Uzskatu, ka ar darbiem jāpalīdz, bet normas robežās. Bērns nav atbildīgs par to, ko vecāki grib. Nevar tikt galā ar ravēšanu - izroc, iestādi zāli. Kartupeļus vairs nevari savākt - uzroc, iestādi zāli. Ogas grūti lasīt - roc tik ārā un stādi zāli. Malku grūti saskaldīt - pērc jau saskaldītu.
Nu nav bērnam jāskraida pie vecākiem darīt visus darbus, nav. Ja vecākiem ir pa grūtu, tad pašiem pirmām kārtām jādomā kā šīs grūtības atrisināt, nevis jāuzveļ bērniem.
Man tādu īstu lauku nav, vecmammai maza vasarnīca tikai, bet drauga vecākiem gan ir privātmāja ar dārzu..un jā, es dažreiz varu tikai pabrīnīties cik daudz viņi nevar un jādara draugam. Tā nevarēšana arī tāda interesanta, es pat teiktu nevis nevarēšana, bet negribēšana un uzskatīšana, ka dēlam ir pienākums to darīt. Brīvdienās, protams, var atpūsties, bet nu lielākoties ir tā, ka, ja dēls atbrauc, tad darbu sarakstiņš ātri vien tiek sagatavots. Darbu nav daudz un palīdzēt ir prieks, bet nu, ja sūdzas, ka grūti, tad lietas labā kkas arī jādara, bet kad ierosina kādu nto puķu dobi likvidēt (jo ir taču grūti), tad ni un ni. To viņiem vajag, šito arī vajag - brauc tik un strādā. Vēl labāk būtu, ka pārceltos ar mani pie viņiem. Būtu taču vieglāk.. interesanti kuram tad :D
Un nē, mēs tīri labi iztiekam bez viņu burkām. Nemam reti, lai nebūtu pārmetumu un tīri labi arī iztiekam bez viņām.