Sveiki! Atgriezusies mana fobija no slimībām. Šoreiz uzmanības centrā meningīts.
Izklāstu situāciju:
Braucot trolejbusā, kondicionieri regulāri pūš uz ausīm un kakla. Jau pirms kādas nedēļas - pusotras ievēroju, ka aiz ausīm ir palielinājušies limfmezgli, ausis pašas sāk sāpēt iekšā. Neko nedarīju. Pirms kādas nedēļas sāka īdēt arī galvas daļa aiz ausīm. Aizvakar sāka sāpēt kakls (no iekšpuses), vakar galvas sāpes aiz ausīm kļuva neizturamas. Naktī aizbraucu uz uzņemšanu, jo salasījos internetā, ka stipras pakauša sāpes var liecināt par meningītu (pirms tam pati domāju, ka ir sapūsts kakls/ausis). Uzņemšanā uztaisīja asins analīzes (viss normā), un datortomogrāfiju (arī viss normā).
Paprasīju neirologam par limfmezgliem aiz auss. Viņš paskatījās un pateica, ka tie neesot limfmezgli, bet gan "nezinu kas tie par bumbuļiem, jāiet pie lora". Es jautāju, vai pastāv iespēja, ka tas ir meningīts, viņš teica, ka pagaidām nekas par to neliecina, bet, ja sāksies drudzis un galvassāpes pastiprināsies, jābrauc atkārtoti.
No rīta aizgāju pie lora. Iekaisuma ausīs neesot, bet izrādās, ka bumbuļi aiz ausīm tomēr IR limfmezgli (kā lai uzticas tad ārstiem, ja neirologs pasaka, ka nezina, kas tas ir :-O ) un ka esot sapūsts no kondicionieriem. Temperatūru izmērīja - 36,4. Arī teica, ka nevar būt meningīts.
Bet, tā kā man ir slimību paranoja, tad es joprojām satraucos. :'-( It kā visur internetā rakstīts, ka pirmais meningīta simptoms ir drudzis, augsta temperatūra, bet man jau gandrīz 5 dienas sāp tā galvas aizmugure vispār bez temperatūras. Vai tiešām var uzticēties ārstiem un ārstēt sapūstās ausis, nevis uztraukties par iespējamu meningītu - no pieredzes? (s)
P.S. Ja to slimību varētu diagnosticēt ar Gulbī nododamām asins analīzēm, es tur jau būtu skriešus aizskrējusi, kā esmu darījusi ar citām slimībām, ko esmu sev piedēvējusi (un no kurām neviena nav apstiprinājusies :D )