Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Kāzas bez ierastajām tradīcijām

10 gadi
Reitings 2547
Reģ: 29.01.2009
Sveikas!
Šis būs jautājums tām, kam kāzas bijušas (vai tikai būs) ne ierastajās latviešu tradīcijās, bet savādākas.
Es vēl nezinu kādas tieši vēlos savas kāzas, bet zinu, ko es kategoriski negribu. Negribu nekādas tradīcijas, tiltus, vārtus, čigānus, mičošanas un neko tml., tas ir pilnīgi izslēgts. Iespējams, tās varētu būt vienkārši vakariņas viesu namā vai kur citur un, protams, arī dejas un fotografēšanās, bet ko vēl? Varbūt kādai ir idejas vai personīgā pieredze?
23.08.2016 12:20 |

10 gadi
Reitings 2547
Izskatās, ka visām bijušas tradicionālas kāzas. Nemaz nezināju, ka tās tradīcijas ir tik ļoti populāras. :-O
23.08.2016 16:52 |

Reitings 328
Reģ: 21.01.2013
Man nebija tradicionālas kāzas. Tikai nezinu, vai mana pieredze palīdzēs tev izdomāt, ko tu gribi.
23.08.2016 17:03 |

Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
tas, ka neviens tev neatbild nenozīmē, ka visiem vienādas kāzas, c'mon.
patiešām īsti tradicionālas latviešu kāzas pēc pagānu tradīcijām būtu baigā eksotika :) ar zirgiem un tiem tērpiem, skaisti.
paziņas aizlaidās uz Turciju un apprecējās tur pēc viņu tradīcijām četratā ar lieciniekiem :) nevienam neteica pirms tam. pavisam savādākas kāzas.
filmās redzētas pārsteiguma kāzas, saaicini draugus, radus uz ballīti, viņi atnāk un bam- izrādās uz kāzām.
varētu salaulāties kādā neierastā vietā, uz salas vai tīrelī, būtu skaistas bildes. pēc tam mazs, šiks pikniks ar savējiem un aidā ceļojumā, nebūs daudz jālauza galva par dīdžeju un viesu izguldīšanu.
pašai arī ir nestandarta idejas savām kāzām, bet tās neizpaudīšu, lai paliek manas.
23.08.2016 17:05 |

Reitings 89
Reģ: 15.02.2011
Lovisa,
Man bija kāzas bez visa tā tradicionālā, ko nosauci, jo man tas viss nepatīk un liekas galīgi lieks. Nebija nekādu problēmu visu saorganizēt tā, lai kāzas izdotos. Pēc ceremonijas baznīcā mums bija fotosesija, pa to laiku viesiem bija sarīkots galdiņš un viņus izklaidēja karikatūrists. Visi bija ļoti jautrā noskaņojumā, jo karikatūras tiešām izdevās.
Pēc tam braucām uz viesu namu. Tur bija vakara vadītājs, kura ziņā tad arī bija visa vakara programma. Viņš bija informēts, ka nekādām tradicionālām lietām nav jābūt. Vakars bija ļoti jautrs, negaidīti jautrs, visi dejoja, priecājās un arī vakara vadītāja konkursi bija neuzmācīgi, tieši laikā un vietā.
23.08.2016 17:08 |

Reitings 89
Reģ: 15.02.2011
Un nākamajā dienā ar vīru devāmies lidojumā ar gaisa balonu, to mēs sev paši uzdāvinājām.
23.08.2016 17:10 |

Reitings 3031
Reģ: 26.02.2010
Man arī nebija tradicionālās, bet arī mana pieredze Tev nekā nepalīdzēs.
23.08.2016 17:16 |

10 gadi
Reitings 2547
ok, paldies par to pašu ;-)
Mani nedaudz uztrauc, ko teiks viesi, jo lielākā daļa, it īpaši vecāki cilvēki sagaida, ka obligāti jabūt tradīcijām un kā tad nu bez mičošanas utt. Es gan nekādā gadījumā nedomāju piekāpties, tomēr ceru, ka mammas un vecmammas nebūs šokā.
23.08.2016 17:35 |

Reitings 1129
Reģ: 19.04.2015
Vai nav vienalga, ko teiks viesi, nevajag uztraukties tikmēr, kamēr kādam tas nerada fizisku diskomfortu. Tie tomēr ir jūsu mīlestības svētki un variet tos veidot kā vien vēlaties, nevis kā vēlās viesi :-)
Man personīgi arī nepatīk tradīcijas, manās kāzas arī tas viss nebūs. Man viens pāris zināms, kuri ceļojuma laikā Taizemē salaulājās mazā zaru būdiņā pie jūras (l). Protams, ne oficiāli, bet galvenais, ka paši emocionālā līmenī zina, ka ir laulāts pāris un ir saistīti uz mūžu.
23.08.2016 17:45 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
Man gan liekas, ka arvien mazàk ir to tradicionàlo kàzu. Man nebija tradicionàlà līgavas izpirkshana, vàrti, chigàni, michoshana. Viesi nebija izbrīnīti, neiebilda :D tàpat kàzàs nebija tizlo spèlju, kur galvenà ideja ir kàst no viesiem naudu. Bija ceremonija baznīcà, fotografèshanàs pie Daugavas, viesiem pa to laiku shampis ar uzkodàm, pèc tam braucàm uz viesu namu, tur galds, svinības, fotografèshanàs, dejas, dažàdas atrakcijas, laidàm gaisà balonus (tur apakšà bija foršs stàsts), torte, un naktī laidàm gaisà laternas.
23.08.2016 18:51 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Mūsējās arī nebija tradicionālas. Iepriekšējo nakti pavadījām kopā, laulājāmies privātā ceremonijā divatā, zaksā tikai parakstījām papīrus un tad braucām uz ballīti pie viesiem. Mūsu vedēji/liecinieki bija 2 vīrieši, braucām ar ļoti vienkāršu mašīnu, nebija nevienas spēles un nevienu vārtu. Pie sava galdiņa sēdējām trijatā. Visu nakti dejojām un runājāmies ar saviem viesiem, neko citu arī neprasījās.
Vienīgās tradīcijas, kas mums bija, bija balta kleita un ļoti tradicionāla mičošana ar Suitu sievām. Visiem ļoti patika, arī vecākajai paaudzei. Par tradīciju trūkumu neviens nesūdzējās, visi tieši priecājās, ka viņiem neliek skatīties baložu laišanā uz kāda mazpilsētas tiltiņa pēcpusdienas saulē, bet gan ļauj ēst, dejot un būt kopā ar radiem un draugiem :-)
P.S. Pārsteiguma kāzas bija Alīdai Gulbei, viņas Insta kontā ir bildes un teksti.
23.08.2016 19:38 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits