Šajā situācijā noderētu Kubietes aka Rīdzinieces spārnotais teiciens "Priekš kam pliku p*peli mājās?" :-D
Man gan nav liela (partneru skaita ziņā) pieredze attiecībās, bet pašreizējās esmu 10 gadus un, tad, kad strādāju algotu darbu, ēst gatavoju 3x nedēļā, māju tīrījām nedēļas nogalēs un abi, pārtikai braucām pakaļ abi. Protams, ir bijuši posmi, kad vairāk daru es, bet man ātri apnika un kopš mums ir meita - vispār neizskatu variantu dzīvot un demonstrēt viņai tādu dzīves modeli, kur sieviete apkalpo vīrieti. Ne mani vecāki mani, ne es meitu pasaulē nelaidu, neaudzinu, lai kādu nevarīgo aptekalētu.
Pašlaik lielāko daļu finanšu gādā vīrietis, es gatavoju ēst (vairāk gan bērna dēļ), domāju,ko vajag mājai nopirkt, ko bērnam, ko darīsim brīvdienās. Pašlaik mani tas apmierina, jo abi esam vienojušies, ka vēl gadu, divus būšu mājās ar bērnu un viņš domās par naudas pelnīšanu.
Bet tas nenozīmē, ka es pakaļ dancoju - gatavoju to, kas bērnam garšo un ir ātri pagatavojams, drēbes mazgāju tās, kas saliktas netīrās veļas kastē, viņš gludina savas drēbes pēc vajadzības, es - savas, meitas, gultas veļu. Vienvārdsakot - es rūpējos par sevi, bērnu un fonā piepalīdzu vīrietim. 10 gadu kopdzīves laikā ir bijuši daudz kašķi, diskusijas, arī vēlmes izpatikt, bet nu esmu nonākusi fāzē, kad esmu pateikusi, ka nebūšu kalpone - ja neapmierina šāds variants, lai meklē ko labāku. Mazliet jau lūpu uzskrullēja pēc šādiem tekstiem, bet tā kā abi saprotam, ka tie nav tukši vārdi un neko labāku ne viņš, ne es neatradīs ( :-D ), dzīvojam šādi. Ja nu galīgi neviens arguments nestrādā, es pajautāju: "Vai Tu gribētu, lai meitai savās nākotnes attiecībās būtu jādzīvo šādi?", tad uzreiz nomierinās un savu aizvainojumu pārvar.