Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Palīgā - tārpi ziedkāpostos!

 
Reitings 456
Reģ: 16.01.2016
Parasti ēdienu manā ģimenē gatavo mamma, taču dažas dienas atpakaļ es pati vēlējos pagatavot iecienītos ceptos ziedkāpostus. Kāda laime, ka pirms uzslēgt uguni es sagrieztos gabaliņus liku ūdenī. Tur peldēja mazs, zaļš tārps!!! Kuru mazgājot un griežot kāpostgalviņas es nebiju pamanījusi. Man sākās paranoja - ja rūpīgi mazgājot nepamanīju vienu, tad jābūt vairākiem. Galu galā es izķeksēju vairāk par 10 tārpiem, domāju jau viss. Taču gatavojot un maisot - vēl ķeksēju dažus. :'-(:'-(:'-(

Man kaut kāds neriktīgs dārzenis pagadījās, vai tārpi ziedkāpostos ir normāli? Ko darīt, lai izvairīties no tiem gatavajā ēdienā?

Tagad nezinu, vai jebkad spēšu ēst mammas vai cita cilvēka pagatavotos ziedkāpostus.....

02.07.2016 23:09 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Mana mamma iesaka ziedkāpostus pirms gatavošanas paturēt sālsūdenī, tad visi tārpi izpeld ārā.
02.07.2016 23:11 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Tārpi gadās reti :)
02.07.2016 23:11 |
 
Reitings 456
Reģ: 16.01.2016


Un tiešām visi izpeld? Man vienkārši liela nepatika pret kukaiņiem- nespētu labprātīgi apēst.
02.07.2016 23:12 |
 
Reitings 375
Reģ: 13.06.2016
Nu, izlasi un izvairies. Kāpostos tārpi tiešām ir daudz, ja tie ir Latvijas- nemaz nebrīnos, bet tā kā ārzemēs apstrādā ar baigo ķīmiju nedomāju, ka varētu rasties tārpi. Dīvaini, ka viņi pārdod tādu produkciju, laigan ja tārpi bija iekšienē viņi to nevarēja zināt
Vispār tārpi kāpostos ja nelieto ķīmiju ir ļoti normāla parādība, tikai cik tā ir normāla iepērkoties veikalā- nezinu.
02.07.2016 23:13 |
 
Reitings 375
Reģ: 13.06.2016
Es vispār visus šādus zaļumus ielieku verdošā ūdenī. Viņi izpeld un uzvārās. (cik sadistiski skan) Bet palīdz jā.
02.07.2016 23:14 |
 
Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10576
Reģ: 29.01.2009
Priecājies - Tu gatavoji dabīgi audzētu dārzeni. Tā gadās, vienīgais 10 tārpi ir diezgan daudz un tos var redzēt, jo jābūt pamatīgi sagrauztam kāpostam, kā pēdējā ievietotajā bildē.
02.07.2016 23:17 |
 
Reitings 456
Reģ: 16.01.2016
Uzzināju vēl, ka brokoļos arī mēdz būt tādi. Nākotnē likšu siltā sālsūdenī pirms gatavošanas.....

A tie tārpi neatstāj oliņas? Vai ir kādas pazīmes kā noteikt vai dārzenī ir tārpi?
02.07.2016 23:19 |
 
Reitings 688
Reģ: 19.04.2015
Tāpēc jau ir jānotur tie ziedkāposti sālsūdenī pirms gatavot. Bet patiesībā veikalos pirktajos nekad nav gadījies, pašaudzētos vai no vietējiem zemniekiem pirktajos - jā, gadās gan. Tie jau nav gluži tārpi, tie ir to balto tauriņu kāpuri.
02.07.2016 23:19 |
 
Reitings 456
Reģ: 16.01.2016
Tie tārpiņi bija tādi maziņi - ap 2mm. Ziedkāpostu es sagriezu diezgan mazos gabaliņos, tad zem strauja ūdens pailgi skaloju, apskatīju un nekādus tārpus nemanīju.
02.07.2016 23:20 |
 
Reitings 375
Reģ: 13.06.2016
Pazīmes- viņš ir sagrauzts. Nu, vajadzētu būt redzamām grauzuma pēdām.
02.07.2016 23:21 |
 
Reitings 688
Reģ: 19.04.2015
Ak dievs, virs visiem kāpostaugiem lidinās tie balties tauriņi, kuri sadej oliņas un izšķilās šie kāpuri. Arī parastajos vietējos galviņkāpostos aiz kādas ne īpaši pieguļosas lapas tos var atrast.
02.07.2016 23:21 |
 
Reitings 456
Reģ: 16.01.2016
Jā, tagad veikalos ir daudz pašmāju zemnieku produkti - manuprāt tas bija Latvijā audzēts kāposts.. Dīvaini, ka mana mamma parasti pa taisno mazgāja, gieza un cepa. NEKAD nelika sālsūdenī.
02.07.2016 23:23 |
 
Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10576
Reģ: 29.01.2009
Izceptā veidā var ļoti labi radīt ilūziju, ka tie tur nemaz nav bijuši :D ;)
02.07.2016 23:38 |
 
Reitings 55
Reģ: 30.06.2016
Es vienmēr pirms tam paturu sālsūdenī. 1 ēdamkarote uz 1 litru ūdens. 15 minūtes. Tārpi uzpeldēs. Pēc tam kārtīgi nomazgā.
02.07.2016 23:40 |
 
Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Es ari novaru salsudeni parasti un tarpi var but jebkur gan abolos, gan kirsos, gan kapostos. Visur.
02.07.2016 23:48 |
 
Reitings 202
Reģ: 20.07.2015
Tā mēdz gadīties, tāpēc, pirms gatavošanas, puķkāpostu paturu vieglā etiķūdenī, ja ir kāds tārps, tas uzpeld.
03.07.2016 00:01 |
 
Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Nu no gaisas puses skatoties vismaz notievesi, ja jau tarpi traucee:-)
03.07.2016 00:14 |
 
Reitings 2684
Reģ: 13.01.2016
Par ko tas lielais pārsteigums - protams, ka visur var būt tārpi. Ok, no otras pasaules malas nākušos produktos + superķīmiskos, protams, neko tml neatradīsi
03.07.2016 00:48 |
 
Reitings 1126
Reģ: 09.04.2016
Vienreiz, gatavojot ziedkāpostu, arī atradu tārpu.
Tagad, lasot šo diskusiju, sāk likties, ka vairs nekad neko neēdīšu - nu es nespēju atgriezt uzticību pārtikai, kurā reiz atradu tārpus. (t) Tad jau labāk ēdu ķīmiski apstrādātus ziedkāpostus, bet bez tārpiem.
03.07.2016 01:23 |
 
Reitings 260
Reģ: 14.04.2016
Arī, ja vienu gadītos apēst, kuņģa skābe tāpat viņus saēstu tev par to nenojaušot.:-)
03.07.2016 01:25 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits