūsties, bet neslinkoju nekādā ziņā. Es saprotu, ka liela daļa sieviešu paspēj gan ēst gatavot, gan māju sakopt, gan bērnus pabarot / apģērbt / nomazgāt / audzināt, gan vīru pabarot / apmierināt viņa vajadzības un vēl bez tā gan atpūšas, gan nodarbojas ar kādu hobiju... bet es tiešām nesaprotu, kā to visu paspēt? :( Attiecības negribu zaudēt, bet draugs saka, ka nepietiekami, vajag vairāk / rūpīgāk / pilnvērtīgāk... Dažreiz es domāju, ka neesmu radīta ģimenes dzīvei, attiecībām (s):-(
Tādas pārdomas šovakar (t)
06.09.2016 22:18 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Trauku masina nav visiem, ari puteklus un gridas ir jatira, vesene velu ie jaieliek ta turt pati nesiesolo, neizguldinas velak un skapi pati nesalien. Ari vakarinas pasas negatvojas, miskaste pati ara nenenesas, gultasvela pati nemainas, aizkari pasi nemazgajas un uz veseni neiet. Ta ka ja abi strada abi dara.
citadi veci grib lai sieviete strada, maksa pusi rekinu un majas tiiai sieviete visu izdara, lai algo kalponi un maksaa.
08.09.2016 16:21 |

Reitings 23705
pats - ar traukiem. Ir, vai zinies, tādas trauku mazgāšanas mašīnas.
Citādi iznāk tādu pašu ziloņu pūšana no mušas kā ar dzemdēšanu - tāāāāāādi varoņdarbi!
08.09.2016 16:15 | nosūdzēt | saite
ja tas butu tik vienkarsi autore vecis to spetu izdarit pats, bet redz ka smagi nevar gan;-) :-P Es ari tagad kad stradaju maju ipasi nekartoju un gatavoju loti reti, neesmu vergs gribu brivdiena izguleties un atpusties.
08.09.2016 16:24 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Atklāšu noslēpumu, Zigfrīd, nav jābūt sievietei, lai šīs ierīces lietotu...ššš...
08.09.2016 16:40 |

Reitings 747
Reģ: 21.09.2014
Trauku masina nav visiem, ari puteklus un gridas ir jatira, vesene velu ie jaieliek ta turt pati nesiesolo, neizguldinas velak un skapi pati nesalien. Ari vakarinas pasas negatvojas, miskaste pati ara nenenesas, gultasvela pati nemainas, aizkari pasi nemazgajas un uz veseni neiet. Ta ka ja abi strada abi dara.
citadi veci grib lai sieviete strada, maksa pusi rekinu un majas tiiai sieviete visu izdara, lai algo kalponi un maksaa.

Nu, ja nevar atlicināt EUR 70 lietotai trauķenei ... Komentāru nebūs - teikt šādā gadījumā nav ko. Veļa jāieliek? :-D:-D:-D Vot, es brīnos vnk, kā latvieši izdzīvoja un neizmira tais laikos, kad tiešām visu veļu ar rokām berza! :-D:-D:-D Bet tagad - veļa jāieliek!!!!! Tāāāāāāda pašaizliedzība!!!! :-D:-D:-D Otrkārt, ja ir tāda zituācija, kad, dzīvojot bez bērniem KATRU VAKARU ir jāgludina veļa un jābāž tā skapī, kā arī gultas veļa jāmaina ... mans ieteikums būtu ... apdomāt iespēju biežāk mazgāties pašiem, citādi es nesaprotu, - no kurienes katru vakaru diviem cilvēkiem varētu rasties tādi veļas kalni? :-D Un kāpēc vēl katru vakaru gultas veļa jāmaina? Jūs varbūt, ejot gulēt, āra apavus nenoaujat? Aizkarus arī katru vakaru jāšrubī? Tad nevajag tajos rokas slaucīt un muti pēc ēšanas!
08.09.2016 16:45 |

Reitings 4041
Reģ: 20.07.2014
Ciest nevaru šitādus, kas tik gudri muld.Vīrietis nēsā ne tikai zeķes un veļasmašīna pati visu nesavāc kopā un neizkarina. Trauku mazgājamā mašīna arī nav katram mājās, man piemēram viņai virtuvē vietas nav. Tu nosauci divas primitīvas lietas, kas ikdienas mājas kopšanā aizņem vismazāk laika. Neaizmirsti, ka aiz tevis ir arī netīrais pods jāmazgā, virsmas jātīra un grīdas jāmazgā.
Nav sievieteik jāizklājas vīrieša priekšā kā trauku lupatai un jādara viss, kā vīrietim iegribās. Nav vairs tie laiki, kad sievietes vieta bija tikai virtuvē ar apkopējas piesitienu.
08.09.2016 16:48 |

Reitings 4041
Es neko neteiktu, ja sieviete sēdētu mājās un nestrādātu, bet vīrietis apgādātu abus. Tad jā, es noteikti darītu visus mājas darbus, bet tikai tad, ja vīrietis neuzvestos kā cūka.
08.09.2016 16:50 |

Reitings 23705
Velu ielkt vesene var ari virietis, izkarinat, izguldinatb un salikt skapi.:-P:-P:-P:-P
08.09.2016 16:50 |

Reitings 4041
Otrkārt, ja ir tāda zituācija, kad, dzīvojot bez bērniem KATRU VAKARU ir jāgludina veļa un jābāž tā skapī, kā arī gultas veļa jāmaina

Kur tu redzēji vārdus KATRU VAKARU?
Nevajag ieciklēties uz tikai to, ko uzraksta. Pakustini smadzenes un loģiski padomā, cik daudz un DAŽĀDI darbi ir ikdienā un ne ikdienā veicami mājās.
08.09.2016 16:53 |

Reitings 23705
Gridu normali uzkopt katru otro vakaru, vakarians katru denu jaed, trauki jamazga un miskasti janes katru dienu. Pods tualete , vanna, putekli jatira katru otro dienu....reizi nedela jamaina gultasvela...vesene mums darboajs katru otro dienu, dvielus maians biezi, drebes ari bizi mazgajam, tapat darba bluzi piemeram un kreklu. Ja nav slinks cilveks maja ko darit var atrsat katru dienu. Vai ari d zivo ka cuka , zinu te dazus tadus. Un trauki traukene ir jaieliek un jaiznem. Visu to var izdarit ari virietis.
visu daru tikai tad ja nestradaju,. ja stradaju maksaju dalu rekinu, lai vecis pats dara un sev gatavo. Tiesi tik vienkarsi. Bezmaksas verdzene kapaitalisma laika nav!!!!!!!!!:-P
08.09.2016 16:54 |

Reitings 727
Reģ: 06.09.2016
visas raksta ka dara mājasdarbus kopā, gatavo kopā, bet ja piemēram kādam no pāra gribas vairāk paslinkot, vai ir vairāk noguris un gribas pasēdēt dīvāna un iedzert alinus, paskatīties tv, kamēr otrs uztaisa ēst un izdara mājas darbus un pēc tam, nākamreiz otrs varēs tā paslinkot un neko nedarīt, kamēr tas, kurš toreiz slinkoja, to visu darītu. Vai šads variants jums būtu pienemams?
08.09.2016 16:55 |

Reitings 747
Nav vairs tie laiki, kad sievietes vieta bija tikai virtuvē ar apkopējas piesitienu.

Es paturpināšu! Nav arī vairs tie laiki, kad sievietēm pēc 30 un pēc 40 ir ģimene. Tā ir ļoooti daudzām, - iespējams, - pat vairākumam.
08.09.2016 16:55 |

Reitings 23705
Ja pienemams, pirma brivdiena ja nostradatas teiksim 4 gars mainas, dzeru viinu vai alu pie tv, gatavo virs, nes miskasti un uzkopj ja ko vajag. Es velos atpusties ar alinu aukstu pie datora vai tv , izguleties un nedarit neko...
08.09.2016 16:57 |

Reitings 23705
Es paturpināšu! Nav arī vairs tie laiki, kad sievietēm pēc 30 un pēc 40 ir ģimene. Tā ir ļoooti daudzām, - iespējams, - pat vairākumam.
Tu esi idiots vai tikai izliecies? IZLASI PAR KO TEMA. Tema nav domnata vecpuisiem vai vecmeitasm, bet tam kam ir gimene , virs vai draugs.:-P:-D
08.09.2016 16:58 |

Reitings 4041
Vai šads variants jums būtu pienemams?

Protams, bet ja tas neaiziet galējībās. Ja mans draugs ir vairāk noguris un es to parasti arī redzu, tad saku viņam lai atpūšas. Bet viņš pats man parasti piesakās kaut ko palīdzēt, kad sāku tīrīt māju.
Pārsvarā es māju tīru tad, kad esmu viena mājās, tā es jūtos labāk un neviens nemaisās. :D

10 gadi
Reitings 1601
Reģ: 17.01.2013
Zigfrid, tu savu sievieti uzturi? Ja nē, tad rodas jautājums- kāpēc, lai sieviete gribētu tādu virieti kā tu- kāds viņai labums?
Piekrītu Rīdzinieces teiktajam.

Reitings 4041
Tā ir ļoooti daudzām, - iespējams, - pat vairākumam.

Nezinu par kādu vairākumu tu runā, bet vairākumam noteikti IR ģimenes un bērni.
08.09.2016 17:00 |

Reitings 44
Reģ: 16.09.2015
Smaga tēma...
Diemžēl man ir vairākas pazīstamas dāmas, kam mājās ir dīvāna-vīrietis, bet pašas rukā darbā vai divos, un vēl pagūst izdarīt vnk kosmisku daudzumu visādu citu darbu. Brīnos, ka joprojām iet kā tanki, neizdeg, bet ir redzams, ka grūti.
Mums ar vīru sadalīti darbiņi, varu palūgt izdarīt arī kaut ko no saviem darbiem, ja esmu sagurusi. Kā arī ar vakariņām nav nekādu problēmu - ja nav spēka, ēdam pelmeņus.
Slinki gan ir tie vīrieši, mans ir bakstāms, bet paskatoties apkārt - viņš vismaz izdara un neko nepārmet.
Ja godīgi labprātāk būtu mājās, kā strādātu algotu darbu - alga man nav liela un godīgi gribas bērnus, dārzu un māju savest tādā kārtībā kā pašai patīk, jo šobrīd sakopt sanāk arī tikai brīvdienās un tāpat nepagūstu visu. Bet nevaru atļauties nestrādāt...
Tāda nu tā dzīve ir.
Bet nu autores gadījumā - pasūtītu dirst tādu piekasīgo. Nepatīk - izdari labāk!:-D
08.09.2016 17:02 |

Reitings 23705
Kad manejais bija menesi komandejuma, maja dari bija par 70% mazak, sev ari neko iapsi negatavoju. Varu est svaigus darzenus un galu varitu klat, kas neprasa nekadas pules. Ta dzivo daudzi vientuli cilveki. Ja ir gimene partiku pat iepirkt ir daudz daudz grutak , visi dari palielias vairakkkart. Tacu tev vientulniekam to nesaprast.:-P
veido temu vecpuisiem un vecmeitam ka sie tiek ar majas soli gala, vai apsi dara vai algo kalpones. SI TEMA IR GIMENE SIEVIETEM:-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P
08.09.2016 17:04 |

Reitings 747
Tu esi idiots vai tikai izliecies? IZLASI PAR KO TEMA. Tema nav domnata vecpuisiem vai vecmeitasm, bet tam kam ir gimene , virs vai draugs.

Pretjautājuma sākums varētu būt tāds pats. :-) Runa nav par vecpuišiem, bet par sievietēm, kuras ap to vecumu paliek vienas, kopā ar savu milzīgo ... brīvību ... un, protams, - bērniem, ja tādi ir.
08.09.2016 17:05 |

Reitings 23705
TEMA IR GIMENES SIEVIETEM. Tema NAV domata vecmeitam:-D:-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P
08.09.2016 17:06 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!