Braitmane, redzi tavu suņu aktivitātes ir aizskriet pažvankstēt uz garāmgājēji, kas ir dienā cik daudz aktivitāšu? Necik. Tad jau arī mana ome ir baigā sportiste un šausmīgi daudz skrien pastaigājot šur tur pa pagalmu. Tie, kas ir dzīvoklī AKTĪVI pavada savas 2 stundas dienā! Vairums iet peldēt, skrien blakus ritenim, pienes aportu, vārdu sakot -ir kustībā, nevis guļ saulītē un pieceļās pariet un guļ tālāk. Neviens nomiris nav, protams. Taču atver acis un paskaties uz fizisko formu tiem, kas bezdarbībā nīkst savos pagalmo - cik garš, tik plats, jo viņš guļ un ēd. Viņš dara tieši to pašu, ko dzīvokļa suns - guļ un gaida, kad kāds beidzot izdomās, ka viņš viens pats tur neskries un nespēlēsies un bumbu sev pats pamest nevar. Man viens slimnieks šobrīd ir miera režīmā vien tikai 2 nedēļas dzīvojot tik "aktīvi" kā tavējie, viņa briest manā acu priekšā. To arī viņa dara visu laiku, ko tavējie, šad tad pastaipa kādu mantu ( jo spēlēties es ar viņu nedrīkstu, būs straujas kustības, kuras pašlaik nevar), pieceļās līdz ūdensbļodai, tad pieceļās aiziet pariet uz kādu, kas staigā garām, paguļ saulītē un brieeeeeest kā cūka uz kaušanu. Jo sunim vajag aktivitātes! Viņš viens pats neko pagalmā nedara, neko, kas būtu saucams par aktivitātēm.
Un to "pētījumu" ir veikuši audzētāji, salīdzinot metienu apskatēs viena metiena kucēnus, kas dzīvo mājā un kas dzīvo dzīvoklī. Un arī es redzu to pašu ar saviem audzētajiem kucēniem. Jo pavisam vienkārši - tiem, kam ir privātmāja izlaiž savu suni ārā un ar to arī visas aktivitātes ir beigušās, tie, kas dzīvo dzīvoklī ir spiesti ar to suni kaut kur iet un kaut ko darīt. Un vēlviens - dzīvoklī dzīvojošie kucēni ir psihiski stabilāki, jo vairāk redz pasauli. Vēl ceturtdien salīdzināju divus sava pēdējā metiena kucēnus, viens dzīvo dzīvoklī, otrs privātmājā. Dzīvokļa kucēns labā formā, komunikabls, atvērts un viņu absolūti nebiedē cilvēki, kas viņu čamda, staigā apkārt un tad privātmājas kucēns, maza, resna desa, kas slēpjas zem beņķīša pie saimnieces kājām un ja pārvietojas tad ar kājstarpē iežmiegtu asti, jo suns nekur ārpus sava pagalma nav bijis!
Privātmājai nav nekādas vainas, protams, ir ērtāk ar suni, ja ir privātmāja, viņš var pasauļoties pagalmā un lai izvestu pačurāt nav pavadas jāliek, bet nevajag kultivēt sviestu, ka privātmājā dzīvojošam sunim nav vajadzīgas pastaigas un pietiek "izskrieties" pa pagalmu, jo neviens suns viens pats neskrien tik daudz, lai būtu nosaucams par izskrējušos. Aizskriet 5x dienā līdz žogam nav izskriešanās, svišķi bīglam, kuru tu minēji, kā sev piederošu.