Vai pareizāk nebūtu jājautā, ko jūs domājat par dzīvnieku tiesībām? Gaļēdāji ēd gaļu jo tā pieņemts un garšo. Veģetārieši lielākā daļa, jo tas ir humānāk un veselīgāk. Vegāni ir tie, kas ekstrēmi iestājas par dzīvnieku tiesībām, atsakoties no dzīvnieku valsts izcelsmes produktiem.
Bet kur ir tā patiesība, ka viena no šīm grupām ir labāka par citādi ēdošām (domājošām)?
Es pats esmu veģetārietis, tāpēc runāšu no šī skatu punkta. Dzīva radība pārtiek no barības vielām. Cilvēks kā visēdājs var izvēlēties, kas būt. Vai ir pareizi ēst gaļu, ja tādā veidā mēs nodarām pāri citām dzīvām radībām? Liela daļa teiks jā, tas ir pareizi, jo tā pasaule iekārtota. Es teikšu, ka gaļas kults mūsdienās ir pārāk izpleties...nav pareizi ēst tik daudz gaļu. Ja gribas ēd, bet ne pārmērīgi, lai citas radības ciestu mazāk.
Atteikties vispār no dzīvnieku valsts produktiem? Ekstrēmi, es tā nevarētu. Vai dzīvnieki, lielākoties mājlopi no tā būs ieguvēji? Zināmā mērā jā, bet tik pat lielā mērā ar tādu dzīvesveidu mēs gremdējam šo mājlopu izredzes un populācijas saglabāšanu, jo ja visi būtu vegāni, tad daudzi dzīvnieki izmirtu.
Veģetārieši? Manuprāt zelta vidusceļš!:-)