Skriešana uz BezTabu utt.

Reitings 80
Reģ: 27.07.2016
Sveikas!
Tikko izlasīju kārtējo rakstu, kad kāds paša neuzmanības dēļ skrien meklēt taisnību uz BezTabu un tāda veida iestādījumiem.
Dažreiz sanāk paskatīties to raidījumu un acīmredzams ir tas, ka cilvēki paši savas neuzmanības dēļ iepinas problēmās un vaino visu pasauli pie tā. Protams, ir reizes, kad taisnība patiesi ir nemiera cēlāja pusē, bet šoreiz vairāk par tiem gadījumiem, kad reāli pie vainas ir pašu stulbums.
Neko konkrētu negribu pateikt, bet vienkārši padiskutēt par to, vai tiešām tikai ar TV raidījumu palīdzību var atrisināt problēmas?
16.08.2016 13:43 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Boxxxx, man neiet tvplay. Kas īsti bija tajā sižetā ar bērnu?
17.08.2016 09:27 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Artemzija, vai ir izskanējusi oficiāla informācija, ka noteikti nomira no nepareizas narkozes devas? Bet šeit mazliet citādi, jo vecāki gan jau ir izmisuši...
17.08.2016 10:27 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
No kā cita tā viņš varēja nomirt? Noteikti tika nepareizi aprēķināta narkoze un viss. Boxiņa,vot tā tas ir! Bet ārsti jau teiks,ka tā vnk gadījās un viss.
17.08.2016 10:31 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Domā, ka viņiem tas viss tik vienkārši? Nomira, nākamajā dienā aizmirsīs? Varbūt visu mūžu ar to mocīsies, kā tā varēja sanākt (ja tur tiešām ir tā vaina).
17.08.2016 10:33 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Ventspilī arī divgadīgai meitenei ielaida pa daudz laikam nātrija hlorīds vēna un nomira. Neizskatās,ka tur kāds ārsts dikti mocītos sirdsapziņas pārmetumos. Šī sistēma ir sapuvusi.
17.08.2016 10:41 |

10 gadi
Reitings 984
Reģ: 29.01.2009
Par situaaciju ar beerninju teikshu taa-vecaakiem pashiem ir gruuti pienemt,ka vinji pashi ir vainiigi pie sava beerna naaves.Jaa,varbuut arii mediki ir vainiiigi,bet ja beerninjsh nebuutu applauceejies tad nebuutu arii vests uz slimnicu.Grozi kaa gribi vainiigi ir vecaaki.Bet kopumaa ljoti zheel,ka ir izveidojusies taada situaacija.:-(
17.08.2016 10:45 |

Reitings 80
Ventspilī bija pavisam cita situācija. Tolaik šķīdumus jauca uz vietas laboratorijās un nepareizo birku uzlīmēja uz pudeles. Ārstu vaina tur nebija tāda, kā to visu uzpūta prese. Bet tas jau standarts, jo presē pacients var atklāt tik daudz, cik pats vēlas un uzskata par pareizu, noklusēt to, ko grib noklusēt. Bet ārsts pretī neko nevar teikt, jo redz datu aizsardzības likums.
Un šajā situācijā pilnīgi mierīgi varēja nomirt arī no apdeguma smaguma. Galu galā bērna kāja procentuāli ir aptiveni 20% no ķermeņa, kas ir dzīvībai bīstami. Jāuzmana savas karstās krūzes, nevis jāvaino ārsti.
Snipe vakar arī teica, ka ir ievērots protokols, kas ir normāla lieta pirms narkozes un visi vecāki pirms tam paraksta lapu, ka piekrīt šai manipulācijai un viens no punktiem atrunā to, ka pacients var arī iet bojā. Reti, bet var. Pati esmu ntās reizes to lapu lasījusi un astoņas reizes arī parakstījusi kā pacients. Ir daudz faktori, kas ietekmē atmošanos no narkozes, piemēram, tas vai patiesi pacients ir bijis tukšā dūšā, kāda ir sirds izturība, kā arī nejaušības princips, neparedzami, nezināmu cēloņu izraisīti sarežģījumi.
cormeum bērniņš applaucējās, uz kājas uzlejot karstu kafiju. Tika aizvests uz Vidzemes slimnīcu, pēc tam uz BKUS, kur nākamajā dienā narkozē tika veikta pārsiešana un pēc tam nepamodās. http://www.delfi.lv/calis/jaunumi/divus-gadus-vecais-berns-miris-stundu-pec-islaicigas-anestezijas-pielietosanas.d?id=47803737 te viens no rakstiem, bet tur apakšā ir vēl iepriekšējie saistītie raksti. Šie, protams, no vecāku un aculiecinieku skatpunkta, subjektīvi.
17.08.2016 11:13 |

Reitings 80
Lai kļūtu par ārstu ir jāprot nodalīt savas darba emocijas no visas pārējās dzīves. Cilvēki mirst un dzimst katru dienu. Ja pārdzīvotu par katru smagi slimo un mirušo pacientu, tad tur varētu sajukt prātā.
17.08.2016 11:14 |

Reitings 870
Reģ: 17.03.2015
atkal kāds gudri muld par to, ka visi kas nepareizi noparkojas jābāž facebook! nu kamooon, nevajag pļūtīt , ka visu vienmēr izdarat pēc noteikumiem, ka nekad nepārbraucat pāri līnijai, ka precīzi pa savu trajektoriju utt. es saprastu, ka ir daži indivīdi, kas liek invalīdu stāvietās, vai regulāri kādā vietā aizņem divas vietas vai vēl kkā. bet nu 100 punkti katrs kaut reizi esam nepareizi noparojušies, nu ko tagad visus iekš facebok! par Bez Tabu, dēļ kkādām krabju nūjām iet uz turieni ir stulbi, bet dažreiz ir jēdzīvi un nodrīgi sižeti.
17.08.2016 12:06 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Tas diemzel ir latviesu dabaa vienmer sudzeties nevis konkreti aiziet un parunat kaut vai par tiem pasiem salatiem. Tak aiziej uz maximu un runaa ar vaditaju. Kasier tur nedrikst vainot
17.08.2016 12:12 |

Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Bez Tabu jau paliek muļķīgs, tas tiesa, bet vistrakākais raidījums ir Degpunktā. Pēc tā, kā televīzijā tika atspoguļota nelaime man tuvu cilvēku lokā, neticu nevienam viņu vārdam, te pat nav runa par manu subjektivitāti, bet reālu faktu sagrozīšanu, nievājošu izteikšanos, ņirgāšanos par cilvēkiem. Drausmīgs raidījums.
17.08.2016 12:18 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
boxxxx, paldies par info! Protams, žēl bērniņu un viņa vecākus, ka tā sanācis. Es ticu, ka ārsti centās palīdzēt pēc labākās sirdsapziņas.. :'-(
17.08.2016 18:59 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Par to parkošanos un bildēm FB - es pusē gadījumu parkojos kā blondīne. Ne jau tāpēc, ka neprastu parkoties normāli, bet gan tāpēc, ka piem. lielveikalu stāvvietas, kuras reizēm ir nejēdzīgi šauras, pārējie parkojas šķībi, un es nevaru noparkoties taisni, ja man abās pusēs esošie ir noparkojušies šķībi greizi. Tie aizbrauc, manu auto nofotografē un ieliek FB.
Vēl tracina gudrīši, kuri nofotografē BMW X5, Porsche Cayenne vai Volvo XC90 invalīdu vai ģimeņu vietās. I.D.I.O.T.I. Kāpēc invalīdam vai 3 bērnu ģimenei nevarētu būt dārgs auto??? Kas tā par 1990. gada domāšanu?! Man kaimiņos dzīvoja vīrietis - invalīds ar vienu kāju, viņš bija turīgs uzņēmējs, viņam bija krutākā mašīna rajonā. Kas tur slikts, ka turīgs uzņēmējs ir nopelnījis naudu luksīgam auto un audzina 3 bērnus? Tas taču ir super! A nē, sanāk tā, ja es izlemju dzemdēt bērnu, tad man jāpārdod mans BMW un jānopērk sarūsējis 3.golfs universālis.
Es nerunāju par gadījumiem, kad noliek invalīdu vietā bez attiecīgās apliecības logā, jā, tas ir slimi.
17.08.2016 19:02 |

Reitings 2350
Reģ: 03.05.2016
Es pat nespēju iedomāties, kā jūtas bērniņa vecāki. Tas ir emocionāli smagi, nemaz nebrīnos, ka vecāki nespēj samierināties ar notikušo un meklē vainīgo. Diez vai pēc tāda notikuma vecāki ir spējīgi racionāli domāt un rīkoties. :-(
17.08.2016 19:06 |

Reitings 5884
Manuprāt, uz Bez Tabu ir vērts iet tad, ja ilgstoši neizdodas atrisināt kādu problēmu, kad tevi apzināti čakarē, tu esi izveicis visas iespējamās pārrunas un nekas no tā nemainās. Nu nezinu - banāls piemērs - pašvaldība atsakās izsniegt kādu atļauju bez iemesla, jo grib kukuli, utml. Viena draudzene tika Bez Tabu kā jaunā māmiņa, jo Liepājā autobusa šoferi bieži iespieda jaunās māmiņas ar ratiem durvīs, vai arī rati paliek autobusā, mamma - ārā, utml. Teica, ka esot rakstījusi autobusu parkam, gājusi runāt, bez rezultātiem, tāpēc vērsās Bez Tabu.
Bet visas tās krabju nūjiņa un USG kaitīgums ir slima suņa murgi, kā dēļ es Bez Tabu uztveru tikai un vienīgi kā humora raidījumu.
17.08.2016 19:08 |

Reitings 5884
Es arī saprotu Bez Tabu - viņiem kaut kas ir jārāda, pie mums maz kas notiek.
Bet par nepareizo narkozi un bērna nāvi - ko tieši dod vēršanās Bez Tabu??? Var sūdzēt tiesā slimnīcu un prasīt morālo kompensāciju, bērnu jau vairs neatgriezīsi - ārsts varēja strādāt labāk un nekļūdīties, vecāki arī varēja nekļūdīties un vērsties labākā slimnīcā, bla bla bla, vainīgajiem jāsaņem pēc nopelniem utjpr., bet Bez Tabu kāds sakars?
17.08.2016 19:11 |

Reitings 569
Reģ: 01.08.2016
Tikai LV sūdzas?
edition.cnn.com/2016/08/10/health/kidney-removed-from-wrong-patient
edition.cnn.com/2003/HEALTH/01/20/medical.mistake
17.08.2016 19:23 |

Reitings 569
Reģ: 01.08.2016
washington.cbslocal.com/2013/02/26/man-sues-hospital-after-wrong-testicle-removed-during-cancer-surgery
Tikai LV sūdzas? Vnk, LV tikko sāk dvest, daži saprot, ka arī viņiem jāsāk atbildēt, tāpat kā citās nozarēs sen visi atbild.
17.08.2016 19:37 |

Reitings 751
Reģ: 02.12.2015
Bez tabu ir kā dzeltenais žurnāls "Privātā dzīve", "Kas jauns", kā interneta mediji puaro.lv utt. Zemas kvalitātes raidījums, kuru uztver nopietni nepārāk gudri cilvēki.
Pēdējais gadījums ar mirušo bērniņu, žēl ārstu, ļoti. Vecāku pienākums ir pieskatīt savu bērnu, ārstu pienākums ir ārstēt. Ja vecāki pildītu savu pienākumu pieskatīt, tad bērns nebūtu nonācis slimnicā. Vainot ārstus pie slikti padarītā darba.. Lohi tie vecāki!
Varētu labāk sodīt šos vecākus un visus tos, kuru bērni zūd mežos.
17.08.2016 19:51 |

Reitings 5884
Nevar nepiekrist KitijaiK - tie vecāki aizmira, ka pirmkārt jau viņi savu bērnu nepieskatīja pietiekoši labi, ja jau notika nelaime.
Un otrs - es nesaprotu, kā tādā brīdī, kad ģimenei ir tādas bēdas, vēl var atrast motivāciju skriet uz Bez Tabu.
17.08.2016 19:57 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits