Jaunieši

Reitings 55
Reģ: 03.01.2016
Sveiki šis nav mans profils bet man ir jautājums :) Mana meita 16 gadi grib izīret pirti uz16 gadu dzimšanas dienu mani uzstrauc tas ko viņa tur daris un tur + vel bus puiši un tie bus vairak pat par meitenem un vai maz drikst atstat vienus visu nakti kad tik su nesastrada , vai jums liekas normaali izret kautko jauniešiem?
18.07.2016 22:39 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Nekam nav garantija, tas nenozīmē ka nevajag rīkoties pēc labākajiem ieskatiem.
20.07.2016 10:56 |

Reitings 263
Reģ: 26.02.2016
Es nezinu, kā rīkotos šādā situācijā... tiešām nezinu.
Zinu, stulbi izklausīsies, bet labāk gribētu kaķi bērnu vietā (pašai to nav), lai nav nākotnes problēmu, jo neatbalstu alkohola lietošanu un visu pārējo.
20.07.2016 11:40 |

Reitings 1584
Reģ: 29.05.2016
Nu papētīju autores profilu...nu neticu stāstam ''šis nav mans profils'':-D
99% pati ''meita'' šo diskusiju veido:-D
Bet man ienāca prātā doma...videozvans parasts telefona zvans ik pa laikam no mātes puses varētu būt risinājums, lai pārāk ''neaizsvinas'';-)
20.07.2016 11:52 |

Reitings 1653
Reģ: 25.05.2016
Lai tak tusējas. :-D Ja kaut ko salauzīs, lai paši arī sedz no savas naudas. Vienkārši lauj vinai tuseties un pec tam paveero kadas bus sekas. Ja kaut kas ne taa,nakamaja reize tev bus iemesls aizliegt (kamer berns nav pilngadigs,tev ir tadas tiesibas ;))
20.07.2016 12:23 |

Reitings 59
Reģ: 01.05.2016
Man ir 17 gadu un mēs ar draugiem ik pa laikam izīrējam vienu pirti. Sametamies naudu un ballējamies. Tā kā šeit viss ir daudz maz anonīmi, varu atklāti pastāstīt, kas tajās pirtīs notiek. Mums gan ir pilngadīgi draugi līdz pat 23 gadu vecumam, kuri visbiežāk arī paraksta līgumu, bet vienmēr ir kāds, kurš nedzer vai dzer dikti maz. Galvenais šajās pirtīs ir raksturs un ātra reakcija, ja sākas kautiņš vai cita veida ārdīšanās. Jaunieši dzer, viens ar otru runā, dejo, spēlē kavu, patiesību vai risku,kas mēdz pārvērsties pudelē. Un ja arī kāds piedzeras, tad svarīgi, lai blakus ir draugi. Un nav tā, ka visu vakaru neviens nesazvanās ar vecākiem. Varu piekrist tiem, kuri saka, ka vislabāk garšo aizliegtie augļi. Vispār esmu diezgan prātīga savam vecumam, bet ballēties man gribas. Ir bijušas reizes, kad esmu baidījusies pateikt mammai kur braukšu. Viņa domā, ka esmu pie draudzenes, bet patiesībā esmu 20 km no pilsētas. Es teiktu, ka jauniešiem šajā vecumā tomēr galvenais ir uzticība no vecāku puses un tas, lai vecāki neaizliedz pārāk daudz. Es ļoti piekrītu savas draudzenes mammai, ka tad, ja vecumā līdz 18 gadiem bērnam tiek aizliegts iztrakoties, pēc 18 viņš momentāli norausies no ķēdes. Ja Jūsu meita Jums uzticas, tas vien jau daudz nozīmē. Ja izlemiet par labu viņas idejai, sarunājiet, ka nav gluži visatļautība- ik pēc stundas viņa ziņo Jums par notiekošo. Tā būs mierīga sirds mammai un meita būs nosvinējusi savu dzimšanas dienu tieši tā, kā viņa to vēlas. :-)
20.07.2016 13:12 |

Reitings 4481
Reģ: 03.01.2014
es lautu no 18, jo pasakumos ka zinams drāžas daži labi, uztaisīs vel nepilngadīgai bērnu, ne skolu pabeigusi nekaa.
20.07.2016 17:06 |

Reitings 790
Reģ: 08.11.2015
ak, jel, kādas visas te stingras pēkšnji! laikam atcerējās ko pašas pirtīs darīja :D
es noteikti, ka ljautu pirti, bet ne ar dīkji, bet gan ar kubulu tad jau labāk. Plus, vajag pateikt, ka atbrauksi paskatīties kā vinjiem tur iet, bet nu, nav jau jābrauc, vnk pabiedēt. Tad vnk nebūs tāds balagāns :)
20.07.2016 18:24 |

Reitings 202
Reģ: 22.03.2015
Nu nepiekrītu gan, ka ja kaut kas tiek aizliegts tad pēc tam noraujas no ķēdes.
Manā ģimenē bija nerakstīts likums, ka līdz 18.gadiem alkohols netiek lietots- ar domu, ka tas tomēr var beigties ar alkoholismu un arī negatīvām sekām, kādēļ ir labāk to darīt apzinīgā vecumā.
Nu ticiet vai neticiet bet es arī tiešām nedzēru līdz 18.gadiem un arī 18.dzimšanas dienā nerāvos no ķēdes skriet uz veikalu un pirkt alkoholu. Pirmo reizi alkoholu nogaršoju kādus krietnus mēnešus pēc 18.dzimšanas dienas, apzinoties ko es lietoju, kādēļ un cik daudz. Tāpat man neizpalika studiju laiku ballītes un klubi, bet tas vienmēr tika darīts ar skaidru apziņu un mēra izjūtu.
Saviem bērniem es noteikti gribētu dot līdzīgu apziņu. Tāpat kā arī noteikti negribētu smaidīt un priecāties par tīņu seksu. Arī sekss ir atbildība- neviena kontracepcija nav 100%. Es pati ļoti labi to esmu izbaudījusi paliekot stāvoklī ar visu pareizu kontracepcijas lietošanu pēc noteikumiem, tā kā arī lietojot kontracepciju ir iespēja saskarties ar grūtniecību. Tiesa man bija vairāk gadi un biju gatava uzņemties atbildību par sekām. Cik daudzi 16 gadīgi ir gatavai šādām sekām un šādai atbildībai?
20.07.2016 18:27 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Nevajag arī aizmirst par izvarošanas gadījumiem.. Meitene var būt prātīga utt, bet.. :'-(
20.07.2016 18:28 |

Reitings 2872
Reģ: 26.10.2012
16 gadu vecumā neatļautu rīkot ballīti bez pieaugušo klātbūtnes. Vēl jo vairāk, zinot, ka pastāv iespēja, ka būs alkohols

:D man nāk smiekli lasot šo visu :D Vai tad pašām nebija 16? kādi vēl vecāki ballītēs :D
ok, savu 16 dzimšanas dienu es pirtī nesvinēju, bet gāju bieži pie citiem uz pirts tusiņiem. Protams, kāds piedzērās utt, bet nu es tad nez kas tās par kompānijām, kur te tgd par izvarošanām runā utt(t)
20.07.2016 18:40 |

Reitings 790
Reģ: 08.11.2015
es pati pazīstu personīgi vairākas meitenes...kādas meitenes...sievietes. kas pēc vidusskolas riktīgi norāvās, jo vidusskolā nedabūja patusēt vecāku stingrības dēlj. skumji ir tas, ka augstskolā tas viss notiek jau krietni augstākos tonjos un norauties var pamatīgāk, nekā pirtī vidusskolā.
20.07.2016 18:44 |

Reitings 202
Es savukārt pazīstu pāris jauniešus, kam vecāki pirka alkoholu un ļāva ballēties 15,16 gadu vecumā - ar domu labāk, lai mēs zinam kur un kā. Nu tā arī viņi joprojām dzerās kā no ķēdes norāvušies- ne viņiem ir izglītība, ne karjera, nekā. :-D
Es domāju, ka problēma ar stingrību rodas tad, ja ar bērnu, pusaudzi netiek runāts un skaidrots. Man nekad nebija vēlme norauties no ķēdes un dzert, jo mani vecāki man ļoti labi izskaidroja, kādēļ tas nebūtu jādara un man tas pašai arī šķita pieņemami un saprotami.
Tas kas reizēm man liekas kaitinoši ir vecāki, kuri tā vietā lai būtu vecāki un audzinātu savus bērnus tikai nosaka, ka viņi jau tā pat dzers utt, tad jau labāk. pati nopirkšu un atļaušu. Nav jābaidās būtu sava bērna vecākam nevis labākajam draugam.
20.07.2016 21:07 |

10 gadi
Reitings 2668
Reģ: 20.04.2014
Tas kas reizēm man liekas kaitinoši ir vecāki, kuri tā vietā lai būtu vecāki un audzinātu savus bērnus tikai nosaka, ka viņi jau tā pat dzers utt, tad jau labāk. pati nopirkšu un atļaušu. Nav jābaidās būtu sava bērna vecākam nevis labākajam draugam.

Kādēļ tu uzskati, ka, ja vecāki atļauj dzert saprātīgos daudzumos, tad izpaliek jebkāda audzināšana?
Varu sniegt ieskatu no tādas situācijas, mani vecāki ļāva man dzert mājās rīkotajās pasēdēšanās (sākot no aptuveni 14-15 gadu vecuma) un ģimenes "tusiņos", neiebilda arī tad, kad atklāti pateicu, ka svinoties kopā ar draudzenēm, lietoju alkoholu (kādos 16 gados). Vienmēr tika pamācīts, ka alkoholu ir jālieto saprātīgi, jāapzinās savs mērs, un tad arī viss būs kārtībā.
Un esmu pateicīga viņiem par to, ka ģimenē valdīja veselīga attieksme pret alkoholu. Par alkoholiķi neesmu kļuvusi, izglītību ieguvu veiksmīgi, ar karjeru viss lieliski, šobrīd ikdienā grādīgos dzērienus lietoju salīdzinoši maz.
Kas tad tik ļoti mainās brīdī, kad nosit dzimšanas stunda un jaunietim paliek 18? Parādās apziņa, kura agrāk nebija blakus? Ja vecāki pietiekami audzina savu bērnu, tad viņš arī 15 gadu vecumā skaidri apzināsies, kādēļ nevajag pārspīlēt ar alkoholu un kādas ir katras rīcības sekas.
Un starp citu, noslieces uz alkoholismu nav atkarīgas no vecuma. Ja cilvēkam tas ir gēnos, tad pilnīgi vienalga, cik gados viņš sāk lietot alkoholu - 18, 52 vai 16, risks būs vienmēr.
20.07.2016 22:25 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Vai tad pašām nebija 16? kādi vēl vecāki ballītēs

Man bija 16 un rīkotas tika mājas ballītes, vecāki arī bija... nebija tā, ka viņi visu laiku sēdēja klāt un roku turēja, bet bija :D Tas mūsu jautrībai netraucēja :D
20.07.2016 22:27 |

Reitings 2684
Reģ: 13.01.2016
laikam atcerējās ko pašas pirtīs darīja

:-D:-D sasmējos :-D
Manuprāt, tiem, kam būs vēlme dzert, seksot, pīpēt zāli utt, to darīs vienalga kur - pirtī vai arī ārpus tās. Cita lieta, vai Tev būs vēlme segt izdevumus gadījumā, ja kas tiks salauzts, un uzņemties atibldību, ja kāds iedzīvosies kādā traumā.
Un - jā, parasti jau negrib izīrēt pirti, ja nav pat 18. Esmu vairākkārt svinējusi dzimšanas dienas pirtī, kad bija 18-21 gads, un pat tad dažās vietās tika atteikts, sakot, ka izīrē pirti tikai no konkrēta vecuma.
20.07.2016 22:37 |

Reitings 1816
Reģ: 10.04.2014
Draudzenes 16 arī svinējām pirtī. iesākumā pa mierīgo gan dragi, gan radi pie galda, un tā pa palēno radi brauca prom, līdz palika tikai draugi un vecāki, kas kaut kur divatā savā nodabā bija, tikai, lai būtu tur ja nu kas. Bet mēs tāda draugu kompānija bijām diezgan saprātīgie. Jā trakas lietas darijāmm bet apzinājāmies robežu, kad apstāties
20.07.2016 22:57 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Varu sniegt ieskatu no tādas situācijas, mani vecāki ļāva man dzert mājās rīkotajās pasēdēšanās (sākot no aptuveni 14-15 gadu vecuma) un ģimenes "tusiņos", neiebilda arī tad, kad atklāti pateicu, ka svinoties kopā ar draudzenēm, lietoju alkoholu (kādos 16 gados)

Es gan nesaprotu kāpēc jāsteidzas bērni cienāt ar alkoholu. Zinu vecākus kas saviem bērniem ~ 14-16 gados "dod pagaršot" vīnu, sidru vai šampi.
Nesaprotu kāpēc ? Vai tad pa dzīvi paspēs vēl visu nogaršot. Kāpēc jāsteidzas.
Jo vēlāk sāks dzert, jo labāk. 14-16 gados, organisma spējas vēl ir daudz vājākas tik galā ar alkoholu nekā pieaugušajiem.
Neviens cilvēks negrib alkoholu kamēr nav to pagaršojis. Nav arī nekādas vēlmes ne vajadzības pēc tā.
Mani bērni arī jau drīz būs šādos gados, nedomāju viņiem kaut ko piedāvāt un viņi arī negrib, lai gan mēs ar sievu neesam nekādi atturībnieki.
21.07.2016 09:19 |

Reitings 202
Kādēļ tu uzskati, ka, ja vecāki atļauj dzert saprātīgos daudzumos, tad izpaliek jebkāda audzināšana?

Es neuzskatu, ka tā notiek vienmēr. Ir gan labi, gan slikti piemēri. Šai gadījumā es vienkārši pieminēju pašas redzētos sliktos piemērus, kur tas tika kombinēts ar vecāku vēlmi būt draugiem nevis vecākiem, jo tā vienkārši bija vieglāk. Nebūt neuzstāju apgalvot, ka vienmēr tas ir tieši tā un ne savādāk.
Protams iestājoties 18 gadiem nekas maģisks nemainās- tas vienkārši ir nedaudz saprātīgāks vecums (nu arī ne vienmēr un obligāti protams).
Alkohols ir alkohols un jebkādos daudzumos nekas ļoti labs tas organismam nav- ja ir iespējams to sākt lietot pāris gadus vēlāk, kāpēc gan nē?
Aij, varianti jau ir miljoniem un iespējamie iznākumi tikpat. Galvenais jau atrast pareizo kā palīdzēt jaunietim kļūt par veiksmīgu cilvēku un pie reizes arī dzīvi izbaudīt :-D
21.07.2016 15:36 |

10 gadi
Reitings 1660
Reģ: 29.01.2009
Pirms pāris gadiem svinējām draudzenes meitas 16 gadu jubileju. Arī pirtī. Visas formalitātes kārtoja mamma un protams atbildība arī visa bija uz vińu. Tāpēc vecāki ballējās kopā ar sīčiem līdz pusnaktij un tad devāmies prom, atstājot bērnus ballēties. Protams, zināms stress vecākiem ir, it īpaši tāpēc, ka bērni, it īpaši puiši, vēl nav iemācījušies dzert un dažiem labiem reibums izpaužās kā agresija. Bet kā risinājumu ieteiktu, lai bērni paši pańem līdzi, ko grib dzert (daudz vińi nepańems :-D ) un nepirkt meitenes vecākiem alkoholisku neko (ok, viens alkoholiskā dzēriena iepakojums un viss). Tad arī visa atbildība būs uz pašu bērnu vecākiem, kas iedevuši naudu priekš alko.
22.07.2016 12:10 |

Reitings 511
Reģ: 13.06.2015
Nu nepiekrītu gan, ka ja kaut kas tiek aizliegts tad pēc tam noraujas no ķēdes.

un kā vēl noraujas. visi man zināmie cilvēki, kurus līdz noteiktam vecumam turēja ķēdē un neko neļāva, sākot ar 18 gadu vecumu tā norāvās, ka maz nelikās. viena meitene vispār savā 18.dzimšanas dienā mātei paziņoja, ka tagad darīs ko gribēs, piedzērās un tajā pašā naktī palika stāvoklī un uz izlaidumu neatnāca, jo bija milzīgs vēders. protams, ir arī otra puse, kuri jau no ļoti agra vecuma vazājās pa tusiņiem un jau agrā vecumā izbaudīja gan alko, gan narkotikas, gan seksu un visu pārējo - tā kategorija vēl joprojām nav īsti sakārtojuši savas dzīves, bet turpina dzerstīties apkārt arī gandrīz 30 gadu vecumā.
man līdz aptuveni 15 gadu vecumam nebija laika pulciņu dēļ, bet pēc tam vecāki laida ar noteikumu, ka zin ar ko un uz kurieni dodos, cikos būšu atpakaļ, parasti bija noteikts laiks, līdz kuram jābūt mājās. man pat patika, jo parasti tas noliktais laiks tāpat bija ap to laiku, kad visi jau tā bija aizdzērušies,ka īsti vairs nebija ko darīt un palika garlaicīgi.
22.07.2016 18:09 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits