Hei, dāmas! :)
Tā kā vidusskolas diploms kabatā, nu jau ir pienācis arī mans laiks studēt un izbaudīt trakos studiju gadus. Iestājos RTU, šobrīd izskatās, ka esmu uzņemta, taču ir viena problēma.
Sīkāk- lai segtu mācību maksu, vēlos ņemt studiju kredītu, jo pašai un arī vecākiem šobrīd nav tik lieli brīvie līdzekļi, lai nosegtu to. Un te arī rodas problēma. Rokoties interneta (un arī šī foruma) dzīlēs, ieguvu info, ka pašai ir jāsedz pirmā iemaksa (ko gan skola pēc bankas pārskaitījuma atgriež), taču tas lietas būtību nemaina, jo tos pāris mēnešus, kamēr skola atgriezīs naudiņu, kaut kā ir jāizdzīvo. Tad nu man ir pāris jautājumi meitenēm, kas visam šim procesam gājušas cauri.
1. Cik liela ir šī pirmā iemaksa?
2. Ja summa ir liela, vai ir iespējams vienoties tikai par kādas daļas samaksu?(teiksim, 25% no pusgada maksas)
3. Varbūt ir iespējams sarunāt, ka skola sagaida bankas maksājumu?
4. Varbūt, kādai ir bijusi pieredze ar šo un viņa var pastāstīt, cik pretīmnākoša ir skola un tās vadība?
Īsumā gribu dzirdēt lietotāju pieredzi šajā jautājumā.
Rīt, protams, zvanīšu uz skolu, bet viedokļus gribētu dzirdēt jau tagad.
P.s. RTU mājaslapu esmu izpētījusi un šādu info neatrodu. (Neizslēdzu iespēju, ka man uz acīm uzkāpis zilonis un tā ir paslīdējusi man garām:-D).
Paldies jau iepriekš. :)
P.s.s. Zinu, ka arī šajā forumā ir info, bet tā tomēr ir nedaudz novecojusi. (s)