grāmatas izvēle

Reitings 300
Reģ: 18.01.2011
Tā, kā esmu jaunas grāmatas meklējumos, vēlētos uzzināt, kā jūs parasti izvēlieties grāmatu, ko lasīt- pēc atsauksmēm internetā, draugu ieteikumiem vai vienkārši uz dullo?
Kā arī būtu jauki, ja padalītos ar labām grāmatām. Žanrs var būt jebkāds.
Lai jauka diena! ;)
06.09.2016 11:17 |

Reitings 1197
Reģ: 23.03.2012
Goodreads ir lielisks !!
06.09.2016 20:15 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Tagad sēžu un "rate books" taisu... Riebīgās beibes, jūsu dēļ atkal atlikšu visus darbus uz pusnakti un neizgulēšos :(
06.09.2016 20:20 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Man arī gan goodreads, gan amazone izpalīdz ar ieteikumiem, bet principā problēmu atrast ko labu lasāmu nav. Vienmēr kādas grāmatas rindā stāv. Šobrīd tās pēdējās rindā ir "The things we wish were true" by M.M.Whalen, kas ir "krimiķis" un "Stiff" by Mary Roach, kas ir stāsts par to, kas notiek ar to cilvēku ķermeņiem, kas savas mirstīgās atliekas novēl zinātnei.
Tēmas autorei varu ieteikt Džuliana Bārnsa "Pasaules vēsture 10 1/2 nodaļās", kas ir komiski poētisks stāsts par cilvēci un par mīlestību vai/un arī Jonasa Jonasona "Simtgadnieks, kurš izkāpa pa logu un pazuda" :-)
06.09.2016 20:27 |

10 gadi
Reitings 1925
Reģ: 02.07.2009
Jā, Goodreads ir labs, bet pēdējā laikā es tur vairs tā nedaros, tikai atzīmēju, kas izlasīts, uzklikšķinu dažiem giveaways un pačekoju, ja ieinteresē kāda īpaša tēma, piemēram, pēdējā laikā - Luijs XIV.
06.09.2016 20:31 |

Reitings 17280
Katram web resursam/forumam ir savs dzīves cikls - ir gadījies cītīgi sekot un ņemties kaut kādai tēmai veltītā vietnē, un pēc pāris gadiem, kad viena un tā pati tematika iet jau desmito riņki, palēnām konstatē, ka vairs nav interesanti... Pagaidām man goodreads noziņja, ka dažiem autoriem, kas mna patīk, ir vairāk gramatu, nekā es zināju, ka ir.
06.09.2016 20:35 |

Reitings 934
Reģ: 08.09.2015
57 days, ja lasi grāmatas latviski, iesaku patiekties grupā "Latvija" - ikmēneša lasīšanas gan nomira dabīgā ceļā jau pasen, bet tur vari, piem., ielikt lūgumu, lai ieliek tevis lasītās grāmatas konkrēto latvisko izdevumu (jo bieži vien tā vēl sistēmā nav)...
06.09.2016 21:28 |

Reitings 17280
Bilete, latviski praktiski nelasu
06.09.2016 21:38 |

Reitings 2
Reģ: 13.01.2015
Secret. vadījos pēc filmas, joprojām pārlasu
06.09.2016 21:50 |

Reitings 1304
Reģ: 29.01.2009
Ir grāmatu saraksts, kuras vēlos izlasīt, tapis laika gaitā no dažādiem ieteikumiem un avotiem. Pinterest sekoju pāris grāmatu tēmām, tad arī izlasu, ja kaut kas interesants parādās uz sienas un krāju mapītē. Grāmatas, kuras vairs nav veikalos pieejamas, labpraāt iegādājos lietotas internetā.
Jaunas grāmatas izvēlos uz vietas izlasot kopējo aprakstu un ieskatoties pirmajās lapās. Ir divi mīļākie grāmatveikali, muzeju veikalos un bibliotēkas grāmatu veikalā arī ir labs piedāvājums. Cenšos ievērot "Don't judge a book by its cover".
Patīk lasīt biogrāfijas, autobigrāfijas, grāmatas balstītas uz patiesiem notikumiem, grāmatas par vēstures notikumiem, memuārus, klasiskos darbus, vai vienkārši par tēmām, kuras mani interesē. Man ģimenē ir lieli lasītāji, viens no ģimenes locekļiem tekoši lasa divās valodās jau no 4 gadu vecuma, tā kā zinu kur griezties pēc padoma, ja beigsies lasāmviela :D
Tagad lasu "The Hoods" Harry Grey, var atrast internetā bezmaksas pdf formātā un izprintēt, man tomēr vajag taustāmu. Ja saista mafijas tēma, patiks.
Nākamā rindā "Romy Schneider" Guenter Krenn, biogrāfija. Man ļoti simpatizē Romy Schneider. Noteikti būs interesanta.
07.09.2016 04:53 |

Reitings 100
Reģ: 24.12.2014
Pēdējā laikā esmu apņēmusies sev ieskaidrot, ka arī latviešu autori ir spējīgi, pagaidām izdodas lieliski!
Ļoti ir iepatikušās Ingas Žoludes grāmatas. Piemēram, "Sarkanie bērni", "Stāsti", "Silta zeme", vēl ir "Santa Biblia", bet tā kaut kā nesaistīja.
Tikko izlasīju Svena Kuzmina grāmatu "Pilsētas šamaņi", arī ar savu odziņu.
Tagad lasu Vladis Spāre "Tu nevari dabūt visu, ko gribi", jau ar pirmajām 40 lapām ir piesaistījusi.
Atcerējos par interesantu grāmatu, kura stāsta par kāda vīrieša sievietēm viņa dzīves laikā Padomju Savienības gados. Gunārs Birkmanis "Teo Nesaules sievietes"
Ceru, ka noderēs :)
07.09.2016 07:53 |

Reitings 300
Reģ: 18.01.2011
Vakar bibliotēkā manuprāt pavadiju ilgāko laika posmu kādu jebkad esmu tur bijusi, pētot grāmatas, palasot aprakstus.
Uzgāju Mārgaretas Atvudas Kalpones stāsts. Kaut kur sen atpakaļ biju lasījusi, ka šī esot viena no tām grāmatām, kas esot obligāti jāizlasa dzīves laikā.
Cerams, ka lasīsies labi ;)
07.09.2016 10:13 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits