Kas mainījies pēc bērna?

10 gadi
Reitings 2348
Reģ: 27.02.2011
Kas ir mainījies jūsu dzīvē un attiecībās pēc bērna dzimšanas? Atklāti un godīgi, ne tikai pozitīvo :)
03.07.2016 22:40 |

Reitings 187
Reģ: 14.09.2015
Manam dēliņam ir gandrīz 4 mēneši. Viņš pa dienu guļ ļoti maz un, ja paliek viens, tad kliedz un raud līdz esmu atpakaļ/
1) Ikdienā vairs tā nepucējos, bet, kad kaut kur izejam, tad pucējos vairāk kā iepriekš
2) Māja vairs nav tik perfektā kārtībā kā bija
3) Ēdu tikai, kad man mazais princis atļauj un parasti kaut ko ātri pagatavojamu :D
4) Ar draugu viss ir tieši tāpat, ja ne labāk
5) Pagulēt, protams, vairs tā nevar, bet esmu jau pieradusi pie celšanās 2-3 reizes naktī un tad jau no 5 sākt dienu
Cepums tām, kam izdodas ar bēbi gan uzkrāsoties, gan matus sataisīt. Man nesanāk, bet to gan vairs neuzskatu par svarīgāko vairs.
04.07.2016 10:38 |

Reitings 484
Reģ: 15.01.2016
Oi, es gan nevarētu pateikt, ka nekas dzīvē īpaši nav mainījies. Mainījies ir pilnīgi viss. Man bērns ir no nemierīgajiem, tāpēc nevaru teikt, ka būtu viegli, bet tas viennozīmīgi ir tā vērts.

No mīnusiem - dienas režīms jāpielāgo bērnam, laika sev un divvientulībai ar vīru ir ļoti maz. Traucēts nakts miegs. Reizēm tāāā gribas atlaisties dīvānā un neko nedarīt, bet tādas opcijas nav. Laikam lielākais mīnuss - mazāk komunikācijas ar citiem, attiecības ar draudzenēm attālinājušās. Neesmu no tām mammām, kuras visur iet ar bēbi, jo, lai arī manam tūlīt būs gads, vēl aizvien guļ 2x dienā, līdz ar to, kamēr es sataisos kaut kur doties un nokļūstu tur, drīz vien mazais jau atkal grib gulēt. Un guļ viņš tikai savā gultiņā vai arī, ja gultiņa nav pieejama, man klēpī, kas, protams, man šķiet apgrūtinoši + vēl visas citas bēbju lietas, tāpēc daaaudz vienkāršāk man šķiet nekur neiet. Pat nesaprotu, kā citām mammām izdodas ar prieku turpināt aktīvu sabiedrisko dzīvi. :-)

No plusiem - esmu iepazinusi beznosacījumu mīlestību, pirms tam nevarēju iedomāties, kā tas ir. Vērot, kā mazais kunkulītis pārtop par īstu cilvēku ir fantastiski, par to varu jūsmot katru dienu no rīta līdz vakaram. Šķiet, ka dzīvei beidzot ir jēga. Agrāk, lai arī bija ceļojumi, teātri, deju nodarbības un 100 citas lietas, viss likās tukšs un nekāds, bieži mocīja bezcerības sajūta un apātija. Tagad tā vairs nav, droši vien agrāk bija pārāk daudz brīvā laika. :-P

Attiecībās ar vīru, jāsaka, ka viss ne vienmēr bijis saulaini, it īpaši pēcdzemdību periodā, hormoniem plosoties, viss rādījās brīžiem pavisam melnās krāsās. Posms pēc bērna piedzimšanas nebija viegls. Bet tagad jau viss atkal ir lieliski. Kopumā jāsaka, ka bērns ir dzīvi padarījis foršāku. :-)
04.07.2016 11:04 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Ja gribas kaut kur braukt vai iziet - nav tā,ka var sataisīties un paņemt tikai somiņu. Ir jāpiekrāmē viss bagāžnieks ar bēbju lietām. Gatavojot ir jāpiedomā vairāk, lai arī bērnam var iedot, vai jāgatavo atsevišķi kaut kas.

Šis laikam vienīgais " tāds " mīnus un izdevumi dubultā. Pārejais tikai plusi un sīkumi.
04.07.2016 11:24 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
kadas ir tas bebju lietas ? man vienmer viss bija sakremets ratu soma un to viegli vareja ponemt lidzi ....
04.07.2016 11:30 |

Reitings 484
kadas ir tas bebju lietas ? man vienmer viss bija sakremets ratu soma un to viegli vareja ponemt lidzi ....

Es ar bēbju lietām vairāk biju domājusi to, ka tam bēbim vajag arī ēst, pamperu mainīt, un par to jādomā - kad, kur, kā, tad vēl vienā vecumposmā vēdersāpes, citā - nepatika pret svešiem cilvēkiem, citā - vēl kaut kas, un rezultātā citi čiliņā atpūšas (maniem draugiem bērnu nav), kamēr es visu vakaru ņemos ar bērnu... nu, man no tā prieks ir tieši 0. Pienākuma pēc dažreiz kaut kur aizbraucu, kad draugi aicina, bet to tad vairāk paciešu nekā izbaudu. Nez, varbūt arī atkarīgs no bērna, reiz redzēju, kā paziņa vienkārši nosēdina mazo sev blakus un šis tur laimīgs sēž, mamma var mierīgi papļāpāt un atpūsties, tad jau droši vien viegli. Man tā nav, max 2 miera minūtes varu dabūt, kad mazajam jau kaut ko vajag no manis. :-D
04.07.2016 11:46 |

Reitings 266
Reģ: 05.07.2013
Manam vīriņam tikai 1,5 mēnesis, un viss ir savādāk kā bija.

Pozitīvais:
•tik lielu mīlestību nebiju jutusi
•vienmēr ir ko darīt
•ir forši iet pastaigās, jo ir ar ko kopā iet
•uzzināju daudz jauna par sevi (no guļavas kļuvu par negulētāju, dēļ mazā varētu kalnus gāzt..)
•instagrams kļuvis mīļāks, skaistāks..
•māku novērtēt sīkumus

Mīnusi:
•kļuvu greizsirdīga uz draugu, kad viņš daudz laika pavada ar draugiem, kamēr es naktīs neguļu, auklēju bebi un esmu pa mājām.
•nevaru paēst kad gribu, bet kad varu
•arī duša ir kad varu nevis kad gribu
•māja arī biežāk jākārto
•nevar paņemt somu un iet, vēl "jāsapako" bebis un tikai tad var doties
•visas balles vairs nav mūsējās

Nu principā pirmais mēnesis bija diezgan grūts, dēļ smagām dzemdībām, apsēsties varēju pēc mēneša, kamēr vēl apradu ar situāciju, bet ar katru dienu kļūstu gan skaistāka, gan pozitīvāka.
04.07.2016 11:47 |

Reitings 2350
Reģ: 03.05.2016
Ja mums būs tā kā daudzi saka, ka ar katru mēnesi paliks arvien vieglāk, tad būšu laimīgākā mamma pasaulē, jo pat pirmais mēnesis nebija traks kā visi solīja. Ja aplauzīšos, tad gan jau vīns un cigarete spēs to visu atsvērt. :D
04.07.2016 11:48 |

10 gadi
Reitings 2793
Reģ: 09.12.2010
Kā var nebūt laika ieiet dušā vai izmazgāt matus? :-| Bērnam taču ir arī tēvs.
04.07.2016 11:52 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Kā var nebūt laika ieiet dušā vai izmazgāt matus? Bērnam taču ir arī tēvs.

gluzi manas domas , tas tacu ir max 30 min ..... :)))
04.07.2016 11:53 |

Reitings 484
Vai tad kāda teica, ka neiet dušā? :-D Pāris meitenes minēja, ka iet dušā kad var, nevis, kad grib, kas droši vien nozīmē - kad tēvs ir pārnācis no darba.
04.07.2016 11:56 |

10 gadi
Reitings 936
Reģ: 01.10.2009
Interesanti kā katra māmiņa pati izplāno savu laiku un ar kādu domu pieiet visam šim jautājumam. Zinu pāri māmiņas, kuras izskatās tik pat labi kā meitenes, kurām nav bērnu vai pat vēl labāk. Un es runāju par tādām kurām mazuļi ir zem gada. Gan sakopties, gan paēst, gan pasportot ir laiks. Un nejau viņām ir auklītes vai arī nav tā, ka vīri vai kāds cits visu laiku ņemās ar mazo. Nav arī tā, ka viņu bērni ir nežēlīgi mierīgi un tikai to vien dara kā guļ vai klusībā pēta apkārtni.
Redzēs kā man ies, bet es cenšos sevi jau tagad noskaņot pozitīvi.:-)
04.07.2016 11:58 |

10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
Tīri fiziski man nekas nav grūti.
Grūti ir tikai sēdēt mēnešiem mājās.
Un pietrūkst spontanitātes uz pasākumiem.
04.07.2016 12:01 |

Reitings 2350
Varbūt ir bērni, kuru prasa nuuu ļooooti daudz uzmanības un nevar ne uz sekundi atstāt vienus, kad jau asaras pa gaisu un māmiņas uz to pavelkas. Ir gadījies, kad ieeju dušā un mazā paspējusi sākt raudāt. Neskriešu taču pa galvu pa kaklu ārā, jo esmu cilvēks ar savām vajadzībām, citādi pēc 10 gadiem būšu aizmirsusi sievieti sevī. Mums kompromiss ir atvērt vannas istabas durvis, lai viņa dzird manu balsi. Dažreiz nostrādā. Bērnam vajag mīlošu mammu, bet vajag arī laimīgu, sakoptu, starojošu māmiņu. Domāju, variants ir ņemt bērnu līdzi autobeņķī vai kā tamlīdzīgi.
04.07.2016 12:03 |

10 gadi
Reitings 2793
Bērnam vajag mīlošu mammu, bet vajag arī laimīgu, sakoptu, starojošu māmiņu.

Un, jo laimīgāka mamma, jo mierīgāks bērns. :)
04.07.2016 12:06 |

Reitings 2350
Ir gadījies, ka nepaspēju izdzert kafiju vai paēst, bet tā ir tikai manis pašas, ne bērna vaina, jo neesmu mācējusi saplānot laiku. :-)
04.07.2016 12:09 |

Reitings 334
Reģ: 02.07.2016
Agresīvā grūtniece
Jums taču ir tikai pašas pirmās "minūtes" kopā. Man liekas, ka vēl pārragri priecāties. Protams, novēlu tikai to vieglāko un labāko:-)
Sākumā bērns tikai ēd, guļ, kakā un raud. Ja visādi citādi viss ir kārtībā un punčsāpju nav, tad sākums nav tik grūts.
04.07.2016 12:21 |

10 gadi
Reitings 2793

Reitings 334
Vai tad kāda teica, ka neiet dušā? Pāris meitenes minēja, ka iet dušā kad var, nevis, kad grib, kas droši vien nozīmē - kad tēvs ir pārnācis no darba.

+++
protams, ja vīrietis cauru dienu ir mājās, tad var sanākt arī,kad grib, bet ja vīrietis strādā, tad viss sanāk, kad var, nevis,kā kādreiz - ienāca prātā pusdienlaikā iet vannā pasēdēt - eju. Tagad - nekā. Gaidi vīru mājās!
04.07.2016 12:23 |

Reitings 334
Domāju, variants ir ņemt bērnu līdzi autobeņķī vai kā tamlīdzīgi.

Cik tad ilgi bērns būs ar mieru tajā beņķī sēdēt? :-D
Kamēr viņš ir tikai guļošs - kur noliki, tur paņēmi, tikmēr jā, tā ir opcija. Līdz ar velšanos sākas jautrība.
04.07.2016 12:25 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009

Mums pārsvarā aktīvā atpūta pie dažādiem ūdeņiem un uz vairākām dienām.
Tad nu jābūt līdz daudz, daudz maiņas drēbes un apavi + krokodīs un citas mantas :D
Vairs jau nav bebis, kad pietika tikai ar pamersomu un slingu :D
04.07.2016 12:25 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits