Sieviešu seksualitāte mūsdienu sabiedrībā

Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Pirmkārt, uzsveru, ka šis nav troļļu un jēlību temats.
Noskatījos norvēģu dokumentālo filmu, kas veltīta šai tēmai:
https://www.youtube.com/watch?v=7LJ6lybu634
Kāds būtu Jūsu viedoklis šajā jautājumā?
Jūsuprāt, vai starp vīriešiem un sievietēm ir vērojams kāds psiholoģisks dismorfisms?
Nav noslēpums, ka mūsu kultūra pret sieviešu seksualitāti tomēr ir daudz kritiskāka, ja salīdzinām ar vīriešu. Jūsuprāt, kāds tam iemesls? Galu galā aptuveni pusi sabiedrības taču veido sievietes.
Kādas ir jūsu nospraustās robežas "brīvām" attiecībām?
Vai esat izjutušas "morālās paģiras" vai nosodījumu savas seksualitātes dēļ? Ja esat, tad, jūsuprāt, kāda iemesla dēļ?
12.07.2016 19:55 |

Reitings 1716
Reģ: 27.07.2012
Pilnīgi iespējams, jo tikai šķiroties uzzināju, ka biju viņam pirmā. Tāpēc, pilnīgi ticami, ka tas bija kompleksu dēļ.
14.07.2016 23:09 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Ir bijis nedaudz sāpīgi, ja attiecībās, runājot par pagātni no otras puses izjūti nosodījumu.
Man vispār šķiet, ka ir lieki attiecībās dalīties ar intīmo pagātni.. Reizēm cilvēkam ir tiesības nezināt :)
14.07.2016 23:13 |

Reitings 1868
Man vispār šķiet, ka ir lieki attiecībās dalīties ar intīmo pagātni.. Reizēm cilvēkam ir tiesības nezināt :)

Es domāju, ka ļoti svarīgi ir tas, kādā formā pasniedz savu pagātni un bijušos partnerus.
14.07.2016 23:18 |

Reitings 1716
Tas pat nebija par partneriem un to skaitu, bet par vecumu, kurā tika zaudēta nevainība. Bet piekrītu, ka ir lietas, ko var neatklāt. :-)
Bet ļoti daudzi cilvēki pēc tā izdara kaut kādus secinājumus, pat nezinot citus apstākļus. Es domāju, ka daudzi no šiem aizspriedumiem radušies kristietības ieteikmē, jo man reiz bija saruna ar paziņu-kristieti, par seksu pirms kāzām, kurā viņa paziņoja, ka es pie altāra atcerēšoties savus bijušos partnerus.. Tā ir viena no absurdākajām lietām, ko esmu dzirdējusi.
14.07.2016 23:28 |

Reitings 1716
Manuprāt, galvenais, ko cilvēks pats jūt un kā vērtē savu rīcību! :-)
14.07.2016 23:29 |

Reitings 1868
Tas pat nebija par partneriem un to skaitu, bet par vecumu, kurā tika zaudēta nevainība.

Neapvainojies, bet izklausās, ka konkrētajam puisim bija gadiņi 15-16.
Es domāju, ka daudzi no šiem aizspriedumiem radušies kristietības ieteikmē

Oponēšu - palasi dainas, kā tur vērtē tautu meitu "vainadziņus". Neesmu manījis, ka tautu dēliem vainadziņš arī būtu vērtībā.
14.07.2016 23:34 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
es pie altāra atcerēšoties savus bijušos partnerus..
Ja nav Alcheimers, tad atcerēties var arī citos brīžos :D :D
14.07.2016 23:37 |

Reitings 170
Reģ: 16.03.2016
Iemetu aci video, bet man tas neticami krita uz nerviem sava stulbuma dēļ. Tikai norvēģi sava nenormālā politkorektuma dēļ var brīnīties par tik elementārām lietām. Protams, ka ir atšķirības starp vīriešu un sieviešu seksualitāti, kas radušas evolūcijas rezultātā. Vīrieši vēlas izplatīt savus gēnus cik daudz vien iespējams, sievietes ir piesardzīgākas, jo sekss nozīmē grūtniecību, pēcnācējus un rūpes par tiem. Bērniem ir lielākas izredzes izdzīvot, ja par viņiem rūpējas arī tēvs, tāpēc sievietes vēlas mazāku skaitu seksa partneru un vēlas nodibināt emocionālu saikni, kas piesaistītu vīrieti ģimenei.

Kārtējā dura, kas citus sauc par stulbiem bet pati nodarbojas ar kaut kādu ezotērisku redukcionismu, kurš no zinātnes skatpunkta ir parasta bābu basņa.
Nav noslēpums, ka mūsu kultūra pret sieviešu seksualitāti tomēr ir daudz kritiskāka, ja salīdzinām ar vīriešu. Jūsuprāt, kāds tam iemesls? Galu galā aptuveni pusi sabiedrības taču veido sievietes.
Kādas ir jūsu nospraustās robežas "brīvām" attiecībām?
Vai esat izjutušas "morālās paģiras" vai nosodījumu savas seksualitātes dēļ? Ja esat, tad, jūsuprāt, kāda iemesla dēļ?

Sabiedrība ir kritiska kā pret vīriešu, tā pret bābu seksualitāti. Atšķirība ir tikai tajā, ka bābas ir mentāli vājas un šim spiedienam viegli padodas, kamēr veči nē.
14.07.2016 23:46 |

Reitings 1716
Nē, diemžēl, viņam bija gadiņi 23:-D Bet nu tur bija savi putni cilvēkam un tā ir pagātne.
14.07.2016 23:49 |

Reitings 751
Reģ: 02.12.2015
Sabiedrība ir kritiska kā pret vīriešu, tā pret bābu seksualitāti.

Varu piekrist. Man personīgi izlaidīgs dzīvesveids nešķiet pieņemams ne sievietei, ne vīrietim.
15.07.2016 00:51 |

Reitings 751
Reģ: 02.12.2015
Pirms pāris dienām FB redzēju šādu ainiņu:
https://www.facebook.com/JustBar/photos/?tab=album&album_id=1132399986783278
Domāju, ja Latvijā meitenes var atļauties uzvesties šādi, tad es īsti neredzu, kur tas trakais kritiskums pret sieviešu seksualitāti. Neredzu, lai klubos tiktu veidoti "slapjo caurspīdīgo biksīšu konkursi vīriešiem". Man liekas, ka sievietes savu seksualitāti parāda daudz vairāk un bieži negatīvā nozīmē - kā linkā, manuprāt, nav nekas pievilcīgs nekā vīrieši. Un kas gan tur nosodošs, ja kāds pasaka kaut ko sliktu par šādu sieviešu uzvedību..
15.07.2016 00:55 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Sabiedrība vienmēr kaut ko nosodīs. Ja ne seksualitāti, tad kaut ko citu.
Un nosodītāji jūt ka cilvēks cenšas laboties un izpatikt sabiedrībai, tad tā viņu grauzīs tālāk.
To vislabāk var redzēt no populāriem cilvēkiem kuri cenšas slēpt savu privāto dzīvi un izskatīsies labi sabiedrības acīs. Tos tāpat noēdīs bez sāls.
Bieza āda un vienaldzība, par to ko domā citi par tevi un visi liksies mierā.
15.07.2016 08:36 |

Reitings 559
Reģ: 08.06.2014
Man personīgi izlaidīgs dzīvesveids nešķiet pieņemams ne sievietei, ne vīrietim.

Pilnīgi piekrītu. Nav tā,ka es kādu nosodītu,bet pati tādu vīrieti ar tādu pagātni gan negribētu. :-)
15.07.2016 10:21 |

Reitings 790
Reģ: 08.11.2015
Vau, kāds abstrakts temats. :)
Es līdz galam nesapratu, kādā veidā tieši autors runā par dismorfismu, ārēju, kas ir saistīs ar taustāmo (izskats) vai iekšējo (personības iezīmes)?
Ar dismorfiju tradicionāli apzīmē deformāciju, kas ir kaut kas ārpus normas, ne tāds, kādam tam jābūt. Piemēram, izkusis saldējums :)
Tādā gadījumā ir jāuzdod jautājums par to, kāds tad ir pareizais variants?
Par pārējo- seksualitātei manuprāt, nav sakars ar vietu, drīzāk ar kultūru. Kur mazāk prāta kultūras, tur vairāk seksualizācijas. Kur Vairāk prāta kultūras, tur mazāk seksualizācijas. Mēs pašlaik nebūt nedzīvojam tādā laikā, kad sieviešu seksualizācija un seksisms būtu savā augstākajā virsotnē.
Viens tāds posms bija jau Amerikā pagājušā gadsimta 40. gados un Pasaulē 20. gadsimta beigās :)
15.07.2016 10:52 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Iemesls tam, ka sievietes nejūtas priecīgas pēc vienas nakts sakara var būt arī vīriešu neprasmīgums gultā. Vienas nakts sakaram viņi necenšas sniegt baudu, bet tikai ņemt. Ir sievietes, kam ir grūtāk sasniegt orgasmu. Citām ir vajadzīga emocionāla saikne. Tāpēc pēc vienas nakts sakara, kurā netika gūta bauda, šaubos, vai ir iemesls justies apmierinātai.
15.07.2016 13:57 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits