Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Sēņu zupa

 
Reitings 277
Reģ: 27.07.2014
Vēlos gatavot sēņu zupu. Varbūt var pasmelties jūsu idejas?
15.08.2016 19:42 |
 
Reitings 760
Reģ: 08.08.2011
zupas īsti negaršo, bet šo esmu atzinusi par ļoti gardu. (l)
kartupeļi, burkāni, dilles, gailenes, kad gandrīz jau gatava pieliek klāt klasisko dzintara kausēto sieru un mazliet vēl pavāra.
15.08.2016 19:46 |
 
Reitings 760
Reģ: 08.08.2011
Esmu gatavojusi gaileņu vietā liekot citas sēnes, ar baravikām vēl garšīgāk!!
15.08.2016 19:47 |
 
Reitings 277
Reģ: 27.07.2014
Lii* izklausās garšīga.
Iepriekš sēnes apcep?
15.08.2016 19:49 |
 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Es šodien gatavoju ar burkāniem, selerijas sakni, "pērļu" (mini jaunajiem) kartupelīšiem, mazliet liellopu gaļas, sarkanvīna, liellopu buljona, kā arī Provansas garšaugiem (un, protams, sīpolu un ķiplociņu). Man gan nebija meža sēnes, bet aromātiskie šampinjoni. Beigās pieliku nedaudz saldā krējuma un lociņu.
15.08.2016 19:52 |
 
Reitings 15
Reģ: 14.08.2016
Es gatavoju šādi. Pašas lasītas sēnes apvātu, pec tam kopā ar sīpolu un kiploku apcepju. Kamēr sēnes cepjas tikmer izvāru kartupelus un burkanus, tad pievienoju sēnes, un zāvetu gaļu. Un to visu pavāru vēl kadu laiciņu. Protams garšvielas pievieno katrs pēc savas gaumes. Dilles, pipari, sāls un t.t.:-)
15.08.2016 20:02 |
 
Reitings 15
Reģ: 14.08.2016
Oi atvainojos par kludam, rakstu no tel. Bija domats apvāru senes:-D:-D
15.08.2016 20:03 |
 
Reitings 760
Reģ: 08.08.2011
lapseniite, nē:-)
15.08.2016 20:13 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
sēņu zupa ir dievīga (l)
Man vislabāk garšo ar meža sēnēm (bērzlapes & co) - zupā burkāni, sēnes, daudz zaļumi un, kad zupa gatava, sagriezti marinēti gurķi
15.08.2016 20:22 |
 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Vārot zupu (principā jebkādu) es gan vienmēr sastāvdaļas sākumā mazliet apcepu. Sāku ar sīpoliņu un ķiplociņu, tad piemetu burkānu, seleriju un citas saknes. Visu sasautēju un tikai tad leju klāt buljonu, vīnu, lieku garšvielas un beru iekšā kartupeļus vai nūdeles. Sēnes ir forši apcept (noteikti sviestā nevis eļļā) arī atsevišķi un ielikt kaut kad procesam uz beigām, lai stingrākas.
15.08.2016 20:22 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Apcepu sēnes kopā ar sīpolu, ķiploku, burkānu un šķēli kūpinātas gaļas, tikmēr uzvāru kartupeļus, tiem pievienoju sēņu maisījumu, pavāru, lai garšas " sadraudzējas" un beigās pievienoju baraviku kausēto sieru. Ņamma :)
15.08.2016 20:39 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits