Bez manis manā vietā izlemj, kur es mācišos.

Reitings 35
Reģ: 27.06.2016
Nejauši izdzirdēju mammas un vecmammas sarunu. Vecmamma tādā iedomīgā toni:"Nu ko, ies uz BSA filiāli, labi mācīsies, darbu ātri atradīs. Viss.", mamma piebilst: "Nu jā, tur mums pazīstams cilvēks, labas attiecības, gan jau labas rekomendācijas būs(par mani)."
Kaut kāds sviests. Vispār kādā sakarā viņas lemj par to, kur es iešu studēt, sajūta, ka man ir 15 gadi nevis 24. Tā jau es līdz 21 gadam pacietu visu šito lemšanu manā vietā, vēlāk sāku streikot, un tagad atkal sākas. Pilnīgi vienalga kas mani interesē, pat nav nekādas saprašanas par to, kādas studiju programmas piedāvā BSA un vai mani kaut kas no tā piesaista, pietam tas viss ir par maksu. Un 4 gadi.
Pie tā visa klāt nāk tas, ka esmu briesmīga sociofobe, tāpēc izlēmu, ka man tuvāk bus IT sfēra, tas arī mani +- interesē. Varbūt viņām kauns, kas es mācīšos koledžā, neliekas gana prestiži? Vai arī domā, ka esmu par stulbu priekš tā..
Negribu strīdēties, jo sava viedokļa izteikšana beidzas ar lamāšanos, ka es neko nesaprotu.
Kā man būt?
Negribu mācīties to, kas neinteresē, tikai tāpēc, ka vecmammai liekas, ka tas ir kruta, un mammai kaut kas pastāstīja, ka programma sociālais darbs ir ļoti daudzveidīga, pēc tam ir daudz iespēju kur strādāt, un tagad viņa jau pāris gadus par to tik runā, jo neko citu nezina par citām profesiju iespējām.
04.07.2016 16:36 |

10 gadi
Reitings 3818
Reģ: 06.05.2014
Tieši tā, studijas var ar pusslodzes darbu kaut apvienot, tādā veidā nebūs jādejo pēc mātes stabules. Kojās ar var dzīvot, nav dzīvoklis obligāts katram otrajam studentam. Ir stipendijas, studējošais kredīts. Ja gribi darīt, kas tevi saista, tad dari bez atrunām.
04.07.2016 19:11 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Nepastāv iespēja dzīvot pie mammas un studēt IT? Vismaz dzīvesvietas izdevumi atkritīs. Mamma ar omi papukstēs, papukstēs ... un tad jau saradīs ar situāciju ;)
04.07.2016 19:33 |

Reitings 50
Reģ: 06.12.2015
Tā ir plaša sfēra (IT), kas tieši Tev interesē ja nav noslēpums?
04.07.2016 21:08 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
IT sfēra ir plaša, studiju programmu izvēle gan augstskolās nav diezko plaša.
04.07.2016 21:09 |

Reitings 50
Reģ: 06.12.2015
Nu man ir cita pieredze. :-)
04.07.2016 21:13 |

Reitings 35
Reģ: 27.06.2016
nav noslēpums. sist.admin.
04.07.2016 21:55 |

10 gadi
Reitings 197
Reģ: 29.01.2009
Takš izvācies no vecākiem un dzīvo atsevišķi,strādā un studē, ko vēlies. Ja Rīgā ir "pārāk dārgi", tad Jēkabpilī smiekla nauda par īri jāmaksā. :-D
05.07.2016 00:12 |

Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Dieviņ mīļais... Vecāki maksājot nepasūta mūziku. Tā nav jābūt! Vecāki atbalsta savus nērnus un gulda to nākotnē. Tev NAV jādar tas, ko mamma saka. Brauc prom no tā Jēkabštata. Tur nekā nav. Un labu izglītību tur neiegūsi. Brauc uz daugavpili (tur, starp citu, baigās naudas saguldītaa un viss smuki atrestaurēts, labākais studiju aprīkojums, maz studēt gribētāju un labas iespējas tikt budžetā), Rīgu, Jelgavu, Liepāju. Jo tālāk jo labāk. Tas nāks Tev tikai par labu. Piesakies kojās un atrodi darbiņu vakaros, brīvdienās. Un studē to ko vēlies, nevis to, ko mamma grib. Sit kāju grīdā un saki - es darīšu, kā vēlos.
05.07.2016 07:28 |

10 gadi
Reitings 4364
Reģ: 03.08.2009
Ja mamma maksā - tad mamma pasūta mūziku

Nu nopietni? Katram bērnam ir tiesības izvēlēties, ko studēt. Ieteiktu iet studēt uz Rīgu vai Daugavpili, dzīvot kojās. Ir arī studējošā kredīts, kas palīdz ar izdzīvošanu. Sāksi strādāt, varēsi atteikties no kredīta. Un IT studenti parasti sāk strādāt jau studiju laikā.
05.07.2016 07:54 |

Reitings 90
Reģ: 24.07.2010
Nu acīmredzot Tava mamma neko nesaprot par studiju iespējām, ja var sociālo darbu ieteikt IT vietā. :-D
Bet Tu pati arī esi vainīga, nesaku to nosodošā ziņā, bet ir taču visas iespējas dzīvot patstāvīgi. Es Tavā vietā noteikti pārvāktos uz Rīgu vai Daugavpili, pēc iespējas tālāk no vecākiem. Kā jau citas meitenes raksta, ir studējošā kredīts, ja nemaldos, 180eu mēnesī, studentu kredīts, lai nosegtu studiju maksu, ja netiec budžetā. Un studijas VAR savienot ar darbu. Es pazīstu cilvēkus, kas studē Medicīnas fakultātē, kur studijas ir grūtas un smagas it īpaši pirmajos gados, bet viņi jau pirmajā kursā strādā pa vakariem. Iespējas ir, vajag tikai gribēt un darīt. Var arī pa naktīm strādāt.
Un, ja pārvācies uz Rīgu, varu Tev ieteikt pāris darba vietas, kuras varēsi savienot ar studijām un alga arī ir pietiekama, lai nosegtu visus savus izdevumus.
06.07.2016 14:22 |

Reitings 646
Reģ: 23.02.2015
Man vienai draudzenei arī šitā apmaksāja vecāki studijas.
Tas ir ņēma studiju kredītu.
Beigās viņa nepabeidza.
Vispār man jau no paša sākuma likās, ka tā bija viņas muteres ideja.
Viņai kaut ko situ vajadzēja studēt.
Bet, tajā profesijā ir baigā pārprodukcija. Tur katru gadu beidz ntās studentu masas tās studijas.
Bet, tagad labi iekārtojusies tāpat dzīvē bez studiju pabeigšanas.
:-):-):-)
07.07.2016 10:43 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits