mamma, mājsaimniece - varoņdarbs?

Reitings 555
Reģ: 22.04.2015
Kad apskatu savu paziņu loku iekrīt acīs dažas mātes, kuras ir sataisījušas apmēram 2-3 bērnus, nekad nav strādājušas, jo vīrs nes mājās visu naudu un vienmēr sūdzās, ka viņu darbs - mamma, mājsaimniece - ir vissmagākais kas var būt. Viņas esot varones. Dažas jau nto reizi norāda uz šo citātu
"pats briesmīgākais darbs - būt par mājsaimnieci. Algas nav! brīvdienu nav! atvaļinājuma nav! agrāk neaiziesi... un visi tikai saka: viņa sēž mājās, nestrādā."
Ko jūs domājat par tādām?
Manuprāt nav slikti, ja ir iespēja nestrādāt, kaut gan es, lai cik mans vīrs pelnītu, savas attistības dēļ strādātu vismaz pāris stundas dienā, nevis tikai sēdētu ar šīčiem ilgi (pāri 3 gadiem).
Bet dažas tādā situācijā sevi pataisa par baigajām princesēm un vēl sūdzās par smago dzīvi.
Man studijās ir mammas kuras gan ir mammas, gan audzina vienas pašas bērnu, gan studē, gan piestrādā - lūk tā ir dzīve kad skrien un centies visu paspēt.
12.08.2016 15:01 |

Reitings 555
Apple pie
es runāju par tādām kuras nosēž pa 10 gadiem, nevis par pirmo va pirmajiem 3 gadiem kad mazulim būtu jābūt ar mammu.
12.08.2016 16:01 |

Reitings 500
Reģ: 03.03.2014
sophies_world aizej pasaki to viņai, ka tavuprāt viņa tā nedrīkst dzīvot, jo tu tā teici. Izklausās, ka tev vienkārši skauž, vai arī tev jāmācās savu viedokli izteikt bez, priekšā ejoša, pārmetuma.
12.08.2016 16:02 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Nē, es neesmu mamma, bet mani aizvaino, kā Tu izsakies par citām, kuras ir. Es nesaku, ka tas būtu pārākais varoņdarbs, bet tā nav tikai sēdēšana mājās, bērns ir jāaudzina, ēst ir jātaisa, māja ir jātīra un viss ir jādara.
12.08.2016 16:03 |

Reitings 555
Brazil
diskutēt cilvēki var par visu, nesktoties uz to vai viņi to ir piedzīvojuši. Es nedomāju, ka ja man būs bērns vai 2 es visiem stāstīšu cik man ir grūta dzīve. Esmu redzējusi pietiekami daudz cilvēku, kruiem iet vēl grūtāk un viņi nemaz nesūdzās.
Pazīstu daudz mammu, kuras tiek normāli galā ar bērniem un nevis sūdzās par skarbo dzīvi, jo īpaši ja strādāt vispār nevajaga.
12.08.2016 16:05 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
Es nekad neesmu sūdzējusies , ka man kaut kas ir grūti, bet citreiz jūtos nogurusi ar vienu bērnu. Varu iedomāties, ka ar 2-3 tas nogurums ir lielāks. kad pie manis atstāj draudzene savu bērnu, pec tam ar diviem ņemoties galva dulla.
Kad bērns sāka staigāt uznāca tāds aktīvs periods , ka visur skrēja un visu gribēja redzēt , ka ne līdzi izskriet. Vīrs dienu pavadot šajā laikā teica, ka vieglāk esot darbā būt. Bet visi bērni jau ar vienādi , citi ir tādi , kuri mierīgi staigā, nevis skrien un ir aktīvi.
12.08.2016 16:07 |

Reitings 12990
Un vispār, cik man apkārt zināmas mammas ar bērniem, ļoti maz nestrādā pēc BKA un arī neviena nesūdzaas.
12.08.2016 16:07 |

Reitings 555
Kā jau teicu, visas mammas baigi aizvainoju, liekas lielākā daļa nav izpratusi diskusijas jēgu.
Nevar salīdzināt labā stāvoklī esošu māti ar visām iespējām, kura nestrādā un piemēram pazemē vai kādā citā bīstamā darbā strādājošu cilvēku, kurš raujas pa vairakām stundām un saņem vel mazu algu.
Šā iemesla dēļ uzkatu ka nav normāli sevi tik augstu celt.
12.08.2016 16:08 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
Un , manuprāt vispār būt mammai ir svarīgākais darbs dzīvē, jo mamma audzina cilvēku, jauno paaudzi. tieši no šīs audzināšanas būs atkarīgs kāds cilvēks būs. Vai kompleksu mākts , vai pašapzinīgs utt.. tā kā šaujiet mani nost , bet MAMMAS IR VARONES!!!!
12.08.2016 16:09 |

Reitings 3031
Reģ: 26.02.2010
sophies_world, es neesmu ne mamma, ne sēžu vīram uz kaklu un līdz ar to mani tas nekādā veidā neaizskar, bet Tavi argumenti vnk neiztur kritiku.. es atvainojos, tā ir līšana citu dzīvē vistiešākajā veidā!
Lai sēž kaut visu dzīvi mājās un kaut ar 10 bērniem, forši , lai bauda, ja kādam tas sagādā prieku. un protams, reizēm jebkuram gribas pačīkstēt par viņa situāciju, pat tad, ja kopumā viņš ar situāciju ir apmierināts..
man ar to nav problēmu un nenāktu prātā taisīt cosmo diskusiju un šaumināties cik citi nepareizi dzīvo.
12.08.2016 16:12 |

Reitings 555
Lasot komentāru saprotu, ka tomēr lielākā daļa nav tiesām izpratusi diskusijas jēgu. Laikam ņem ārā tikai to sliktāko.
Varbūt te tieši sanāca tādas, kādas ir manā aprakstā :-D
12.08.2016 16:13 |

Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Nu kādas atbildes tad biji gaidījusi?
Kāda vispār darīšana gar to, kā cilvēki dzīvo? Jā, arī es uzskatu, ka tas ir ideāls dzīves modelis un nākotnē uz to tiecos, šobrīd daudz strādājot. Lai varu vēlāk sēdēt mājās ar bērniem un būt mājsaimniece! Un uzskatīt to par savas dzīves piepildījumu. Un? Un tas, ka kāds uzskata, ka iet un raujas 3 darbos, internetā sūdzas par to, ka dzīve slikta un alga maza, ir varoņdarbs?
Nevar salīdzināt labā stāvoklī esošu māti ar visām iespējām, kura nestrādā un piemēram pazemē vai kādā citā bīstamā darbā strādājošu cilvēku, kurš raujas pa vairakām stundām un saņem vel mazu algu.

Varoņdarbs nav sevi uztaisīt par pasaules mocekli, ja darbs par grūtu, tad jāmeklē cits! Nevar salīdzināt? Un kā vēl var salīdzināt.
12.08.2016 16:21 |

Reitings 555
Es nešausminos cik citi šausmīgi dzīvo, ne reizi nebija runa par DZĪVI bet gan par cilvēka vārdiem un salīdzināšanu, kas tiešām ir šausmīga, grūta dzīve, kas tiesām ir smags darbs.
Tas bija mans uzskats, ka nav manuprāt pareizi šādā labā situācijā šādi par sevi runāt.
Visas no teksta izvilka tikai šo: mammas nav varones, slikti ir sēdēt mājās...
Es neteicu ka tas ir slikti, tā ir katra izvēle.
Nav skaisti, ja cilvēks labā dzīves situācijā čīkst un uzskata, ka citiem iet labāk... kad es šīs domas visādos stulbos tekstos lasu, tad es domāju par cilvēkiem, kuriem tiesām neiet labi un es vienkārsi nevaru viņu dzīves salīdzināt.
12.08.2016 16:22 |

Reitings 555
Ir cilvēki kuri nevar tā vienkārsi "meklēt citu darbu". Ja runa ir par citām pasaules valstīm.
12.08.2016 16:23 |

Reitings 428
Reģ: 05.02.2015
Diskusijas jēga ir kāda? Viņas nepaprasīja tavu atļauju pačīkstēšanai, ka ir grūti?
Bērnu man nav un vīram "uz kakla" nesēžu, un man nav saprotama tāda agresija pret citiem cilvēkiem ar atšķirīgu dzīvesveidu. Nešaubos, ka arī mājsaimniecēm mēdz būt grūtības.
12.08.2016 16:23 |

Reitings 12990
Nu bet katram savas problēmas tāpat liksies svarīgākas. Mēs čīkstam, ka mums Rīgā ielas uzraktas, kamēr miljoniem cilvēku pasaulē dzīvo uz ielas, mēs čīkstam, ka nebija tāda veida kefīra veikalā, kamēr citi priecājas, ka tīru ūdeni var dabūt. Tāpēc par to nav jādomā, jāveido diskusijas un kaut kādi uzskati jāpauž. Get my point?
12.08.2016 16:24 |

Reitings 960
Reģ: 04.02.2016
Man šķiet, ka būt par mammu tiešām ir darbs. Bet darbs, ko tu mīli, nav nekas grūts, tā ir sirdslieta. Un alga, manuprāt, arī ir, tikai ne mērojama naudā. Turpretim mājsaimniece manā skatījumā gan nav pielīdzināma profesijai. Lielākā daļa sieviešu strādā un uztur māju kārtībā (arī dibina attiecības un ir sociāli aktīvas), tas nav nekas neizdarāms.
Es pati neesmu sajutusi šo aicinājumu kļūt par mammu, un man tāds darbs uzdzen šermuļus, bet es domāju, ka lielai daļai sieviešu arī mana profesija radītu galvassāpes.
12.08.2016 16:24 |

Reitings 960
Reģ: 04.02.2016
Nešaubos, ka arī mājsaimniecēm mēdz būt grūtības.

Par šo gan smiekli sanāca. :D
12.08.2016 16:27 |

Reitings 555
Tgada vēl agresija :-D
nevar mierīgi padiskutēt, visas baigi apvainojušās. :-D
Man jau liekas ka problēmas ir drīzāk tādam mammam, jo ja jau nto reizi viņai prasa (kad bērns jau liels) "kur strādā? ar ko nodarbojies?" tad vinai nav ko pateikt un tad sevi mierina ar tāda tipa tekstiem, ka visgrūtākais dzīvē ir būt mājsaimiecej..algas nav! atvaļinajuma nav bla bla... Vismas būtu bijusi godīga pret sevi. Bet runa ir par tajām, kuras vēl apgādā vīrs, kad dzīve ir tādā ziņā atvieglotāka nekā par tajām kuras pēc 3 gadiem ar bērnu iet strādāt.
12.08.2016 16:27 |

Reitings 555
Apple pie
mēs visi esam brīvi izpaust savus uzskatus. Tās kuras jutās baigi aizvainotas pašas ir vainīgas, ka no manis rakstītā izņem tikai to sliktāko.
12.08.2016 16:29 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Te laikam savākušās visas baigās mammas, kuras šež mājās un tagad jūtas baigi aizvainotas.

Mamma neesmu pat tuvumā, un arī strādāju, ka arī pilnīga bezdarbība nav man (pat gadījumā, ja vīrs apgādātu ar VISU). Bet tas ir cits stāsts.. Es tikai cosmo uzzināju, ka būt par mājsaimnieci, mammu utt. ir kaut kas slikts un peļams.. It īpaši, ja pāris vienojies vai nonācis pie modeļa, ka vīrs pelna, sieva skaista (vai audzina bērnus, vai nagus tikai lako)..
Ne visiem jādzemdē bērni, ne visiem ir jāstrādā/jāstudē/jāsaņem vadītāja apliecība, bet problēma ir tāda, ka kura katra uzskata par savu pienākumu iebāzt degunu tur, kur nevajag
12.08.2016 16:30 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits