Fobija un meningīts

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Sveiki! Atgriezusies mana fobija no slimībām. Šoreiz uzmanības centrā meningīts.

Izklāstu situāciju:

Braucot trolejbusā, kondicionieri regulāri pūš uz ausīm un kakla. Jau pirms kādas nedēļas - pusotras ievēroju, ka aiz ausīm ir palielinājušies limfmezgli, ausis pašas sāk sāpēt iekšā. Neko nedarīju. Pirms kādas nedēļas sāka īdēt arī galvas daļa aiz ausīm. Aizvakar sāka sāpēt kakls (no iekšpuses), vakar galvas sāpes aiz ausīm kļuva neizturamas. Naktī aizbraucu uz uzņemšanu, jo salasījos internetā, ka stipras pakauša sāpes var liecināt par meningītu (pirms tam pati domāju, ka ir sapūsts kakls/ausis). Uzņemšanā uztaisīja asins analīzes (viss normā), un datortomogrāfiju (arī viss normā).

Paprasīju neirologam par limfmezgliem aiz auss. Viņš paskatījās un pateica, ka tie neesot limfmezgli, bet gan "nezinu kas tie par bumbuļiem, jāiet pie lora". Es jautāju, vai pastāv iespēja, ka tas ir meningīts, viņš teica, ka pagaidām nekas par to neliecina, bet, ja sāksies drudzis un galvassāpes pastiprināsies, jābrauc atkārtoti.

No rīta aizgāju pie lora. Iekaisuma ausīs neesot, bet izrādās, ka bumbuļi aiz ausīm tomēr IR limfmezgli (kā lai uzticas tad ārstiem, ja neirologs pasaka, ka nezina, kas tas ir :-O ) un ka esot sapūsts no kondicionieriem. Temperatūru izmērīja - 36,4. Arī teica, ka nevar būt meningīts.

Bet, tā kā man ir slimību paranoja, tad es joprojām satraucos. :'-( It kā visur internetā rakstīts, ka pirmais meningīta simptoms ir drudzis, augsta temperatūra, bet man jau gandrīz 5 dienas sāp tā galvas aizmugure vispār bez temperatūras. Vai tiešām var uzticēties ārstiem un ārstēt sapūstās ausis, nevis uztraukties par iespējamu meningītu - no pieredzes? (s)

P.S. Ja to slimību varētu diagnosticēt ar Gulbī nododamām asins analīzēm, es tur jau būtu skriešus aizskrējusi, kā esmu darījusi ar citām slimībām, ko esmu sev piedēvējusi (un no kurām neviena nav apstiprinājusies :D )
22.06.2016 13:09 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Kakls vienkārši nedaudz sāp, nav nekas traks. Tas man vairākas reizes gadā, normāli.
22.06.2016 15:19 |

10 gadi
Reitings 1288
Reģ: 29.01.2009
Ir antivielas, kas paaugstinās iekaisuma dēļ, bet es īsti nezinu, vai kko viņas sīkāk norāda, piemēram, hronisks vai akūts iekaisums, bakteriozs utt.
22.06.2016 15:27 |

Reitings 1877
Reģ: 21.05.2011
Meningīts ir vai nu no vīrusa(visbiežāk), vai bakteriozais.
Un šiem nu nav sakara ar
Braucot trolejbusā, kondicionieri regulāri pūš uz ausīm un kakla.

Ja vien kondicionieris nav inficēts.

Nepiedēvē sev meningītu, tiešām neliecina par to.
22.06.2016 15:51 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Nekas no aprakstītā nevedina uz meningītu (tas tā.. lai būtu papildus apliecinājums ;) )
22.06.2016 18:21 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Nav tev nekāds meningīts, bet gan hipohondrija. Vabūt psihologs var palīdzēt. Laikam pārāk garlaicīģa dzīe tev ir, ja visu laiku meklē sev slimības.(t)
22.06.2016 18:41 |

Reitings 748
Reģ: 13.10.2015
Sliecos piekrist Artemzijai.
22.06.2016 20:09 |

Reitings 50
Reģ: 06.12.2015
Tā pavisam noteikti ir limfoma. Palasi par to.
22.06.2016 20:27 |

Reitings 2353
Reģ: 29.01.2009
Nezinu,ko ieteikt Tev, bEt es tāda pati un atļaušos iespraukties ar savu sāpi ...salasos un piedēvēju sev visu, arī šovakar..nokritu no velosipēde sadursmes rezultātā, nekas nesāpēja, tad naktī sāka sāpēt, satraucos, ka cauri būs manai rokai un kas tik vēl ne,jo pakustināt neVarēju vairs...šodien aizgāju uz rentgenu, traumatologs teica,ka tikai sasitumi un smēres jāsmerē, būšot labi. Bet tagad vakarā man ir 38 pāri teMperatūra un es,protams, ar salasījos par to meningītu.. Konsultatīvajā teica,ka noteikti esmu dabūjusi vīrusu klāt, bet tāpat sēžu un trīcu, jo piedomāju sev vel kaut ko. :(
22.06.2016 21:57 |

Reitings 50
Reģ: 06.12.2015
Zanjux, tā varētu būt gangrēna, jo ir paaugstināta temperatūra un iespējams jau ir sācies pūšanas process. Ja ir apsārtums un/vai sāpes, tad tur viss ir sk.
22.06.2016 22:00 |

Reitings 1224
Reģ: 17.08.2015
Laikam jau jāpagaida, temperatūra neceļas un galva no Nimesil sāp mazāk.
Dzer tik tālāk,dabūsi ne tikai meningītu.
22.06.2016 22:16 |

Reitings 37
Reģ: 31.10.2015
Ja pāris reizes gadā sāp kakls un tagad sāp arī ausis - tas mēdz būt arī barības vada iekaisuma saasinājums. Var likties savādi, bet gadās, ka stresa un nepareizas vai neregulāras ēšanas ietekmē kuņģa skābe nonāk atpakaļ barības vadā (tā saucamā atviļņa slimība), apdedzina rīkli un ausu, deguna kanālus, rodas grūti izskaidrojamas kakla sāpes un/vai iesnas, palielinās kaklam tuvie limfmezgli. Šī vaina tagad esot ļoti, ļoti daudziem cilvēkiem, saistībā ar stresu. Varbūt nav par ļaunu pārbaudīties uz to?
22.06.2016 22:30 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits