Vai esmu pērkama?

Reitings 449
Reģ: 09.11.2010
Vakar bija interesanta saruna ar māsu, kur viņa mani beigās pat nosauca par pērkamu m… Nē, runa nav par to :-D Runa ir par darbu.
Piecus gadus biju nostrādājusi vienā darba vietā, bet tikai vienu reizi biju saņēmusi nelielu algas pielikumu. Pēdējos divus gadus vairākkārt viņiem prasīju algas pielikumu, bet nesaņēmu, līdz beigās aizgāju prom.
Atradu labāk apmaksātu darbu, bet tur viss nenotika tik gludi un apstākļu sakritība, nomainīju atkal. Vairākkārt. Nē, man nepatīk bieži mainīt darbus, patīk stabilitāte, bet vienkārši joprojām neesmu atradusi tādu darbu, kur alga mani apmierinātu.
Īsāk sakot, man ir izveidojusies nostāja, ka man ir vienalga, kur es strādāju, es iešu pie tā, kur maksās vairāk. Māsa bija šokā par tādu manu izteikumu, jo esot taču bez maz vai jāmīl sava darbavieta, jābūt lojālam un varbūt kādu dienu uzkalposies augstāk.
Bet es saku, ka es tāpat nemīlēšu nevienu darba devēju. Tāpat man neviens darbs nebūs mīļāks par maniem personiskajiem mērķiem. Tāpat man nebūs ideāla saskaņa ne ar vienu šefu. Mīlēt un būt lojāla es varēšu būt tikai savam biznesam, kur es piepildu savus sapņus, nevis kalpoju kāda cita sapņa labā. Tāds man arī ir mērķis pēc gadiem, bet pagaidām strādāt jebkur, ka tikai vairāk maksā un ātrāk varu sakrāt saviem mērķiem.
Kāda ir jūsu nostāja šajā jautājumā?
15.07.2016 11:06 |

Reitings 239
Reģ: 16.03.2015
Unique -diez, ja tevi atteiktos uzturēt draugs, vai ja tāda tev nebūtu, tad tev arī būtu vienalga cik pelni? Kā tad tu sevi spētu nodrošināt piemēram ar 200 eiro algu?
15.07.2016 21:39 |

Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Nemaz tālāk par pārrunām neietu, ja man par pilnu slodzi solītu 200eur :D
15.07.2016 22:04 |

Reitings 239
Reģ: 16.03.2015
Bet tu teici, ka tev vienalga cik liela būtu alga. Ja par 200 eiro neietu strādāt, tad par minimālo -260 ietu? Vai kā tur īsti ir?
15.07.2016 22:09 |

Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Algai ir jābūt labai. Bet..es pamestu darbu, kurā man nepatīk, pat, ja tur ļoti labi maksātu.
15.07.2016 22:29 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Normals darba devejs vienmer atri atradis citu labaku/tikapt labu darbinieku vinja vietaa.

Jā, bet redzi, tas strādā divos virzienos - normāls darbinieks arī ilgi bez darba nesēdēs.
Jā, man arī ir bijis periods, kad strādāju par smieklīgu algu, lai iegūtu tādu pieredzi, kādu man gribas. Bet šodien - es zinu, cik vidēji saņem cilvēki manā jomā. Darba pieredze arī ir. Zināma, teiksim, darba kvalitāte - arī. Lai pēkšņi ne no šā ne no tā sāktu strādāt atkal par iesācēja algu, tur būtu jābūt labam IEMESLAM. Teiksim, iespēja apgūt kaut ko jaunu, pārkvalificēties. Vai kāds pasākums, kas dod iespēju iegūt pazīšanos/parādīt sevi (ar cerību, ka tas noderēs nākotnē). Nu, kaut kas tāds. Bet visādi citādi, priekš kam? Tikai tāpēc, ka SIA Maijpuķīte ātri atradīs labāku manā vietā? Tak lai atrod, man jau nav žēl!
15.07.2016 23:07 |

Reitings 1129
Reģ: 19.04.2015
Normals darba devejs vienmer atri atradis citu labaku/tikapt labu darbinieku vinja vietaa.

Nu nesaki viss. Ir ļooti grūti atrast labus darbiniekus. Jāsaka, ka nebrīnos, kāpēc daudzi jaunieši ir bez darba. Tāpat arī savas sfēras profesionāļus ir grūti atrast.
Autorei pareiza nostāja. Uz darbu, pirmkārt, iet strādāt un pelnīt naudu, nevis draudzēties. Viss cits seko pēc naudas.
15.07.2016 23:18 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Autorei pareiza nostāja. Uz darbu, pirmkārt, iet strādāt un pelnīt naudu, nevis draudzēties. Viss cits seko pēc naudas.
Tiesi ta! Kada mistiskas lojalitates varda bus leta mauk,,, pardosies leti, sevi leti vertes. Visi tadi nav! ES vispar uz darbu neietu ja man nemaksatu.
15.07.2016 23:25 |

Reitings 23705
Turklat tada staigasana no viena sarba uz otru rada looti sliktu iespaidu. Nevienam darba devejam nevajag nepastavigu darbinieku un kas
Pec pieredzes, pilnigas mulkibas. Tikai PSRS laikos gadu desmitiem ka vergi stradaja viena darbavieta un ar to lepojas. Visa pasaule ir citadi, ka labaka vieta cilveki pat uz citu valsts galu parcelas ar gimeni! :-P
15.07.2016 23:27 |

Reitings 23705
Nerea- Normals darba devejs vienmer atri atradis citu labaku/tikapt labu darbinieku vinja vietaa. Cilveku LV pietiekami, vienam alga likas par mazu, citam bus tiesi laikaa.
Te diemzel tu smagi kludies, es pat nerunaju par skolu, bernudarziem , medicinu, tirdzniecibu. VISUR katastrofali trukst darbinieku. Diemzel. :-P
15.07.2016 23:29 |

Reitings 1129
Reģ: 19.04.2015
Par tēmas nosaukumu. Ekonomikā ir jēdziens "pirkt darbaspēku", tā ka atbilde ir jā, esi pērkama, kā jau visi, kas strādā. :-) Darba devējs galu galā pieņem cilvēku darbā ne jau patīkamas personības dēļ, bet prasmju dēļ apmaiņā pret naudu.
15.07.2016 23:38 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)