Ar zobu tīrīšanu mums iet ļoti labi. Es jau no pirmajām dienām radinu bērnus pie rutīnas (katru rītu mute, rokas, vakaros vanna) , parādoties pirmajiem zobiem ieviešot arī zobu mazgāšanu. Šobrīd mana meita (19 mēneši) pati skrien uz vannas istabu un stāv pie vannas, kad atvēršu krānu un viņa varēs pati mazgāt rokas, muti, zobus, kurus pēc tam piepalīdzu mazgāt. Pa to laiku es mazajam brālim mazgāju muti, rokas, zobus, kopā runājam, slavēju cik viņa forši visu dara. Tad nolieku brāli un pati mazgāju zobus un meita kopē mani.Tad mazais cilvēciņš paņem savu mini dvielīti, noslauka muti, rokas un noliek to atpakaļ. Baigi forši! (l) Principā visa pamatā ir rutīna, aicini meitu rītos un vakaros uz vannas istabu, pati mazgā zobus, dod viņai zobu birsti, lai viņa mēģina. Aizved pie zobārsta, lai zobārsts izstāsta ka jāmazgā zobiņi, ievies uzlīmes (atceros, ka man tādas bija ar mēnestiņiem un saulītēm, varbūt vēl kādai?), nopērc smilšu pulksteni, izstāsti kamēr neizbirs smiltiņas, tikmēr jāmazgā zobiņi. Nu es tā mēģinātu - visu mierīgi :-)