Attiecības un ikdiena

Reitings 202
Reģ: 25.06.2012
Labvakar, meitenes!
Vēlos "izkratīt sirdi". Jau kārtējo reizi sastrīdējos ar draugu par mūžseno tēmu - par mājas darbiem, manu laiku un ieguldījumu attiecībās... Draugs uzskata, ka es nedaru pietiekami. Viņš vēlas ģimeni, kārtību mājās, perfekti tīru mājvietu, lai katru dienu būtu pagatavotas pusdienas / vakariņas. Es strādāju no 9 līdz 18, stunda uz darbu un atpakaļ. Parasti visu dzīvokli tīru katru sestdienu, bet pa nedēļu dažādus sīkumus. Ēst gatavoju cik nu varu, iespējams, neesmu labākā vai daudzpusīgākā pavāre, bet gatavoju normāli. Ne katru dienu, bet kādas 4 reizes nedēļā sanāk gatavot. Mums ar draugu ir vienošanās - es taisu sarakstu ar pārtikas produktiem, kurus viņš iegādājas / atved mājās un es savukārt gatavoju ēst. Protams, viņš bieži neko nenopērk slinkuma pēc, vienmēr aizmirst kaut ko svarīgu, bet aizbildinās ar to, ka nevēlas neko tajā dienā ēst. Mēs nevaram atļauties to, ka es nestrādātu. Tajā pat laikā, es nogurstu no darba, gribu atpūsties, bet neslinkoju nekādā ziņā. Es saprotu, ka liela daļa sieviešu paspēj gan ēst gatavot, gan māju sakopt, gan bērnus pabarot / apģērbt / nomazgāt / audzināt, gan vīru pabarot / apmierināt viņa vajadzības un vēl bez tā gan atpūšas, gan nodarbojas ar kādu hobiju... bet es tiešām nesaprotu, kā to visu paspēt? :( Attiecības negribu zaudēt, bet draugs saka, ka nepietiekami, vajag vairāk / rūpīgāk / pilnvērtīgāk... Dažreiz es domāju, ka neesmu radīta ģimenes dzīvei, attiecībām (s):-(
Tādas pārdomas šovakar (t)
06.09.2016 22:18 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Es saprotu, ka ir sievietes, kam sanāk lieliska laika plānošana + rosība noris aktīvākos tempos.. tomēr, kā jau te meitenes raksta, attiecībās nav jājūt diskomforts un nav jākrīt izmisumā tāpēc, ka trūkst enerģija/laiks izmazgāt grīdas.. :-/
Turklāt jacky dzīvo kopā ar it kā darbspējīgu vīrieti nevis četrkājainu draugu, kurš nevarētu piedalīties mājsolī..
Galu galā abi strādā. Zinu arī pāri, kur sieviete nestrādā, netīra māju, negatavo ēst (bez bērniem).. un.. abiem labi! :)
07.09.2016 19:32 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Godīgi saku, blackone komentāru lasīju ar šausmām un vienīgā doma par to visu bija/ir - priekš kam pie velna tas vajadzīgs? Kāpēc sievietei vienai tā jārubī? :-D
Tā priekš manis būtu katorga, kurā es sajuktu prātā. Skaitīt stundas un plānot visu brīvo laiku.. jēziņ, es ar mammu dažreiz 2 h runāju, man vēl ar vīrieti jāizpļurkstās un 9os es gribu jau tikt gultā :-D
07.09.2016 19:45 |

Reitings 16391
jēziņ, es ar mammu dažreiz 2 h runāju
man ir bijis, ka norunāju ar mammu VISU dienu.. un daudzi mājas darbi palikuši novārtā :D
07.09.2016 19:48 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Ja cilvēks (šajā gadījumā - sieviete) jūtas labi, paralēli darbam darot VISUS mājas darbus viena pati - karogu rokās un uz priekšu! Viss ir OK. Problēma sākas tad un tikai tad, ja sieviete NEjūtas labi. Tad gan jāuzdod sev jautājums - priekškam man to vajag?
Un taja gadījumā ir pilnīgi vienalga, cik % sieviešu dara visus mājas darbus, cik % sieviešu tikai mazgā traukus un cik % sieviesu dara da jebko. Salīdzināt sevi ar kaut kādu (bieži vien iedomātu) modeli ir neproduktīvi un var beigties tikai ar vainas apziņu.
Tā ir tava dzīve, un ja TU nerūpēsies par to, lai justos laimīga, maz ticams, ka tāda būsi.
07.09.2016 19:52 |

Reitings 17280
Dažreiz es domāju, ka neesmu radīta ģimenes dzīvei, attiecībām

Nesen lasīju statistiku par vēlmi atkāroti apprecēties pēc šķirtām laulībām / laulāta drauga nāves.
07.09.2016 20:00 |

Reitings 17280
...oi, un aizmirsu paskaidrot, kādā sakarā statistika :)
Sievietes padomā par precēšanos otrreiz un uzdod sev jau minēto globālo jautājumu: "priekš kam pie velna tas vajadzīgs?"
07.09.2016 20:02 |

Reitings 969
Reģ: 21.08.2016
Lasot diskusiju, rodas jautājums, kā jūs spējat visu izdarīt, kad dzīvojat vienas? Tiesa gan šeit domāju bezbērnu situāciju, jo autorei (cik noprotu) bērnu nav. Vai tad vienas būdamas nav iespējams paspēt strādāt, sakārtot dzīvokli, pagatavot ēst, aiziet uz randiņu un vēl atstāt laiku pašam sev? Es nesaku, ka katrai sievietei būtu jādara VISS un ka jāpacieš kaut kāda zāģēšana, bet es nespēju saprast arī to apbrīnu par to, kā nu to visu var paspēt. Man personīgi sanāk un vēl cosmo varu pasēdēt, neredzu tur neko neiespējamu. :) Protams, var jau būt, ka draugs ir tāds cūka, kas pēc sevis nejēdz novākt, un tad nu sievietei vēl jāskraida pakaļ ar lupatu, citādāk sāks zāģēt, tad gan darba sanāk divreiz vairāk, bet man šķiet, ka lopiņu vieta tomēr ir kūtī, nevis blakus kādai kārtīgai dāmai. :)
07.09.2016 20:13 |

Reitings 16391
Fiore, man vienatnē esot ir krietni vieglāk uzturēt ap sevi kārtību, kā arī ēdienus sev izvēlos gatavot vienkāršākus vai paķeru kaut ko no restorāna :)
07.09.2016 20:17 |

Reitings 17280
Esot viena, es negatavoju vispār. Nē nu labi, 1-2x nedēļā uztaisu sev auzu putru vai makaronus. Visādi citādi - kafija un kaut kas no ledusskapja, kas nav jāgatavo.
07.09.2016 20:30 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Man liekas, ka apbrīno tikai autore, bet pārējās tikai nobrīnās :-D kad biju viena, tad principā laiku arī veltīju tikai sev. Mājās tik bieži neuzturējos, ēdu bieži ārpus mājas u.t.t. bija daudz savādāk viss. Tagad ir pavisam cita situācija.
07.09.2016 20:31 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Nu vismaz man bija tā, ka dzīvojot viena dzīvoju arī mazākā dzīvojamā platībā, līdz ar to arī jāuzkopj arī bija mazāk. Bija mazāk mājdzīvnieku. Un viens cilvēks tomēr sataisa mazāku ikdienišķo nekārtību, ēst nav jāgatavo tik daudz/bieži.
07.09.2016 20:37 |

Reitings 969
Es nezinu, man jau šķiet, ka cilvēks iemācās pats pēc sevis novākt, dzīvojot viens, tāpēc tam kārtības jautājumam nevajadzētu mainīties. Labi, protams, ka dzīvokli ir vieglāk uzturēt kārtīgu, nekā māju, bet tā jau ir izvēle un parasti cilvēki ar to rēķinās. Man tomēr šķiet dīvaini gatavot kaut ko tikai priekš otra, es laikam tā nedarītu. Ja es nekad nebūtu gatavojusi pati priekš sevis, otram cilvēkam arī negatavotu + restorāni un izklaides ārpus mājas var būt arī attiecībās. :)
07.09.2016 20:43 |

Reitings 202
Ir jau vīriešī kas uzskata, ka sievietēm jādara viss mājās un tā.
Tas tā veclaicīgi šķiet, ok, ruksim ari nevajag būt, sievietei tomēr arī ir jāgādā par māju un kārtību.

Lūk tā viņš arī uzskata.
ja mani kaut daleeji uztureetu, tad gan justu pienaakumu kaut ko dariit.

Ko nozīmē uzturēt? Īre nav jāmaksā, jo dzīvoklis savs. Komunālie mums ir mazi un viņš uzstājīgi noteica, ka par tiem maksās tikai viņš. Pārtiku un saimniecības preces lielākoties (varbūt ap 70%) pērk viņš. Izklaides viņš, bet to viņš neļautu man apmaksāt. Es to cenšos kompensēt ar uzaicināšanu uz kino, teātri vai tml. Pati maksāju par savu autoskolu, telefonu, skaistumkopšanu. Dabiski, ka es jūtu pienākumu kaut ko darīt un to arī cenšos, bet man vienkārši nesanāk (vai viņam nepietiek), visu laiku par maz, par maz, par maz...
07.09.2016 20:50 |

Reitings 17280
jacky... es pat nezinu, ko lai saka. Ja AR to cilvēku tu jūties sliktāk/nenovērtētāk/tizlāk/, nekā juties BEZ tā cilvēka - tad priekš kam tev tādas attiecības vispār vajag?
07.09.2016 20:53 |

Reitings 202
Lasot diskusiju, rodas jautājums, kā jūs spējat visu izdarīt, kad dzīvojat vienas?

Paradoksāli, bet viena es paspēju 100x vairāk. Dzīvoklis ir jākārto mazāk, jo tīri sadzīviski mazāk trauku, mantu un citu lietu apritē. Es vēl spēju tikties ar draudzenēm, apmeklēt sporta zāli 3-4x nedēļā, izklaidēties, lasīt grāmatas un noskatīties 2h garu filmu (ko neesmu darījusi jau ilgi), apmeklēt kursus. Uhhh, varbūt tiešām nav vērts iespringt |-)
07.09.2016 20:55 |

Reitings 202
Salīdzināt sevi ar kaut kādu (bieži vien iedomātu) modeli ir neproduktīvi un var beigties tikai ar vainas apziņu. Tā ir tava dzīve, un ja TU nerūpēsies par to, lai justos laimīga, maz ticams, ka tāda būsi.

Paldies par šiem vārdiem un vispār par visiem ieteikumiem, katru vairākas reizes izlasīju un apdomāju. Tajos patiesi ir daudz pareizu lietu pateikts... :-/
07.09.2016 20:59 |

Reitings 17280
ja viņš grib sievieti, kas izdara VISU, lai meklē sev tādu, kā blackone vai Fiore, kam tas viss nieks vien ir. Tādas sievietes ir! Tad lai nemoka ne tevi, ne sevi, un meklē savu ideālu, nevis mēģina no tevis izdresēt ideālo mājsaimnieci.
Aizej, noskaties filmu! Vēl ir pietiekoši agrs.
07.09.2016 21:01 |

Reitings 46
Reģ: 17.07.2015
Ko tavs draugs dara, ja neskaita produktu aizmiršanu veikalā? Es arī strādāju, tīru māju un gatavoju, bet ja man iespļautu sejā un pateiktu nepietiekami daru.... Es aprunātos ar vīrieti un pateikt,u ka tas liek justies slikti un viņam ir rokas, māju var tīrīt. Bet nu ja esi apkopēja viņa dzīvē un patīk, ja tevi nenovērtē turpini tā.
07.09.2016 21:08 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Fiore, man vienatnē esot ir krietni vieglāk uzturēt ap sevi kārtību, kā arī ēdienus sev izvēlos gatavot vienkāršākus vai paķeru kaut ko no restorāna

Plusiņš šim. Turklāt, kad biju viena, tad brīvs bija laiks, ko tagad vakaros pavadu divatā ar draugu, nu, skatoties filmas un seriālus, uzspēlējot kādas spēlītes kopā utt. Es tad negāju katru vakaru uz randiņiem :D To laiku negribētu pavadīt, šrubējot grīdas un gatavojot.
Jebkurā gadījumā, attiecībās iesaistās tāpēc, lai dzīve kļūtu labāka un patīkamāka. Nevis lai uzņemtos visus pienākumus, ko otra puse vienkārši negrib darīt, un pēc tam vēl klausītos par to pārmetumus.
07.09.2016 21:09 |

Reitings 969
57days, es nesaku, ka daru visu, tādas lietas kā kārtīgs mājoklis, ēšana, darbs, izklaides un laiks otrai pusītei man ir pats minimums, un neuzskatu, ka tas ir kaut kas neiespējams (es nedzīvoju kopā ar šī brīža draugu un no iepriekšējās pieredzes, pieauguši cilvēki novāc paši pēc sevis, par pārējo vienmēr var izdomāt kādu kreatīvu un baudāmu procesu priekš abiem).
07.09.2016 21:21 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!