Hello.
Sāku strādāt jaunā darbā, rīt paredzēta līguma parakstīšana. Pārrunās izteicu savu vēlamo atalgojumu, kuram, kā izrādās, piekrita. Šo man šodien paziņoja, klāt pajautāja, vai uz mana vārda nav reģistrēts kāds uzņēmums (nē, nav), kam vēlāk sekoja piebilde: "Nu, bet tik lielus nodokļus mēs negribam par tevi maksāt, būs jādomā...". Nospriedu, ka būs standartsituācija - oficiāli minimālā, pārējais "uz rokas", un lai gan es jau sen esmu sev pateikusi, ka, nē, gribu visu oficiāli, tomēr šis ilgais periods bez normāliem ienākumiem lika samierināties.
Vakarā sazvanījos ar priekšnieku par to līguma parakstīšanu, jo biju taisījusies šodien parakstīt, man atbildēja, lai uz orto ofisu aizeju rīt, jo man vajadzēs reģistrēties kā pašnodarbinātajam, bet tas cilvēks, kas man to palīdzēs izdarīt, jau iet mājās.
Tagad sēžu un domāju, kādās afērās mani mēģina ievilkt? Varbūt kāds/a zina, kas beigās būs ar to vēlamo atalgojumu - neko daudz nezinu, bet tur nav kaut kādi nodokļi jāmaksā, jāveic grāmatvedības darbi? Sūtīt ratā to firmu? :-/