Pagrabā ir pilns arievārījumiem, bet īsti nezinu, ko ar tiem iesākt, jo tīrajā vai ar blatmaizi ne visai garšo. Mana iztēle sniedzas tikai līdz ievārījumam ar pankūkām vai arī izmantošanai auzu pārslu kārtojumos. Ko jūs dariet ar ievārījumiem, kādās receptēs izmantojiet?
cepu ruletes, kur iekšā lieku ievārījumu, kaut kur dzirdēju, ka ķīseli vāra arī no ievārījumiem, cep pončikus pildītus, kādas plātsmaizes, debesmannu, bulciņas.
Ievārījumu vīnu esmu garšojusi. Jāsaka, ka grādīgs bija pēc vella, tik nevarēja just cik to grādu tur beigās ir, tik jūti, ka sāk uz miegu stipri vilkt (man parasti no pavairāk vīna gribas gulēt) Tik visu laiku "sita cauri" tas, ka dzēru galu galā zapts-vīnu, kas man nepatika. Īpatnēja piegarša. Un jā, visai salds. Jā, ir arī melleņu ievārījums, būs klimpas jāuztaisa!
Man vārīt patīk vairāk nekā ēst.. tāpēc bieži vien tos skaisti iepakoju nesu kā ciemakukuli vai vienkārši uzdāvinu tiem, kas ēd regulāri Man reizēm patīk uzcept maizi un tad uz svaigas smērēt sviestu un ievārījumu pie melnās tējas