Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Formas

 
Reitings 792
Reģ: 14.03.2014
Sveikas meitenes! :)
Vēlos izcept siera kūku un vienmēr esmu to darījusi silikona formā. Šobrīd velētos pamēģināt metāla formu, kurai var izņemt pamatni.
Tātad jautājums - kā darat jūs un vai šādā formā to būtu reāli izdarīt?(iepriekš nav bijusi saskare ar tādām)
29.08.2016 16:48 |
 
Reitings 1877
Reģ: 21.05.2011
Kāpēc ne? Es gan gatavoju neceptās siera kūkas parasti un izklāju pārtikas plēvi, lai neiztek.
29.08.2016 16:51 |
 
Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Lai arī neesmu meitene, parasti izmantoju cieto (metāla) formu kūkas biskvītu cepšanai. Izklāju cepamparīru un tik cepu. Papīrs nav obligāts, bet tā ir vieglāk formu uzturēt tīru.
29.08.2016 16:51 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Jā, šādā pavisam mierīgi var cept arī siera kūkas. Es gan parasti izklāju ar cepampapīru apakšu, un arī gar maliņu salieku cepampapīru, lai nekur nepieķer.
Ja gribas vienk ar izņemamu pamatni, tad es ieteiktu to, kur pamatne ir tā ka no stikla un malas ir silikona, man tā šķiet visērtākā. :-)
29.08.2016 16:51 |
 
Reitings 37
Reģ: 20.06.2016
Es taisu tikai šajā formā, klāju apakšā cepampapīru, maliņas mēdzu ietaukot, jo citreiz pielīp masa pie malām.
29.08.2016 16:52 |
 
Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
ņam ņam, abi esam cepampapīra fani. :-)
29.08.2016 16:52 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Vienmēr izmantoju metāla formu!
Mana siera kūka, kas tapusi šādā formā:
29.08.2016 16:53 |
 
Reitings 792
Reģ: 14.03.2014
koijots
It kā jau arī šķiet- kāpēc ne. Vienkārši pierasts ar silikona formām darboties, principā jau viss apmierina, bet pēc tam to kūku dabūt āra ir viens riktīgi piņķerīgs process.:-D
29.08.2016 16:53 |
 
Reitings 987
Reģ: 02.06.2016
Ak kungs, ku mīļi! Robert, uzcepsi man kūciņu? (l)
29.08.2016 16:55 |
 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Neesmu nekāds kūku guru, bet, manuprāt, šī ir domāta svaigajai siera kūkai, kuru "cep" ledusskapī.
29.08.2016 16:55 |
 
Reitings 792
Reģ: 14.03.2014
Forši. :) Tad mēģināšu metāla formā.
Vienīgi, vēl viens jautājums - kā jums izdodas tā vienmērīgi ieklāt cepampapīru tikai uz pamatnes - apgriežot? Vienkārši lietojot silikona formas, cepampapīru neizmantoju.
29.08.2016 16:56 |
 
Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
kiwwi, īstenībā man ļoti patīk gatavot, kad uznākusi iedvesma, kas notiek varbūt reizi gadā. Protams, pēc tam virtuve izskatās pēc karalauka. Un neciešu mazgāt netīros traukus. :-)
29.08.2016 16:58 |
 
Reitings 750
Reģ: 04.04.2014
Es siera kūku cepu precīzi šadā formā, viss forši sanāk. Arī kūkas biskītus cepu šādā formā, vai tad tā tam nav arī domāta!? :-D
29.08.2016 17:01 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
*Bella*, jap, es uzlieku to papīru uz pamatnes, uzlieku tās maliņas, apgriežu lieko cepampapīru, kas paliek pannas ārpusē. Un to uz malām taisu tā, ka izgriežu garenu strēmeli, kuru izklāju. Var jau vienk likt tā, ka veidojas gan apakša, gan malas no viena gabala, bet tad sāni var nesanākt tikt vienmērīgi. Var mierīgi arī darīt tā, ka apakšā to cepampapīru, bet maliņas ar sviestu vai eļļu ietaukot (ar eļļu lielāka iespēja, ka neko nepieķers klāt).
29.08.2016 17:03 |
 
Reitings 2995
Reģ: 22.06.2016
Es visas kūkas cepu tikai metāliskajā formiņā. Kaut kā tā iegājies un nemaz neprasās mēģināt citādāk :-) Un es arī parasti ieklāju cepampapīru, bet tikai apakšā - uzlieku cepampapīru uz apakšējās daļas, tad lieku virsū sieniņas un tās iesmērēju ar sviestu iekšpusē maliņas. :-)
29.08.2016 17:04 |
 
Reitings 792
Reģ: 14.03.2014
ņam ņam
Liels paldies! Tad tieši tā arī izmēģināšu.(l)
29.08.2016 17:06 |
 
Reitings 1618
Reģ: 26.01.2016
Cepampapīru var saslapināt remdenā ūdenī un izžmiegt, tad ieklāt būs vieglāk, jo cepampapīrs pēc saslapināšanas kļūst vijīgāks un pakļāvīgāks ;)
29.08.2016 17:15 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Es gan parasti izklāju ar cepampapīru apakšu, un arī gar maliņu salieku cepampapīru, lai nekur nepieķer.

+++
Lai labāk turētos papīrs, metāla formiņu nedaudz ietaukoju ar sviestu :)
29.08.2016 19:48 |
 
10 gadi
Reitings 1746
Reģ: 18.11.2009
es vienmēr cepju metāla formā :) no sākuma vislaik ar cepampapīru, vienreiz mēģināju ieklāt folliju tas nekam neder :D pēdējā laikā cepju bez nekā, vnk ietaukoju ar sviestu. vai domājat, ka labāk ir ar cepamo papīru?
ā un vēl, lasīju kkādā žurnālā, ka ir speciāls cepamais papīrs, tieši tādā formā kā tā metāla forma :-D jūs nezinat kur var nopirkt?
29.08.2016 20:17 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits