Jautājums, manuprāt, ir ļoti plašs un neviennozīmīgs.
Pirmkārt, liela daļa sabiedrības un mediju nez kāpēc koncentrējas uz anoreksiju un bulīmiju, lai arī patiesībā daudz lielāku postu rada tieši liekais svars un aptaukošanās. Nez kāpēc valda stereotips, ka tievās modeles uz žurnālu vākiem un "mēles" destruktīvi ietekmē jaunās meitenes un liek tām badoties. Paskatoties apkārt, dažbrīd rodas sajūta, ka lielai daļai meiteņu nudien netraucētu kāda anoreksijas "kūre", teiksim, 2 nedēļu garumā.
Otrkārt, es pilnīgi piekrītu, ka mūsdienu jaunieši (vairāk šeit runāju par meitenēm; puišu ārienei līdzi nesekoju) kļūt mazkustīgāki un apaļāki. Domāju, ka tās ir sekas pārtikai.
Treškārt, ir kaut kāda modes tendence izvairīties no taukiem (tik daudzi pārtikas produkti tiek reklamēti kā beztauku vai ar zemo tauku saturu), taču satur lielu daudzumu cukura. Es domāju, ka drīzāk jācīnās pret cukuru, nevis taukiem.
Ceturtkārt, lai arī fiziskā slodze, sports un kustības ir ļoti nepieciešamas un veselīgas, tomēr maz ietekmē cilvēka svaru. Bijuši daudzi pētījumi, kas paliecina, ka arī pamatīga fiziskā slodze apvienojumā ar nepareizu ēšanu nedod gaidītu efektu.
Piektkārt, jāsaprot, ka visi cilvēki nav vienādi, un tas ir ļoti labi. Pazīstu dažas meitenes, kuras ir apaļīgas un, ziniet, viņām tas apaļīgums patiešām piestāv. Protams, nerunāju šeit par patoloģisku svaru, bet tikai sievišķīgu ārieni. Ir cilvēki, kuriem labāk piestāv būt tievākiem; ir tādi, kuriem piestāv mērens apaļums - dažādība ir laba un nepieciešama.
Vēl daudz aspektu, bet man nav pacietības tik daudz rakstīt.