Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Nejauši dzirdēta saruna

Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Šovakar sava iemīļotā "Hesburger" stāvvietā kļuvu nejaušs liecinieks pāra - dāmas (D) un kunga (K) - sarunai. Abi varēja būt aptuveni mana vecuma. Kungs izskatījās viegli apaļīgs, kamēr dāma - tievas komplekcijas. Jāpiebilst, ka sarunas toni esmu nedaudz mīkstinājis, lai iztiktu bez rupjībām. Tātad aptuvenā saruna:
K: Tu atkal gribi pierīties! Kādēļ šeit vispār braucām? Varējām paēst mājās.
D: (klusums)
K: Paskaties taču uz sevi! Tu esi resna! R-E-S-N-A!
D: (turpina ēst un klusē)
K: Tu beigsi vienreiz rīt?
D: Liec mani mierā! Pirmo reizi šodien ēdu.
K: Ko tu man stāsti? Lai šādi uzbarotos, jārij vairākas reizes dienā hamburgeri!
D: Paskaties pats uz sevi!
K: Kāda man vaina? Uz mani paskatīties vismaz nav pretīgi, bet uz Tevi gan!
D: (pārstāj ēst, pēc tam strauji izkāpj no mašīnas un skriešus dodas prom)
K: Kur tu skrien? (seko viņai)
Nedzirdēju, kas notika tālāk, jo abi atradās pārāk tālu. Kad viņi abi atgriezās pie savas automašīnas, dāma iesēdās pie stūres un saruna turpinājās:
K: Aizbrauc uz mājām un izvemies! ****** tu tāda! Tev pēc katras rīšanas vajag izvemties! Varbūt tad izskatīsies pēc cilvēka, nevis kā tagad!
D: (raud un iedarbina auto)
K: (lamājas)
D: (aizbrauc, atstājot kungu vienu)
K: (paņem telefonu un kādam zvana, ar kājām dodoties prom)
Lieki piebilst, ka dzirdētais manī raisīja zināmas pārdomas. Kādēļ sieviete vispār pacieta šādu pazemošanu un psiholoģisku vardarbību? Jā, es piekrītu, ka liekais svars nav veselīgs, taču es to dāmu dēvētu par tievu. Kā jūs rīkotos šādā situācijā?
Ja kāds cilvēks tā atļautos izturēties pret mani, viņš to ļoti, ļoti rūgti nožēlotu...
P. S. Iespējams, viņi bija māsa un brālis - nezinu.
15.08.2016 22:45 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
vārdu salikumu "neveselīgs uzturs" tu zini, bet "neveselīgas attiecības" gan ne.
iestāstīt otram, ka viņš ir neglīts/pretīgs/nevērtīgs/nekam nederīgs/viens pats pazudīs/utml - tā ir klasiska stratēģija, ka iegūt varu pār otru cilvēku. tāda tipa attiecību ir pārsteidzoši daudz, patiesībā.
pietrūkst pašapziņas, pavājš raksturs, plus, ta manipulēšana un iestāstīšana tiek veikta pakāpeniski, stratēģiski, smalki...
un attopies līdz ausīm neveselīgajās attiecībās, un prom neej, jo - ko tu savos "gandrīz 30" vairs labāku atradīsi....
15.08.2016 22:49 |

Reitings 17280
http://www.penguinrandomhouse.com/books/54814/men-who-hate-women-and-the-women-who-love-them-by-susan-forward-md-and-joan-torres/9780553381412/
Kaut kad pirms gadiem, šķiet, 10 vai vairāk lasīju šo grāmatu par šo tēmu, bet tādas maigākas versijas šāda tipa attiecībām ir novērojamas arī cosmo komentāros un paziņu dzīvēs.
15.08.2016 22:51 |

Reitings 79
Reģ: 20.09.2015
Pilnīgi piekrītu 57days. Un tiešām, tādu attiecību ir daudz. Pieļauju, ka vīrietis ir kkur nerealizējies dzīvē un šādi izrāda savu varu, pārākumu, diezvai viņš tik drosmīgi apvainotu kādu, kurš viņam stātos pretī.
15.08.2016 22:55 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Mani vairāk interesē, kāpēc Tu tik ilgi sarunu noklausījies.
15.08.2016 22:57 |

Reitings 5637
Reģ: 06.11.2013
Mani vairāk interesē, kāpēc Tu tik ilgi sarunu noklausījies.

Shoulder to cry on is a dick to ride on.
Gaidija momentu....
15.08.2016 23:09 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Ja kāds cilvēks tā atļautos izturēties pret mani, viņš to ļoti, ļoti rūgti nožēlotu...

Ne jau pirmajā randiņā tas notiek, bet pakāpeniski.
15.08.2016 23:10 |

Reitings 2872
Reģ: 26.10.2012
nokavēja vienīgi
15.08.2016 23:11 |

Reitings 2350
Reģ: 03.05.2016
Tu taču esi trollis vai ne? Ja nē, tad nezinu pat ko teikt... :D
15.08.2016 23:16 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Nu, briesmīgi! Tajā pat laikā iet klāt un teikt:"Pamet viņu!", nav pieklājīgi. (t)
15.08.2016 23:17 |

Reitings 263
Reģ: 20.07.2016
Katrs dzīvo kà grib un èd ko grib, man pilnīgi vienalga ko citi èd un kà dzīvo. Es pat tàdas sarunas nedzirdu kuras apkàrt notiek,ja vien līdz kautińamnenoved.
15.08.2016 23:23 |

Reitings 751
Reģ: 02.12.2015
1. Izraut no konteksta sarunu nav gudri. Mēs nezinām šo cilvēku attiecību statusu (jā, tikpat labi radinieki), attiecību raksturu (agresors un upuris bieži maina savas lomas, vienu reizi viens ir agresors, otru reizi viņš ir upuris), fonu šim konfliktam (iespējams, dāma pirms tam kaut ko tikpat nepatīkamu pateica kungam). Vispār cilvēku temperamenti ir dažādi, daži cilvēki pastrīdās ar lamuvārdiem, bet pēc stundas jau mīlējas.
2. Ilgi noklausīties svešu sarunu nav pieklājīgi.
3. Ēst Hesītī ne tikai ir neveselīgi, bet, manuprāt, arī ļoti negaršīgi, tikai atsevišķi burgeri/tortiljas ir kaut cik normāli, bet kartupeļi un jebkas cits - kā papīrs. Konkurentiem Mcdonalds labāk sanāk. Bet vēl garšīgāks variants- Statoil burgeris, Ghetto burgeris, daudzās citās kafejnīcās arī, nesen sanāca ēst labu burgeri un frī Terrace Riga.
15.08.2016 23:25 |

Reitings 1868
KitijaK:
1. Nekur neesmu apgalvojis, ka šī saruna kaut ko pierāda: tikai dalījos redzētajā. Jā, iespējams, ka dāma ir pasīvi agresīva - man nav ne jausmas. Piekrītu, ka temperamenti var būt dažādi, taču uzskatu, ka ir dažas robežas, kuras nedrīkst pārkāpt. Kas tad būtu nākamais? Ka kungs to dāmu piekauj?
2. Man šķiet, ka nepieklājīgi ir apkārtējos apgrūtināt ar savas privātās dzīves peripetijām. Atvaino, ja netālu stāvošā automašīnā dzirdama kliegšana, es noteikti tai pievērsīšu uzmanību! Neuzskatu, ka mans pienākums būtu aizspiest ausis.
3. "Hesburger" jau gadiem pasūtu tortiljas ar vistas gaļu un mafinus. Tur parasti iegriežos pēc darba.
15.08.2016 23:45 |

Reitings 692
Reģ: 25.07.2016
Ja pat situaacija izdomaata un konkreti sis cilveeks to nav dzirdeejis, tad zinu, ka jebkuraa gadijumaa taada ir iespeejama. Un loģiski, ka meitene vienkārši ir iedzita sturii un droši vien ikdienaa viņu nemitiigi močii nost, brauc virsuu, pazemo, taadelj pašveerteejums ir krities un vina cenšas nelekties, bet viirietis sajaa gadijumaa guust kaut kadu prieku, par to, ka ir stipraaks, par to, ka var nolikt citus, taadeejadi juutot savu varu, speeku, noziimigumu. Godiigi sakot, riebj, man riebj, ka cilveeki taa dara, ja pat tie ir tikai vaardi daudzus tas var saapinaat, novest lidz traģiskaam sekaam - viss tikai taapec, ka viens kretiins sagribeejis pazemojot citus kļūt spožaaks saavaas aciis. Bet patiecibaa, reaali bezatbildiigi un nodarot paari citiem labaaks nekļuusi.
15.08.2016 23:57 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
tas nebija mans bijshais? :D sveeru 52 kg, prieksh vina biju resna, nelaava man est, goda vaards!kad sveru 49 kg biju anoreksikje :D nesaprotu kaa to pacietu :D beet tagad ar veso sapratu saportu, ka vinjam vnk ar galvu nebija viss kaa vajag. nekad neko tadu vairs dzive pret sevi nelautu.
16.08.2016 00:16 |

Reitings 1868
Kādēļ to pacieti, Story?
16.08.2016 00:18 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
tapeec, ka stulba un jauna. :) vins pats izskataas peec dambo un mani 50-52 kg apsaukaaja par resnu, esmu shokaa pati par sevi :-D
16.08.2016 00:19 |

Reitings 1821
Reģ: 13.02.2010
Robert... Tā kā vairākās diskusijās esi izteicis man komplimentus un atzīmējis viedokļu saskanību, jau iepriekš atvainojos par atklātību. Tev, visticamāk, nepatiks.
Es tiešām novēlu Tev nevis dedzīgi analizēt svešas attiecības, bet kaut uz mirkli nodoties nervu (un citus) galus kairinošām nodarbēm: vīns, kaislīgs skūpsts ar svešinieci un sava šaurprātīgā ķitelīša raidīšana krūmos. Un nebēdā, ja sajutīsies galīgi ne savā ādā, jebkurā brīdī varēsi sameklēt attiecīgo krūmu un atkal līdz apklaklei sapogāties. Bet pamēģini, pat ja pirmajā mirklī šķiet, ka tā būtu bērnišķība, atpakaļrāpulība un varbūt pat degradācija.
16.08.2016 00:31 |

Reitings 186
Reģ: 25.03.2014
Tu ļoti daudz pārspried citu dzīves negatīvā gaismā. Tāda sajūta, ka cel savu pašvērtējumu, jo neesi tik vulgàrs kā Agnese Zeltiņa un neesi vardarbīgās attiecībās. Vēlme to darīt, turklāt tik detalizēti, var būt kā viela pārdomām tev pašam, kas tev trūkst.
Vardarbīgas attiecības sabiedrībā ir tabu, par to netiek pietiekami daudz runāts. Daudzas sievietes nemaz nezina, kas liecina par vardarbību attiecībās, kas ne vienmēr ir fiziska. Piemēram, kontrolēšana - sms lasīšana, neatļaušana izklaidēties, nošķirt no ģimenes un draugiem, it visā vainošana..
Ja kāda atrodas šādās attiecībās, bet nezina, kā no tām izkļūt, vari rakstīt man
16.08.2016 07:30 |

Reitings 987
Reģ: 02.06.2016
Ja tas tā notiek reālajā dzīvē, tad man īsti pat nav ko pateikt :-| Varbūt tas vīrieties uztur viņu it visā un visā visumā viņai ir laba dzīve , nākas vien pieciest šādu pazemojumu :-| , tās jau nav attiecības. (t)
16.08.2016 07:42 |

Reitings 17280
Nu ja, vien tāds nieks, kā pazemošana, bet toties - uztur it visā! :)
16.08.2016 08:15 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits