bezdarbnieka statuss+darbs

10 gadi
Reitings 904
Reģ: 09.11.2009
Labs rīts!
Strādāju pilna laika darbu apmēram mēnesi, bet neoficiāli, bez līguma. Tāpēc pieteicos bezdarbnieka statusam un pabalstam. Saņēmu arī grafiku ar kaut kādām nodarbībām un semināriem, kas jāapmeklē. Izrādās jābut vismaz 1 apmeklējumam, savādāk statuss tiks zaudēts :-/ Man tā nauda ļoti noderētu, negribas tā vnk pazaudēt, bet iespēja apmeklēt nodarbības man galīgi nav, visas darba dienas esmu darbā. Sakiet, vai ir kāda iespēja saglabāt statusu, bet neapmeklēt šīs nodarbības?:'-(
03.08.2016 10:09 |

10 gadi
Reitings 3819
Reģ: 06.05.2014
nu, ja viņu "atlaiž" no tā darba un viņa pēc tam iet un nosūdz, tad īsti arī nevar pierādīt, ka ir bijusi darba attiecībās bez līguma

Gan jau meitene nav vienīgā tur bez līguma. Uztaisa pārbaudi un gatavs. Vismaz gateros tā tās problēmas var atrisināt - ja kādam noskauž, uztaisa sūdzību un atnāk pārbaude. Varbūt kļūdos.
Kāpēc meitene nevar pēc pārbaudes laika stāties bezdarbniekos, ja no darba atlaiž? Kāpēc tieši tagad, uzreiz?
03.08.2016 12:37 |

Reitings 2056
Reģ: 31.07.2010
Kādreiz strādāju NVA, čigāni mācēja neapmeklēt seminārus. :-D Atnāca parakstījās un pazuda, skaitās, ka bija seminārā, īsti jau neskrien neviens pakaļ.
Ja sirdsapziņa ļauj tā darīt uz priekšu. Ja melosi, ka esi slima, liks atnest zīmi vai lapu no ārsta.
03.08.2016 12:38 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
agnese.c. Nekomentēšu Tavu biznesa vadīšanu :-D
Nav tik traki mūsu valstī, lai strādātu bez nekāda līguma, bez nekādām garantijām. Samaksās "darba devējs"? Nesamaksās? Ja samaksās, tad cik? Kad samaksās? Un pie tam vēl atprasīties nav iespēju. Tiešām nekādu citu darba iespēju nav?
03.08.2016 12:44 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Beidz pati. Ne jau tikai mazie, kam tiešām varbūt visa nauda aiziet izmaksās (citreiz pat nepietiek) ,izmaksā algu aploksnēs, bet arī diezgan pazīstami un lieli uzņēmumi šādi izrīkojas ar darbiniekiem, citreiz vispār paņem uz pārbaudes laiku, pasaka, ka nu tad jau būs līgums, pēc tam pasaka, ka vairāk nevajadzēs ;)
03.08.2016 12:44 |

Reitings 792
Reģ: 04.03.2009
Man tā arī neviens neatbildēja :
kas tie pa semināriem? Kā atrast darbu? :-D cik bieži notiek?
03.08.2016 12:56 |

Reitings 6299
Es ne dienu neesmu piekritusi strādāt bez līguma un kaut kā man tas nav traucējis atrast normālu darbu ar normālu darba līgumu. Nav tāda "pārbaudes laika" bez līguma, noslēdz līgumu un pēc likuma ir 3 mēneši pārbaudes laiks. Neesiet naivas.

Reitings 243
Reģ: 02.10.2015
Ak, tak nomierinaties, lai cilveks dara ka izdomajies, atradusas svetules, neviens par jums cits nedomas, paludz vnk kolegjim kadam lai palaiz uz mirkli prom, jo tas tiesam viss notiek ljoti atri, ieksa esi kadas 5min tik

Reitings 2995
Reģ: 22.06.2016
Donata, tavu viedokli un komentārus par savām lietām es nemaz nejautāju. Pirmkārt, es runāju par dažu gadu vecu pagātni, otrkārt, tīri no birokrātiskās un izmaksu puses paskaidroju kā tas bieži vien izskatās un realitātē ir darba devējam. Pietam, nereti darba ņēmēji paši lūdzu vai ierosina saņemt algu aploksnēs, jo nodokļos nomaksāto summu labprātāk redz savā kabatā. Tādēļ, ne tikai darba devēji visu šo sistēmu veido, bet principā tas, ka algas te ir zemas un cilvēki labprātāk pieturas pie katra eiro, nevis to nomaksā valstij, kurai neuzticas, kuru neciena un no savas nodokļu maksāšanas redz mazu jēgu.

Reitings 12990
Tāpēc, ka darba ņēmējiem pašiem bieži ir vāja izpratne par to, kur tā nauda aiziet. Tas ir akmens arī valsts pārvaldes lauciņā, lai gan jāsaka, ka pēdējā laikā ļoti tiek reklamēta gan nodokļu maksāšanas jēga, gan attaisnoto izdevumu jēga utt. Tiešām informācijas ir daudz. Bet tad, kad saņem mazu pabalstu vai vispār nesaņem, ja neko nemaksā oficiāli, tad atkal ir puņķi un asaras, cik viss šeit ir slikti.
Ir daudz sūdu tur, augšā, bet te jau ir izskanējis viedoklis, ka valsts esam arī mēs, tāpēc sākumā katrs paskatāmies uz sevi, tad bakstām ar pirkstu uz citiem. Diemžēl.
03.08.2016 13:01 |

Reitings 6299
agnese.c., es nerunāju par tādiem darbiniekiem, kas paši ierosina saņemt algu nelegāli. Viņi tad arī attiecīgi nečīkstpar to, ka nesaņem bezdarbnieka pabalstu u.c. soc. garantijas. Bet autore izklausās pēc tādas, kuru "darba devējs" muļķo ar mistisku "pārbaudes laiku" bez līguma.
03.08.2016 13:01 |

10 gadi
Reitings 904
atvainojo, ka izjaucu jūsu jauko kūkošanu, bet jūs esat pārpratušas situāciju un ieejat šausmīgās galējībās. Lai jūs te beigtu kladzināt neko nezinot un beigtu sevi kaunināt, informēšu, ka tas, ka minēju, ka esmu bez līguma, nenozīmē, ka pastāv risks algas nesaņemšanai utt. TĀ NAV. minot, ka nekas nav drošs, biju domājusi cik ilgi šeit strādāšu. vēlreiz - nerunājiet tik skaļi, nezinot situāciju. paldies.
03.08.2016 13:07 |

Reitings 12990
Ja Tev nav līguma, jebkurā gadījumā pastāv risks nesaņemt algu/ nesaņemt tik, cik ir plānots. Pat ar līgumu pastāv tāds risks. :D Un kā mēs sevi kauninām? Izsakot savu viedokli, ņemot vērā, ka Tu izveidoji diskusiju? Pēdējie komentāri ir vispār par šo situāciju, nevis konkrēti par Tevi, kā parasti notiek, ja diskusija izraisa pārdomas. :)
03.08.2016 13:10 |

Reitings 109
Reģ: 19.07.2016
bez līguma, nenozīmē, ka pastāv risks algas nesaņemšanai utt. TĀ NAV.

Pati sev esi darba devēja vai? :-D
Ar ko šis neoficiālais darbs ir tik labs, ka esi gatava tur strādāt iespējams par velti, mazu algu ( cik var noprast) un bez iespējas atprasīties, lai aizietu kaut kur?
03.08.2016 13:15 |

Reitings 6299
Es ļoti atvainojos autorei par to, ka sevi kauninu, sakot, ka bez līguma pastāv risks palikt bešā :-D ja reiz esi tik gudra, tad izdomāsi arī, kā atprasīties uz pāris stundām uz aģentūru.
03.08.2016 13:19 |

10 gadi
Reitings 904
Nē, nepastāv :) kā? lai paliek manā ziņā.
Diskusiju izveidoju ar pavisam citu jautājumu. Pārējās 4 lapās jau ir pavisam cita tēma, kas izrauta no vienkāršas piebildes. Man jau nav žēl, diskusija galu galā, bet atvieglošu jums to visu bardaku par neesošas situācijas apcerēšanu.
03.08.2016 13:19 |

Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Ak, tak nomierinaties, lai cilveks dara ka izdomajies, atradusas svetules, neviens par jums cits nedomas, paludz vnk kolegjim kadam lai palaiz uz mirkli prom, jo tas tiesam viss notiek ljoti atri, ieksa esi kadas 5min tik

Tā nu gan nav! Jā, tā aprunāšanās ar savu konsultantu tiešām ir īsa. Bet kursos šitais var neiet cauri - ir kursi, kuros paraksta lapu dod tikai nodarbības beigās. Līdz ar to sēdi visu nodarbību vai arī uzrādās, ka neesi apmeklējusi.
03.08.2016 13:20 |

Reitings 4481
Reģ: 03.01.2014
panjem atvalinajumu vai slimmibas lapu tad kad tev nodarbibas. Sarunā piemēram pa dienām vai nedēļam visadi var
03.08.2016 14:17 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Tāda situācija ir izveidojusies ne jau tikai no domas, kā apkrāpt valsti.
Domāju reti kurš uzņēmums ir 100 % godīgs attiecībā pret nodokļu maksāšanu. Izņemot valsts uzņēmumus un kādus 5-10 %, pārējie tāpat kaut ko apiet.
Godīgi tas nav. Tāpat kā valsts ar savu nodokļu politiku, un budžeta izšķērdēšanu.
Ja visi paliktu godīgi un sāktu maksāt nodokļus, valstij būtu lielāki ieņēmumi, bet daudzi uzņēmumi bankrotētu. Bezdarbs būtu lielāks un tur arī tā nauda aizietu.
Ar sodiem neko nepalīdzēs, kaut kas var mainīties tikai ja ekonomika kopumā uzlabosies.
03.08.2016 14:26 |

Reitings 169
Reģ: 12.04.2014
Dionysus, sistēma iet pa apli. Ja visi sāks maksāt nodokļus, valstij būs lielāki ieņēmumi, iedzīvotājiem būs lielāki pabalsti, valsts varēs samazināt nodokļu likmes, jo šobrīd maksātāji maksā arī par nemaksātājiem, attiecīgi pie mazākām nodokļu likmēm darba ņēmējs saņems lielāku algu, varēs atļauties vairāk, attiecīgi uzņēmums nopelnīs vairāk, varēs atļauties maksāt gan nodokļus valstij, gan algas darbiniekiem, gan peļņu uzņēmuma īpašniekam, attiecīgi, darbinieks saņems vēl vairāk, un hops, pēc gada esam ar algām Vācijas līmenī un nomaksātiem nodokļiem un stabilu sociālo sistēmu.
Kā man stāstīja paziņa/klients no Nīderlandes, pamēģini tik neiedot čeku par pakalpojumu, nīderlandietis uzreiz zvanīs savam VIDam, jo viņiem tā nav pieņemts, nemaksāt un šmaukties. Lai gan lēnām jau samaitājas ar imigrantu un nelegāļu pieplūdumu.
Bet tas process, līdz kuram jāizaug. Tas pats, kas ar minimālajām algām. Ja Jēkabpils gaterī būs cilvēki, kas strādās par minimālo un neoficiāli, tad nevienam 600 oficiāli nemaksās. Brīdī, kad neviens nebūs gatavs strādāt par minimālo algu un to pašu aploksnē, darba devējs maksās vairāk.
Tāpēc, piedodiet, jāsāk būs ar sevi. Nestrādājiet bez līgumiem, prasiet cilvēka cienīgu, atbilstošu algu par savu darbu un, lai kā man šī daļa nepatiktu, nomaksājiet nodokli.
Es tā arī daru. Strādāju oficiāli. Savā uzņēmumā arī darbiniekiem visu maksāju oficiāli, reizi mēnesī izplūstu asarās, pārskaitot valstij nodokļus.
03.08.2016 14:40 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
LiRu
Paskaties vēsturē:
90 gados reti kurš maksāja nodokļus, pirka un pārdeva bez PVN u.t.t
2000-2005 gadam jau liela daļa uzņēmumu sākās strādāt legāli un maksāt nodokļus.
līdz 2008 gadam maz kuros uzņēmumos bija aplokšņu algas, daudzi maksāja visu oficiāli, + veselības apdrošināšanas u.c labumi.
Tas ir pateicoties ekonomikai, nevis valstij
Un ko darīja valsts - ierēdņu skaitu palielināja, iestāžu budžeti auga, naudu tērēja uz visām pusēm.
Kāpēc neveidoja budžeta rezerves ?
Sākās krīze un valsts vienā mierā paceļ nodokļus. Vienkārši surper.
Es domāju ja valsts nodokļu ieņēmumi pieaugs, tā vienkārši sāks atkal šķiest naudu bezjēdzīgi un medicīnai, policijai un skolotājiem tāpat pietrūks.
03.08.2016 14:55 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits